.

Mamselamsen

söndag, februari 13, 2011

Wallander.... hurra!

Nu bänkar jag mig.... älskar alla filmer med Wallander.

Spännande, spännande.... och jag sitter och biter på naglarna... eller nä, det gör jag inte alls... mer än bildligt... ibland hoppar jag högt i soffan. Egentligen hatar jag att bli skrämd... men jag älskar filmen ändå.

Sen, mitt i filmen...

... reklam, Nyheter och mer reklam...

... och då går jag och lägger mig.

Behöver jag berätta att jag aldrig har sett en hel Wallanderfilm? Är de bra på slutet?

Over and out/Mamselamsen

Älskade Söndagkväll.

Oh, jag älskar söndagkvällar.... bara för att då är det inte många timmar kvar till mina ännu mer älskade måndagar.
lugnt
Jag jobbar en hel del imorgon... så går det när man "sparar" jobb för att helgen ska bli lite halvledig... men det gör inget.

På måndagen liksom börjar allt om igen... en ny vecka ligger för våra fötter. Det gillar jag... men så är jag rätt konstig filur också.

Sååå.... måndag och fredag är veckans bästa dagar... i alla fall i min värld.

Och sen..... blablablablablablabla....

Fattar inte varför jag lade ner tid på att skriva detta fullkomligt meningslösa inlägg. Förmodligen var det reklam på TV.

Over and out/Mamselamsen, med myror i baken.

Om man säger som så....

... har aldrig hört talas om Bengt Ohlsson.... men däremot Camilla Läckberg. Bara en sån sak borde Bengan tänka på. Har läst massor av Läckberg... oftast med stor behållning. Men Bengan.... nä, faktiskt ingenting. Har han överhuvudtaget skrivit något läsvärt?

Camilla Läckberg

Jag kan se framför mig en massa snobbkultursnubbar som sitter runt ett bord och och sörplar med rödvinet.... dissandes ESC, dansband, Crocs, Ullared och bugg.... hyllandes alla Nobels litteraturpristagare.. och vinet... som förmodligen i smyg är "dunkvin" som hällts upp på karaff.

Men vad fan vet jag... jag är ju bara en okulturell människa... som läser Camilla Läckbergs böcker.

Frågan är.... vem kan leva bäst på sina skriverier? Bengt eller Camilla?

Jag hoppas verkligen att Camilla står över sånt där urlöjligt snack från den s.k. Snobbkultureliten.... som tror sig vara... liiiiiite bättre och liiiiiite finare än vi andra. (Ska sägas med Liiiidingö-I:n.)

Over and out/Mamselamsen, hur jävla okulturell som helst.

Operation soffläge.

Hela dagen... typ.... ska spenderas på rygg. Jag ska slicka mina muskulära träningssår. Enda motionen i dag blir att titta på andra som kommer att få träningsvärk från hell imorgon.
Soffläge liten
Jag börjar bli sjukt trött på att ha ständig träningsvärk.... ja ja ja.... det brukar man få när man hurtbullar skiten ur sig varje gång man är på gymmet. Fast denna gången kommer värken från helvetessnön.... typ femton ton... som jag skottade undan i förrgår.

Hur som helst.... jag kommer att ändra lite på träningen framöver. Mer springa än "tyngdlyftning". Så när snön har försvunnit blir det nog inte så himla mycket tid på Balanze.... utan mer tid på småvägarna runt Sundbyholm.... och sämre miljö kan man ju hurtbulla i.
Faksimil
Men som sagt... dagen idag.... soffläge!

Fan, att man ska vara så himla vek.

Stephan skottade också.... men han har ingen träningsvärk alls. Orättvist är vad det är... för latare och mer obefintlig träningsmänniska får man leta efter. Men han bara ler och klappar sig på magen och snackar något om grundsnygg och grundkondition.

Karlslok!

Over and out/Mamselamsen,

Ett mynt har två sidor.

Det slog mig i fredags när jag Skapade.... att oxfile' har tappat mycket av sin magi.

När jag var yngre och åt oxfile'... på sin höjd nån gång om året. Det var ett magiskt ögonblick... på gränsen till religiöst. Oxfile var höjden av matlyx och man nästan gjorde korstecknet innan man började äta.
Oxfile liten
Men inte längre.

Nu kan man få tag på denna köttbit för lite dryga hundralappen. Det är ju bra... men också lite sorgligt. Magin är borta, nu när oxfile' bara är lite dyrare än köttfärs. Man kan äta det lite när som helst.

I fredags tyckte jag att denna bit inte var bra... och att jag började skär köttet på fel håll. Det slutade med att jag skar ner alltihop till bitar och gjorde en gryta.... en helt vanlig gryta... som intogs under ett... Jahaa.

Detta med den försvunna magin, kan man ävaen sätta in på andra saker i livet. Saker som var höjdpunkter förr, är idag saker som vi tar fullkomligt för givna.

När jag var liten, var det en höjdpunkt när jag och mina syskon fick dela på en flaska med läsk... för att inta prata om när hela familjen på söndagar delade på en burk med cocktailfrukt. Lyckan var total om man fick ett av de få röda bären. Jag var lycklig när jag fick nya långbyxor.... de första som jag inte hade ärvt efter något syskon. För att inte prata om min första cykel.... en rostig blå pojkcykel som hade legat i ett dike bakom skolans garage under många år. Herre Gud så lycklig jag var.... och cyklade varv på varv runt skolan... en hel sommar. (Vi bodde i en lärarbostad)

Listan kan göras oändligt lång över saker som förr var höjdpunkter... lyx... som idag tas för givna.

Det känns så sorgligt att kraven på allt bara höjs... hela tiden!

Nu jobbar människor halvt ihjäl sig... stressar... för att ha råd med allt som nu tas för givet. Utlandssemestrar, platt-TV, häftiga kök, bilar.... o.s.v... o.s.v.

Det var fattigare förr... men jag tror att folk i gemen var lyckligare.

Och inte fan vet jag vad man ska göra åt det.

Over and out/Mamselamsen

lördag, februari 12, 2011

Min syn på det hela idag.

Att Sanna och Brolle. gick vidare.... jag säger som Camilla skrev förra lördagen... "De hade kunnat gå ut och rapat i mikrofonen och gått vidare".

Det jag är extremt glad för är att Loreen gick vidare till andra chansen.... av lite subjektiva skäl. Låten var bra och outfiten suverän. En version av Montazanitofsar... fast i klädform.

Men!

Det som får mig att gå i taket är att de både idag och förra lördagen tog in artister (Nanne Grönwall och Christer Sjögren) som båda fullkomligt slaktade låtarna de sjöng. Hur kan Nanne tro att hon ska kunna gå in och sjunga en Whitney Houstonlåt.... och tro att det är bra. Hur kan Christer Sjögren bara få för sig att sjunga "Life on Mars". Herre Gud.... låten är ju kult.

Båda låtarna blev en ren pina att lyssna på.

Kan man inte göra låten bättre eller annorlunda än originalet, ska man inte sjunga den.

Basta!

Over and out/Mamselamsen

Är död... typ!

Motionerande och annat hurtbullande sägs ju vara bra.

Jag har trott på det... ändå tvekar jag idag.

Skottade halvt ihjäl mig igår och trodde att det var en fantastisk träning.

Idag tror jag inte på det längre. Herre Gud, jag kan ju knappt röra mig... benen och armarna är bkytunga... ryggen är ledbruten... magen värker.

Så inget mer hurtbullande för mig mer...

... i alla fall inte före på måndag.

Over and out/Mamselamsen, platt i soffan

Det sprider sig som ringar på vattnet.

Först var det Tunisien... sedan Egypten.... Algeriet är på gång.

Vilket land kommer härnäst?

Den lilla människan i grupp har större makt än dessa "härskargubbar" nånsin kunde ana.

Det tycker jag är fint.... det borde fler människor tänka på... även i andra situationer... för talesättet "Ensam är stark"... är ju ren bullshit!

Nu är väl kanske inte jag den som ska skriva vackra ord om det.... jag som tror mig klara allt på egen hand.

Fast det gav mig en tankeställare i alla fall... som jag förmodligen redan glömt i eftermiddag och fortsätter min resa med... Solum fortist est.

Vem fasen har sagt att jag är logisk?

Inte jag! :-)

Over and out/Mamselamsen

fredag, februari 11, 2011

Varning för många fula ord.

Jag börjar direkt med ett....... SNÖ!
Skottar
Jag är så förbannat trött på snö! Har skottat halva gårdsplanen och jag är helt slut. Försöker vara positiv och tänka på skottandet som träning... och det är det! För varje sving med skyffeln.... Nu går ryggen av... nu går ryggen av. Nähäpp, det gjorde den inte.... nytt tag.... Nu går ryggen av.... Nähäpp, det gjorde den inte. Så där höll jag på i 20 minuter... sen var jag uppvärmd och upphetsad och fortsatte att skotta i ren ilska.

Mitt i alltihop ringer syrran och har jättemånga glada saker att berätta... bl.a. att de inte hade fått någon snö alls.... och jag blir om möjligt ännu surare. Ber henne ringa mig ikväll... för jag är f*n inte kapabel att glädjas en enda sekund med henne, när jag står med snö upp till knäna.... snö som skulle bort.

Fortsatte med snöhelvetet... sur som en flådd bäver! Och inte nog med det... fågladj**larna hade mage att kvittra lungorna ur sig. Inte konstigt.... de behöver ju inte skotta tonvis med snö. Funderar starkt på att dra in på talgbollar och solrosfrö.

Och om det fortfarande finns någon som inte har begripit......

Jag hatar snö!

*lägger handen på hjärtat*

"Jag lovar och svär..... nästa vinter ska spenderas i en lägenhet... där någon annan skottar och svär över snön ."

Over and out/Mamselamsen

Ska ge det ännu en chans.

Jag höll på att gå upp i limningen i lördags.... jag suckade och jag stönade.... himmel vilka dåliga låtar i Melodifestivalen.... ända tills jag satte mig i tvättstugan för ett bloss... och hörde flera låtar genom dörrspringan... t.o.m. Dilbas låt blev bättre... oerhört bättre. Mycket musik ska inte ses... den ska lyssnas på!

Så lördagskvällen kommer att spenderas här.
Tvättstuga
Ska piffa till det lite med ett doftljus.... och varför inte en tofs?

Over and out/Mamselamsen, som alltid hittar lösningar.

Ger inte upp!

Det är vår!

Trots att det kommit 15 centimeter snö. Blötsnö! Blötsnö = vårsnö..... just so you know!
Snö 2 liten
Stephan har ringt och jag är förbjuden att åka och jobba. Hahaha... han är inte dum han.... för då vet han att jag, av dåligt samvete över att han får jobba för två idag.... och kommer att ta tag i den förhatliga snöskyffeln = fem timmars "Work out" = ingen gymträning idag... trots att det är onsdag.

Hur som helst.... det är vår! Alla har väl hört talas om uttrycket... Aprilsnö är fåragö´... trots att det är februari. Årstiderna har ju blivit lite skeva.... det vet ju alla!

Säg för f*n inte emot mig.... jag kanske går in i en djup depression då.

Over and out/Mamselamsen, som skärper upp biceps och rumpmuskler.

torsdag, februari 10, 2011

Planerar vårens ankomst

Vi slet som djur när vi kom hit i somras. Hela tomten var som en Törnrosaträdgård. Allt var igenvuxet.... mossan som växte överallt var f*n inte att leka med.... för att inte snacka om alla helvetes-Berberis.

Men största utmaningen var nog att få fram denna trappa.
Trappa före liten
Stephan slet som en brunstig tjur och sällan har jag hört så många svordomar... kända som okända... men till slut kom trappan i dagen... vilket betydde att han kapade allt... precis allt.
Trappa efter liten
Ska bli spännande att se om det kommer att växa något annat än maskrosor där i sommar.

I vår ska vi ge oss på ett j*vla hie med Berberis.... ett som vi tunnade ut i somras. I vår ska rubbet kapas... jämns med marken! Överlever det inte.... tja, då gråter vi inte över det. Men sådan tur har man väl inte... för de där helvetesbuskarna skulle säkert...som amen i kyrkan... överleva en atombomb.... tillsammans med skorpioner och kackerlackor.

Shittpommfritt.... jag har snart lika gröna fingrar som Lilla B.

Over and out/Mamselamsen.

Det tar sig... det tar sig.

Har lyckats koppla in kameran.... hittat mitt gamla Flickrkonto... lärt mig hur det funkar.... för såklart var det omgjort.

Nu kan jag börja visa musklerna igen.

Muskler liten

Moahahaaaaa.... vilken liten läckerbit jag är.

Over and out/Mamselamsen

Lite smått ringrostig.

Bloggen är till slut igång igen... efter många månaders dvala. Får se vad det blir av den denna gången.

Modeblogg? Sminkblogg? Träningsblogg? Politisk blogg? Matblogg? Flamsig blogg? Kattblogg? Hybrisblogg?

Om jag känner mig rätt blir det som vanligt en jä*la salig mojsimojs av alltihop.

Det där med att nischa sig är ju liksom inte min grej. Det går helt enkelt inte.... för jag fladdrar ju som en gummibollt från det ena till det andra... hela tiden

Jaa, gummibollar kan fladdra... fast de tycker att det är väldigt svårt.

Over and out/Mamselamsen