.

Mamselamsen

lördag, maj 31, 2008

Vi och vår kitchiga smak.

Stephan åkte iväg igår för att hämta lite kastruller som vi köpt på secondhand. Rostfria kanonkastruller som är i flera delar, så att man kan ånga grönsaker och grejor, samtidigt som man kokar potatis... och en annan kastrull i flera våningar, så man kan varmhålla maten. Jag undrar vad de kokkärlen skulle kosta nya? Vi gav under hundringen för båda.

Men när han ändå var där, tittade han in i den andra secondhandaffären och blev förälskad. Han ringde hem och beskrev. "Hugg det", sa jag och det blev detta.
Bord
Några hundringar... och det kommer att passa askalas till de svulstiga sofforna som vi köpte häromdagen på RIA. Men titta på bordet... vilket arbete... det är säkert inte jättemodernt nu... men sånt skiter ju vi i.... vi älskar krussidulliga grejor.

Sen kom Stephan hem med två grejor till... ofantligt krussidulliga... kanske lite för mycket för min smak. Två guldiga ljusstakar i form av små keruber. Men vá fasen.... de åker säkert upp någonstans. Ska det vara "osmakligt", ska det vara fullt ut. :-D

Over and out/Mamselamsen


Och så var det ju fredag igår... och jag "Skapade". Inte nog med att jag är fenomenal på att skapa mat, jag är även fenomenal på att skapa disk.
Mat
Tur att jag har diskmaskinen "Stephan".... som alltid tar över efter middagen. Och Ni som har ögonen med Er, ser att det inte bara är vi människor som äter smaskens på fredagar... utan även Elsa. En Sheba med kycklingsmak får hon varje fredag... och det vet hon... och väntar idogt på att burken ska öppnas.
Elsa väntar
Och tydligen är det gott.
Sheba

Over and out/Mamselamsen, som nu ska ta med kaffemuggen och gå ut och lapa lite sol på balkongen.

Jag måste kolla mina garderober ordentligt.

Vi har också någon som bor i garderoben. Hilda Musseron tror jag hon heter. Inte för att det försvinner mat och så.... utan hon snor strumpor... direkt ur tvättmaskinen. Maken till antalet uddastrumpor som vi har, är nästan larvigt.

För att sen inte tala om alla saxar och tejprullar som går upp i rök. Jag vet att jag lägger ner dem i "plötsliga lådan" och när jag sedan ska ha dem är de spårlöst försvunna.

Och sen har vi det där med den trådlösa telefonen. Den som bor här inkognito är så galet fräck att hon smyger runt i lägenheten medan vi är hemma och snor hem på telefonluren. Jag springer runt som en yr höna och letar när det ringer... men ingen telefon. Sen efter en halvtimme eller så kan jag hitta den på en alldeles tokig plats... typ ute på balkongen eller toaletten.

Det värsta av allt är nog när personen tar min handväska. Alltid när jag har som mest bråttom är den som uppslukad av jorden. Personen letar sen alltid efter nya konstifika platser att lämpa av den på... i skafferiet eller under täcket på min säng.

Ja... det är jobbigt med hemliga inneboende. Ska nog ta och börja leta ordentligt idag... för så här kan vi inte ha det. Antingen får hon flytta ut eller så ska hon förbaske mig börja betala hyra.

Over and out/Mamselamsen

fredag, maj 30, 2008

Mailboxen full.

Och jag fattar inte varför alla anser med att jag behöver större snopp.

Over and out/Mamselamsen

Dagens outfit!

Heter: "Hel, ren och behändig".
Outfit
- De vanliga flippfloppsarna med strass. Mycket behändiga.. inget som klämmer.
- Knäbyxor. Mycket behändiga... döljer hängknäna.
- Nybros skrynkligaste.. om än rena, storskjorta. Mycket behändig... döljer min knorvliga pondus.
- Solglasögon från mitt egna lager. Valentino! Dé Ni! Mycket behändiga... döljer att jag inte har "satt på mig ansiktet" idag.

Så nu känner jag mig ovanligt behändig med att gå ut i solen och möta omvärlden.

Over and out/Mamselamsen, rätt behändig, så där.

Vad är det första man gör när man gett sig själv ledigt i sex månader?

Jo, man bokar en "Spriiiiitresa" till Polen!

"Bubbellagret" börjar tryta, så nu behövs det fyllas på. Och jag är ju inte så jäkla knusslig med märken och sorter och så... så jag kommer säkert att hitta ett gäng för 10-15 kronor/flaskan på LIDL.

Äkta Champagne är nämligen jäklig överreklamerat! Jag har druckit mycket Champagne i mina dar och den enda skillnaden mellan ett hyfsat mousserande vin och Champagne, är bubblornas väg genom glaset. Men visst... vill man betala flera hundra kronor för att bubblorna ska gå i en stråle upp genom glaset, till skillnad på mousserande, där bubblorna går lite som de vill... så vassegó! Smaken skiljer sig inte... inte i min mun iallafall.

Nä, nu ska registreringsbeviset på bilen letas fram.... så tullen inte får för sig att vi försöker skeppa stulna bilar.... typ en 7 år gammal skitigt Hyundaikombi utan radioantenn.

Over and out/Mamselamsen, inte så lättimponerad.

Min "väckarklocka" ringde klockan åtta.

"Du ska inte tro att du får sovmorgon bara för att jag är ledig"! (Millan brukar alltid ringa när hon är på väg)
Ha, men där fick hon skit på tummen... jag hade varit uppe sedan halv sju... de har tömt soporna idag... och då vaknar man med ett jäkla ryck, kan jag säga.

Ibland tror jag att Nybros sopgubbar är sadister ända in i själen.
"Får inte vi sova, då ska fan i mig inte du heller gör det, så nu slamrar och smäller vi så mycket vi någonsin kan med soptunnorna. Upp med dig käring!"

Det är ytterst fårvånande att inte syrran ringt än. Hörru... är du sjuk?

Varför vill alla obönhörligen ha upp mig i ottan? Har Ni glömt att jag är lyxhustru nu för tiden?

:-)

Over and out/Mamselamsen.

Tradera och second hand "is the shit"! UPPDATERAD!

Istället för att slänga gamla grejor, kan man ju få en och annan krona på det man tröttnat på eller de grejor som helt enkel var ett felköp. Jag ser ju nu att det är kilklackar och platåsulor fortfarande är hett. Tro det eller ej, men jag läser faktiskt Sofies modeblogg på Aftonbladet emellanåt!!!!! Där har hon bilder på en massa skor och grejor... och då slog det mig att jag har ett par pjuck med både kilklack och platå som jag köpte i USA förra året och som jag använt en gång... men kom underfund med att jag inte gillar att ha remmar runt vristen. Dagen idag ska gå åt att leta reda på dem och slänga ut dem på Tradera. För varför ska de ligga på vinden och samla damm, när jag kanske kan få en "Selma" för dem och någon annan blir glad.

Jag återkommer med foto så fort jag hittat dem.... kan ta ett par timmar. Vinden är stooooor och innehåller många lådor, kassar och möbler.

BTW.... vi var på en second han igår... bara för att kolla lite. Och ojsanhoppsan.... vi blev med både en tvåsits soffa och en tresits soffa (likadana). Bäddsoffor. Soffor i helt vår stil.... jävligt kitchiga... ungarna kommer att kräkas. :-) De kommer på torsdag. (De var nersatta till halva priset... förmodligen för att de ser ut som de gör och att det bara är Stephan och jag i hela världen som skulle falla för dem.)

För Er som inte har varit och hälsat på oss, kan jag berätta att hela vårt hem består i princip av bara secondhand, auktionsgrejor och arvegods. När jag tittar mig runt i mitt sovrum, kan jag se att bokhyllorna och anslagstavlan är det enda som vi köpt nytt.

Visst ja..... skorna var det.

Men först mer kaffe.

Over and out/Mamselamsen

Uppdaterad 10.05
Jäklar i min låda... jag hittade dem i en låda i garderoben.
64632673_1[1]
Så känner någon en obändlig längtan efter ett par dojjor med blommig sula, finns de HÄR

Over and out/Mamselamsen, som börjat rensa inför en eventuell flytt under hösten

torsdag, maj 29, 2008

Jag har invigt cykeln i år.

Den var minst lika ringrostig som jag.

Vi knirkade och knarrade båda två, vid varje tramptag

Over and out/Mamselamsen

Pengar ger lycka.

I Aftonbladet på står det att man kan köpa lycka. Att pengar ger lycka.

Bullshit säger jag bara.

Det enda pengar ger, är frihet. Men det å andra sidan är ju inte kattskit.

Over and out/Mamselamsen

Detta med att byta toarulle.

Varför är det vansinnigt jobbigt att sätta i en ny toarulle i hållaren?
Vi har en skitenkel hållare... man bara lyfter på en lucka och drar bort den tomma rullen och sätter dit den nya. Det tar ungefär 3 sekunder.

Men likt fördömt är de pågående toarullarna någon annanstans. På golvet... på handfatet... uppe på spegeln... på toastolen.. uppträdd på toaborsten.
Toarulle

Varför... varför är det så här?

Over and out/Mamselamsen

Nu går det utmärkt att buda på En dramatikers dagbok av Lars Norén.

Jag har lagt ut den på min Traderasida.
Noren
Och om Ni aaaaavgudar mig över allt annat, kan jag alltid signera den åt.... och rita små hjärtan... speciellt riktade till dig. :-)

Over and out/Mamselamsen

Dagens fråga!

Gissa vad vi åt till kvällsmat igår?
Matigt
Fia, du vet.... jag berättade ju det när vi träffades igår. Och jag tyckte mig höra ett "Oh, fy fan!"... fast jag är inte helt säker. :-D

Over and out/Mamselamsen

onsdag, maj 28, 2008

Innan jag drar in i dimmans värld.

Kolla de nyss på en JC-reklam på TV och kom att tänka på en sak.
När bytte JC namn?
Förr stod JC för Juniorcenter och nu står det för Jeans and Clothes.

Nån som vet?

Over and out/Mamselamsen

Vilket skit... Noréns bok.

Jag köpte "En dramatikers dagbok" för jag tänkte att jag skulle ha något att plöja igenom under sommaren. Det är ju trots allt ett par tusen sidor.
Noren
Jag lade mig på sängen och öppnade med andakt boken och började läsa. Jag läste en sida... jag läste fem sidor... jag läste tjugo sidor..... och blev mer och mer förvånad över att denna boken fått så mycket uppmärksamhet. Efter tjugo sidor somnade jag självklart in och boken ramlade ner på mina revben och nästan krossade dem. Bokfan väger ju flera kilo.

Mannen må vara ett geni vad det gäller pjäser och liknande... men hans skrivande i denna boken är i mina ögon under all kritik. Jag kunde knappt hitta en enda mening som innehöll fler än fem ord. Han kunde lika gärna gjort hela boken i punktform.
- Först gjorde jag det.
- Sen gjorde jag det.
- Sen sade han det.
- Då tänkte jag så.
- Sen skrev jag en dikt.

Hade jag inte vetat att det var Norén som skrivit boken, hade jag trott att det var en åttaåring som fått sin första dagbok med hänglås. En riktig skitbok i min ögon... men så är jag ingen kulturprutt heller.

Den kommer att hamna på Tradera imorgon... alltid finns det någon korkad jävel som vill ha den.

Over and out/Mamselamsen, som totalsågar



Däremot kan jag rekommendera en annan bok... en välskriven och fängslande deckare som utspelar sig på Gotland. "Morden i Buttle" av Annika Bryn. Annika! Jag vet inte om du läser här längre, men jag nästan skäms att säga att detta var den första boken jag läst av dig... men blev galet glatt överraskad. En riktigt läskig bok om mord, barnarov, läskiga politiker, långtradarchaufförer och en kvinnlig polis på semester.

Jag fick den i mig som CD-bok... och det var en skitbra uppläsare; Gunilla Fred.

Japp... en bra bok!

Kollade just på Carola på TV.

Det var från 1999. Fasen... då var hon ju bra... riktigt bra.
Vad var det som hände efter det?
För nu för tiden tycker jag att hon bara är gräslig.

Over and out/Mamselamsen

Vad jag gör när jag får en timme över.

Jag ligger i soffan med en varm dator på magen och lär mig via bloggar att jag borde kalla mina vänner och bekanta för förnamnet Söta.

För det gör de i Stockholm!

Så de närmaste i min omgivning heter:
Söta maken.
Söta lilldottern
Söta stordottern
Söta pappa
Söta storasyster
Söta storebror.
Söta Inga-Karin... fast där blev det något fel... så många namn kan man inte ha... så det får bli Söta bästis.

Och sen har vi:
Söta revisorn
Söta hälsovårdsinspektören. Fast där ljuger jag lite.
Söta kommunalrådet
Söta sotaren
Söta kassörskan.

Alltså fan vad löjligt. Vad försöker egentligen folk bevisa när de skriver Söta om alla de träffar?

Over and out/Mamselamsen

söndag, maj 25, 2008

Motivation att blogga = NOLL.

Melodifestivelen.

Vann fel låt? Vi kan ju faktiskt inte säga att fel låt vann, då Europa i sann demokratisk anda har röstat. Fast jag tyckte lite så där om låten som vann.... framför allt rösten som killen hade. Som jag skrev nedanför... jag avskyr grötiga röster med ett turbosnabbt vibrato.

Det som jag däremot är jätteförvånad över är Bert Karlsson. . Inte över hans uttalanden, utan bilden på honom.
B
Har karln fått binnikemask, har han fått Annika Skipper som ständig dietist eller är han jäkligt fotoshoppad. Karln ser ju ut att ha tappat minst 50 kilo på bilden... hela bulkstäven är ju borta.

Någon som vet?

Over and out/Mamselamsen, som nyss fått morsdagskaffe med dito små presenter.

lördag, maj 24, 2008

Nu jävlar måste något hända.

Jag har suttit så kolossalt mycket vid datorn de sista månaderna och det har satt sig på ryggen. Varje morgon när jag vaknar och ställer mig framför spegeln är jag alldeles rak från fötterna och upp till höfterna... sen viker allt av till vänster. Min ryggrad är vänstervriden.

Jag har skitont i ryggen och det onda beror på masken som grasserar i min kropp.

Latmasken!

På måndag måste jag ta tag i den där jäkla masken... den ska bort! Ett månadskort på Nautilus och simhallen ska inköpas. Och dagliga powerwalks.

Det är synd och skam att jag har misskött min kropp så förbaskat de sista månaderna... och självklart börjar den högljutt protestera.



Over and out/Mamselamsen

Melodifestivalen... ständigt uppdaterad ikväll.

Mycket österländska klanger är det... klanger som jag inte är galet förtjust i. Bara för att det är väldigt många länder som har dessa klanger som "hemlandstoner", tror jag inte att Sverige vinner ikväll.

Fast jag hoppas... förståss.

Och så pratar de om hur underbart Belgrad är. Det tycker jag är ganska lustigt. Jag har fått en helt annan bild av den staden genom en fotbollsfru som bodde där i flera år... innan maken såldes vidare till Japan.

Än så länge har jag inte hört någon låt som faller mig på läppen..... men jag väntar otåligt.

Over and out/Mamselamsen

...................................................................................................

Jag må vara galen, men jag gillar Lettlands låt. "Piratlåten". Jag blir lite glad av den.

Jäklar nu kommer Perelli.... jösses, jag biter nästan på naglarna

..................................................................................................

Puh... det gick ju bra. Nästan perfekt.

Och nu är det Danmark. Ingen dålig låt, fast det känns som om det skulle ha varit Cliff Rickard som skulle ha sjungit den, för den påminner en hel del om "Congratulations"

...................................................................................................

Jag är övertygad om att Ukraina kommer att ta hem segern. Hon kommer att få varenda röst från östra Europa. Någon som vill slå vad?

.................................................................................................

Stänger av för ikväll. Tar en promenad, för det är ju femtielva timmar och tretton kvartar tills det börjar närma sig slutet på röstningen.

Over and out/Mamselamsen

.................................................................................................

Innan jag drar! Jag tycker att det har varit ovanligt få bottennapp bland låtarna i år. Fast Tyskland... var ju en av dem. Fullkomligt gräsligt alltihop.

...............................................................................................

Där ser man... men vi får väl vara glada att vi får fler poäng än Tyskland... än så länge.

Det slagit mig en sak ikväll. Alla de kvinnor som läst upp poäng och som kommer från sydeuropa och är ganska mörkhyade, har ovanligt blonderat hår..... alla! Det är nog därför inte Sverige får några poäng... de är avundsjuka på "blåååånda svenska fliiika". :-)

..............................................................................................

OK...Ryssland vann. Ingen dålig låt, men jag hade så gräsligt svårt för killens röst. Jag avskyr grötiga röster med ett supersnabbt vibrato... även om han sjunger rent.

Men grattis Ryssland... iallafall!

Den jag tyckte var bäst, var ändå inte med i finalen. Ungern!

Jag fick en strålande idé.

Fruktsallad till Melodifestivalen. Japp, banan.. äpple... vindruvor och ananas. Men så visade det sig att ananasen var rutten och fick slänga den. Det såg lite torftigt ut i skålen... men fick världens idé. Jag hade hallon och blåbär i frysen. Smaskigt, smaskigt!
Fruktsallad
Fast det där med att äta med ögonen... vi skippar det ikväll.

Over and out/Mamselamsen, Nybros egna Kajsa varg.

Dagens outfit!

Den heter: "Maken störtvägrar att gå ut tillsammans med hustrun."
Byxor
Jag tycker att han är rätt känslig.

Over and out/Mamselamsen

Jag har noll koll.

Är det finalen i Melodifestivalen idag?

Over and out/Mamselamsen, som nu ska pumpa cykeln... puh.

Nu dras det upp igen.

"Här möts maktens män i hemlighet".
Hos Frimurarna alltså.

Jag är uppvuxen med en pappa som var med i Frimurarna... och fortfarande är. Och jag kan gott säga, att han inte tillhör någon maktelit... han var en helt vanlig lärare. Dock kändes han väldigt mystisk när han varje gång hängde på sig alla sina attiraljer innan han stack på sina möten. Jag fick prova dem och kände mig skithäftig i det lilla förklädet i skinn, ordensbandet och de vita handskarna. Men makt...Nä, inte särskilt.

Min bror är också med... och visst, han kan kanske räknas in bland dem som har lite att säga till om. Min bästa kompis son är också med och han har definitivt ingen makt i samhällsutvecklingen.

Det är många ganska vanliga människor som är med. Så det känns så typiskt media att försöka få detta till något nästan olagligt. Är det något som jag tycker är konstigt, så är det att ingen under alla århundranden har yppat de innersta hemligheterna. Fan... jag vill ju veta!

Det finns inga kvinnor med i den "klubben", men å andra sidan finns det massor med andra "klubbar" där det finns kvinnosektioner. Min far försökt förmå mig att bli invald i "Rebeckorna"... men jag kan inte för mitt liv förstå varför jag skulle göra det. Skulle nog inte heller passa in, för den delen.

Att vara med i dessa hemliga "klubbar" är nog för att mest knyta kontakter. (I vilka klubbar gör man inte det?) Så känner man en enorm längtan efter att "bonda", så finns ju: Frimurarna, Rotary, Odd Fellow, Lions... många många fler.

Själv skiter jag i det... är inte så mycket för konstiga ritualer i svarta kläder.

Over and out/Mamselamsen

fredag, maj 23, 2008

Massor med mat och massor med foton.

Men på något vis försvann de någonstans i datorn jag har i soffan. Så inga bilder..... ledsen!


Men det var oxfilé med Fransk potatissallad och en grönsallad, där grunden var färsk spenat. Iiii.... oxfilé som är så dyrt, mumlar nog någon för sig själv. Japp, nästan 300:- kostade den... men det räcker till fem smaskiga middagar till oss. Avsevärt mycket mindre än vad två hämtpizzor kostar.

Hm.... massor med tankar runt oxfilé dök upp i mitt huvud medan jag lagade mat. Livsstil och liknande. Men jag har varken lust eller tid att skriva om det ikväll. Tar det någon annan dag, när jag sorterat de tankarna lite bättre... så att jag eventuellt kan få någon att förstå hur jag tänker.

Over and out/Mamselamsen, som önskar Er alla en trevlig fredagkväll.

En fråga.

1. Hur många har fått mailet "Bensinkriget" som tydligen skickas runt?
2. Hur många sådana mail har Ni fått?

Det har blivit nästan lite larvigt... jag har fått 13 stycken hittills.

Over and out/Mamselamsen
FREDAG!

Har ju nästan missat det. Men snart ska det "skapas"!

Over and out/Mamselamsen.

Husvisning och hustittning.

Visning här idag igen, så då passade vi på att åka iväg och kolla in en villa som är lite intressant.

Vi åkte och vi åkte...
Smland2
... och vi åkte.... rakt in i urskogen...
Smland
...för att hitta naturen med fågelkvitter som nästan gjorde mig lomhörd.
Smland3
Och vem skull inte vilja bo i de här omgivningarna? Svampskogen väntar precis utanför tomtgränsen.
Smland4
Vi ska fundera innan/om vi lägger ett bud. Det är ju trots allt en hel del att göra på själva huset... framför allt fönsterna mot söder.

Over and out/Mamselamsen

Elsa; Sveriges mest kobenta katt.

Elsa kobent
Over and out/Mamselamsen

Melodifestivalsuttagning igår.

Jag bänkade mig med kaffe och tänkte att här ska det lyssnas och tittas. Men redan efter fem låtar övergav jag TV:n och började greja med annat. Jag hörde allt i bakgrunden och förvånades... fast kanske inte... över hur mycket gräslig musik det finns som sjungs med falska toner.

Eller är det bara jag som är överkänslig och petig?

Och som den "ballad-sucker" jag är, blev jag besviken över att inte Ungern gick vidare,

Over and out/Mamselamsen

torsdag, maj 22, 2008

En kvinnas hjärna!

ATT00001
Var enda av dessa små blå kulor är en tanke på någonting som måste göras, ett beslut eller ett problem som måste lösas.

En man har endast två kulor och dessa upptar all hans tid.

Over and out/Mamselamsen, :-)

Nu skakade det till under rumpan.

Fast jag tycker att sprängsmällen kom från vinden. Måste kolla. De har kanske sprängt alla mina glasögon i luften.

Ärligt talat... de ska spränga ett antal gånger och det skulle kännas som ett Herrans under om det inte blir sättningar och sprickor i huset. Det skakar rejält!
sprängning
Vi gick ut på balkongen för att ta oss en riktigt flukt om environgerna hade förändrats. Det hade de inte... det syntes inget alls. Inte det minsta lilla hål.

När jag ändå var där med kameran, försökte jag ta en bra bild på min käre make. Gick så där. Han ska alltid fjönsa till sig när det är en kamera i närheten.
Stephan3
Stephan4
Stephan2
Stephan 5
Fast till slut... efter minst 100 klick fick jag till en någorlunda godtagbar bild, även om blicken är smått hysterisk.
Stephan1

Over and out/Mamselamsen, gift med en ovanligt barnslig karl. :-)

Det är väldigt inne att fota sina "fikor".

Och jag är ju galet inne, så här kommer dagens skörd av fika. Inte så hippt, då jag tycker att latte är rätt äckligt. (Och som man kan se på muggarna, är det fler caféer i stan som kör med IKEAS 5-kronors muggar)

Fiket på torget.
Fika1
Gamla "Mamsans mums och mat", som nu för tiden heter Staffans kök.
Fika 2
Och vårt eget fik hemma på balkongen.
Fika 3
Och vill det sig riktigt väl, hinner vi nog fasen fika ett par tre gånger till idag.
För fika är en absolut nödvändighet om man ska tillhöra det "vackra folket"... och det måste man.. juh! :-)

Over and out/Mamselamsen, hipp, men med en riktigt sur mage

Min passion.

Inte choklad... inte cheesecake... inte Djungelvrål... inte bullar... inte latte... inte inte kladdkaka.
Utan ost!
Ju starkare desto bättre... gärna så det rinner ammoniak om den
Jag har precis glufsat i mig en sån stor bit.
Ost
Magen är i uppror... men mentalt är jag på topp.

Over and out/Mamselamsen.

Håll i hatten.

Här kommer det att skaka idag. De ska spränga järnet tvärs över gatan.

Igår var det en besiktningsman här, för att kolla om det fanns några sprickor i huset. Idag... för en timme sedan, skulle det kommit en sotare och kollat alla kakelugnarna... men han har inte dykt upp än. Det vill till att han skyndar sig, för jag ser att de laddar nu.

Och en annan sak. Är det bara jag som har känslan av att det är fredag idag?

Over and out/Mamselamsen.

Snoppar på Apoteket och ICA.

Hihihihi.... så roligt det kommer att bli att gå och handla. Jag har nämligen den ovanan att mycket intresserat kolla vad kunden före mig i kön lägger upp på bandet... och försöker gissa vad de ska ha till kvällsmat.

Förstår Ni hur fnissig jag skulle bli om Agda 76 lägger upp en sån här. Förmodligen kommer jag att gratulera henne... och själv se min framtid i ett rosa skimmer.
Plast

Over and out/Mamselamsen

Från Aftonbladet

Vad händer här?

Jo. alla de människor som var här i går, var intressenter av huset... och fler kommer tydligen imorgon.

Jag gillar inte när mäklaren vill att man ska vara utflugen när alla dessa människor kommer. För hur många är egentligen spekulanter och hur många är bara nyfikna hyenor? Hur många är presumtiva inbrottstjuvar, som får ett perfekt tillfälle att kolla runt? Lite psykostiskt.. jag vet. :-) Stephan vägrade lämna huset, så han låg på alla fyra på innergården och rensade ogräs. Själv drog jag till simhallen... kunde ju inte ge mig till att skita ner duschen hemma... juh. :-)

Så nu letar vi med ljus och lykta efter ett hus... det perfekta huset, vilket betyder lagom stort (inte under 125 kvadrat), tegel... valmat tak... skitliten tomt (ju mindre desto bättre... gärna asfalterad)... stort badrum... stort kök... bergvärme... Kronspis... bastu... och inte kosta mer än 72.000:-. Hm... undrar om vi hittar det? :-)

Jag har fått kommentar om varför vi inte flyttar härifrån. Jo, det kan vi mycket väl tänka oss och vi har varit runt i halva Sverige och kollat på ställen att driva. Och det finns massor, men man kan ju inte bara hoppa på vad som helst, för att sen stället efter ett år eller två går i konkurs... och så är man utan jobb. Nybro är kanske inte Sveriges roligaste stad, men det har en otroligt lång turistsäsong, till skillnad från Öland. Glasriket är trots allt Glasriket och i och med att det nu finns ett gigantiskt outlet i Kosta, kommer turistströmmen dit att bara öka. För shopping är ju trots allt svenskarnas största semestersysselsättning.

Och sist men inte minst... Stephan och jag har ett hyfsat gott renommé i Nybro. Inbillar vi oss i alla fall. :-)

Nä, nu ska jag ta min kaffekopp och sätta mig på balkongen en stund och fundera på hur vi ska spendera sommaren. Min andra sysselsättning ligger nämligen också i träda.

Over and out/Mamselamsen, direkt från den rosiga morgonrocken.

onsdag, maj 21, 2008

Så här är det.

Stephan och jag har väldigt skruvad humor.
Vi hade på på TV-programmet "Sverige pussas och kramas" i kväll... och vi tycker inte att det var kul... faktiskt inte alls.
Så programledarna skulle säkert säga: "Screw you"... till oss.... och vad rätt de skulle ha.

Over and out/Mamselamsen

Konstigt.

För att inte ha något att göra, har vi ändå häcken full.

Måste städa... måste städa... plocka undan.... fixa... trixa... diska.

Massor med folk kommer hit idag... folk jag inte känner.

Stänger nu av datorn fullt ut... återkommer kanske ikväll.

Over and out/Mamselamsen

tisdag, maj 20, 2008

Inget Glasporten i sommar!

Inte förrän till den första januari 2009.

Tack så jävla mycket, berörda myndighet.... du vet vem du är. Det är du som var åt helsikes för sur och stöddig för att få bli parkeringsvakt.... så du fick det här jobbet istället.

Nu lägger vi allting på is och tar helt enkelt ett halvår fritt från allting.

Over and out/Mamselamsen.

Om en stund kommer ett inlägg om svensk byråkrati. UPPDATERAD!

Det ligger här färdigskrivet, men innan jag publicerar det hela vill jag att Stephan ska godkänna det.... och han är inte hemma just nu.

Man bara blir så trött.

Over and out/Mamselamsen

Uppdaterad.
Stephan tyckte inte att jag skulle lägga ut inlägget om vad som sker här med vissa myndigheter. Ett fullkomligt sant och hårresande inlägg. Men ska man driva företag, gäller det att inte stöta sig med någon... allra bäst hade det varit om vi även slickade deras arselen... men så lågt sänker vi oss inte.

Vi håller truten, för att istället invänta ett tillfälle när vi kan "sticka en kniv i ryggen" på dem.

Mycket har förändrats här... fast slutet blir det samma.

Egentligen känns det enklare att bli brottsling.... jobba svart... smuggla cigaretter... smuggla sprit... sno ved i andras skogar... sälja knark... köra utan körkort... kvinnohandel. Ja, faktiskt mycket enklare och mindre kontroll än att börja driva ett företag.

Over and out/Mamselamsen, skitförbannad.

måndag, maj 19, 2008

Öhhhh....

Har drabbats av den värsta huvudvärken som någonsin intagit mitt huvud. Undrar om det beror på att jag tjuvrökte i helgen?

Förmodligen!

Somliga straffar Gud mésamma.

Over and out/Mamselamsen, tillbaks på banan.

Jag och mina sömnpiller.

Jag brukar ju alltid sätta på en CD-bok när jag går och lägger mig.... och brukar normalt somna på 2 minuter.

Men inte i natt. Jag satte på Svinalängorna och när klockan slog fyra låg jag fortfarande med stora "Trixieögon". Jag vände mig hit och dit för att hitta en bra sovställning.... men hamnade hela tiden på rygg för att inte missa ett enda ord. Inte förrän boken var slut, solen var uppe, fåglarna kvittrade hysteriskt, knoppade jag in.

Det borde vara spöstraff på att skriva så bra böcker.

Over and out/Mamselamsen

Hänger inte med nu för tiden.

Inte förrän idag läste jag artikeln om Linda Skugge. Massa uttalanden... en del bra... en del korkade, men det jag reagerar på är detta med att starta företag. Jag har följt många uttalanden under de senaste åren om att männsikor uppmuntras till att starta egna företag. Är det inte Linda Skugge... så är det Arbetsförmedlingen.... så är det tidningar.... så är det TV.... och så vidare.

Visst, det är jättelätt att starta en enskild firma... men frågan är; Vad fasen ska man med den till om man inte har en jättebra och väl undersökt affärsidé?

Bara för att man har en egen firma, betyder det inte per automatik att man kan skära guld genom att ta "makten över sitt egna liv". Känns lite som att slå blå dunster i ögonen på (unga) människor genom att sända de signalerna.

Och även om man har en bärande affärsidé, berättas det inte mycket om att det i början betyder arbetsdagar på kanske fjorton timmar... sju dagar i veckan. För att inte tala om alla kostnader, avgifter och skatter, innan pengarna landar i plånboken.

Att starta upp ett eget företag och leva på det, betyder väldigt ofta att ge upp sitt vanliga liv. Så det vill fan till att man verkligen brinner för det man ska göra.

Over and out/Mamselamsen

söndag, maj 18, 2008

Sanningens ögonblick.

"Flipprade" just förbi det programmet. Jag vägrar titta på det.

Men jag skulle vilja ställa några frågor till Ponus Gårdinger.... efter att han har tagit "sanningsserum".

1. Hade du kul i fredags?
2. Blev du i princip utsläpad, med en "stöttare" på var sida, till taxin?
3. Kröp du på alla fyra in i taxin?

Over and out/Mamselamsen

Holy Chriiiist....

.... det är skönt att vara hemma. Skulle aldrig orka med det tempot som ungarna har. Igår startade vi på Ramblas... förståss! Hela bordet fullt med alla rätter som innehöll vitlök... vin... och lite mer vin. Sen vidare till någon annan restaurang där vi satt uppflugna på skrangliga himmelshöga stolar och snajsade i oss en flaska Champagne.... sen vidare till nått ställe där någon politiker hånglade upp en reporter för ett tag sedan. Där gav vi oss även på att spela biljard... jag förlorade... förståss!

Sen tyckte jag att det var dags för sängen, för midnatt är väldigt sent för en gammal käring som jag. Millan till sig... hon bor ju i princip runt hörnet... och Jessica och jag tog tunnelbanan.

"Jag vet preciiiiis hur vi kommer hem... sa hon."

Jo... tjoföljt... vi hamnade vid Globen.

"Äsch vi går... det är bara knappt en halvmil".... tyckte Stockholms största hurtbulle.

Nä... det blev taxi!

Fast galet roligt var det.... galet roligt, för att ungarna tar med mamma på "barhopping".

Over and out/Mamselamsen.

Ett Stockholmsfenomen.

Blonderade tjejer mellan 13 och 17 år.... som har benan, i princip, vid ena örat.....sen drar de allt håret över till andra sidan...gärna framåt, så det blir en gigantiskt snedlugg.

Lite så där som en del skalliga gubbar brukar göra när de kammar över flinten.

Ser ofattbart roligt ut.

Over and out/Mamselamsen

fredag, maj 16, 2008

God morgon!

Vaken!

Det blev ganska sent igår.... Jessica och jag hade så galet mycket att ventilera över en flaska Boriá.

Camilla och Mats drog iväg till det där stället som inte lockar mig ett skit.... och i ärlighetens namn, inte Millan heller. Det var någon kompis till dem som tydligen skulle göra något särskilt på Spybar.... jag vet inte vad det var, men tydligen kände de sig manade att behöva gå dit.

På eftermiddagen blev det en hel det handlande... eller som vissa säger, shopping. Inte särskilt upphetsande. Jag var ute efter kläder att jobba i, i sommar, då mina "outfit" fram till oktober endast kommer kommer att bli antingen jobbarkläder eller morgonrock.

På Lindex...som vanligt, hittade jag det jag ville ha. Byxor som Millan kallar "highwater", fast med mina taxben blev de slacks. En vit blus med mycket töjbarhetsförmåga. Och till sist i en annan affär.... ett par ofattbart vackra silverfärgade Foppatofflor! :-)

Jobbshoppingen fortsätter idag.

Så snart är jag redo för "jobbarsäsongen"... Guuuuud, så snygg jag kommer att bli i mina silverfärgade plastskor.

Over and out/Mamselamsen.

torsdag, maj 15, 2008

Minisemester.

Packad och klar... nu väntar Hufvudstaden med dess "höns". :-)

Här ska bli helkroppsmassage... utställning på Konstfack... goa middagar... shopping (tro det eller ej) Egentligen skulle jag ha varit på Spybar ikväll.... jag vet inte riktigt vad det var... någon introduktion av någon eller något. Men eftersom jag inte direkt är typen för att hänga vid en bardisk och se cool ut, tar jag en kväll med Jessica istället.

Så nu är bananer, mineralvatten och en hög skvallertidningar nedpackade, så jag har något att göra på 6-timmarsresan.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, maj 14, 2008

Sticker till Stockholm imorgon.

Tar Silverlinjen.
Men!
Jag är beväpnad med föda, så jag slipper "äckelkäket" i Ringarum.
För hellre en rumstempererad och halvmosad banan än en kebabtallrik med hamburgerdressing.

Blörk!

Over and out/Mamselamsen

Ibland undrar man hur folk tänker när de bygger hus.

Min smak kan i vissa fall vara lite "tacky".... men det här slår mig med hästlängder.

Alltså... Ni bara måste ta fram alla bilderna och göra en rundvandring i huset. :-)

Hm... undrar hur personen tänkte?

"Vi sätter speglar precis överallt, så ser huset dubbelt så stort ut.... och då kan vi få dubbelt så mycket betalt."

Over and out/Mamselamsen

Vi var ju och tittade på ett hus igår.

Hus
En dröm! Men med tanke på alla restaureringar... enorm tomt... damm med guldfiskar som ska tas om hand, låter vi detta underbara hus gå till någon annan. Vi har inte tid... vi ska ha ett hus som är fix färdigt att flytta in i.

Over and out/Mamselamsen

“Nu vill jag veta vad du lyckats med, vad du misslyckats med och vad du låtsas."

Så då åkte man på en sån där grej när man ska avslöja sitt innersta. Sandra! Det tackar vi för. :-)

Vad jag lyckats med.
- Föda två barn, trots att både Stephan och jag var sterila. Det var jädrar i mig inte dåligt... men förmodligen var läkarna det.
- Att vara en rackarns entreprenör... i tanke och handling. Det är mycket av det som jag aldrig skriver om här.
- Jag har till slut lärt mig att det är OK att ibland inte göra ett skit.
- Jag har lärt mig att i mångt och mycket släppa taget om saker och ting... och upptäckt att världen faktiskt inte går under om inte jag har totalkoll.
- Att jag efter mycket jagande för 35 år sedan, snodde hem på stans bästa karl.

Vad jag misslyckats med.
- Att ljuga! Jag blir så förbannad att folk direkt kan se på mig när jag försöker. Alltså måste jag låta bli.... fan! Vissa lögner... vita... skulle vara bra att kunna dra till med ibland. Men å andra sidan är jag en jäkel på att svänga till saker, så att jag inte behöver ljuga.... utan bara ger en annan vinkling på det hela.
- Jag misslyckas ständigt med att följa modetrender. Jag vet ju exakt vad jag gillar... så Elle och Vogue kan ta och stoppa upp sig någonstans.

Vad jag låtsas.
- Ibland låtsas jag vara Birgit Nilsson. Inte sångmässigt.... utan hur hon pratade. Vansinnigt roligt... för mig! "En gång var jag på Metropolitan och gjorde enoooorm succé".
- Jag låtsas att jag är vältränad... det är då jag sätter på mig mina träningskläder och går runt i lägenheten och spänner mig. Jag låtsas att gäddhänget är enorma biceps som bara ramlat ner på undersidan.... drar in magen tills jag blir blå i ansiktet.... gör lite hoppsasteg framför den stora spegeln i tornrummet.... och vips är jag Jane Fonda.
- Att vara öppen, fnissig, pratig och social bland främmande människor. Fast egentligen är jag sjukt avvaktande och väljer noga mina ord. (Jag kan nog säga, att ingen utanför familjen känner mig på riktigt.)

Tja... sen finns det ju så mycket mer.... men det är ju det där med att vara personlig versus privat... och den gränsen är knivskarp för mig.

Vem jag vill ska göra detta "avslöjande".... jo... Gagga och Ilva... och alla Ni som känner Er manade... fast Ni behöver inte. :-)

Over and out/Mamselamsen

tisdag, maj 13, 2008

350-kronors fötter.

De har legat i SPA... de har filats... de har blivit knådade med scrubbing... de har inoljats... de har klippts... de har blivit indränkta i smält paraffin.... de har masserats... de har legat och vilat i små frottétossor... för att till slut få råååååsa nagellack.
Fötter
Det tog en och en halv timme... och värt varenda krona. Nu kan jag gå i mina flippfloppsare utan att skämmas ögonen ur mig.

Over and out/Mamselamsen, vars fötter är som små skära babystjärtar.


BTW... det var Linnéskolan som jag var på. Kanon... och ligger alldeles här bredvid.

Förmodligen ont om bloggning framöver.

Inte bara att vi ska börja driva Glasporten.... vi letar ju hus också.

Om en liten stund ska vi långt in i de småländska skogarna och spana in ett objekt.

Så hörs jag inte av så ofta, beror det på att jag... som vanligt... har häcken full.

Over and out/Mamselamsen

måndag, maj 12, 2008

Äntligen sket farmor efter fjorton dagars förstoppning.

Från och med den 30:e maj kommer Stephan och jag att driva Glasporten.

Så ska Ni till Öland och sen till Glasriket med det enorma Kosta outlet som viktigaste hållpunkt... glöm inte att komma in på en fika eller en bit mat... vi ligger ju efter vägen.

Ett alldeles perfekt ställe för oss... med en gigantisk högsäsong mellan juni och augusti. Det är då vi ska gå på knäna... för att det sen lugna ner sig avsevärt... för att till slut helt dö ut.

Så nu är det bara en behändigt villa som vi är ute efter. Men vi har tid att vänta ut "den enes död, den andres bröd". Massor med folk är uppsagda får vårt stora golvföretag och ett möbelföretag ska slå igen. Förmodligen kommer det ut massor med villor till salu under hösten.

Så ikväll firar vi med isterband, potatismos och champagne.

Over and out/Mamselamsen, svinglad.

Om nu inte media har vinklat det igen....

.... så tycker jag att Brolle är en lipsill.

Gnäller över att Cans sjungit ”Living on a prayer” förut.

Herre Gud... vem har inte gjort det?

Over and out/Mamselamsen

Måndag och galet mycket på G.

Det är ju idag allt ska bestämmas och slutföras. Känns spännande och samtidigt lite läskigt... härligt läskigt.

Detta året har mycket i sitt sköte.

Allt det som jag här på bloggen svamlat om i flera år, ska nu på något vis genomföras. Den "Kinesiska 5års-planen" ska i mål.

Jag tycker det är as-kalas med "Kinesiska 5-årsplaner. Man vet målet... men inte vägen dit... det är därför som det har virrats hit och dit under ganska lång tid. Men som sagt... vi börjar se målsnöret nu.

Återkommer ikväll om det hela.

Over and out/Mamselamsen

söndag, maj 11, 2008

Lysande!

"Recept för lycka livet ut-skaffa inga barn".

Oh... vad jag fullkomligt älskar alla dessa "vetenskapliga" undersökningar som dagligen kavlas ut i media. Jag har för mig att jag även någonstans idag läste att man kan få kroniska sjukdomar av brun mat.

När jag får lust och tid, ska jag ta mig tusan bevisa att:

- Kobenta människor är bättre på matte än hjulbenta.
- Att människor med benan till höger är avsevärt sämre på matlagning är de andra.
- Att människor i tights har mycket mindre risk för att råka ut för våldtäkter.

Fast redan idag kan jag vetenskapligt bevisa att hälften av Sveriges befolkning ligger under medelintelligens... till skillnad från Finland, där hälften ligger över medelintelligens.

Där fick Ni så Ni teg.

Over and out/Mamselamsen

Klarblå himmel!

Så jag tror jag skiter i datorn idag också...

... det tycker jag att Ni också ska göra.

Over and out/Mamselamsen, som imorgon om allt går i lås, släpper vår "framtid".

lördag, maj 10, 2008

Idag är verkligen ingen dag som man ska sitta vid datorn.

Så nu stänger vi alla ner och går ut i solen.

Visst?

Over and out/Mamselamsen

fredag, maj 09, 2008

Den som är lite om sig och kring sig....

...på Internet, kan idag hitta gruvligt många bilder på hur vi bor. T.o.m. Elsa kom med på en av bilderna. :-)

Over and out/Mamselamsen, som f*n inte ens fick tid damma innan.

Lovar!

Ska inte lägga ut fler "äckelbilder".... trots att jag hittat en fantastisk fotsvamp.

Det var bara det.

Nu är det dags att lämna datorn.

Over and out/Mamselamsen

Jag har inte mycket till gröna fingrar.

Men vissa odlingar här, verkar klara sig alldeles utmärkt utan dem.
Odling

Over and out/Mamselamsen

Om jag inte redan hade bestämt att bjuda ut min man på middag i dag, hade jag "skapat" detta.

Amerikanska hamburgare
4 Portioner
1/2 tsk Tabasco
1 1/2 dl Tomatjuice
1/2 kg Köttfärs
1 tsk Salt
4 msk Smör
4 Hamburgerbröd

Fast jag brukar ha i lite mer tabasco och lite mer salt. Till det hela... massa sallad, tomater, pickles, dressing och ketchup.

Och som alltid passar det bra med en billig flaska "bubbel" under "skapandet". :-)

Over and out/Mamselamsen, fredagsglad

Jag läst runt på en massa tidningar...

och fastnade på hur matkrisen sprider sig i USA. Var femte New Yorkbo går till soppkök och äter. Skrämmande utveckling, men jag tänker inte orda mer om det. Däremot, tänker jag skriva om det egna pensionssparandet...igen!

Förr började man jobba när man var så där 15-16 år och jobbade tills man var 65 = ungefär 50 år i arbete.

Idag börjar väldigt många inte jobba förrän de är 25 år och planerar att gå i pension när de är 60 = 35 år av arbete.

Jag undrar hur de sistnämnda hade tänkt att de skulle få ihop till en bra pension utan att spara på egen hand.

Over and out/Mamselamsen

torsdag, maj 08, 2008

Snart lunch!

Dags att lägga ut dagens "anti-hungrig-bild" till alla som bantar.

Fotvårta!
Fotvårta

Over and out/Mamselamsen, en rätt äcklig människa. :-)

Hon fläker ut sig.... precis överallt.

Elsa.

Over and out/Mamselamsen

"Sötebrödsdagarna" är över.

Som många vet har vi ju länge letat efter något att jobba med/ driva.... förutom allt annat som det pulas med inom husets väggar.

Det blir inte i Nyköping.... inte i Dalarna... inte på Öland (fast det var nära)... inte i Orrefors. Men som en blixt från klar himmel dök ett erbjudande upp igår... ett som vi väntat på i flera år.

Vi blir helt enkelt kvar i Nybban och ska driva ett ställe här. Eftersom vi inte skriver på några papper förrän på måndag, är jag så skrockfull att jag inte vågar berätta förrän då, var vi kommer att slita i vårt anletes svett. :-)

Men ska Ni i sommar till Glasriket eller Kosta outlet, kommer Ni nog att stöta på oss.

Och som om inte det var nog.... vi ska i år även hitta ett "Nytt läge". Vi har lite smått börjat leta efter ett hus. Så är det någon som har en en bungalow i bakfickan, är vi galet intresserade. :-)

Over and out/Mamselamsen, som räknar med att det kommer att bli rätt ont om blogginlägg rätt snart.

onsdag, maj 07, 2008

Idag ska jag lyxa till med något som jag aldrig gjort i Sverige.

Jag ska beställa tid för pedikyr!

Jag har aldrig gjort det i Sverige förut... det är ju så galet dyrt här... till skillnad från USA där en behandling kostar 60-70 kronor... och då får man ryggen masserad under tiden.

Men som sagt, idag har jag spenderbyxorna på!

För en gång skull.

För så här kan man ju inte se ut i flippfloppsare. :-)
tå

Over and out/Mamselamsen

Apropå det där om att vi i den här familjen inte samlar på....

... någonting!

Svart
Grön
Elfenben
Brunmelerad
Liten
Ebenholz
Vit
bet

Jag kan ju faktiskt ta mig själv i brasan.

Over and out/Mamselamsen, letar desperat i telefonkatalogen efter auktionsfirmor.

Jag en marodör!

Har precis varit nere och spenderat tio minuter i solariet. Självklart somnade jag in på två minuter... trots dånande musik i högtalarna.

Och lika självklart vaknade jag med en j*vla ryck när det började.... pipipipipipipipip.... och jag körde knäna i solariehimlen. Plasten höll... men jag ovanligt rosiga knäskålar just nu.

Är rosiga knän inne i år?

Over and out/Mamselamsen

Eftersom Anette skriver om det.

Har Ni sett det galet söta DAM-trollet som Millan har lagt ut på Tradera. Nä... det är ingen uppmaning till att Ni ska buda på det. Vill bara säga att det är det sötaste DAM-troll jag nånsin sett. Millan som i många lägen lever kvar i barndomen, kallar dem fortfarande för Penntroll.
DAM
Efter att jag blev Traderian, har jag upptäckt att folk samlar på allt! Tur för Millan att hon ligger på ett gäng sådana här gamla plastskapelser.

Over and out/Mamselamsen

Nu ska vi bli rädda... IGEN!

"Mobilen dubblar cancerrisken"!

Ingen risk för mig... min mobil ligger för det mesta urladdad i handväskan.

Men nu har jag läst runt lite om denna skräckpropaganda. Innan man tar till sig sådana här budskap, bör man ta reda på vem som ligger bakom undersökningen och varifrån vetenskapsmannen/kvinnan får sin lön. Hur är undersökningen gjord. Ta reda på hur man kan förvanska statistik. Ta reda på om den påstådda hjäntumören är dödlig.

Och jag tror att jag kan säga till alla mobilanvändare: "Ni kan lugnt snacka vidare"!

Over and out/Mamselamsen, med en i princip oanvänd Samsung som snart fyller 6 år.

Dags att börja decimera här.

Var runt och kollade på allt som vid nästa eventuella flytt inte får följa med. Lite snabbt kom jag fram till att 4 chippendalefåtöljer, en klaffbyrå, en gigantisk bokhylleserie, 10 kassar med böcker och en stor guldlampa från Skruvs glasbruk ska bäras ner för alla trapporna av någon annan än Stephan och mig.

Alltså... det är ofattbart var grejor vi har dragit på oss genom åren och det värsta av allt är att vi har rensat brutalt vid varje flytt... och vi har flyttat många gånger.

Det känns på något vis som att jag kommit till den åldern när en massa onödiga (allt är relativt med det ordet) prylar börjar kännas betungande för själen.

Dock finns det grejor som är skitfula, men som vi aldrig skulle kunna tänka oss att göra av med. Bl.a. en fullkomligt gräslig koppartavla med elefanter.
Koppar
Minnen.... minnen!

Inköpt på resan till Sydafrika som jag... trots att både Stephan och jag var diagnostiserade som sterila... blev med barn, jag drog på mig Paratyfus... vid hemkomsten berättade en puckad läkare inför 10 läkarstuderande att min graviditet var ett kommande missfall. Det "missfallet" resulterade i en synnerligen välskapt Jessica, som in i det längsta vägrade komma ut.

Så vissa saker i det här huset har själ... hur fula de än är.

Over and out/Mamselamsen

tisdag, maj 06, 2008

Kvällsmat!

Nyttig!
Kvällsmat

Over and out/Mamselamsen

Nån som längtar efter en Hello Kitty MP3-spelare?

Millan har lagt ut sin splitter nya Hello Kitty MP3-spelare på Tradera
MP3
Så sätt igång och bjud nu... hon behöver varenda krona... den lilla fattiglappen. :-D

Over and out/Mamselamsen, som redan har en MP3-spelare.

Sommaren är här, del 2

Efter min upplevelse med alla Hawaiishorts på stan, tänkte jag att även jag skulle bli redo för sommaren. Så idag blev det en runda till tandhygienisten, "skalat" av håret... och blivit full med galet ljusa slingor. Det sista var jädrans skönt... gillar inte att glo på mina naturliga "grävlingsslingor"

Så mitt tredje steg i dag får bli att gå ner för trappan och över gatan, för att ge min lekamen lite färg. För trots allt, är solbrända valkar snyggare än vita.

See yah!

Over and out/Mamselamsen, snart helt sommarredo

Knöliga arbetsplatser.

När jag satte mig vid datorn idag kände jag att tangentbordet liksom inte riktigt var i "våg". Det guppade till vänster när jag tryckte ner ett A och så över till höger när jag vill drämma till med en asterisk. F*n vad konstigt tyckte jag, tills jag lyfte på mitt skrivbordsunderlägg.

Miljarder lappar!
Lappar
Förr i världen räckte det med en liten adressbok och man gick till banken och plockade ut sin hundralapp.

Men nu.... nu ska det vara emailadresser, inloggningar, hemliga koder, IBAN-nummer, nya mobilnummer (folk byter ju telefonnummer som en annan byter trosor) SWIFT-nummer, vårt egna bilnummer (jag kan aldrig lära mig det... och det måste man ju kunna när man ska betala trängselavgifter)... för att inte tala om mitt egna mobilnummer (jag har haft det i 7 år, men kan fortfarande inte det i huvudet)... olika människors ICQ-nummer... inloggning till mina olika e-mails... inloggning på en massa websidor och andra små lappar som jag inte riktigt vet vad det är... men förmodligen väldigt viktiga... annars hade de ju inte hamnat där.

Det sägs att ett skrivbord brukar spegla ens psyke.

Mitt skrivbord är just nu väldigt ordningssamt på ytan.... men under, är det kaos.

Jag undrar om det bor en liten psykopat i mig?

Over and out/Mamselamsen

måndag, maj 05, 2008

Jag undrar hur många som sitter med deklarationsvånda idag?

Själv, skickade jag in min samma dag som deklarationen damp ner i brevlådan... fanns inte så mycket att riva sig i huvudet om i år... faktiskt ingenting.

1.823:- tillbaka i höst.

Wiiiihii!

Over and out/Mamselamsen

Vem vill ha?

Varje gång jag öppnar skafferiet ligger dessa lådor på en hylla och stirrar på mig.
Macaroni Cheese
Macaroni and cheese!

De blev kvar efter ett "Amerikabesök"... och vi i detta huset skulle aldrig få för oss att äta det.

Finns det någon som vill ha fyra lådor med slajmiga makaroner?

Det är det bara att hämta, för annars åker de snart i soporna.

Over and out/Mamselamsen