.

Mamselamsen

måndag, maj 11, 2009

Over and out/Mamselamsen

Minns när jag första gången hörde Camilla sjunga den i USA.... jag grät.

Men... It´s time to say goodbye.... jag har tusen skäl.... mycket bra och trevliga sådana... för mig/oss alltså. Min blogg har spelat roll för ett mycket viktigt ändamål... och det är det viktigaste. Men nu ska den dö.... eller i allafall läggas i evig dvala.

See yah... kanske någon annanstans.

söndag, maj 10, 2009

Ett sista inlägg... trots allt.

Som många vet har jag tillsammans med väldigt många andra.... ja, alla Ni.... varit väldigt involverad i ett kidnappningsfall, som fick en upplösning. Inga namn, för det har jag lovat mig själv att aldrig skriva igen. Dock finns det fortfarande massor med kidnappade och bortförda barn i och utanför Sverige. Barn som har blivit bortförda av sina mammor eller pappor... mot lagen.. och dessa barn som ibland lever ett förskräckligt liv, med ständiga flyttar... ingen ordentlig skolgång... att alltid vara tvungna att gömma sig. Just ett sådant specifikt fall finns att läsa om på sidan:

Saknade barn (länk)

Sakn

Jag kommer att efter förmåga.... stödja denna sida.... och hjälpa till för att något/några barn ska få komma till rätta.

Gå gärna dit och läs.... det är massor med barn som idag är bortförda och kidnappade. Länka gärna... kommentera.... gör vad du vill. denna sida behöver mycket mer uppmärksamhet, än den får idag. Organisationen "Saknade barn" är en stiftelse, vilket betyder att det finns ingen som helst personlig vinning i det hela.

För tänk om vi tillsammans, än en gång, kunde få ett saknat barn att hitta hem.

Så där... nu återgår jag till min bloggpaus.

Over and out/Mamselamsen

lördag, maj 09, 2009

Bloggledigt!

Känns väldigt lämpligt just nu... liksom klippa navelsträngen en tid.
sla

Alldeles för mycket att göra, för att ha tid att hänga vid datorn. :-)

Over and out/Mamselamsen

Svininfluensan... igen!

Det skräller högt om att läkemedelsföretagen borde lägga om sin tillverkning från vanligt influensavaccin till "svininfluensavaccin".

1. Svininfuensan har dödat ett par hundra personer i världen. Fast det är inte ens belagt.
2. Den vanliga influensan dödar många, många hundra tusen människor varje år.

Frågan jag ställer mig är, hur många kommer att dö i den vanliga influensan i höst och i vinter, om det inte kommer att finnas tillräckligt med vanligt influensavaccin för gamla och andra som är infektionskänsliga?

Och en sak till.... munskydd skyddar inte... om du har funderat på det.
23

Over and out/Mamselamsen, som simmar lugnt.


BTW!
Jag kommer att skriva kryptiskt och inte länka någonstans. Med tanke på vad som har hänt de sista månaderna... och alla åsikter som kastas omkring om att vissa ljuger och att andra är änglar... skit i dem.... jag kommer aldrig mer att kommentera där. Alla utom en, verkar ha tagit sitt förnuft till fånga och fattat hur läget är. Och den siste.... tja.... den personen är så korkad, så det är inte ens värt att lägga energi på.

Så tycker jag... "Korkbloggen" ska inte få sådan uppmärksamhet, bara för att det skrivs en viss sak.

Jag kommer att tiga ihjäl det... inte ens gå dit.

torsdag, maj 07, 2009

Hur hamnade jag här?

Tror att jag googlade på Winnie the Pooh... vill ha tag på ett av hans underfundiga klokheter... och skrev fel bokstav i slutet av namnet.

Om Ni är känsliga.... vad Ni gör.... gå inte dit.

Gå absolut inte DIT!

Over and out/Mamselamsen

Fredagsskapar redan idag....

... rätten tar ju flera timmar... och så har världsbra skaparmusik på... dock inget vin idag. Observera att jag har köpt skivan... det är nämligen emot mina principer att ladda ner illegalt... och så tycker jag att damen ifråga ska ha betalt, med tanke på vilket helvete hon måste ha gått igenom, om man lyssnar på texterna. Hjärtskärande.

Så imorgon vankas det min fenomenala saffransgryta och lite fullbubbel från Ryssland.


Over and out/Mamselamsen

Det finns inget som kan hetsa upp mig mer....

... än spelet Kartago.
Kartago
Jag spelar inte själv, för jag hatar stressen med när det löper en tidsstapel vid högerkanten. Däremor sitter jag mer gärna och coachar bakom Stephan. Jag gapar, skriker, pekar och svär över alla "bajskluttar" som ramlar ner... och förstör allting.... och jag är mycket nära hjärtinfarkt.

Är det bara jag som är så här störd? :-)

Over and out/Mamselamsen

Jag har börjat med ett nytt hyexperiment.

Min svindyra kräm har tagit slut och jag har ingen lust att fortsätta att lägga många hundra kronor på en liten burk.

Så nu testar jag något nytt... eller nytt och nytt.... det kan ju diskuteras. Det jag testar har ju funnits i all evärdlighet.

Men jag återkommer lite senare. Det kanske blir en flopp... som många av mina andra experiment. :-)

Fast denna gången planerar jag att efter ett par veckors användande, se ut så här i ansiktet.
barnrumpa
Fast utan blöjor.... förståss!

Over and out/Mamselamsen

Ibland är livet upp och ibland är det ner.

Just nu känns det mesta bara uppåt. Bröllop på ingång.... Millan har äntligen tagit tag i musiken igen... och för oss själva har saker förmodligen börjat röra på sig.... och rör det på sig, kommer det att gå väldigt fort.... och då drar vi. Vart? Jo, till "Långtbortistan". (Jag kommer inte att berätta vart. För efter allt som hänt de sista månaderna, med allt vad det inneburit, kommer jag aldrig att berätta här på bloggen vart vi eventuellt kommer att finnas.)

Men det spelar ingen som helst roll.... det viktiga är att allt är så där trevligt... så där. som man önskar att hela livet skulle se ut.... varje dag.
Bilda

Over and out/Mamselamsen

Att inte bara läsa rubrikerna.

Läste på Aftonbladet, "Räkna med 6% ränta" och jag rusade till till Stephan och sa att vi kanske borde binda våra lån nu. Sen gick jag tillbaka och kollade vad rubriken egentligen stod för. Mm... inte alls som jag uppfattade den, utan att det var att bankerna räknar med att människor ska kunna klara av en ränta på minst 6% för att få låna. Mycket, mycket vettigt tycker jag.

Sedan läser jag vidare. "En låg ränta under lång tid" . Ja, räntan är rekordlåg och jag undrar hur många som nu tar chansen att amortera av sina lån, med det "överskott" som blir varje månad? Det skulle jag ha gjort om jag hade haft några personliga lån... för det kommer ju trots allt ett liv efter den låga räntan.... och då vore det ju skönt att ha amorterat av en massa, när räntan väl börjar stiga igen. För den dagen kommer.... var så säker. En högkonjunktur väntar runt hörnet.... det har det ju alltid gjort efter varje nedgång.
Rä
Nä... nu ska jag inte sprida mer "penga- och bissnissheter" omkring mig... även om jag tycker att det är ofattbart spännande.... och snortråkigt för Er. :-)

Nu ska jag har ännu mer kaffe.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, maj 06, 2009

Kan det bli mycket bättre än så här?

Säker under armarna och ett glas rödtjut.
Onsdag
TV:n står på och ingen som tittar.

För här smids det planer.... lilla snälla och rara Mamselamsen och snygg-trygga Pappselapsen, kan vara rekorderliga "bijatches" om det skulle behövas.

Känns bra.... mycket bra!

Ha en trevlig kväll på Er.... för det ska vi ha.

Over and out/Mamselamsen

Detta med att titta på olika företag.

En sak har jag genom åren lärt mig.

1. Man kan definitivt inte tro på vad en säljare säger.
2. Man kan i många fall inte tro på vad mäklaren säger.

Det handlar om att ta reda på saker och ting på egen hand. Klara papper, samt att själva ringa upp olika myndigheter och ta reda på hur läget ligger till.... och det kan skilja sig väsentligt från vad säljaren säger.

Vi gjorde ett sådant samtal igår och fick oss nästan en chock. Säljaren säger: "Inga problem"... myndigheten säger i princip: "Vi ska stänga stället."

Jag har ingen tillit till människors ord vad det gäller "bissnis".... inte ett skit. Herre Gud vilka grejor vi har hört och sett genom åren. För några veckor sedan fick vi en "resultaträkning" från en mäklare... där han hade försökt att räkna om det hela, eftersom stället hade varit stängt under en månad eller så.... för att det sattes ny panel på huset. Dock var det väldigt svårt att få fram den riktiga resultat- och balansräkningen... massor med dåliga förklaringar och undanflykter.

Efter ett möte med de nuvarande ägarna, visade det sig att "ompanelningen" av fastigheten inte hade skett det året som mäklaren hade skrivit på sitt egna lilla papper... med sina egna små uträkningar.

Och när vi till slut, efter mycket tjat, fick de riktiga papperna, visade det sig att omsättningen (verkligheten) var nästan hälften av vad mäklaren kommit fram till. Så på något vis, skulle stället ha haft nästan halva årsomsättningen under just den månad som de skulle ha "panelat" om huset.... en "panelning" som inte ens hade skett det året.
Resultaträkning
Det är tur att man är jäkligt luttrad och misstänksam. För som en bekant till oss sa en gång:

"Det är lätt att göra bra affärer och svårt att avstå från de dåliga".

Så ett tips till alla som funderar på att starta eget. Lita inte på någon... och köp för allt i världen inte någon annans aktiebolag! En bekants bekant till oss gjorde det och det tog inte många veckor förrän det började droppa in massor med fakturor som den gamle bolagsägaren hade fixat till, men som den nye nu åker på.

Over and out/Mamselamsen

Jag gillar inte att ha "avsynade" kommentarer...

... men tyvärr är det nödvändigt och ibland hamnar kommentarer på ett inlägg som ligger långt ner i bloggen och jag hittar dem inte... jag vill ju så gärna kunna svara.

Men det kommer säkert en dag när jag kan släppa dem fria igen. Snart hoppas jag... mycket snart.

Over and out/Mamselamsen

tisdag, maj 05, 2009

Vissa dagar!

Just dem där jag har planerat att göra en massa grejor och till och med gjort lista för att inte glömma något. Lägger den på matbordet... tittar på den... och så sätter jag mig att titta på snooker.

Snooker!
sno
Förstår Ni hur infernaliskt tråkiga grejor jag hade skrivit upp på "Att-göra-listan"?

Den får ligga tills imorgon... eller i övermorgon.... eller i överövermorgon... eller.............

Over and out/Mamselamsen, hedonist

Jag älskar att säga...

"Vad var det jag sa!"

Nedsmältningen av isarna vid nordpolen beror inte på värme i luften, för det har ju inte blivit varmare där... utan för att varmare vatten "äter" upp isarna nerifrån!

Ja, jag kommer att sätta en jäkla massa utropstecken.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska vi se om jag kan hitta inlägget som jag publicerade för något år sedan.... ett inlägg där jag publicerade min 86-årige fars teorier... som inte har ett skit med koldioxid att göra.

Men oavsett orsaken, kommer det att bli katastrof för olika delar av världen. Tänk om man nu kan ta och lägga alla dessa miljarders miljarder dollar på att hjälpa de kommande drabbade områdena... istället för att lägga det på "konstig" forskning om koldioxid.

Jag väntar med att det tills imorgon, då klockan nu är halv två.

BRB... och kommer att fylla på detta inlägget så fort jag hittar inlägget.

Over and out/Mamselamsen



Kunde inte gå och lägga mig förrän jag hittat inlägget.

HÄR ÄR DET! (länk)



Uppdaterad.
Men bara för att jag är helt övertygad om att inte koldioxiden påverkar, finns det ändå ingen anledning att slösa med jordens ändliga resurser. Jag förespråkar vindkraft, solkraft, bergvärme, vattenkraft och liknande.

måndag, maj 04, 2009

Ohhh... vad jag gillar Sara Löfgren!

Särskilt "Starkare!"

Hm... för just nu sitter vi och letar bra bröllopslåtar... och skickar länkar fram och tillbaka..... fast just denna låten kanske inte passar så galet bra på ett bröllop. :-)

Fast svinbra är den ändå... trots den kassa ljudkvalitén

Over and out/Mamselamsen

Det vankas ju bröllop inom en inte allt för avlägsen framtid...

... och Jessica och jag letar brudklänningar för glatta livet på Internet.

Och jag hittade en... måste skicka över länken till henne.
Klänning
Får se vad hon tycker.... hon är nämligen lite kinkig med passform och sånt.

Over and out/Mamselamsen

Vad är detta?

skor
Jag ska försöka ta reda på det.... om det nu finns någon som vill veta.

Over and out/Mamselamsen

Jag som trodde att jag var en blogoholic.

Nä... är nog inte det. Tiden när jag i princip var borta från allt vad datorer heter, har känts väldigt befriande... även om det bara var i några dagar.

Så nu när jag är hemma igen... och massor med roliga grejor som har hänt, känner jag inget som helst behov av att delge det för hela världen. Skitroliga kort ligger just nu på hårddisken.... och de kommer att få ligga där.

Så att skita i datorer... det är verkligen något att rekommendera, alla... iallafall ibland.

Om jag inte följer nyheter och bloggar tio gånger om dagen... så överlever nog världen och jag själv ändå... och jag slipper få hjärnan fylld med en massa skit, som ska sorteras, kategoriseras.... och eventuellt raderas.

Jag stänger således av datorn. Ingen ny onödig info ska få parasitera min hjärna idag. Ja, jag vet att skärmen kommer att stå svart här på bordet och glo ilsket åt mig.... och det enda jag kommer göra är att ge fingret åt den.... och gå ut i solen, som nu efter ett nattregn har börjat titta fram igen.

See yah!

Over and out/Mamselamsen

söndag, maj 03, 2009

Det har varit väldigt mycket musik i helgen.



Over and out/Mamselamsen

Där kom det!

Nästa "Skaka av fasa!"

FRUKT ÄR FARLIGT! (länk)

banan klar
Jag kommer att skratta hela dagen.

"Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen..... glöm det.

Over and out/Mamselamsen