.

Mamselamsen

onsdag, december 31, 2008

Nyårsskapandet har börjat.

Stephan fixar oxfilén.... jag tycker det är lite äckligt.... så jag tänder ljus, börjar duka lite och dricker en massa bubbel. Hela bordet har varit fullt med små guldstjärnor... men ska jag vara riktigt ärlig, sitter nu nästan alla i pälsen på Elsa. Vår alldeles guldiga katt.... som även strött dem lite snyggt över hela golvet... också.
Nyår
Och Ni ska inte tro att bara Stephan och jag firar nyår.... "alla ska med"... som någon skitviktig människa en gång i tiden sa... så hos oss gäller det alla!
Räv
Ha det nu gott alla människor.... och blir inte Nyårsafton som du tänkt dig.... så gör det inget... för det börjar ett nytt år imorgon.... ett år med helt nya förutsättningar... om du bara vill.

Over and out/Mamselamsen.

Nog med djupa tankar.... här ska firas Nyår.

Och som vanligt gör Stephan och jag det för oss själva.... vi vill helst ha det så.

Bubblet ligger på kylning och dagens meny har Stephan fått bestämma.... han måste ju få bestämma någon gång. :-)

- Skaldjursfyllda krustader.
- Min pepparstek med Hasselbackspotatis och konjaksås... Min nedskurna gröna sparris som steks tillsammans med hackad bacon.
-Ostkaka med massa grädde och sylt. (Stephans specialostkaka... förståss!)

Jag började nyårsdekorera lite igår.... och som alla kan se, har en viss katt... no name.... försökt att rasera det hela under natten. Men WTF... även hon ska ju få ha lite roligt...
Nyårslampa
... även om hon fick alldeles egna dekorationer i sitt klätterträd.
Nyårsträd

Fast innan en massa bubblande... för här dricks det "skumpa" hela kvällen... och käkande, måste vi förståss få oss lite fyrverkeri till livs. Så klockan 17.00 står vi påpälsade vi Linneasjön, för då kör Hammarströms tillsammans med Handelsbanken igång årets största "sprakelibrak"!

Hem och käka.... "bubbla"... titta lite på TV... spela lite Chicago... och vid midnatt drar vi oss upp till torget, där det alltid är fullt "legaliserad" anarki. Där skjuts det raketer så det står härliga till... och polisen står bredvid och även de... firar in det nya året.

Ja... det kommer att bli en bra Nyårsafton... om vi har vinden i ryggen och julklappsklänningen passar.

Over and out/Mamselamsen

En återblick i bloggen...

... och jag tänkte: Jösses, vilken äckelgullig tuttifnutt familj... och så slog det mig att det var ju min familj jag läste om.

Ja, vi är nog ganska tuttifnuttiga... nu för tiden!

Men en sak ska Ni veta.. det har inte alltid varit så. Det har varit många katastrofer och andra hemskheter i denna familjen... fler än Ni i Er vildaste fantasi kan tänka Er. Men på något vis tog vi oss alla igenom det och kom ut djävulskt starka på andra sidan. Och idag ser vi/jag att allt ytligt, bara är ytligt och inte betyder ett skit. Det enda som betyder något är att vi alla har varandra och bryr oss om... och det gör vi!

Så glöm snajsiga bilen.... den betyder inte ett skit. Glöm snajsiga handväskan... den betyder inte ett skit. Glöm snajsiga designsoffan.... den betyder inte ett skit.

Men det kanske krävs att ha stått och vinglat en stund på avgrundens kant för att komma underfund med det. Vad vet jag.

Over and out/Mamselamsen

Som alla andra.... Årsresumé.

Året som gått har varit ett förhållandevis lugnt år, där vi efter mycket velande fram och tillbaka äntligen kommit fram till vad vi vill göra i framtiden. Man måste ju liksom ha ett mål, så man vet i vilken riktning man ska gå. Och den riktningen har vi nu... det har tagits rätt omvälvande och bra beslut. Men även om vi vet riktningen, så har vi inte en aning om hur resan fram till målet kommer att bli. Mycket spännande!

Så 2009 kommer att bli "de stora förändringarnas år".... och det känns väldigt bra för oss alla.

santa-screenshot

Over and out/Mamselamsen, med hela familjen.

tisdag, december 30, 2008

Lägger till ännu ett Nyårslöfte.....

... eller faktiskt mer en Nyårsönskan. Inte för mig, men för någon annan... det skulle lösa så himla mycket grejor då.

Det är faktiskt mycket roligare att önska för någon annan.... för jag, jag klarar mig alltid... det har jag alltid gjort. Jag är någon form av muterad kamelont.

Over and out/Mamselamsen

Korvuschling!

Jag kände mig som Kommandoran när jag plockade ut den här korvuschlingen ur kylskåpet.... och slukade den i ett nafs.
Korvuschling
Så lustigt det kan bli av en bit lökkorv.

Over and out/Mamselamsen

Nyårslöften på G.

1. Jag ska göra.... det!
2. Vi ska göra.... det!
3. Och därefter ska vi göra.... det!
4. Sen önskar jag att detta ska.... ske!
5. Och... det också... det höll jag på att glömma.

Och när allt det har genomförts.... ja, då är lyckan total på alla håll och kanter.
Bl
Det var ju inte så himla svårt. Någon mer än jag som har sådana glasklara Nyårslöften på gång?

Over and out/Mamselamsen

Det tar alltid lite tid innan saker kommer till Nybban.

Men det gör inget.... man känner sig ändå lite "skitviktig" när det droppar ner inbjudningar... Nybbaninbjudningar. Ska bli kul att mingla lite och titta på film.... sånt är vi inte bortskämda med här på bystan. Så tack, Glenn !
biljett
Den med falkögon, kan även se vad jag ska göra nu.... titta uppe i vänstra hörnet. Jupp... betala TV-licensen. Den går på mitt konto.... för Stephan vägrar.

Over and out/Mamselamsen

Blondinbella ska dansa.

Efter vad jag förstått efter Googling och läst mellan raderna på bloggen, ska Isabella Löwengrip alias Blondinbella vara med i nästa "sejour" av Let´s dance. Kul för henne... nu blir hon ännu mer känd.

Man kan tycka vad man vill om henne, men driftig som fasen är hon. Hon började med en helt ordinär blogg och har jobbat upp den till ett företag som idag omsätter flera miljoner om året. Det tycker i alla fall jag är väldigt imponerande, för en tjej som nyss fyllt 18.

Over and out/Mamselamsen

Lite imbecillt.

Nu kanske Ni inte läser samma bloggar som jag gör ibland... väldigt ibland... men f*n vad jag stör mig på detta "haha" efter var och varannat ord.

Typ: Jag gick på stan och mötte Silvia haha. Då tog vi en latte på fiket haha som stänger snart för de har gjort KK haha. Men det gör inget för då fikar vi på ett annat ställe haha.

Fast Ni kanske inte läser sådana bloggar.

Over and out/Mamselamsen

måndag, december 29, 2008

Jaha.... och här ligger jag och glor på TV....

.... och tränar samtidigt.
Pilatesboll
Jag kastar mig över bollen 10-15 gånger varje kväll... och kör lite olika rörelser. "Beach 09".... säger jag bara. Jag kommer att vara den "fittaste" gammelkäringen på stranden.... om jag nu över huvud taget tar mig till någon strand.

Jag vet att Camilla gråter av glädje nu..... mamma trääääänar!

Men att komma upp i hennes klass..... det gör aldrig.
millan tränar

Over and out/Mamselamsen, med en hel del gummfläsk

Här förfars ingenting.

ICQ
Klicka på bilden för att se bättre.

Här vi har tagit tabberaset på den mesta julmaten.... men getost.... där går gränsen för oss.

Over and out/Mamselamsen

Äntligen en "riktig" vardag.

Idag blir en dag när jag ska susa från det ena stället till det andra. Har skrivit en lista över allt, för som alla vet.... "minnet är bra, men kort".

Bl.a. ska jag på bibblan och låna alla CD-böckerna om Arn. Stephan har nämligen inte "läst" någon.... och jag tyckte att de var skitbra och väldigt underhållande... och Stephan vill lyssna på dem... och jag lyssnar gärna på dem en gång till. Så mycket fixande i och runt köket blir det de närmaste dagarna... så vi kan lyssna hela tiden.

Kanske ta tag i vår "sambandscentral". Jessica höll på att dö när hon trixade med våra nätverk, över att det var så dammigt på apparaterna. Hm... det är ju inte varje dag man kryper över kattlådan.... in under en bänk.... och bakom kylskåpen för att damma.... jag är bara glad att det funkar. :-)
Sambandcentral

Over and out/Mamselamsen, selektivt skitaktig.

Min kropp har vrålskällt på mig idag.

Jag fick ett tecken idag och min kropp gav mig tydliga signaler.... lite småläskiga. Stod och höll mig fast i en av bänkarna i köket och bara kände. Allt snurrade.... det stack i benen.... det stack i händerna... jag darrade... och jag måde illa. Har aldrig hänt förut.

Ett solklart tecken på att jag inte ska vänta med mitt ena Nyårslöfte.... det ska genomföras..... idag!

Ja jäklar... tydligare "spark i rövva" kan man nog inte få.

Over and out/Mamselamsen

söndag, december 28, 2008

Lampan på plats.....

.... visserligen odekorerad... men det väntar jag med till nyårsafton. Ikväll ska vi bara glittra med ögonen i ljusens sken. Kanske inte ens behöver några levande ljus för att glittra med ögonen ikväll... Stephan kom nyss med ett glas "rödtjut".... tyckte att jag behövde muntras upp, nu när ungarna har åkt.
Lampa tänd
IKEA is the shit.... finfin lampa under 400:-.

Over and out/Mamselamsen

Mellandags o-rea.

I flera år har jag gått och suktat efter denna lampan på IKEA... men aldrig gjort slag i saken. Men nu jäklar gjorde jag det... och Stehans kommentar var: "Vad braaaaa..... ännu en lampa att bära ner i källaren. " Mm.... för den gamla "Tiffanylampan" måste ju bort.
Lampa
En perfekt lampa som man kan dekorera allt efter man får lust. Titta, titta bara på kanten runt om... hur många små tomtar kan man inte sätta fast där med lite dubbeltejp? Fatta, nu till nyår hur mycket serpentiner jag kan drapera på den.... till midsommar ska jag ha somriga sidenband och lite annat smått och gott i den. Och... vi kan ha tända ljus istället för lampor. Uuuuiiiiiii...... så myspysigt när vi sitter där i ljusets sken och glittrar med ögonen, så där "Lady och Lufsen-aktigt"! Ja, jäklar.... vi måste nog prova ikväll.

Så nu väntar jag bara på att Stephan ska göra en specialanordning, så vi får upp lampan i taket... för... så klart, passade inte den vanliga kroken. Men kan hittar säkert något i verkstan, där han har så galet mycket "brahasaker".

Over and out/Mamselamsen

Jag tror vi har slagit Världsrekord.

Äckligaste askkoppen...... ever!
Äcklig askkopp
Tur att den står utomhus.

Over and out/Mamselamsen

Nu är det heltomt.

Unge nummer två åkte hem till sitt idag på morgonen... och kvar är bara detta.
Säng
Både Stephan och jag avskyr när ungarna åker. De är ju liksom vårt allt.... och har alltid varit. Hade vi haft makten hade vi fått dem att flytta hem igen... eller nä, förresten... det hade nog ingen av oss stått ut med i längden.... men i allafall lite närmre.... lite så att man kan åka och "spontan-hälsa-på".

Men som sagt.... "kommer inte Moses till berget.....".

Vi pratade om att umgås i familjen när ungarna var här och vi konstaterade att vi aldrig bråkar... utom den gången när vi fyra var i USA i tre veckor för några år sedan. Vi bodde alla i samma hotellrum.... och det var ett tjafs under hela tiden... då handlade det om en unge som var nyförälskad och längtade efter sin då själs älskade... och emellanåt ville till honom. Fast det gick över, när hon fick alternativet att åka hem i förtid... vilket hon inte gjorde.

För mig, finns det inget viktigare än familjen.... och jag vill att alla ska ha det bra. Har de inte det försöker jag göra allt för att det ska bli det... vilket ibland kan urarta till de mest konstifika "råd" och handlingar.

*fnissar*

Eller vad säger du Millan?

Over and out/Mamsemamsan

Något konstigt med Körslaget denna gången.

Det är ingen körsång av det slaget som jag menar. En kör för mig är en homogen grupp som sjunger i olika stämmor.... med möjligtvis någon solist.... men bara en kort stund. Som det var igår, verkade alla körer bestå av en massa "centrumk**a" solister som bara ville visa upp sig själva framför kameran.... typ slänga sig på golvet som värsta rocksångarna.

Alltså en massa solister.... och resten av kören är bara "doagrupp".... och de som inte fick sjunga på egen hamd, gjorde ändå allt vad de kunde för att se ut som solister. Har väl aldrig varit med om fler åmande och kamerafångande kördeltagare. Det blev minst sagt lite larvigt.

Så jag blev allt lite besviken igår... hade förväntat mig en massa människor som sjunger med "en" röst.... i minst tre stämmor.

Over and out/Mamselamsen

lördag, december 27, 2008

Dra ända in i pipsvängen.

Jag blev så förvånad när jag betalade att jag nästan ramlade omkull. Har varit på Mellandagsrea här i stan.... och köpt något!

Innan jul var jag på Lindex och såg en skitsnygg... typ vårjacka... en blåsvartrutig... skepparkavaj fram och lodenrock bak.... men den kostade 600:- och det ger inte jag för en tunn yllejacka. (Japp, så "snål" är jag.) Men idag när jag kom dit tillsammans med Jessica, hängde den på reaavdelningen och kostade under 300:-.... jag högg den direkt.

Hurraaaaa..... jag har äntligen en tunnare jacka till våren... och som jag tycker är superdupersnygg.... till ett kanonpris.
Jacka
Julen är över...... så nu är det alltså dags för vår. Snö göre sig inte mer besvär.... vi fick till jul.... så nu räcker det.... eller OK..... lite till sportlovet kan jag ju alltid stå ut med.... men sen får det vara nog.

Vad ska jag göra nu? Jo, stoppa in min nya MP4 spelare i öronen... (trångt som tusan blir det, men skam den som ger sig :-)... gå in i min egna värld och lyssna på ond och bråd död av Leif GW Persson. Jessica är iväg hos sina kompisar... Stephan håller på med sitt.... så jag ska bara såsa runt med pluttar i öronen och plocka lite... diska lite (det är faktiskt min tur... har inte diskat sedan långt före jul)... byta ljus och försöka få fram det sista julklappspappret som med största sannolikhet ligger kvar inne under sofforna.

Ha det gott... trots att det är väldigt grått idag.

Over and out/Mamselamsen

Att tro på Gud... och ändå få ihop det.

Tänk om Gud fanns långt innan allt annat. Långt innan sol, jord och måne.... ja, hela universum. Gud var en jätteenergi som bara fanns. Huxflux flux vill han/hon/den det skapa någonting.... någonting som är han/hon/den/det..... och "spränger" sig själv i luften.... och vips har allt skapats.... och allt är ju han (jag skriver han för att det inte ska bli så långt) Alla är vi en del av Gud. Han bestämde detta långt innan det fanns någonting.... trots det sägs det att allt skapades på en vecka.... skapelsen började långt innan solen fanns.... och solen är ju den som bestämmer hur lång dag och natt är.... och därmed kan vi ju inte säga att Skapelseveckan är lika lång som den är idag.... den kanske är mycket längre..... den kanske inte ens har slutat än. Skapelsen håller fortfarande på.... det kan vi ju se på hur allting fortfarande utvecklas, förändras och nyskapas.

Tänk på att allt består av atomer med dess små små delar.... allt är uppbyggt av atomer. Tänk om vi små pluttmänniskor är en "atomdel" i något mycket mycket större. Här skulle man kunna spåna ut i en massa "överjag" och en jättestor gemensam "hjärna" med dess "tänke".... men det tänker jag inte göra. Det räcker så gott att vissa av Er redan tror att jag har fått tuppjuck i min atomfyllda hjärnan. :-)

Ja, jag tror att det finns en överkraft...... vissa kallar den Gud.... andra kallar den Allah.... och någre kallar den ödet eller slumpen. Allt annat som finns runt denna Gud, är av människan.... företrädesvis män, subjektivt tolkade och nedskrivna berättelser..... lååååångt efter att det verkligen hände... om det hände.

Och detta med synd och straff. Jag tror på karma. Gör man ont... pratar illa om andra männsikor... tänker negativa tankar.... kommer "straffet" så småningom. Att göra ont, tänka negativt o.s.v..... slår sig på hjärnan..... som då enligt min tro, är en del av Gud... straffar det sig. Alla vet vi att negativa tankar, ord och liknande ofta gör att andra saker går illa och man mår dåligt..... och när man mår dåligt, gör man alla dessa saker... som en rundgång på nått vis. Denna rundgång måste drastiskt brytas... man måste vakna upp.... vissa kallar det frälsning. Detta med karma har jag genom mitt liv väldigt ofta sett bevis på. Så att hämnas vid en oförätt är alltså aldrig ett alternativ för mig... det sköter sig självt.

Varför är jag då lite negativ till all religion? Bl.a. därför att jag så ofta träffat hycklande människor. Bl.a. en bekant, bilförsäljare som var mycket aktiv inom Pingstkyrkan. Och varje dag när han kom hem från jobbet, bad han Gud och Jesus om förlåtelse för att han lurat kunder under dagen..... och nästa dag samma sak.... och nästa dag samma sak. Och efter varje förlåteslse var han s.k. ren från synd.... och kunde fortsätta. Likaså har jag bekanta i USA som är katoliker och är ofantligt Gudfruktiga utåt sett... men inom husets väggar var det en helt annan historia. Jag har bekanta som är djupt troende muslimer.... men som i smyg dricker alkohol och äter fläskkött. För att inte tala om krig... de flesta har (har haft) religionen som "slägga"... och alla dödar i Guds namn... frågan är vem som har rätt och vem som har fel? Jag kan dra upp hur många exempel som helst.... men vill inte trötta ut Er... vilket jag förmodligen ändå redan har gjort. :-)

Och som jag skrivit förut här.... med de tankar jag har om alltings helhet, har jag fått in både Gud, Big Bang, Darwin och en hel del psykologi.... och det funkar för mig.

Mitt måtto är att försöka vara en ärlig och rak människa. Ljuga är för mig inget alternativ.... då det alltid syns på mig... så det lade jag ner väldigt länge sedan. Denna rakhet, har i vissa situationer ofta gjort mig bufflig och irriterande. Men jag är hellre bufflig än en lögnare eller hycklare. Take it or leave it.

Scheeeeezzus, vad konstigt och långt detta inlägget blev.... men det är sådant som jag ibland tänker på när jag "inte gör någonting". Ja, jag tänker/filosoferar ofta... för att i nästa andetag bli den flamsigaste på denna jord.

Och kom ihåg.... detta är mina tankar och behöver inte alls stämma överens med någon annans.... och Nä, jag försöker inte övertyga någon heller.

Så där ja.... nu ska jag klä på mig..... och gå ut i den värld som fortfarande skapas!

Over and out/Mamselamsen, rätt knepig. :-D

Ojojoj.... det liksom tog skruv, när jag började säga mina åsikter om "Midnattsmässan" här i Nybban.

Förmodligen kommer jag att skriva mer om detta och om tro imorgon.... eller någon annan dag.

Just nu känns det bara dags att gå och lägga sig.... klockan är ju snart i svinottan.

Over and out/Mamselamsen

fredag, december 26, 2008

Vet Ni..... nu har ungarna sprungit om mig, vad gäller antal besökare på bloggen.

Är det då inte dags att lägga ner den här... på riktigt.... liksom?

Det finns så mycket att berätta.... men kan/vill inte.

Vi får se hur det går. :-)

Over and out/Mamselamsen

Vad jag avskyr med julen.

När ungarna börjar troppa av och åker hem till sitt.

Camilla åkte för en stund sedan.... tomt, tomt, tomt.

Jessica är på "partaj" just nu... kommer hem när hon ringer efter oss. Vi får behålla henne i två dagar till...... sen åker hon också. Tomt, tomt, tomt.

Och kvar blir bara vi två stofiler.

Men!

"Kommer inte Moses till berget......"

En liten hint om ett av mina nyårslöften.

Over and out/Mamse-stofilen

Mellandagsrea!

Jösses.... det här ska bli roligt. Jag själv ska inte ha något. Jessica ska byta en morgonrock... till en storlek större..... och Millan ska köpa en gardinstång på IKEA.

Att gå på Mellandgasrea är för mig inte att shoppa järnet... behöver inget.... och i och med att jag inget behöver... är allt dyrt... oavsett hur lite det kostar. Nä, jag vill bara titta på "galna" människor. Liksom en prövning... vara bland alla shoppingsugna människor och bara känna lugnet inom mig. Hohohoooo.... det skulle ha varit för två år sedan, när jag inte ens kunde gå utanför dörren... ja Ni vet.... då jag precis hade sprungit in i den berömda väggen och var tvungen att lära mig från början att möta människor igen. Tuff tid, faktiskt bland de tuffaste jag någonsin varit med om. Fast nu är det helt OK... på ett helt annat sätt... ett bättre.

Någon som har börjat spåna på några Nyårslöften?

Jag har... men jag tänker inte berätta dem för någon. De ska bara finnas inne i mitt huvud.

Nä... nu ska ungarna ur sängen... jag vill iväg... juh.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, december 25, 2008

Nån som kommer ihåg att jag önskade mig tofflor i julklapp?

Jag tror jag klarar mig till nästa jul. Fast det är inte säkert.... jag sliter ju tofflor som en värsta betongarbetare.

Tofflor
Och sen finns det vissa som tycker att jag behövser stramas upp..... lite här och där... och därför denna med stoooor instruktionsbok.
Gymboll
Och så mycket mycket mer..... förståss. :-)

Over and out/Mamselamsen

onsdag, december 24, 2008

Julklappsutdelning över,

Jag vet inte.... men det känns som om jag varit extremt snäll i år.

Over and out/Mamselamsen

Kan det bli bättre?



Over and out/Mamselamsen, med familj

Camilla mobilbloggar heeeeela tiden.

Jag tar inget som helst ansvar för vad som hamnar på den bloggen.
Mobilbloggar

Over and out/Mamselamsen

Tindra med ögonen, ungj***l...

..... det är jul!
Camilla tindrar

Over and out/Mamselamsen

Hohohohooooo..... UPPDATERAD!

G O D J U L till Er alla "out there"!
Tomte
Nu ska vi göra oss lite vackra.... att spraya på de nya strumporna. (se hos Camilla) En askalasjulklapp från morgontomten, med tanke på att det blivit något konstigt med termostaten i huset och det är ca 28 grader varmt inomhus.

Och BTW.... just nu när jag tittar ut genom fönstret, ser jag att det snööööööööar!

*brister ut i sång*

Nä se det snöar, nä se det snöar.... det var väl roligt hurraaaaaaaa.....

Så en God Jul till Er alla, oavsett hur Ni firar.

Over and out/Mamselamsen och pappselapsen





Julen Tomtemoroutfit.... fast rödare i verkligheten
Outfit julafton

tisdag, december 23, 2008

Nu är det jul!

Maten är klar och alla julgrytlapparna är upphängda!
Julgrytlappar
Sista julklappen kom med posten idag.... jädrans tur! Granen är på plats... inte klädd... för det får man inte göra förrän det är mörkt.

Nu ska vi gå ut och kolla in alla stressade människor som ilar hit och dit... och som gnäller över alla gigantiskt långa köer... och vi.... vi ska bara titta.

Nu bloggar jag inte mer idag, för ärligt talat.... Camilla gör det så mycket bättre. Gå dit!

Over and out/Mamselamsen

måndag, december 22, 2008

Bara så Ni vet....

... nu är jag "DÖD"! (länk)

Over and out/Mamselamsen

Finns det någon hårdesigner eller frisör här?

Jag måste bara få ställa en fråga till Er.

Om man ska tunna ur ett hår, är det då vanligt att man klipper av håret bak på huvudet... tvärsöver... i princip ända in till skalpen... på en yta av 5x15 cm.... och håret uppe på huvudet ska sen ligga över det. Typ, så här.
hår

Är det en vanlig urtunning av hår nu för tiden?

Over and out/Mamselamsen

söndag, december 21, 2008

Vi misshandlar Elsa!

Först kollade vi på detta! Gör även Ni det.... Sen kände vi oss manade att testa själva.... gick.... så dääääär.

Hon slet bort maskeringstejpen själv.... och nu går hon runt och blänger på oss.

Hon ska få en extra julklapp i år.

Over and out/Mamselamsen

Size matters!

Jävlar vilken jätte-enorm älg vi såg på väg hem från Kosta outllet. Minst en hundrataggare.... tio meter vid sidan om vägen.

Han liksom bara stod där och glodde på oss när vi körde förbi.... och jag var den enda som såg den. Millan vände efter ett tag... för både Jessica och Camilla ville se. Jupp, den stod kvar... en enorm jätteälg. Millan skulle precis ta ett kort på den och vevade ner rutorna.... och när hon gjorde det skriker Jessica i bilen.... "Vi måste sätta på varningsblinkers!".... och det hörde gigantälgen och stövlade in i skogen.... därav inget eget kort. Men så här stor vara den.
Älg
Helt fucking enorm!

Over and out/Mamselamsen

Hämden är ljuv!

Många gånger har familjen skrattat hysteriskt åt när jag kom ut från en toalett på en restaurang i Los Angeles, med ett långt toapapper hängande kvar i byxorna där bak.... och Millan säger att hon alltid kollar sånt innan hon lämnar en toalett. Idag fångade jag "a moment" i flykten.... därav suddigheten. Men Ni fattar va?
Hahahaha... *skrattar rått*
Camillas klänning

Over and out/Mamselamsen

Syskonkärlek.

1. Camilla kom hem med all sin smutstvätt.
2. Jessica kommer idag med all sin smutstvätt.

Det kommer således att bli slagsmål om vår tvättmaskin och enda torkställning. Själva, får Stephan och jag lagra vår smutstvätt i garderoberna. :-)

Over and out/Mamselamsen

Inredningsprogram och inredningsbloggar.

Jag pratar med ungarna... jag tittar på TV... jag läser inredningsbloggar... om inredning i hemmet... och det verkar som att allt som är äldre än fem år, alltid måste rivas ut och slängas. Hux flux verkar alla vara miljonärer utan egen smak... allt ska vara som "det är sagts" av dessa hippa inredare.

Jag gråter blod,när jag ser att de slår sönder ett underbart kök från 70-talet... med köksluckor i mörkbetsad ek och vågkant på nederdelan av skåpen... grönt kylskåp... grön spis, stora kakelplattor över diskbänken med ett stiliserat blommönster i orange och brunt. Eller ett badrum med plastmatta på väggarna... med sirliga, klättrande blommor... gärna i persikofärgat. Det är ju underbart... har liksom själ. Dock, kommer jag aldrig att kunna förlika mig det "sjuttiotaliga" som är på väg tillbaka... medaljongtapeter! Det var gräsligt redan då.

Men det är ju inte min smak som jag skulle skriva om.... för den är ju som de flesta redan vet, mycket speciell. :-)

Utan att jag ser på bloggar, TV och bland ungarnas bekanta som köpt hus... att "allt" måste göras om... och det kostar hundratusentals kronor innan det anses beboligt... förutom vad de gett för ett helt OK hus/lägenhet. Galet... tokgalet! De uppträder som om de vore mångmiljonärer. Nu vet jag inte om detta är ett vanligt fenomen bland folk i Sverige... men om det det är så, är jag inte ett dugg förvånad över att många människor nu för tiden går på de ekonomiska knäna.

För att sedan inte tala om alla hippa möbler, som direkt måste in i det nystylade boendet... ofta köpt på kredit. Jag fattar inte.... nää, det gör jag inte... förmodligen för gammal... men jag har ett talesätt och det är det som räddat mig i kristider.

"Aldrig handla/konsumera för pengar jag inte har!"

Spara först... handla sen. Trist... jag vet.... man måste ju vänta.... men absolut det bästa sättet... för det går ju fortare att spara till en grej, än att ha en ännu längre avbetalning med alla dess avgifter och räntor.

Jag veeeeet.... skittrist att läsa i juletider.

Nu drar jag.... Jessica kommer om ett par timmar och då måste det vara julemysigt. Här vankas kaffe med saffransbullar.... och sedan vid klockan sex, ska vi iväg och lyssna på Nybros svar på "Familjen von Trapp".

Förresten... har Ni missat att Camilla äntligen fick håret tillfixat... här hos Guldsaxen... förståss. Alla frisörerna samlades runt henne, nästan förstummade: "Något sånt här har vi aldrig sett förut. Har du försökt klippa dig själv?" Men nu är det jättebra och tydligen tycker även hon själv att det är skitsnyggt. Så hååååårdesignerna på Sure baby yes i Hornstull... kan slänga sig i väggen... i Nybro finns det "bara" frisörer... men de kan f*n klippa!
Camilla under fläkten

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad: Vi räknade lite på det. Om Camilla tar Silverlinjen till Nybro, klipper sig hos Guldsaxen.... så är det tillsammans inte mycket dyrare än en klippning hos hååååårdesigners i Stockholm.

lördag, december 20, 2008

Delegerar.

Jag har f*n inte tid att blogga.... Ni får kolla hos Camilla... hon bloggar HELA tiden.

Over and out/Mamselamsen

fredag, december 19, 2008

Oh.... att det ska vara så gräsligt trist... nästan ångestfyllt.

Städa toaletter alltså.... två!

Även om jag vet att jag är superproffs på det... jag menar, man har ju städat ett och annat hotellrum i sina dar... och att detta projekt endast kommer att ta 20 minuter... så är det likt fördömt bland det värsta jag vet... näst efter dammsugning.

Så för att skjuta upp det så länge som möjligt, har jag frenetiskt svassat runt här med dammvippan i högsta hugg och dammat allt som går... typ katt, dörrhandtag och så.

Och jag kan inte överlåta det till Stephan... för han ska ju dammsuga.

Så det är väl bara att ta Ajaxflaskan vid hornen och dra igång med detta bokstavliga skitgöra.

"Schajseeeee!

Over and out/Mamselamsen

Bara en kopp kaffe till.

Julmugg
Sen måste jag sätta fart... för så här kan jag ju inte se ut när vi åker och möter Camilla.
Pyjamas

Over and out/Mamselamsen, het.

torsdag, december 18, 2008

Kattmys!


Och efter det gick hon raka vägen ut i köket och käkade kattmat som en idiot.... för att sedan gosigt hoppa upp i mitt knä... enbart för att spy upp alltihop på mina rena jeans.

Det är vad jag kallar kärlek... äkta kärlek.

Over and out/Mamselamsen

Jag förstår inte vad som hänt med Stephan.

Han springer runt här och tänder en massa ljus.... det har han aldrig gjort förr. Han har mest sagt, när jag sprungit runt: "Det var f*n... här har vi katolska offeraltare överallt."

Alltså, jag fattar inte.... för det är inte bara det som han börjat med... han pyntar också! Han drar till olika affärer och kommer ständigt hem med nya kassar med julgrejor, som han sedan sätter upp... kopplar ihop. Här är julpynt "overload"! Han är ute på stan just nu för att köpa ägg och tandkräm.... fast jag undrar om det slutar med det.

Stephan har blivit en velourgubbe.... bara så Ni vet.

Fast glad är jag.

Over and oput/Mamselamsen, förstummad

Kan människor vara otursförföljda?

Vi har bekanta där det hela tiden händer hemskheter..... och då menar jag hela tiden... under alla år som vi känt dem. För nån månad sedan var det ett gräsligt överfall... vinterkräksjukan två minuter innan de ska på semester... nya bilar som rasar efter två veckor... brunnen sinar en timme innan ett stort kalas... Och så vidare... och så vidare..... nu var det hjärtstillestånd och B. har fått en pacemaker inopererad.

Jag tycker så galet synd om dem.... hela familjen är förföljda av olyckor och otur... hela tiden. När jag pratade med I-K för en stund sedan, ville hon få reda på vad man måste tänka på när man har pacemaker.... och jag googlade fram det... och bl.a. "inte vistas i närheten av transformatorstationer"..... och självklart ligger det en precis där de bor. "Inte vara i närheten av elsvetsutrustningar".... självklart ingår det i hans jobb.... och tusen saker till.

Varför... varför måste all skit hända dem... världens snällaste och mest omtänksamma människor?

Over and out/Mamselamsen

Jag och min hatkärlek till Jan Guillou.

Jag har ibland väldigt svårt för honom, för att i nästa sekund älska honom. Ibland är han så uppblåst så jag skulle vilja sticka hål på honom, men när jag sen tänker efter, säger han bara vad han tycker... oavsett vad folk anser om det... och sådana människor gillar jag.

Han är som en lite mer intellektuell Bert Karlsson... som jag för övrigt också har en hatkärlek till.

Jag har börjat läsa Guillous böcker.... fullkomligt slukar dem. Ja, jag har läst flera stycken förut... men nu har jag kommit igång igen. Började med "Fienden inom oss", har precis avslutat "Tjuvarnas marknad" och ska idag sätta igång med "Men inte om det gäller din dotter".

Nyss, när jag hade sista skivan på av "Tjuvarnas marknad", satt jag här och spelade mina "bubblor". När slutet kom, hade jag ett brett leende på läpparna och nästan hurrade för att skitstövlarna åkte dit.... och för att mycket i den boken är sanning och grejor som har hänt.

Dock gillar jag inte hans Hamiltonböcker.

Så där ja.... lite om vad jag tycker om honom och hans böcker.... nu ska här storstädas. Första ungen kommer imorgon och då ska allt vara julfint.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, december 17, 2008

Inget mer finansiellt.... för här ska lagas godis.

Jag skulle ha gjort det i förrgår, men jag hittade inte min julbok... den med alla recept. Jag har letat som en galning under två dagar.... och så hittar Stephan den... på sin plats!

Så det är som min mor alltid sa:

"Det första man blir blind på, är ögonen."

Over and out/Mamselamsen

Lägsta tillväxten på 30 år!

Jag läser och tänker tillbaka för trettio år sedan.... och kan inte ens komma på någon kris då. Jag var nybliven mamma och allt var som vanligt. Hm.... undrar vad det kan vara? Däremot kommer jag ihåg en rejäl kris i början av nittiotalet.... när några "gökar" ute i världen började spekulera i kronan och det slutade med att den föll fritt.... räntan var under korta tider uppe i över 100%. Där kan vi snacka om kris och girighet. Eller varför inte ta upp det som hände i början av 2000-talet.... där kan vi också snacka om girighet... och dumhet... då, när IT-bubblan sprack. För Ni kommer väl ihåg när det pumpades in miljarder i dessa IT-bolag som ofta inte presterade någonting konkret... om man inte räknar luftslott förståss.

Ni kommer väl ihåg Bredbandsbolaget som då i princip skulle bli jordens frälsare med Jonas Birgersson i spetsen. Jag själv inget undantag.... lyssnade på hans föredrag, när han iklädd orange HellyHansentröja på ett mycket övertygande sätt pratade om organisation och miltärtaktiker. Jag var såld... men i efterhand sa han inte så himla mycket... han var bara en otroligt bra talare. Det var väl då vi även hade ett ofantligt underskott i statskassa och hela Sverige fick dra åt svångremmen... rejält!

En annan kriiiiiis var det för lite drygt 35 år sedan... jag kommer inte ihåg vad det handlade om... hade ju bara killar i huvudet då.... men det var något med olja och bensin... vi hade bensinransonering i Sverige. Där kan vi snacka om kris!

Så ja, Sverige/världen kantas av kriiiiiser.... och vi kommer att överleva även denna... även om det känns surt när massor med människor blir/är arbetslösa.... fast inte fler än för 10-15 år sedan. (För som jag skrivit förut... vi hade lika många arbetslösa då, om man räknar in alla som var satta i åtgärder.)

Jag minns att jag förra hösten diskuterade med en bekant, som är delägare i ett medelstort företag... om att plocka ut skattefria utdelningar ur företaget... och jag varnade dem flera gånger.... Har Ni reserver undansatta så Ni klarar en nedgång? Om inte, ta då inte ut något. Tyvärr gjorde de det... men jag hoppas verkligen att de klarar sig tills det vänder igen.

Vart tog framförhållningen, det sunda förnuftet vägen? Man behöver bara titta lite på historien så kan man se ett mönster. Har börsen under några år stigit till himmelska höjder, kommer alltid ett bakslag. Det är lika säkert som att vi alla någon gång kommer att dö.

Hur ska vi vanliga människor ta oss ur detta? Vänta... sitta lugnt i båten... hoppas att inte alla har lämnat A-kassan. Överleva helt enkelt. Det kommer en dag när människor inte orkar hålla i pengarna längre (alla är ju inte arbetslösa) och börjar handla igen. För det är ju som jag skrivit förut, vår allas konsumtion som får Sverige/världen på fötter igen. Många företag kommer att försvinna, men många kommer så småningom att startas.

Och om jag hade haft planer på att köpa hus eller bil.... då hade jag gjort det nu... för vad jag förstår, kommer ännu en räntesänkning mycket snart... och räntan kanske kommer att bli lägst "ever". Som gjort för en ny köpfest. :-)


Over and out/Mamselamsen, som vanligt den allvetande.... i alla fall i mitt huvud. :-)

tisdag, december 16, 2008

Äntligen sket farmor efter fjorton dagars förstoppning.

Det tog tre är innan jag plockade ner de gamla julgardinerna... de har liksom glömts bort hela tiden... och bara hängt där. Fast idag kom de nya upp och ett jäkla pyssel var det... de var för långa och jag vägrade korta av dem, då vi inte ver hur länge vi kommer att bo här. Så upptill är de nedvikta på baksidan. Jädrans hallå innan jag fick allt hyfsat jämt. Och när jag var klar och stod och beundrade vad jag gjort med mina flinka fingrar, upptäckte jag en sak..... ett generalfel! Ser Ni vad som är jättefel på bilden? Om inte så skiter jag i det.
Julgardiner
Och medan jag svor och vek i köket, sysslade Stephan med annat. Han klädde på Hälge julskruden. I år har han t.o.m. fått röda lysande hjärtan. (Stephan drog iväg till Jysk idag också... och han kom inte hem tomhänt. :-)
Hälge dekorerad
Nä nu ska vi göra kväller och titta lite på TV... imorgon en massa nytt på gång.

Over and out/Mamselamsen






Gardinerna hänger upp och ner! De broderade hjärtanen har spetsen uppåt.

Om nån ser ett rött streck ute på gatorna idag.... så är det bara jag.

Miljarder grejor att göra och försöka greja till.... efter postens "schabbel"... och företag i Stockholm som missat min beställning. Internetbeställningar är inte alltid bra.
snabb

Svisch.... där försvann jag.

Over and out/Mamselamsen


Fast innan jag lämnar boet.... jag blir så ofattbart irriterad på den bloggare, vars nuna alltid syns när man går in för att "pinga" på bloggportalen. Jag tänker inte nämna vilken det är.... för då kommer jag att få på fan av honom, om det inlägget jag skrev nedanför. Och jag ids inte med fanatiker.

Många tankar som dyker upp när man har tid att tänka.

Länge har jag funderat på detta med religion... inte bara kristendomen.... utan alla religioner.

Mina tankar går ungefär så här. Jag tror på en Gud... men dock "Gudsförklarar" jag inte alla de religioner, med dess böcker som finns runt honom/henne/den/det. Bibeln, Koranen, Torarullarna o.s.v. I min värld är de skrifterna endast mänskliga tolkningar av det hela. Jesus har funnits... det finns det bevis för och det står skrivet om honom i både Bibeln och Koranen. Men vad det var för en karl finns det många versioner om.

De olika "författarna" som finns med i vår Bibel är av politiker under de tidiga århundraderna noga utvalda. De som inte passade in i politiken, rensades helt enkelt bort och skulle för alltid förstöras... typ Thomas evangeliet... vilket dock senare hittades... och vi fick en helt annan bild av både det ena och det andra.

Dessa religiösa böcker är bra böcker om man läser dem som personliga tolkningar och inte sliter ut ströord för att få sin vilja fram... eller tror att det är dogmatiska sanningar.

Så ja, jag tror på en Gud.... för det finns så otroligt mycket i vår värld som inte ens den "värste" vetenskapsmannen kan förklara. Många vetenskapsmän tror även de på en Gud... typ Bodil Jönsson.

Fast.... det finns en sak i Bibeln som för mig är sann. Nu kommer Ni att ramla av stolen... Skapelseberättelsen!

För väldigt länge sedan började Gud skapa allting.... och på den tiden fanns inte den tideräkning vi har idag.... det fanns ju ingenting. Det är skrivet att det var på en vecka.... men vad var/är en vecka för Gud... hur lång är den? Så Gud började skapa allting.... och vet Ni? Han/hon/den/det har inte slutat än.... skapelsen pågår hela tiden... och man kan undra om den någonsin kommer att sluta.

Och se där.... där fick jag ihop både Gud, Darwin och Big Bang i en och samma mening. :-)

För vad är Gud? En kille med skägg... ödet....slumpen? Ja, inte vet jag.... men någonting är det.... för det finns så mycket som är oförklarligt. Och det är samma Gud över hela jorden... de olika religionerna är endast olika mänskliga tolkningar av det hela.... och inte ens den störste kärnfysiker kan komma undan det.

Såååå... jag tror på någon form av global Gud.... och i jul kommer vi att bl.a. "fira" Jesus födelsedag... även om det inte ens är rätt dag. Jag menar... födelsedagar är ju alltid trevliga.... och så passar vi på att umgås hela familjen.... och firar varandra.

Och hur tänker Ni?

Over and out/Mamselamsen, som även tror på karma.... men det tar vi senare.

måndag, december 15, 2008

Stephan har börjat springa runt och byta värmeljus stup i kvarten.

Vad har hänt?
Kan det vara:

"När fan blir gammal blir han religiös".

Over and out/Mamselamsen, förundrad

Min man gick för att posta några paket... och kom hem med denna.

Jag undrar vem som är det stora barnet i denna familjen?

Och bara kolla hur förundrad Elsa ser ut.


Over and out/Mamselamsen

Blivit restriktiv.

De senaste veckorna har jag blivit galet restriktiv om vad jag skriver här på bloggen. Finns många anledningar till det. Så hav förståelse.

Men en sak kan jag skriva..... jag ska iväg med alla julpaket till posten nu.

Japp... jag är hemlighetsfull, men jag lovar att inte lämna några fler "cliffhangers" här. När det är dags att berätta.... då är det. :-)

*rusar*

Over and out/Mamselamsen

Det börjar dra ihop sig.

Nu är det bli dags att göra listor.

Vilka kort ska skickas... vilka paket ska iväg... vilka julklappar är kvar att fixa till... vilket godis är kvar att göra... vilken julmat ska vi ha... vad ska vi ha på Systemet... vad fattas (kattmat, kattsand, ljus, Ipren, toapapper.)

Just nu är allt en enda röra i huvudet, men nu ska det "specas" upp... och det ska jag bl.a. göra idag. Allt ska vara klart till på fredag när första unger rullar in... efter det ska vi bara ha kul och åka hit och dit.... för alla julklappar är ju trots allt inte inhandlade och jag vet att spontanklappar dyker upp.

Nä, nu blir det inte den här bloggposten roligare än så här... hej då..

Over and out/Mamselamsen

söndag, december 14, 2008

Jag spelar Bingolotto ikväll.

Nu svimmade Ni va?

Darin är med och jag slogs av en grej. När han var med i Idol eller vad det nu var, så hette han Daaaarin... men nu för tiden heter han Däääärin. Det tycker jag är konstigt.

Over and out/Mamselamsen

Man kanske skulle ta och klä på sig.

Och sedan en uppmaning.

Hallå du kommunanställda någonstans i Stockholm.

Gå hem med dig... det är söndag idag!

Over and out/Mamselamsen

Har radion på.

Har hittills hört Idolvinnarlåten tre gånger idag. Hade inte kunnat hålla isär denna låt från förra årets vinnarlåt... om det inte hade varit för att det var en kille som sjöng... alltså Kevin. Snälla Idollåtskrivare... överraska mig nästa år. Låt oss slippa alla dessa förutsägbara och smäktande ballader. Plocka in... typ, Robyn som låtskrivare.

Och sen en sak till. Jag lyssnar på alla demonstrationer som övergått till upplopp i Aten med omnejd, p.g.a. den 15-årig pojke som blivit skjuten. Polismannen är häktad... varför fortsätter upploppen. Kan det var något annat, som de nu i den 15-åriges namn, tar ut sina aggressioner på?

Over and out/Mamselamsen

Skönhetstävlingar... är de fel?

Jag ser nu att Miss worldtävlingen är genomförd och att Ryssland vann. Är det fel att tävla i skönhet? Nää, jag kan faktiskt inte tycka det... för om det är fel, så borde även alla tävlingar i bodybuilding... snyggast händer... vackraste leende... ja det finns faktiskt sådana och vackrast leende var en kvinna från Nybban som vann för några år sedan... också vara fel. (Det finns även många andra olika tävlingar som handlar om utseende.)

Jag tror att det finns en mall på det ultimata utseendet. Kolla bara in tjejerna som kom i topp på Miss Worldtävlingen. De ser egentligen likadana ut, om man bortser från hårfärg och hudfärg. Jag tror att det handlar om avståndet mellan ögonen.. bredden på näsan... munnens form... benens längd... måtten på kroppen... tänderna... brösten... hur de går o.s.v.

Så den som har den mest kompletta mallen.... med eller utan operationer... och som svarar minst puckat på de frågor som ställs, ligger bra till. Och tycker människor att det är kul att titta på, till ytan, perfekta människor... tja, då stör det inte mig ett skit.

Men en sak är då säker.... jag skulle inte ha en chans i en sådan tävling!

Har en alldeles för stor trut.

Over and out/Mamselamsen



Uppdaterad.
Dock tycker jag att skönhetstävlingar för små barn är jäkligt äckligt. Där är det ju föräldrarna/mamman som tvingar ungarna till det. Och jag såg ett program om detta häromdagen.... där en mamma hotade med stryk om inte den fullsminkade 4-åringen dansade och log som hon skulle. Blää...

En fråga hos Camilla.

H Ä R !

Hon vill veta vem som är Zara Hurtigs hårstylist. Millan ville ju ha en viss frisyr när hon klippte av sitt långa hår... hon hade med två foton.... och likts fördömt blev det en helt annan. Efter klagomål, lite omklippning och alla pengarna tillbaka, fortsätter hon att leta efter en som kan klippa henne precis som hon vill ha det. Så här!
Camilla frisyr
Hon önskar nu samma frippa som Zara Hurtig, eftersom frisyren på bilden ovan inte funkar.... då nackhåret klipptes alldeles för kort. Puckon!
zara
Jag har googlat lite... kan det vara DermaNova, Stockholm.... jag tror att hon är stylist eller nått.... Zara. Fast jag bara troooor. Någon som veeeet?

Over and out/Mamselamsen

lördag, december 13, 2008

Tomteparad.

När jag gick runt och räknade, var det lite drygt sjuttio stycken..... och då är inte alla nedtagna från vinden än. En del är snygga... en del är gamla (ej på bild)... en del är mysiga. Lägg märke till de sydda tavlorna till höger på bilden. Det var de jag skrev om förut, som Jessica i sin unga ungdom sydde och grät om vartannat.
Tomte2

Tomte3
Åsså så lite Jesus. Honom brukar vi få jaga över golvet, då Elsa fullkomligt älskar att sätta tänderna i honom.... och så leka järnet.
Tomte4
Lite sprittomtar.
Tomte5
Lite allm'nna tomtar.
Tomte6
Och sist men inte minst... jä*ligt fula tomtar med stickade benvärmare.
Tomte1

Over and out/Mamselamsen, fullständigt från vettet.

Mofo!

Mofomofomofomofomofomofomofomofomofo....... MooooFooooo!

Ungarna lär mig så galet bra saker hela tiden.. och det här ordet tror jag att jag kommer att ha väldigt stor nytta av.

Fast ska det inte vara ett u i slutet egentligen?

Over and out/Mamselamsen

Idol är över.

Och som väntat var det Kevin som vann. Inga skrällar.... kriiiiiser eller chocker... inte ens tidningarna kunda hitta (på) några. Eller jo förresten... någon kom på att det var "ruttet av TV4 att bryta för reklam". Alltid något. :-)

Men vinnarlåten sätter jag inte särskilt högt... hade väntat mig något mer, något annorlunda nu när Andreas var med och petade i låten. Det var samma gamla pampighet... samma gamla höjning... och samma gamla standardackord. Så förutsägbart.

Hoppas det kommer något lite poppigare till nästa år... för vem har sagt att det absolut måste vara en ballad som vinnarlåt?

Men WTF... låten kommer att spelas till vansinne på MixMegapol och RIX Fm de kommande månaderna. Var så säker.... och härliga stimpengar kommer att rulla in till låtskrivarna.

F*n, att inte jag har skrivit låten. :-)

Over and out/Mamselamsen, med lussebulle i handen

fredag, december 12, 2008

Jag och Guillou.


Over and out/Mamselamsen

Här är vi på gång.

Rosett2
Suddigt... javisst... kanonfotografen fattade inte att man var tvungen att hålla kameran blixterstilla när det är mörkt. Men WTF!
Rosett1
Om någon undrar varför jag har hängröv, så beror det på att jag har hiphopjeans på mig... och då ska det vara så. Det sa Millan i alla fall att det var, efter att hon kollat på märket på ena fickan bak... men sånt fattar ju inte jag.... jag bara köpte ett par jeans som var "fitloose" och inte klämde någonstans. Och alla kan säkert se hur ofattbart gracil jag är... skulle säkert ha platsat i "Stjärnor på is".

Fantastiska renhorn som toppar det hela. Stylish... det har jag då alltid varit.

Nä, nu skiter jag i det här... fortsätter imorgon. För här ska här Skapas... fick inte tag på någon oxfilé... verkar vara stört omöjligt i den här stan. Så det blev nån jäkla ytterfilé istället. Stephan har lagt den i marinad för att bli mer mör.

Så.... tjolahopp.... nu ska "skumpan" öppnas.... och kreativiteten samt en massa kastruller och stekpannor plockas fram.

Ha det gött denna fredagskväll.

Over and out/Mamselamsen

En sån där konstig tanke som bara jag kan ha.

Staten får ju in en massa inkomster från oss skattebetalare.
Jag undrar om de betalar moms?

Over and out/Mamselamsen, :-)

Dagen före Lucia.

Ojojoj.... idag ska alla jullådorna ner från vinden... för idag är nämligen OK att börja mastodontpynta. Rosetterna till granslingorna i portalen ska upp... tomtar får plockas fram... riktiga juldukar får läggas på... julkuddarna ska fram och fluffas upp... första julgruppen ska fram (den stå redan och väntar i papper) Vi kanske t.o.m. tar ner granen och ställer den mörk på sin plats... allt för att Elsa ska hinna klättra av sig innan vi den 23:e hänger på den allt mög från USA.

Fast först...städa. *suckar*

Javisstja... måste till bibblan. Någon har satt upp sig på den CD-bok jag har hemma. Jag vill inte skriva vilken bok eller vem författaren är... för ibland smyger hon här hos mig. Men en tam deckare där orsaken till morden och kidnappningen inte framgick förrän på fjärde skivan... innan dess var man som ett frågetecken. Massa sakfel, som t.ex. att sumubrottare slänger sand omkring sig innan de börjar brottas.... och sånt kan irritera mig till vansinne.... men så är jag kanske lite petig ibland.

Och så är det fredag... Skapardagen! Stephan kom redan igår och berättade vad han var sugen på. Pepparstek med dubbelbakad potatis... så OK... hittar jag lite oxfilé kan jag väl alltid ställa upp på det. Fast först pyntandet.. det är ju bara en vecka kvar tills första ungen ramlar in!

Over and out/Mamselamsen, på gång.

torsdag, december 11, 2008

Vad jag tycker om massors med miljarder till bilindustrin.

Om det tycker jag inte. Känns som konstgjord andning... och i längden till ingen nytta. Det är lite som att en privatperson tar nya krediter för att betala de gamla... på något vis.

- Massor med miljarder för att människor ska få behålla sina jobb. Hur länge då? Ett par år... och sen är det som vanligt igen. Hade det inte varit bättre att göra som jag skrev i ett inlägg längre ner.... låt de som är nära pension få "lön" fram tills att det är dags för de gyllene dagarna och låt de yngre (20-62) jobba vidare. Eller låt de utbilda sig/omskola sig... bilindustrin känns ändå dödsdömd i Sverige.
- Massor med miljarder för att bilindustrin ska bli lite "grönare". Men ojsan hoppsan.... hade Ni storfräsare med mångmiljonlöner inte kunnat räknat ut det med tårna. Och kunde Ni inte heller räkna ut att en konjunkturnedgång var på gång.... så Ni kunde förbereda lite för det. Ja menar det krävs ju ingen större Einstein för det. Eller blev Ni helt enkelt fartblinda?
- Vem kan med säkerhet garantera att pengarna verkligen stannar i Sverige och inte slussas över till Ford och GM i USA? Och vad händer om dessa företag går i konkurs.... hörde att något av dem... kommer inte ihåg vilket... inte har kapital nog för att överleva mer än ett par månader. Och vad händer då? Kommer det ett litet mail till VD:n i Sverige med orden "stäng skiten"?

Dock kan jag eventuellt tycka att de miljarder... ganska få... är OK... de som går till utvecklandet av nya alternativa bilar. Men varför ända in i h***vete har de inte gjort det på egen hand förut?

Inget snack här om koldioxidens påverkan på klimatet... för den grejen går jag inte på. Men vi behöver använda andra energikällor än vi gör idag. Oljan är ju trots allt ändlig.

Jag kan berätta varför jag tror att Volvo och Saab går halvmediokert. De är för dyra! Jag som aldrig skulle köpa en ny bil, tittar inte ens på en begagnad Saab eller Volvo om/när jag ska byta. När vi bytte bil för några år sedan gick förbi alla "svenska" bilar och gick raka vägen till en koreansk... Hyundai. En kanonbil till ett kanonpris.... och som går som en klocka, fortfarande efter snart nio år.

Så, så är det! :-D

Over and out/Mamselamsen, förmodligen Einsten

B A K !

Det jäste i alla fall.... och inte nådigt. Som en enorm Karl Johansvamp.
Deg
Det blev en del saffransbullar... gigantiska... för det är så jag vill ha det. Några små torra fnuttar i ett bullpapper är inget för mig.
Bakat1
Vad jag förstår var de helt OK... eftersom jag efter att första plåten var klar, hittade en massa hopknögglade bullpapper inne vid TV:n..... och jag hörde medan jag knådade, penslade och sockrade i mitt anletes svett... -Mmm.. vá gott... mmm.... vá gott.

Så mitt årliga bak är klart.
Bakat
Måste fort som f*n se till att de kallnar och få in dem i frysen.... för fortsätter det i den här takten, är det snart är det inga kvar.

Behöver jag berätta att vi inte kommer att laga kvällsmat idag?

Over and out/Mamselamsen, huslig som få.

Regelbundenhet... det är en god vana det.

Jag bakar regelbundet.... mycket regelbundet.
En gång om året!
Och den gången är idag.
Men hela skiten höll på att gå i stöpet, eftersom saffranet var slut överallt.
I fjärde mataffären hade de några påsar kvar... och de högg jag direkt.

Så nu ska jag försöka plocka fram den riktigt husliga husmorssidan av mig. Det är sämre bevänt med den i vanliga fall... jag är liksom inte sådan... men idag ska jag bjuda till.

Dock kommer det inte att bli några vanliga Lussekatter.... vi tycker de är alldeles för torra. Så det blir som vanliga bullar, fast med saffran och fyllning av smör, mandelmassa och hackade russin... och självklart pärlsocker på toppen. "Saffranskanelbullar" utan kanel alltså. :-)

Nä nu kör vi.... håll tummarna.

Over and out/Mamselamsen, huuuuuuslig

Varför blir det en nyhet just nu?

Kevin i Idol har varit med i uttagningarna till ESC på Malta. Jaha..... so what?

Jag har läst runt på bloggar den sista veckan och hur de förfasar sig över detta och hur orättvist det är. Man kan undra varför det skrivs om detta just nu. Jag vet inte om jag är ensam om det... men jag har vetat det ända från början.... och bryr mig inte. Det är ju inte så att Idol är någon amatörtävling där man ska vara en "grön" artist som inte tjänar/tjänat pengar på sin musik.... genom typ, uppträdanden. Det är Idol... där man som namnet säger, ska bli en idol. Enda kriteriet för att komma med i tävlingen var att man inte redan hade ett skivkontrakt.

Så jag förstår inte varför detta blossar upp nu... ett par dagar innan finalen. Ska det vara för att guds sändebud på jorden... media, ska försöka styra utgången av denna tävling? Men ledsen.... detta är en skitgammal nyhet.... mer en dåhet.

Jaha... och vem ska då vinna?

Alice är ju söt och rar och har en ganska egen och fin röst... men frågan är om hon kan leva upp till att bli en idol och stjärna? Är hon för blyg och mjuk?

Kevin är också söt och har en bra röst... dock inte egen. (Så där så man bara genom att lyssna på musiken, direkt kan säga att det är han.) Han är en färdig artist. Men som sagt... en bra röst är det många som har.

Jag tror trots allt att Kevin kommer att ro hem det hela.... även om jag tycker att hela programmet har blivit mellanmjölk i år. Mina favoriter har sedan länge åkt ut.... juryn har varit mesig och inte gett kritik där det verkligen har varit befogat.

Men totalvinnare av/genom tävlingen kommer att bli....... *virvel*...... Anna! Hon kommer att bli den artist* som kommer att överleva 2009. Jag tror att den som vinner tävlingen är "död" efter första singeln.


* Artist för mig, är mycket mer än att sjunga bra.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, december 10, 2008

Köttbullar!

Allt är redo och klart.
Köttbullar
Underbara dofter sprider sig i lägenheten. Observera stekpannan utan handtag... det handtaget ramlade av redan första gången vi använde den.... så nu kör jag med grytvantar, när jag ska skaka köttbullarna. IKEA..... förståss!
Köttbullar2
Nu jäklar ska de sparas till jul.... eller hur det nu blir med det.


Over and out/Mamselamsen

Nån som fattar känslan?

Bubblor liten

Over and out/Mamselamsen, nyklippt

Innan jag sticker.

Snart, mycket snart kommer jag att plocka ut delar av min pensionsfond och börja köpa aktier igen. Känns som om det börjar bli dags..... ska bara vänta in nästa "blå" dag.

Nån som vågar hänga på?

Over and out/Mamselamsen,

Jäklar... skulle ju varit och klippt mig just nu.

Snäll frissa... tar sin lunch redan nu.... och jag får komma halv två.

Puh.... ser för jäklig ut i huvudet just nu.

Over and out/Mamselamsen

Här springer jag fram och tillbaka till datorn.

Jag kom att tänka på ordet KRIS som ofta sätts i fetstil på förstasidan på tidningar. Hela världen verkar vara i KRIS just nu. Ja, företag har det lite krisigt just nu... somliga mer och andra mindre... men det är faktiskt inget Armageddon vi står inför. Det är en helt vanlig konjunkturnedgång, som kommer med jämna mellanrum. Det är ju liksom inte första gången... och definitivt inte den sista.

När köpfesten har hållit på ett tag... typ några år, kommer alltid en konjunkturnegång. Jag skrev och varnade för den här på bloggen för lite drygt ett år sedan.

Men det är väl med konjunkturen som med den första snön och halkan på hösten..... en total överraskning varje gång.

Så där.... nu ska jag inte tjata om det mer.

Over and out/Mamselamsen, "besserwizzler"

Jag fortsätter att läsa och lyssna om krisen i Sverige. UPPDATERAD.

Hörde i går att det kommer att bli en lika stor kris som på tjugotalet med en arbetslöshet på uppåt nio procent. Vad då tjugotalet? Det är ju för tusan inte många år sedan vi hade en arbetslöshet på uppåt tio.... om man räknar in alla som då var satta i åtgärder... och många av de som nu är varslade, kommer också att hamna i åtgärder. Så jag kan gå med på att vi kommer att hamna på samma ställe som för 10-15 år sedan.... inte 100.

Sammanfattning: Medias roll idag, är att på alla möjliga sätt skrämma slag på svenska folket.... eller berätta om alla "chocker" och "kriser" som bl.a. visas på TV.

Om man fort vill komma ut denna kris, borde budskapen vara lite mer positiva och få människor att inte hålla så hårt i plånboken... våga investera. Det är ju trots allt vår konsumtion som avgör om företagen ska kunna behålla sina anställda.

Och kan någon förklara för mig varför det står still på bostadsmarkanden? Alla skriker om för höga räntor. Vad då för höga räntor? När Stephan och jag köpte en fastighet och ett företag för lite drygt tio år sedan hade vi en ränta på 12,75%...* och det tyckte vi var skitbra. Om det någonsin är läge att investera i en bostad eller liknande, så måste det väl ändå vara nu. Det finns ofta häftig prutmån.... om inte priserna redan är nedsatta.... p.g.a. kriiiiiiisen.

Vad har hänt? Har människor blivit hjärntvättade? 90-95% av svenska folket är ju trots allt varken arbetslösa eller varslade.

Jaja... det var lite tankar medan jag sitter och väntar på att en auktion på Tradera ska löpa ut.... jag ska ha det jag bjuder på!

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad.
Jäklar.... nån dum människa bjöd över mig i sista sekund. Det enda jag nu får glädja mig åt är att han fick betala riktigt dyrt. :-)

* Snackade med Stephan om räntan vi hade på lånen.... jag hade fel! Räntan vi hade 1995 var 14,75%... och det tyckte vi var skitbra.

Idag!

Jag slog upp ögonen... de närsynta... och tittade ut på taken och såg att de var vitblanka av regn. Suckar. Ännu en gråregnig dag. Sätter på mig glasögonen och upptäcker att det inte alls är vitblanka tak.... det är snö! Inga stora flingor, utan mer strilande snö..

Studsar upp ur sängen med det hurra!

Det kommer att bli en toppendag, eftersom det inte är så himla lätt att få julstämning när det spöregnar. Idag ska julköttbullarna trillas och stekas... blev inte gjort igår.... hade annat för mig.

Ta mig tusan om jag inte ska ta och baka lussekatterna och saffranslängderna också.

Ja, det var nog allt, så här långt.

Over and out/Mamselamsen

tisdag, december 09, 2008

Hörde på Rapport ikväll.

1. Vi kommer att få en stor arbetslöshet mycket snart.
2. Inom ett par år kommer vi att ha arbetskraftbrist p.g.a. att så galet många går i pension.

Varför då inte lägga resurserna på de som snart ska gå i pension... ge dem någon form av ATP-grundad "lön" och låt dem gå hem..... istället för att hålla en massa unga och raska människor utanför arbetsmarknaden.

Hade jag varit nära pension, hade jag huggit det direkt... för att ge plats för den yngre generationen.

Eller?

Over and out/Mamselamsen

En sådan där dag....

... när jag har tusen grejor att göra. Lägger upp en strategi för att ta allt i ordning. Det är då jag funkar som bäst... fast först ska bilen på lagning... bilbesiktningsmannen lyckades slita av handbromsen.

Men allra allra först av allt ska jag hämta ut det som jag "vunnit" på Tradera. Paketet ligger på posten och skriker efter mig.
Kappa
Nypris 15.000:- och jag fick den för en skamlös spottstyver. Så nu ska jag glida runt som en drottning.... iklädd denna och mina stövlar med skyhöga klackar. (Läs trippa eller stappla.)

Nä... måste dra, för att hinna allt idag.... bl.a. göra nya julköttbullar... den första omgången har vi redan ätit upp. :-)

Uuuuuiiiii.... så kul allt är.

Over and out/Mamselamsen