.

Mamselamsen

söndag, november 30, 2008

Tog bort inlägget nedanför.... för privata diskussioner ska inte föras här.

Men jag är fortfarande ledsen och besviken över allt som snackats om idag

Ge Er gärna på mig.... men hoppa för fan inte på min familj.

Over and out/Mamselamsen

Han gjorde det igen!

Vann höstens turnering i Kubb på Korpen. Detta är priserna.... förutom alla de miljoner kronor som man alltid vinner när man deltar i Korpens tävlingar.
Korpenetta

Over and out/Mamselamsen, stolt hustru

Jag tror att vi har ett världsrekord här i Nybro.

Jupp... nästan helt säker.

Flest frisörer per kvadratmeter i centrum.

Vi räknade i morse, och förmodligen har vi glömt någon.... men runt torget och i dess absoluta närhet har vi inte mindre än elva frisörsalonger... till dessa kan läggas alla andra frisörer som ligger lite längre bort... och detta i lilla Nybban som har 12.000 invånare.

Jag undrar hur det går för dem egentligen. I ett sådant läge handlar det verkligen om att nischa sig och jag kan se att bara två av dem har gjort det. En är den "glassiga" och den andra är den billiga.... men resten?

Förut hade vi världsrekord i antalet pizzerior... och det har vi kanske fortfarande... vad vet jag.

Sammanfattning: Nybroiterna är ett ovanligt välfriserat folk som älskar skräpmat.

Over and out/Mamselamsen, den lille tänkaren

lördag, november 29, 2008

Jag tror jag hatar Biggis!

Jag kan av olika anledningar inte länka till henne.... men jag hatar henne!

För ett tag sedan skrev hon i princip i sin blogg: "Spela inte det här spelet, det är kolossalt beroendeframkallande." Och självklart var jag ju tvungen att göra det... och jag är fast... kan liksom inte låta bli... och jag svär och spottar omkring mig för att bubblorna inte går min väg.

Så vad Ni gör..... spela inte det spelet!

Over and out/Mamselamsen

Inte alltid kul att få rätt.

Ni vet det där nya stationsområdet som byggs här utanför.... det är klart nu och här om dagen såg vi hur det stod några karlar och monterade parkbänkar som sedan fint ställdes ut lite här och där. När vi var ute gick vi fram till dem och frågade dem hur länge de trodde att parkbänkarna skulle få stå där de ställdes. Asch, sa de.... de är ju jättetunga, ingen orkar på egen hand flytta dem..... varje parkbänk kostade drygt 10.000:-/st sa de.

10.000 kronor för en parkbänk!!

Hur som helst.... det tog tre dagar innan första bänken låg i en rabatt. Vi såg när det gjordes.... vi såg även hur samma j*vla snorvalp gjorde en kickspark mot en av de låga lamporna som ska visa var övergångsstället är. Han missade som tur var... för även de kostar väl multum.

Och vad gjorde vi då? Inte ett skit! Skulle vi ha sagt till honom, skulle han bara ha hånskrattat och sagt åt oss att ringa polisen. De vet nämligen att det inte finns någon polis i stan.... och skulle vi ha ringt polisen, skulle de ändå bara ha svarat: "Tyvärr, vi har ingen bil i närheten." De tar inte ens emot anmälan.... vi vet, för det har nämligen hänt flera gånger förut.

Så, vi tittar.... åt ett annat håll.

Vad skulle Ni ha gjort?

Over and out/Mamselamsen

Idol är till för idoler.

Satt efter en massa bubbel och en massa mat och kollade in Idol ... förståss. Då slog det mig att programmet heter Idol och inte bästa artist. Att Johan åkte ut igår måste bero på att alla föräldrar till 12-14-åriga döttrar hade snott deras mobiltelefoner.... för annars hade han inte åkt ut. Han är idol för dem, vilket man med all önskvärd tydlighet kunde se igår.... tjejer i yngre tonåren var ju hysteriska.

Tja, vad var det nu jag skulle säga? Ja, just det.... IDOL! Jag har alltid suttit och spanat in vilken jag tycker är bästa artist... obs, inte sångare... och tänk så fel jag har tänkt. Det handlar om att bli idooool, vilket inte alltid har med musik att göra. Mer personlighet.... så vad det gäller det.... plus att han är en fantastisk showman, är ju Kevin en självklar vinnare... en självklar Idol-vinnare... vilket hittills har visat sig vara en flopp. Om inte Sony hjälper till att bära och puscha honom efter singeln och albumet... som tyvärr kommer att bestå av en massa covers... tror jag att han tyvärr snart är lika borta som många andra Idol-vinnare... han kommer möjligtvis dyka upp i någon Melodifestival eller musikal.

Ja, Kevin är bra.... men min favorit åkte ut för väldigt länge sedan... hon hade förmodligen fel personlighet.

Och mer? Jo, vi började diskutera om vem som skrivit vinnarlåten och mitt direkta svar var: Juryn förståss.... varför skulle de annars vara med. Och helt fel hade jag inte... Andreas är medkompositör... förståss! Något annat hade gjort mig ytterst förvånad. Låten kommer att spelas olidligt många gånger på Mixmegapol och liknande radiokanaler och sköna Stimpengar kommer att ramla ut till låtskrivarna. F*n, jag är avundsjuk! :-)

Rörigt inlägg det här.

Hur som helst.... jag önskar alla deltagare lycka till med sina karrärer inom musikindustrin.... även de som redan har åkt ur... men Ni måste f*n ha skinn på näsan och ta för Er.... gärna lite skandaler... all reklam är bra reklam. Att sjunga bra och var snäll, gó och glad gör ingen idolstjärna.

Sa käringen som inte stått på en scen de sista 35 åren.... om man inte räknar mitt fenomenala inhopp i Hollywood för några år sedan. :-D
Hollywoodbilder 614

En fråga till Er initierade människor. Det var Godspel/gospel-tema igår.... men var det verkligen det som framfördes? Jag tyckte att det mesta bara var poplåtar med stor kör.... och inte som Wikipedia skriver... kyrklig musikgenre.

Over and out/Mamselamsen

fredag, november 28, 2008

Det mest osannolika.

Innan Ni klickar på videon, gissa vad jag har för "Skaparmusik" idag. Ni som genom åren har följt mig, fattar att det är det mest osannolika musik som finns. En "hint".... "Sjuuuuuuung..... sjuuuuung....."


Over and out/Mamselamsen, lite på sniskan också

Tänt var det här!

Det blir inte så bra bilder när det är mörkt och på långt håll... men det är ofantligt vackert och i år fick vi upp vårt två meter långa tåg som vi släpade som handbagage över Atlanten... det är det ljusa till höger..... tjuuuuusigt!
Utsida
Köket.
köket
Tornet.
tornet
Mitt sovrum... till och med julgardinerna är uppe.
sovrum
Nu jäklar ska vi ha oss lite glögg.... innan jag börjar Fredagsskapa.

Over and out/Mamselamsen, juleglad.

Än har vi inte tänt på.

Fortfarande är det mycket som ska förberedas innan innan huset ska lysas upp.
Julrenar
Fast några ställen är klara... om än mörka.
Kök
Jag tycker att jag är ganska duktig som hållt mig så pass länge.
Torn
Fast ikväll smäller det. Fredagen innan första Advent, känns för mig rätt OK att tända upp allt.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, november 27, 2008

Så där ja.... nu har väl ingen missat vad jag tycker om illegal fildelning. :-)

Eftersom jag inte tror på IPRED-lagen... kan ingen ge mig förslag hur vi ska gå till väga för att kulturarbetare ska kunna få intäkter på sina skapelser?

Fast jag kom att tänka på en grej. Jag tycker det är förbaskat orättvist att de som sätter upp teaterföreställningar och får folk att betala för att konsumera en föreställning. Jag föreslår att vi ska ha två ingångar. En för de betalande och en för de som inte vill betala. De ickebetalande får visserligen lite sämre platser, men de kan i alla fall se om förställningen är något att ha, så att de kan gå tillbaka veckan efter och betala för bra platser.

Men eller hur? :-)

Nu har jag inte tid med varken fildelning eller IPRED... testandet av Adventsljusstakslampor fortsätter. För visst är det väl konstigt att massor med lampor har gått åt pepparn när de stått stilla och fint på vinden under sommaren.

Over and out/Mamselamsen

Återkommer om fildelning.

Läser på Aftonbladet om att bl.a. Hans Alfredsson uttalar sig om fildelning... och precis som jag skrev för någon vecka sedan, talar han om att ingen kommer att ha råd kunna göra film i framtiden, så länge folk "snor" deras grejor.

Exakt! Kulturlivet inom olika områden kommer att utarmas. Ingen kommer att vilja satsa pengar på film, musik eller talböcker... och det är väl fullkomligt självklart.

Jag har läst runt på en massa bloggar, som har ursäkter som att det inte finns bevis för att folk inte skulle gå mindre på bio bara för att de först laddar ner filmen. Är Ni dumma eller? Jag vet folk som laddar ner både det ena och det andra och det var åratals sedan de köpte en CD-bok, skiva eller gick på bio. Så sånt jäkla skitsnack går jag inte på. I slutänden.... om Ni går långt in i Er själva, handlar det bara om att Ni vill ha allt gratis.

Däremot ställer jag mig mycket tvekande till IPRED-lagen. Jag tror inte att den kommer att funka. Tänk Er att jag skulle ta min bärbara dator och gå ut och sätta mig på en parkbänk. Direkt skulle jag hitta en massa öppna nätverk och därifrån kan jag ladda ner/upp hur mycket som helst.

Fråga mig inte hur man ska kunna lösa det, men jag tycker fortfarande att människor ska tänka efter mer än två gånger innan de laddar upp eller laddar ner. (Om någon har en lösning, emotser jag mycket gärna en kommentar om det hela.)

Men om man ska jaga någon med stöd av IPRED-lagen, så tycker jag att det vore mer relevant att jaga "uppladdare".... de är ju inte riktigt lika många som de som laddar ner.

Men om det inte går att lösa detta dilemma, får filmbolag, skivbolag och bokförlag hitta nya lösningar. Varför inte lägga in en massa reklam i filmer.... mellan kapitel i CD-böcker.... mellan låtarna på skivor. Gräsligt, javisst... men vad göra?

Over and out/Mamselamsen


Extra tanke! Sedan denna diskussion om fildelning har kommit på tapeten, har jag aldrig läst så mycket om "äckliga" storföretag som bara vill tjäna pengar och i princip suger ur folket På något vis känns det som direkt taget av Karl Marx. Lustigt att vi inte har ett kommunisitiskt styre i Sverige.

Tur att man kommer efter de kaxiga fyrtiotalisterna.

Jag läser och hör på olika ställen hur gamla människor ibland behandlas illa. Mm... ingen nyhet för mig. När jag som mycket ung utbildade mig till sjukvårdsbiträde, blev jag inte trodd när jag såg en drake till sjukvårdsbiträde örfila upp en mycket gammal tant som stelnat i reumatism. Jag blev som sagt inte trodd och draken blånekade. Den gamla tanten var dement, så hon kunde inte svara på några frågor. Det enda som hände vara att jag fick byta avdelning och efter den dagen bestämde jag mig för att aldrig mer jobba inom sjukvården.

Men jag ställer stort hopp till alla fyrtiotalister som nu "ramlar" ur och bli gamla och pensionärer. De är inte vana att ta skit och kommer aldrig att ställa upp på att bli behandlade som jordens avskum bara för att de är skröpliga.

Så, ja tack.... bredda min väg... jag kommer om några år.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, november 26, 2008

Varför jag inte bloggar om oss själva längre.

Det är fortfarande så mycket som hänger i luften här och jag vill inte delge omvärlden om något av det. Vi har liksom fem olika vägar vi kan gå... men först måste det ena hända och sedan det andra och sedan det tredje.... ja, Ni fattar va?

Många har åsikter om vad vi håller på med. Jag har t.o.m. fått frågan om varför vi inte skaffar oss "vanliga" jobb. Svaret på den frågan är väldigt enkel. Under alla år jag lyssnat på människor som pratar om sina "vanliga" jobb och det enda jag hört är hur jäkla dötrist och jobbigt det är. Det enda de längtar efter är fredagen... och ett sånt liv vill inte jag ha.

Och nu när jag har chans att välja.... så skiter jag nog i "vanligt" jobb.... jag vill fixa ett eget jobb... ett jobb där jag får "bygga".

Vad det blir har jag/vi inte en aning om och just nu skiter jag nästan i vilket... fast inte riktigt, för nu står ju julen för dörren.

Där av min hyfsade bloggtystnad. Fast man vet aldrig... det kanske blir som Biggis säger.... att jag inte kommer att kunna lägga av med bloggandet. :-) Vi får se... det kanske dyker upp en och annan stake framöver.

Over and out/Mamselamsen

Jag har inte tid eller inspiration.

S T Ä D A R och P U T S A R F Ö N S T E R ! (på insidan)
Kök
Återkommer om /när inspirationen återkommer. Under tiden får Ni nöja Er med:

Camillas blogg
och
Jessicas blogg

Nu ska jag jaga ut Stephan på balkongen och allt runt omkring, för att montera upp alla gamla och nya juldekortationer. (Han har köpt en massa tomtar på snöre och en jättebubbla med en snögubbe i... och som snöar. Så det nya och det gamla, inkl. tomtetåget, ska upp.) Hela jäkla huset ska lysa på söndag, när landshövdningen kommer och inviger "Resecentrum".

Over and out/Mamselamsen

söndag, november 23, 2008

Bara för att jag inte bloggar så himla frekvent....

... betyder det inte att jag ligger på latsidan.
Julkappar

fredag, november 21, 2008

Fredag!

Saffransgryta, bubbel och skaparmusik.

måndag, november 17, 2008

Hipp hipp hurra!

Camilla fyller år idag!
Millan urklippt
Hoppas ditt kaffe på sängen inte blev för tidigt. :-)

Over and out/Mamselamsen

tisdag, november 11, 2008

" Mission complete".

Over and out/Birgitta

*suckar*

Feberfri hela dan.... och mått förhållandevis bra.
*pang*
Nu ligger jag och skakar som ett asplöv i soffan och känner hur kvicksilvret stiger grad för grad.
Det är nog fasen influensan som intagit min kropp.
Så akta Er alla vid Era datorer... jag sprider virus omkring mig just nu.

Over and out/Mamselamsen

Fortsättning om fildelning.

Till slut fick jag mothugg i inlägget nedanför. Bergatorparen skrev att det inte är en rättighet att jobba och få betalt.... oavsett om det är kulturarbetare, läkare, städare, kassörskor eller lärare.

Nä, det är ingen rättighet att jobba och få betalt om det inte finns någon efterfrågan av personens "färdigheter".

Om jag med min lilla vidoekamera skulle spela in en film... Rödluvan och vargen, skulle självklart ingen köpa den eller gå på bio och titta på den. Eller om jag tillverkade ätbara och självlysande handväskor skulle inte heller någon köpa dem. Det finns alltså ingen efterfrågan av min fenomenala kreativitet... och finns det ingen efterfrågan, kan jag naturligtvis inte räkna med att jobba med det och få betalt.

Men för att då återgå till till nedladdningen av filmer/böcker och musik. Om en film olagligt laddas ner femtiotusen gånger eller mer finns det uppenbart en stor efterfrågan.... och vill folk ha en produkt, ska den betalas. Punkt!

Nu finns Internet, där det är enkelt, snabbt och anonymt att sno andras produkter... men det rättfärdigar inte det hela. Hade det gått att anonymt ladda ner Gucciväskor, datorer och mat hade väl Ni som förespråkar nedladdning/fildelning även gjort det.

Produkt som produkt.

Och tycker man att det är för dyrt att betala för det man vill ha... då får man som alla vanliga människor spara eller skita i det. För jag kan faktiskt inte ursäkta mig med att Gucciväskan, bilen eller falukorven var för dyr när jag snodde den.

Over and out/Mamselamsen


Uppdaterad.
Jag har under de senaste åren läst runt på diverse bloggar om "rätten" att fildela... och huxflux blir hela frågan politik och det ena skräckscenariot efter det andra målas upp. I min värld handlar det om att stjäla eller inte stjäla.... och har inte ett dugg med politik att göra.

Så.... "En tjyv är en tjuv, är en tjyv, är en tjyv.... även om han eller hon aldrig blir påkommen."

Sug på den. :-)

måndag, november 10, 2008

Jag vet att ungarna kommer att slå mig i huvudet.

Jag kan inte för mitt liv förstå att det är moraliskt och juridiskt rätt att ladda ner musik, böcker, och filmer gratis från Internet. Nä, jag kan inte det... ungarna har en massa grejor om dess fördelar... men Nä... jag kan ändå inte tycka att det är OK.

De som gjort musiken, böckerna och filmerna har satsat massor med pengar på det... och laddar/snor folk det gratis, kommer de inte att kunna tjäna, eller ens få tillbaka de pengar och tid som de satsat.

Jag tror att det kommer att bli en utarmning av kulturlivet i framtiden om dessa kulturarbetare inte får in pengar och kan leva på sina jobb.

Mycket snack om att man vill lyssna först, för att sen gå och handla. Nä... det sker inte. Varför går i så fall skivindustrin och filmindustrin neråt för varje år som går.

Nya artister får chansen att höras/synas? Tror inte på det heller.... vill de höras/synas, finns det utmärkta sidor till det... typ Myspace, Youtube och liknande.

Nä, jag är övertygad om att alla som laddar ner olagligt, gör det enbart för att de inte vill betala för sin produkt. Allt annat är krystade bortförklaringar.

Har jag själv laddat ner någon gång? Nä, jag vet inte ens hur man gör... och tänker inte heller lära mig.

Så där ja.... nu ska jag ta ännu en Ipren och luta mig tillbaka och gå in i dimman igen. Det är helt OK att tycka att jag är en idiot, men jag tycker ändå som jag tycker.

Over and out/Mamselamsen

Att vägra vara sjuk... på riktigt.

Ligger här i soffan... omstoppad med en massa kuddar och filtar.
Vägrar ligga i sängen.
Ligger jag i sängen, är jag sjuk på riktigt.
Och det vägrar jag.

Så jag ligger här i soffan med en varm dator på magen och sover en stund. Långt bort i fjärran hör jag att det är ett sjuhelsikes väder utanför fönstret.
Regn
Så ska man ligga i soffan med varm dator på magen och må tjyvtjockt, är detta en alldeles perfekt dag för det.

Fast sjuk på riktigt är jag inte.

Over and out/Mamselamsen

Jag har bestämt mig för att försöka sluta svära.

"Saxan".... det var inte maten som gjorde mig sjuk. Någonting sammanföll olyckligtvis. För inte "fam" kan man kräkas, få feber och tappa rösten på grund av dålig mat, i en handvändning. "Gäblar", jag har inte tid att vara sjuk.... sjuk på riktigt... jag ska ju iväg och kolla på ett hotell.

"Gelvete" också!

Over and out/Mamselamsen, som går och lägger sig igen

söndag, november 09, 2008

Prada i alla ära.

Men 750 $ för de här, är iallafall lite väl magstarkt för mig... faktiskt är 5 kronor för mycket. Har man sett något fulare?
Sko
http://www.shoewawa.com/ugly_shoes/

Ungar! Jag önskar mig inte dessa i julklapp... men ett par nya tofflor är välkommet. Typ de här! Men ojsanhoppsan.... och rätt storlek är det också. :-)

Over and out/Mamselamsen, ekonomisk.

Äntligen kan hon leva som en människa igen.

Efter ett djävulskt slit med Netdoktors portalflytt, vilket resulterat i hundratals övertidstimmar, har Jessica äntligen kommit tillbaka till ett normalt liv. Så pass att hon har tid att blogga igen.

Tre trappor utan hiss.

Det är där som hon lite diskret lägger ut sin önskelista till jul. :-)

Så underbart när jag känner att det börjar lugna ner sig runt ungarna... jag var ett tag riktigt orolig över att Jessica skulle jobba ihjäl sig, för oavsett när man hade kontakt med henne, var hon på jobbet.

Over and out/Mamselamsen, mammig mamma

Jag mår verkligen skit.

Jag tänker inte berätta vilken restaurang som gav mig dålig kycklingsallad... för jag känner dem. Men de ska få reda på det i alla fall. Magen har haft full orkan och insidan av toastolen har skärskådats ett antal gånger.

Så här händer inte mycket kul just nu. Vill Ni läsa kuligheter, får Ni gå till Millan ... hon har haft ett långt samtal med Kishti Tomita idag. Samarbete på gång.

Vi får se när hon bloggar om det.... förmodligen studsar hon fortfarande... typ rosa studsboll.

Fast! Det här är ofattbart roligt. Kolla HÄR! Stephan är djupt imponerad, om man säger så.

Over and out/Mamsetrasan

Ulrik... here I come!

Vi körde hämtmat idag.... och fasen vet om jag inte blivit matförgiftad. Hur fort brukar det ta, innan det brukar ge sig till känna? Här tog det mellan fem och tio minuter.... innan jag fick gå och "snacka" med Ulrik. Och det känns som om det kommer att bli fler snack idag...... typ nu!

Over and out/Mamselamsen

Vad är bra eller dålig musik.

Nu när Dansbandskampen och Idol är igång, har jag läst på olika bloggar och även bland mina kommentarer hur "ful" och dålig musik det är. Lättstreamad skitmusik. Ibland undrar jag vad det är för folk som sitter och dömer. (Dock kollade jag inte på TV igår, då jag var upptagen av Magnus Betnér)

Jag gillar det mesta i musikväg, men jag använder mig av olika musik vid olika tillfällen. Jag har flera gånger försökt med klassisk musik som bakgrundsmusik... funkar inte för mig... får en släng av depression. Klassisk musik ska lyssnas... aktivt lyssnas. Som bakgrundsmusik, funkar kanalen Mix Megapol utmärkt. Ska jag laga mat, vill jag ha något jag lätt kan sjunga med i... typ Arvingarna eller Shania Twain. När jag kör bil, vill jag ha lugn musik, så jag inte blir upphetsad och trycker gasen i botten.

Och när jag är riktigt på hugget, åker "Sweet child of mine" eller något annat hårdrockigt på. Ingen kan studsa och headbanga som jag vid de tillfällena.

Vad är bra eller dålig musik.... jag fattar ingenting och vem är satt att döma om det? Musik för mig, är ett sätt att förstärka eller försvaga olika känslor.

Så alla Ni "kulturpruttar".... jag tycker Ni är jävligt inskränkta. Känner du dig träffad, skulle jag gärna vilja veta vad som är bra respektive dålig musik och varför.

Over and out/Mamselamsen, som dock inte kan hitta ett enda tillfälle där jag kan njuta av modern jazz.




Uppdaterad.
Jag har Idol på i rummet bredvid och jag skriver det igen. Låter inte Anna exakt som Buffy Sainte Marie ... mer och mer för varje gång? Och det är en komplimang.

Om man nu heter Paris Hilton....

och lägger miljontals kronor på "beautystuff" för att få babyrumpshy i ansiktet....
Kind
.... borde hon då inte ha råd att köpa lite Selsun och få bort "solsvampen" på halsen?
Hals

Over and out/Mamselamsen, som bara skriver om viktiga saker idag.

Fars dag!

Vaknar med ett ryck av att ungar ringer i svinottan... eller ja, klockan var väl tio... och vill gratulera sin far. Han sov dock som en liten gris, så det får ringas tillbaka. Jag menar... vi kom inte i säng förrän klockan var bortåt två-tre och gamlingar som vi, behöver minst tio timmars sömn för att orka slå upp de blå dagen efter. :-)

En slät kopp kaffe och paket har så här långt blivit firandet av Far i huset. Det där med tårta till frukost har vi rationaliserat bort p.g.a. av att kollektivt illamående vanligtvis brukar brista ut vid dylika tårtorgier.

Sedan vill jag via bloggen skicka en hälsning till min egen far... jag vet att han läser. "Ha en trevlig Fars dag... jag ringer sen."

Over and out/Mamselamsen

lördag, november 08, 2008

Jag älskar Magnus Betnér!

Gode tid vad vi har skrattat ikväll. Två timmar med den karln sa "tjillevippen" så var de över. Jag fullkomligt älskar hans lite lågmälda sätt att driva med precis allt. Jag kommer inte ens att försöka referera... han måste bara ses/höras... pöjken är ju genial.

Innan föreställningen... en djävulskt god och perfekt tillagad lammfilé med ugnsbakade rotfrukter... och självklart ett par glas vin.

Och lagom till att alla ungdomar gick ut i Kalmar, åkte vi hem.

Vi börjar bli gamla... suck!

Over and out/Mamselamsen

Varför så lite bilder på bloggen?

För min senaste kamera är så stor så den inte får plats i fickan och någon mobiltelefon med kamera har jag inte.

Jag önskar mig en pytteliten kamera i juklapp.

Over and out/Mamselamsen,

Med en tår i ögat.....

.... konstaterar jag att vi förmodligen har varit ute på årets sista svampplockningsrunda. De vi hittade hade gömt sig nere i mossan eller under isolerande grangrenar. Resten var bara som svarta blöta fläckar... frosten hade tagit dem.

Men vad tusan gör det... nu ska jag börja göra mig vacker/vackrare för ikväll blir det en kväll i Kalmar. Middag och Magnus Bettner... sämre kan det ju faktiskt bli. Att jag börjar redan nu med att bli vacker att har göra med ålder. Ju äldre jag blir, desto längre tid tar det att se ut som tjugo.

Fast ska jag vara helt ärlig.... OK, det blir lite smink, men det mest sensationella är nog att jag ska ha klänning. Klänning! Jösses, det bli andra gången i år. Det fina med att inte ha klänning så ofta är att man inte behöver så många... de är liksom som nya varje gång man plockar fram dem

Fast först en tupplur i soffan.

Over and out/Mamselamsen

Ja, vad ska man säga?

Lars åkte ut ut Idol... och vad tycker jag om det?

Helt rätt... för man är inte större än antalet fans.

Inte för att han nödvändigtvis var sämst, utan för hans attityd. Som ny "singer and songwriter" kan man inte ha attityd och tycka att man är bäst och inte vill vika en tum från sina ideal. Varför? Jo, för om man sparkar till en buske, så kommer det att ramla ut minst hundra likadana som han. Och de som då ska satsa på pengar på en ny artist, vill förmodligen ha sitt finger med i spelet och göra om grejor så det passar dem... och är någon för "käftig" väljer de förmodligen en annan som är bra (vilka är många) och som är samarbetsvillig. Som ny, måste man bryta ryggen av sig för att få in en fot i branschen.

Alla vet vi att Robyn, Britney, Aguillera, Pink... you name it, var tvungna att leva upp till den image som "kapitalsatsarna" önskade....och spela in den musik som de ville. När artisterna sedan hade blivit stoooora, kunde de börja bestämma själva... typ Robyn startade sitt egna skivbolag och Aguillera började sjunga den musik som hon gillade. Men innan dess, var de tvungna att så att säga "prostituera" sig.

Arbetsgivare (inte bara inom musikindustrin) vill tjäna pengar på sina anställda. Ingen arbetsgivare anställer någon, bara för att de är trevliga... utan för att de ser potential att tjäna pengar. Det är så den tuffa verkligheten ser ut överallt. Så att gå in med attityden "störst, bäst och vackrast" som Lars gjorde, gör honom nog rätt körd. Ingen kommer att vilja jobba med honom.. det tror jag i alla fall.

Synd, för jag tror att han hade kunnat bli en nydanande Lars Winnerbäck.

Så ledsen Lars... jag tror att du har skjutit dig själv i foten.

Over and out/Mamselamsen

fredag, november 07, 2008

Jag Fredagsskapar... trots allt.

Ja ja... Ni har nog redan begripit att jag är rätt missnöjd med det mest just nu.... inkl. mig själv... men det hindrar mig inte från att laga smaskensmat idag. Jag fick reda på igår hur ofattbart gott det är med "röd currypasta" och självklart var jag tvungen att testa det. Så idag är det nån form av fläskfilégryta med massor med bambuskott, lök, kokosmjölk.... och förståss... lite jordgubbssylt. Till det skulle vi haft ris, men ingen av oss gillar ris så det blir hemmagjorda klyftpotatisar istället.

Vi har inte ätit än.... men så här långt smakar det skitbra... efter att ha spetsat till det med lite Tabasco.

Skumpan är öppnad... men i och med mitt "pisshumör".... känns det inte ett skit speciellt.... jag bara rapar.

Men OK.... "Skål ta mig fan!" *mutter, mutter, mutter*

Over and out/Mamselamsen

Meddelande!

Jag har tränat!

Så nu behöver ingen ringa hit och skälla på mig och berätta att jag kommer att vara död inom fem år.

*mutter mutter mutter*

Over and out/Mamselamsen,


Men jag har en mycket snäll man, han har handdiskat all skitig disk som stod i diskmaskinen... för självklart har ju den lagt av.

F*ck you!

Hade jag varit i fertil ålder, hade jag kunnat skylla på att "det är den tiden i månaden"... men det går ju inte längre. Men trots det känner jag mig lite småilsken på det mesta idag. Än så länge har inte min stackars make fått någon släng av sleven. Förmodligen bara en tidsfråga.
Förbannad
Men det är så trist att vakna arg. Jag har försökt att analysera vad det beror på... och som vanligt handlar det om att saker inte går så snabbt som jag vill.... det går helt enkelt inte på mitt sätt.

För det vet ju vi alla, att det egna sättet alltid är bäst... eller hur? :-)

Så istället för att sprida en massa etter omkring mig här på bloggen, sätter jag på mig träningskläderna och drar iväg till "djävulsmaskinerna". (Ungarna kommer att kolla att jag tränar två gånger i veckan.... och igår hoppade jag över det och fick på pälsen. )

Over and out/Mamsemuttran

Ibland blir jag lite rädd.

- Italiens Berlusconi tycker att det är trevligt att USA har fått en president som är ung, snygg och solbränd.

- Sarah Palin trodde att Afrika var ett land.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, november 06, 2008

En del TV-reklam kan verkligen missuppfattas.

Satt för en stund sedan och kollade på TV och det dök upp reklam för Tele2. En massa får hit och dit.... och efter en stund förstod jag att det på något vis skulle handla om svarta får. Fast min första tanke var:

"Ahaaa.... det jobbar en massa fårskallar på Tele2."

Har Ni inte sett den reklamen? Kolla då HÄR!

Over and out/Mamselamsen

Nu har jag satt på den.

Att ha datorn avstängd under nästan hela dagen, kändes väldigt konstigt. Flera gånger var jag på väg mot datorn och så..... Nä, visst ja. Men efter att par sådana tankar, kändes det väldigt skönt och jag har fått massor gjort.... sånt där småpulande som inte blir gjort annars.

Så jupp... det kommer att införas fler datorfria dagar här.

För man behöver faktiskt inte kolla mailen och andra grejor fjorton gånger per dag... det räcker med två.

Nu ska jag käka ägg- och sillmackor... det får bli vår kvällsmat idag... idag när ingen har lust att laga "riktigt" mat.
macka

Over and out/Mamselamsen

Idag ska något "omvälvande" genomgöras!

Efter att ha gjort det jag måste här på datorn, kommer jag att stänga av den och testa hur det känns. Kommer jag att få abstinens av att inte känna mig uppdaterad om det ena och det andra? Om så är fallet kommer jag att införa avstängning oftare.

Påsättning sker vid 18.00... sharp!

Over and out/Mamselamsen

onsdag, november 05, 2008

Lite mycket nu.

Tusen saker i huvudet, i datorn, i telefonen.... och tillråga på allt, har jag utvecklat en djävulsk träningsvärk på exakt det stället som jag skrev om häromdagen. Kan knappt gå rak.

Och det värsta av allt är att barn kommer att ringa imorgon och hota med än det ena och än det andra om jag inte tar mig till "djävulsmaskinerna". :-) OK... jag kan gå dit och köra lite överkropp.

Over and out/Mamselamsen, som stapplar tillbaka till soffan

Vi har blivit störtförälskade!

I fyra år har vi letat efter det perfekt stället för oss... och inte hittat. Vi har nu ett ganska ljummet ställe på gång... men allt har ju, som jag skrivit förut, segdragits. Och vi är ju inte sådana som lutar oss tillbaka och bara väntar... vi liksom krusar... ingen, så vi har ju fortsatt att leta.. och häromdagen hittade vi
..............."S t ä l l e t"!...............

Ett perfekt hotell på det perfekta stället. Priset? Tja... det går nog. Det är så fint, så fint, så fiiiiint!

Jag har suttit med mäklaren i telefon hela morgonen... och massor med papper väntas på mailen. Det låter nästan för bra för att vara sant. Tror det lutar åt att det blir en långresa mycket snart, för inspektion.

Som vanligt, hemlighetsfull.... men jag kan ju inte skriva vad det är för "plejs", för då kanske Ni snyter det framför näsan på oss. :-)

Nä, nu lämnar jag datorn... ska till tandhygienisten. Ska inte gnälla över det... inte efter vad Camilla har gått igenom idag. Se inlägg nedanför.

Over and out/Mamselamsen

Och vad gör jag om dagarna?

Förutom allt detta med att titta på och eventuellt köpa ett nytt företag.... vi ska nog eventuellt åka och titta på ännu ett.... långt borta.... ska ringa idag.... håller jag på med att försöka att decimera den vykortssamling som jag och syrran fick efter vår mor... tusentals kort... och jag är inte intresserad. Jag har blivit en Traderagalning!

Men det tar en jäkla tid att fotografera, redigera och sedan lägga ut med lämplig och beskrivande text.

Så är du vykortsamlare, finns det en hel del att välja på HÄR ! Om du inte är det... utan vill ha vintage glasögon istället, så har Millan har fått ta över stora delar av de där jäkla glasögonen jag fick på halsen för ett år sedan. Millans Traderasida hittar du HÄR!

Underbart! Ett inlägg som är ren och skär reklam. Visst gjorde jag det bra.... Ni märkte det knappt va? :-)

Over and out/Mamselamsen

Hennes kropp håller på att återställas.

Camilla ringde nyss och bara grät... av lycka... hos tandläkaren.

Under de nio år i Kalifornien råkade hon bl.a. ut för den gräsliga olyckan där hela ryggraden trycktes ihop och hon var sängbunden i flera månader... där efter korsett (vilken man kan se på musikvideon på hennes skiva)... och hon blev tvungen att gå till tandläkaren för att sätta på fasader på sina framtänder eftersom de höll på att svartna p.g.a. av gamla taskiga rotfyllningar och islagningar.

Ryggskadan fick många och konstiga behandlingar, både i USA och i Sverige och inget har hjälpt... inte förrän nu, nu när Lovisa på SATS har lagt händerna på henne. Med hjälp av massage och akupunktur håller den kroniska inflammationen runt de kraschade kotorna på att läka. Denna ständiga smärta har under åren fått hennes "smärtnerver" att få tuppjuck och Millan kände till slut inte vad som var ont eller inte. Men ju mer ryggen läkte, började hon återfå normal smärtkänslighet.... och fick enorm tandvärk i framtänderna. Hon har inte kunnat ligga ner och sova på flera månader, utan att det skar som knivar genom huvudet på henne.

Igår fick hon en akuttid hos en tandläkare... och för en stund sedan ringde hon direkt från tandläkatstolen, medan hon väntade på att bedövningen skulle verka. Hon grät, för att hon för första gången på fyra år, var smärtfri.

Tandläkaren kunde konstatera att en av tänderna som slipades ner i USA inte var rotfylld... den hade bara slipats ner ändå, för att kunna sätta på fasaden. Alla som vet hur det känns med en "naken" pulpa, vet hur ont det gör. Detta har hon gått med i fyra år! Så idag blir det rotfyllning på stående fot. Tandläkaren har även kollat över de andra framtänderna och ser att även de håller på att rasa. Så fyra nya framtänder ska nu snabbt fixas och förhoppningsvis ska den ungen få bli helt smärtfri i kroppen och kunna återgå till det superaktiva liv som hon hade innan alla olyckor och kvacksalvare i L.A.

Den ungen (det är båda förresten, Jessica gick igenom en pärs hos tandläkaren i förra veckan) är gjord av stål som med ett leende, om än påklistrat ibland, har lyckats föra ett hyfsat normalt liv under så många smärtfyllda år. Så tack Lovisa..... måste hitta en länk till henne... vänta! Äsch, hittar ingen... jag lägger bara en länk till SATS, Hötorget. HÄR! Bara fråga efter henne om Ni behöver hjälp. Och tack tandläkaren! (dit kan jag inte länka, för jag vet inte vilken det var) Ni har hjälpt Camilla att bli sitt gamla jag igen!


Tankar hos mig.
1. Hoppas att Millan inte kommer att få ett "Carolaleende" när hon är klar.
2. Kommer hon som smärtfri att bli lika sprallig som när hon var barn? I så fall.... Gud hjälpe oss alla. :-)

Är det bara jag.... men om barnen inte mår bra, så mår inte jag heller bra... och idag är jag på ett fullkomligt strålande humör.

Over and out/Mamselamsen

tisdag, november 04, 2008

Holy Moses!

Vi får se om Millan bloggar om det.

Over and out/Mamselamsen

Min man smygdricker!

Jag kom på honom idag. Bara kolla!

Inget konstigt här.
Kylskåp
Men så flyttar man bara lite på grejorna.... och kolla... kolla!
Kylskåp1
Karlsloken har börjat smygdricka Julmust om nätterna, fast det enligt lag är förbjudet att dricka det före första Advent. Jag tyckte väl att det luktade om honom.

Nu ska jag ta och blanda till en "Munstabus"*... för här ska inte pimplas juldricka i tid och otid.

Over and out/Mamselamsen, stenhård

* Julmustens motsvarighet till Antabus.

Hur ska man då straffa Lars?

Jag brukar normalt sitta naglad vid TV.n varje gång Idol sänds... men denna gången har min favorit för länge sedan åkt ut och det känns lite ljummet. Så denna gången slötittar jag lite varje gång jag går förbi TV:n. Och som jag skrev för några dagar sedan om Lars uppträdande förra fredagen.... det var svinkul, men inte i Idol.

"Har man sig i leken gett, får man leken tåla".

Så är det någon som känner för att på något vis straffa Lars, tror jag att bästa sättet är att alla i hela Sverige ringer som idioter på honom, så han vinner hela klabbet. (Ja, alla utom jag då... för jag ringer av ren princip aldrig in till något program över huvud taget.) För att vinna Idol, verkar vara det absolut värsta som skulle kunna hända honom. :-)

Over and out/Mamselamsen

måndag, november 03, 2008

Årets årgångsglögg är nu inhandlad.

Jädrar vad folk det var på Systemet och alla hade famnen full med glöggflaskor. Egentligen är jag inte speciellt förtjust i de här specialarna. Min favorit är Blossas ordinära starkvinsglögg... fast det är lite kul ändå när den yngre generationen kommer hem till jul. Man får ju bjuda till.... liksom. :-)
Glögg 2008
Så nu är det bara champagnen som ska köpas. Ingen julafton utan champagnefrukost. En härlig tradition.... alla sitter och skålar i skumpa och ögonen är knappt öppna på någon. Men vad tusan... "shame prooocedur äsh every shyear".

Over and out/Mamselamsen, som verkligen börjar bli julsugen

Nu får han skynda sig.

Han som har dribblat med en massa fördröjningar och papper de sista månaderna, så att vi inte har kunnat "skriva", får allt ta och skynda sig. Vi har nämligen fått ögonen på något nytt och mycket intressant och skickat intresseanmälan. Priset är bra.... fast man måste ju se resultat- och balansräkningar förståss.

Långt, långt härifrån... hemhemma!

Over and out/Mamselamsen
signbot

Stryk skulle de ha!

Det är inte bra att ha en blogg som ungarna läser. Idag läste de om att jag behövde en spark i baken för att ta ta tag i träningen igen. Det tog inte många sekunder förrän de ringde hem och hotade med att förskjuta mig som mor... åsså lite rådbråkning och andra lite småtrevliga saker om jag inte tog mig till träningslokalen idag. Ok ok ok ok okok!

Träningskläderna åkte på!
Träning
Och så här glad och lycklig var jag när jag kom dit.
träning3
Men det var ju bara att sätta igång. Uppförsbacke (10 grader) i 3 km/timmen... fattar Ni hur jäkla jobbigt det är?
Träning1
Men en envis jäkel har jag alltid varit... så jag "klättrade" på i 20 minuter... och nästan dog.
träning2
Ja, sen var det ju alla maskinerna. Kolla in den här! 25 kilo på "juckamusklerna" bäddar för ett icke-existerande erotiskt liv resten av året. Fatta vilken träningsvärk jag kommer att ha imorgon.
träning4
Jag avslutade det hela med att "klättra" i ytterligare tio minuter.... och sen kom Stephan och hämtade mig.... bokstavligt. Han fick bära mig ut till bilen.

Nu sitter jag här vid datorn och undrar hur ända in i pisvängen jag ska orka ta mig till duschen som befinner sig långt, långt borta i andra änden av lägenheten.

"Steeeeeephan!"

Over and out/Mamselamsen, slut som människa

Ibland fattar jag ingenting.

Många, många gånger har jag varit i Stockholm och när jag sedan kommit hem till de Småländska skogarna har jag satt mig vid datorn och betalt in alla trängselskattavgifter med mitt Visakort. Mycket behändigt!

Idag satte jag mig som vanligt och skulle betala in mina tio kronor... vi körde bara genom tullstationen en gång. Och jag letade och letade och letade på Vägverkets hemsida, men hittade inget ställe att betala på. Som den rättrådiga människa jag är, ringde jag upp och efter att ha blivit kopplad lite hit och dit, fick jag svar.

Man kan inte betala med kreditkort längre, utan jag kommer att få en faktura hem hit, på tio kronor. Lysande! Först ska någon hyfsat välbetald människa sitta och skriva ut min faktura, stoppa den i kuvert, skriva på adressen och därefter ska kuvertet frankeras med sex kronor, för att nå mig.

Om detta med trängselskatt inte går ihop sig... skyll inte på mig... jag försökte i alla fall hålla kostnaderna nere.

Over and out/Mamselamsen


BTW! Glöm inte att årets årgångsglögg från Blossa släpps idag. Jag ska fort som fanken dit och försöka få tag på några flaskor att ha till jul

Utsikt från tredje våningen.

När jag tittade ut genom fönstret på de de konstnärligt utrullade gräsmattorna som var vita av frost, slog det mig att vi förmodligen har plockat vår sista trattkantarell för i år. Suck, vad gör man då på hösten?

I och med att läget är som det är.... med långa förseningar av det ena med det tredje... även om det verkar dra ihop sig snart igen. Det har varit så många löften och alla har spruckit, så jag vågar inte ens hoppas på att alla parter ska komma till skott denna gången heller.

Jag känner att när jag är i en period av väntan, hamnar jag/vi i en nedåtgående spiral av passivitet... får liksom inte tummen ur röven att ta tag i något. Fast idag när jag stod och tittade på de frusna gräsmattorna, kom jag upp med en idé.

Jag kanske skulle börja julstäda! Det har jag aldrig gjort förut. Börja på vinden och sortera allt i bokstavsordning, fortsätta med lägenheten.... tandborsteskrubba trapphusen.... och sen avsluta det hela med en rejäl genomgång av källaren. Kanon... även om det känns som att det bara kommer att stanna på idéstadiet... fast tanken var bra... visst?

Detta med träningen... jag har ju träningskort, är skitjobbigt. Millan har sagt att jag borde skaffa mig en PT en gång i veckan. En som verkligen sparkar mig där bak och kollar upp vad jag gjort för aktiviteter under veckan... och har jag varit lat ska han/hon skälla på mig. Fast jag är inte säker på att Friskis och svettis har några PT. Ska kolla det.

Jag är en "konstig" människa.... jag måste ha lite "måsten" för att fungera fullt ut. Så jag hoppas verkligen att allt går i lås denna veckan och att vi kan börja jobba framåt vårkanten.

Nybro behöver oss... säger jag helt utan hybristendenser och med ett brett leende på läpparna.

Over and out/Mamselamsen

söndag, november 02, 2008

Jag har gnällt idag.

Som alltid tycker jag att söndagar är djävulskt tråkiga.... och det gnällde jag om på ICQ:n med Camilla ikväll. Hon kom då med ett uppmuntrande förslag om att jag skulle spökblogga hos henne och sprida ovationer om att Carola är Guds bästa sändebud på jorden och att Christer Sjögren är nummer två.... särskilt när han sjunger "I love Europe".... och sen undertecknat med Camilla.

Hade någon gått på det?

Over and out/Mamselamsen

Kalla fakta.

Jag har precis tittat färdigt på Kalla fakta och idag handlade det om brott och hur många anmälda brott som blir uppklarade.

Jag är inte förvånad över att det inte är mer än några procent. Dock anklagar jag inte poliserna... eller borde jag göra det?

Men jag ser att antalet anmälda brott är massors massor... uppåt en miljon om året. Det enda jag har i huvudet då, är att jag inte vill vara en av dem som anmäler.... igen! Jag tänker skydda mig! Det är larm, låsta dörrar, kassaskåp, sådana där överfallslarm som nu finns i Sverige o.s.v. Och när Stephan och jag går i pension... efter vår tid på landet, ska vi försöka hitta ett "closed village" att bo i.... ett med "gate" och vakt. Ingen, som inte är inbjuden ska komma in.
Gate
Nu är det säkert någon som tänker: O fy f*n vilken människa... det ska väl inte behövas.

Nä, det borde inte behövas... i de vackraste av världar, men tyvärr bor vi inte i en sådan och jag tänker så ta mig tusan göra allt för att ingen ska få göra övergrepp på mitt, mig och min familj.

Jag har redan varit med om två övergrepp/misshandel på mig här i stan (där sitter förövaren inne och kommer förmodligen aldrig mer ut) och tre inbrott i hus (inget löstes) och tre bilinbrott (inget löstes), ficktjuvar, två gånger (inget löstes).

Det räcker nu!

Snack om att ha tillit och förtroende, är inget för mig. Mitt tillit om ärliga och hederliga människor försvann för länge sedan.

Faktiskt rätt trist att känna så.

Over and out/Mamselamsen

Undrar om han har "balls"?

Lars version är jätterolig.... men... inte i Idol. Idag stockade sig skrattet i halsen och jag tänkte på alla som skulle gå i döden för att få vara med i Idol. Hans uppträdande och uttalanden är respektlöst mot alla andra Idoldeltagare och Idolfans.

Har han lite "balls"... entledigar han sin plats. Han har ju redan uppnått det han ville... få uppmärksamhet kring sig och sin musik... och förmodligen har han redan ett skivkontrakt på gång... på ett annat bolag än BMG.

Rätta mig om jag har fel.

Och nej, jag tänker inte länka till Millans musiksida. Haha... nu blev Ni allt bra överraskade.

Over and out/Mamselamsen, på väg ut i världen.

Idag ska vi gå över till vintertid.

Det är dags att göra om tornrummet till TV-rum igen = flytta TV:n.

Vi byter alltid, beroende på årstid. På sommarhalvåret är det helt omöjligt att ha tornrummet som TV-rum. Solen lyser in genom alla fönster och det blir bastuhett. Då blir "Mellanrummet" det perfekta stället att vara på... solen når aldrig dit.

Men nu är det alltså dags att flytta igen, nu när kylan kryper runt knutarna... och att min pyromani kan få blomma ut i kakelugnen.

Jäklar, nu ska här eldas!

Fast det kommer att bli en svår resa. Det är ju inte så att vi har en platt-TV på ett par tre kilo. Nä, det är en gigantisk tjock-TV på ett halvt ton som ska förflyttas.
Ritning1
Inte undra på att Stephan suckar hela tiden.

Over and out/Mamselamsen

Jag blir lite fnissig.

Har ägnat en stund åt att läsa runt på en del bloggar.... lika anonymt som de flesta brukar vara här.

Som många kanske har sett brukar jag hitta på en massa ord på bloggen... typ i inlägget nedanför... "luktagotter". Det är lite roligt när jag läser på bloggar... speciellt de yngre.. och jag hittar mina konstiga ord där. Kan vara en tillfällighet, men jag känner mig ändå otroligt smickrad över att vara en förebild för konstiga ord hos tonåringar. :-)

Over and out/Mamselamsen, ordkonsult.

Att hitta ett billigare alternativ.

För någon jul sedan önskade sig Jessica sig parfymen "Clean"... och jag fick mitt livs chock när jag stod i kassan med Visakortet i handen. Svindyr! Men jag köpte den ändå... man vill göra göra barnen glada och chica. :-)

När det nu i år började dra ihop sig till ungarnas födelsedagar, fick jag en liten diskret länk på mailen... ut på Internet där man kunde hitta denna "luktagotten".
Library
Bara 150:-... och jag litade på att Jessica hade luktat på den och att den var smaskig. Jag beställde tre...en till oss var. Doften heter "Laundromat" från Library of fragrance och doftar himmelskt.

Igår gjorde jag en repa in på vårt lilla "mall"... Köpmannen. Man måste ju hålla sig uppdaterad om allt skvaller i byn... och jag lovar, att det som de som jobbar där inte vet, är inte värt att veta. Så nu har jag fått månadens skvaller. När jag sedan gick in på Lindex, fick jag nästan glädjefnatt... de hade för det första tagit in hela kollektionen av Library of frangrance. Jag luktade över alla dofterna.... och det var faktiskt bara "Laundromat" som doftade himmelskt. Bredvid detta ställ med "luktagotter" stod ett annat ställ. Sally Hansen! Dock inga nagellack, utan bara nagelvårdande produkter. Man kan ju alltid hoppas på att de tar in nagellacken senare... för de är ju trots allt bäst i hela världen.

Själv har jag ägnat morgonen åt att blanda nagellack... efter eget huvud. Några droppar från den flaskan och några droppar från den flaskan.... och till slut blev det babyrosa och jag totalmatchar min fenomenalt vackra och lurviga morgonrock... så f*n vet om jag över huvud taget kommer att klä på mig idag. Jag vill ju matcha... juh.
Babyrosa

Over and out/Mamselamsen, vars make tyckte att färgen var skitäcklig.

Ibland blir jag så irriterad och otrevlig.

Främmande människor som ringer klockan åtta en söndagmorgon, borde få spöstraff. Det ringde här... från Hovmantorp... vi känner ingen i Hovmantorp. Och det var så yrvaket här i huset, så vi har fortfarande ingen aning om vad personen ville... vi bara bad honom ringa upp senare.

Hallååååå.... man ringer inte till folk före tio när det är helg. Det kallas vanligt folkvett.

OK... nu är jag klarvaken efter att ha snott åt mig de första dropparna som kom ur bryggaren... och sitter här och är vansinnigt nyfiken på vem fasen det var och vad han ville.

"Du kan ringa nu... för sovmorgonen är ändå som bortblåst."

Over and out/Mamselamsen

lördag, november 01, 2008

Har kollat på Dansbandskampen

Ooooaoow.... vilken backflash . Jag blev 20 år igen och sjöng i en Folkpark i Sverige... det var tider det. Men det bandet som jag tyckte skulle gå vidare ikväll, rök... Highlights. Fan!

Mina kriterier för ett bra dansband är:
1. Alla måste sjunga rent, eftersom det inte finns någon "pitchning" att ta till. Detta gör alltså sångarna i dansbanden mycket bättre än många i Idol... och för all del en del andra artister.
2. Alla måste vara engagerade på scen. De som dansar bryr sig kanske inte så mycket, men det kryllar ju ofta av panelhönor och paneltuppar.... och de måste ju ha något bra att titta och lyssna på... så det är ju egentligen för dem man spelar.

Så fan, att Highlights rykte all världens väg.... det var ett ungt, nytt och fräscht band, med en sångare som hade utklassat varenda en i Idol.

Over and out/Mamselamsen

Karma!

Att laga ostfondue med tillbehör... och frugan äter upp 3/4.... slutar så här.
ostfondue
Förstenad i soffan och hon kan inte röra sig en millimeter. Maken springer efter hink, eftersom hon hela tiden skriker om att hon behöver spyyyyyy.

Over and out/Mamselamsen, som aldrig lär sig

Jag vet vem som skulle kunna ta Lars plats.

Jag kollade faktiskt på Idol igår... orkade inte göra något annat efter den middagen jag skrev om nedanför. Det är inte utan att jag skrattade så jag grät när jag såg Lars parodi och var på vippen att ringa in och rösta på honom... jag som aldrig ringer... men så hörde jag vad Laila sa och kom på att hon har helt rätt. Söker man till Idol, vet man vad man ger sig på... man blir formad efter det som de vill. Har man redan en utpräglad stil som inte passar in i Idolkonceptet, ska man inte söka.

Men om nu Lars hoppar av.... vet vi ju alla vem som skulle hoppa in. :-)
Den här SKATAN! (länk)
Skivomslag
Haha.... är Ni förvånade över att jag både länkar och lägger ut kort på henne..... igen? Fatta vilken djävulskt envis "manáscher" jag är. Och jag vet att ingen kommer att kommentera detta inlägget... det gör inget... jag kör med uttröttningsmetoden :-)

Jag har precis pratat med Millan och fick reda på att de sista körerna till hennes album i LA ska spelas in den 27:e november. Hon tog bort kör på en av låtarna... hon ville ha en "ren" låt på en lite jazzig låt i 6/8-takt. Men som sagt... sen gäller det att hitta en distributör i Sverige.

Förresten... läs Millans blogg. Hon har gett sin syn på Blondinbellas födelsedagsfest. Och den stämmer nog inte helt med den version som Isabella själv gett på sin blogg.

Over and out/Mamselamsen, hämningslös.

En helt vanlig fredag!

Jupp, den spenderas för det mesta hemma.... vi är inte några direkta "uttgångsmänniskor"... tja, sen finns det inte så himla mycket att gå ut på här i Nybban. Faktiskt ingenting. Och får vi för oss att äta "ute... blir vi för det mesta besvikna.... ingen kan ju laga mat som vi! :-) Så igår satt vi och spånade lite på vad vi skulle ha för skapelse på kvällen. Kycklingfilé det visste vi.... men sen? Vi spånade lite fram och tillbaka om vad som skulle kunna bli gott. Det slutade med att vi skulle göra Kycklingroulader med fyllning av inlagd gurka, Västerbottenost, och senap. Och vet Ni? J*vlar vad gott det blev!
Kyckling roulader
Efter att de små fyllda pullorna puttrat runt en stund blev det en alldeles fenomenalisk sås med smak av fyllningsblandningen. I kastrullen finns det kommande potatismoset. Mitt mos med massor av smör, socker och muskotnöt och lite salt. Jag hade tänkt att göra Ilvas polentamos, men längtan av att stå och röra i en halvtimme var minimal. Ledsen hjärtat.. det blev potatismos istället. :-)

Men hur som helst.... jag är en fena på att laga mat! Hur det blir den dagen, när/om vi öppnar en restaurang här, vet vi inte... det är ju Stephan som ska laga mat då... och han, han är ju bara kock.

Som en redig bloggare kommer även Dagens kockutstyrsel.
Outfit
- Murkna tofflor från Target.
- Jeans, Calvin Klein, Ross, USA. Underbart strechiga.... passar både en 36:a och en 40:a. Kan erkänna att jag i snabb takt börjar närma mig maxgränsen.
-Tröja KappAhl.
- Trosor. Råååååsa.... fel, efter att jag tittat efter. Vita med en liten hund på från Viktoria Secret. Jaja... jag vet att de är från gårdagen och att jag fortfarande har dem på mig. Men jag sover ju i dem. :-)
- BH... en bajsbrun från Wallmart.
-Som alla kan se har magtryckaren hamnat längst in i garderoben... den är för liten!

Nu ska jag inte sitta här vid datorn längre... troooor jag.

Over and out/Mamselamsen, pigg så jag skrämmer mig själv.