.

Mamselamsen

söndag, oktober 28, 2007

Jag kommer inte att skriva något mer här, förrän glasögonen på Tradera har gått ut.

Jag har lagt ut en radda glasögon på Tradera, där jag bestämt att gör en insats för "fjärilsbarnen" igen. HÄR finns de.

När de är sålda, kommer jag att visa upp inbetalningskvittot här.

Beställ Better Place - Tille's Song
Klicka på bilden för beställning.


Over and out/Mamselamsen

fredag, oktober 26, 2007

Tittar på IDOL... och jag gråter.

Daniel står där och sjunger "Imagine" för sin far, som har gått bort. Jag har tårar i ögonen, för jag har varit på begravning idag. En vän, sen nästan trettio år tillbaka, dog för tre veckor sedan. Bara... pang... och så var Bettan borta. En förbannad hjärnblödning tog bort henne från oss.

Jag tänker på Stefan och de fyra barn som blev kvar. Fan.... det är orättvist! Hon blev bara 46 år... och hennes barn har ingen mamma längre.

Jag tänker även på en bekant i Sacramento, som drabbades av samma jävla hjärnblödning för en månad sen. Fyra dagar efter att hon fött sitt tredje barn. Hon är bara 34 är.... men kommer aldrig att bli OK igen.

En rejäl tankeställare till mig och andra. Ta vara på dagen och alla nära och kära... vi vet inte när det tar slut.

Over and out/Mamselamsen.

onsdag, oktober 24, 2007

Jag och mina glasögon.

Igår lade jag upp ett lyxpaket på Tradera. Ett par GUCCI... ett par DIOR.... och ett par Valentino. Bara för att se hur folk reagerar på det. Jag har blivit varse att oversized glasögon tydligen är inne nu. Lucky me.... jag har massor!
Trippel lyx
De finns på denna sidan. Med en massa andra kort på dem. Och självklart tog jag fram piskan och fick Millan att ställa upp som glasögonmodell.

Nå, nu har jag inte tid med att sitta vid datorn längre. Måste gå ut och peppa vårt Amerikafrämmande som håller på att diska.

See yah!

Over and out/Mamselamsen, riktigt bortskämd med en husa... eller heter det huse.




söndag, oktober 14, 2007

Söndagsmorgon och det första jag gör är att kolla hur det går på Tradera.

Det här lade jag ut igårkväll. Jösses vilket jobb det är innan bilderna hamnar på Tradera. Först fota ur alla vinklar för att sen försöka hitta det bästa korten... och sen fixa till dem och klippa och klistra.... hitta på bra, talande text. Överskriften ska vara säljande och lockande. Alltså, hur många synonymer finns det egentligen till as-kalas-bra? :-D

Men efter ett par timmar vid datorn, så ligger de där i allafall.

Kamouflagemönstrade glasögon (länk)
Spräckliga klar blogg

Underbart arbetade glasögon (länk)
Metallglas klar blogg


Galet blårandiga glasögon med glitterstenar (länk)
Blårandiga klar blogg


Paisleymönstrade glasögon. Design Valentino (länk)
PaislyValentino klar blogg

Fullkomligt ljuvliga "åttiotalare" (länk) Hade jag inte redan lagt undan ett gäng glasögon till mig själv, hade jag behållt dem. Men nä.... ingen människa behöver mer än 18 par. :-)
Casanova klar blogg
Och de kommer i sitt fordral.
Casanova fodral klar blogg

"Oversizare" by Dior (länk)
Dior klar blogg

Jag måste säga att jag är skitglad över min nya kamera. Den kan fotografera skarpt även om jag har linsen tryckt upp i näsan på folk. En sån jäkla skillnad mot den gamla blajjiga "snigelkameran.

Nähä.... nu har jag inte tid med bloggen längre. Finfrämmat idag...Vildings bravader! Ni har hon visserligen flyttat från "Vildingbloggen" och den nya har jag lovat att inte länka till. Hur som helst.... hela familjen på ingång efter lunch.

Over and out/Mamselamsen, direkt från morgonrocken

lördag, oktober 13, 2007

BTW!

Det är lördag! Schåååål!
Lördag
Over and out/Mamselamsen, ljummen

fredag, oktober 12, 2007

Om Ni tycker att jag tjatar en massa om glasögon....

... kan jag berätta att jag har en hel del anledningar till det.

Bl.a den här...
Glasögonlådor3 liten
och den här...
Glasögonlådor8 liten
och den här...
Glasögonlådor7 liten
och den här...
Glasögonlådor6 liten
och den här...
Glasögonlådor4 liten
och den här...
Glasögonlådor2 liten
och den här...
Glasögonlådor liten

Puh....

Over and out/Mamselamsen, med glasögon precis överallt.

Jag har lagt ut den här också, men vet inte ett skit om silver.

Stephan hittade denna bland allt möjligt bråte för två veckor sedan och i och med att vi inte har några band till Axel som tydligen fick den på sin födelsedag 1922, säljer vi den. Klicka på bilden för förstoring. Hjälp mig..... vad är det?
Dosa 1 klar
Eller gå helt enkelt till min sida på Tradera och se fler bilder på den.

Klicka här alltså!

Over and out/Mamselamsen, som säljer saker utan att veta vad det är. :-)

Jag kan då aldrig göra något med måtta.

Efter att ha kollat runt på vad folk säljer på Tradera, har jag kommit underfund med att man faktiskt kan sälja allt! (Jag såg en som hade köpt 7 stycken rostiga spikar för 77 kronor) Så nu har jag börjat smyga runt här hemma och kolla på allt som ligger och skräpar. Här finns ju min gamla Barbiedocka som jag fick på min tioårsdag (1964) och massor med kläder till henne... den allra allra finaste är den rosa Askungeklänningen med lång mörksrosa sammetskappa.

För att inte prata om bordständaren som vi använt när vi rökt på balkongen. Mockan som den har runt "magen" är lite blekt, så jag tänkte slänga den igår när gasen var slut... men så råkade jag titta på undersidan av tändaren och såg att de stod design Bernadotte.
Cigarettändare klar.
Och så mycket förstår jag efter 14 dagar som Traderian. att sånt går att sälja. Om jag så får en tia för den, så är det tio kronor mer än om jag slängt den.

Igår såg Stephan att jag stod och nöp i hans morgonrock och han sa med barsk röst: Den där säljer du så ta mig tusan inte!!

Jag skrev igår att Millan har börjat jobba på distans. Det roligaste av allt med det är att hon ska på anställningsintervjun på måndag!!! Snacka om att de köpt grisen i säcken. :-)

Nä, nu har jag inte tid med det här mer..... ska lägga ut tändaren på mitt Tradera .

Over and out/Mamselamsen, krängare



torsdag, oktober 11, 2007

Vad som händer i Mamselamsenhuset.

Millan drar till Stockholm idag och sen vidare till Riga. Hon har även börjat jobba..... måste ju försörja sig tills skivan kommer till Sverige. Det är ett distansjobb, så hon kan vara precis var som helst i hela världen, bara det finns en Internetuppkoppling... vilket betyder att den människan, som har väldigt goda vänner i USA, har bjudit över henne till Californien och sen till Mexiko, för att fira Thanksgiving.

När hon kommer hem från Riga, har hon en.... *harkel*... person med sig hem, som kommer direkt från Arlanda.... en person som tydligen bara kunda hålla sig två veckor efter att Millan lämnat USA. Jag tror det kallas "lööööööv"!

Personen i fråga har även lärt Millan att skjuta prick... på äpplen... och han höll på att bryta ihop när hon var bättre än både honom och Willhelm Tell. Ni vet.... sårad manlig fåfänga. :-)
Camilla som Willhelm Tell
Så den personen ska faktiskt utsätta sig för oss och vi ska granska honom in i minsta detalj för att se om han duger. :-D

Och vad händer med oss "gamlingar".... förutom att jag blivit en galen Traderian? Massor, massor, massor.... men den biten håller tack o lov Stephan i. Återkommer om det när det är klart, vilket förmodligen blir inom ett par dagar. Shiiiit.... jag undrar när vi ska bli vuxna och slå oss till ro. :-)

Nä, nu har jag inte tid med bloggen..... måste kolla Tradera!!!!!

Over and out/Mamselamsen

onsdag, oktober 10, 2007

Vad jag kommer att lägga ut på Tradera i kväll.

Fast det blir nog ett par till.

Ännu ett par kultglasögon designade av Gunilla Pontén.
Ponten fyrkantiga klar

Och sen det mest konstiga jag sett. Läderklädda pilotglasögon!!!
Skinnklädd klar

Om Millan gör sig i ordning... Ni vet... styla... sminka och så. :-) så lägger vi nog ut ett par riktigt oversized glasögon med "miljoner" glitterstenar på.

Fast allra allra först ska jag själv ta mig in i duschen, för det kommer en karl hit som ska hämta lite vunna auktioner.

Så, om någon är intresserade av alla mer eller mindre konstiga grejor som jag lägger ut, finns jag här!

tisdag, oktober 09, 2007

Jösses!

Jag var stressad hela dagen igår..... alla dessa auktioner som gick ut på Tradera. Så mycket har jag lärt mig som nybliven Traderian att det är jäkligt noga med att vara snabb och inte blanda ihop grejorna. Och jag tror att jag redde ut det, men jag sprang som en idiot mellan datorn och alla nya trattisar som Stephan och Camilla plockade igår. Och framåt natten packade jag. De sista paketen packades i pizzakartonger.... man får hoppas att glasögonen inte luktar oregano när de kommer fram. :-)

Jag hade förbjudit Stephan och Camilla att plocka mer än en kasse svamp var.... men Nä, det höll de inte. De släpade ytterst stolta hem fyra kassar. Det är väldigt roligt att plocka svamp, men mindre roligt att rensa dem. Fingrarna blir alldeles svarta "badkarsskrynkliga" eftersom svamparna är så blöta. Ok... nu ligger de på tork i trapphuset, så där kommer man inte fram. Men nästa gång de sticker iväg ut i skogen, ska jag minsann kolla genom bilen, så de inte har smugglat med sig en massa extrakassar.

Som sagt... massa auktioner gick ut igår och det gör jag inte om. Tre om dagen får det bli så att min vackra hjärna inte börjar koka. Och framåt kvällen idag lägger jag nog ut de här.
Camillatillbloggen2

Hm.... en klocka mitt i skallen.... inte så bra kanske. :-) Måste klippa! (Ja, jag vet att vi inte tagit ner vissa ljusslingor sen i julas.... men vi har dem i allafall inte tända.)
Camillatillbloggen
Oaooooow! Yves Saint Laurent!!! Faktiskt skithäftiga... får se om jag behåller dem. NIX, inga fler glasögon till Mamselamsen. *slår mig i skallen*.
Camillatill bloggen
Vilken tur att jag inte har fler auktioner som går ut idag, för idag väntar IKEA! Har ryktesvägen fått reda på att de har juldekorerat. Ja, Ni vet ju knäpp jag är med julen, så jag måste ju bara dit.

Over and out/Mamselamsen

Uppdaterad.
Jag fick ett mail från en kvinna i förrgår. Hon påstår att jag är en välsignelse som lägger ut glasögon på Tradera. Dé Ni! :-) Hon var så vansinnigt trött på alla glasögon som är moderna idag. Att alla ser likadana ut... små och fyrkantiga! Och i och med det finns det bara tre glasögon; dam-herr-barn... och det är ju inte mycket.

Hm.... gillar tanken på att vara en välsignelse. Jag har berättat det för Stephan, men han bara kvider av skratt och försöker slita den osynliga glorian av mig. Konstig karl! :-)

måndag, oktober 08, 2007

Rariteter säljes!

Japp.... här "fängsjuas" det för fullt. Mina allra galnaste skor har jag lagt ut till försäljning.

Klövskor liten

Over and out/Mamselamsen, trött efter dagens Traderande.

Organiserad dag!

Idag har jag tolv auktioner som går ut på Tradera.
Traderaprint liten
Sheeeesus..... jag är nervös! Inte för vilka priser det blir, utan för att jag ska blanda ihop skiten och skicka ett par glitterbågar till Svante Karlsson i Skövde och ett par bastanta och hornbågade till 85-åriga Märta von Fisenknopp på Östermalm.

Men jag ska organisera mig ordentligt och försöka se till att Svante Karlsson inte ser ut som en dragqueen när han plogar de sista åkrarna för året.

Snart lägger jag upp nya och vackra glasögonbilder här igen.... med Millan som modell. Jädrar, det kostade.... hon kräver hälften av allt jag drar in på hennes bilder! För vem vill bli känd som modellen på Tradera? :-D

Over and out/Mamselamsen

söndag, oktober 07, 2007

Livet i Nybban. UPPDATERAD!

Millan "skypar" med sin kompisar "overe there" dagarna i ända.
Camilla skypar liten
Rummet hon intagit består av kläder... kläder... kläder... skor... handväskor... smycken... smink... piano.... gitarr... sladdar... sladdar... sladdar och massor med inspelningsgrejor. Alltså en ovanligt välklädd och fullmatad inspelningsstudio. :-) Fast vi tycker det är roligt, för vi vet att hon mycket snart flyger ut igen.... till Stockholm. Där väntar nämligen både det ena och det andra på henne.

Musikproduktion under produktion... med långa haranger av svavelosande ord om Logic och "interfacet" (vad det nu är) som jag bara inte kan skriva här. Signalen från mikrofonen går in i datorn.... men inte ljudet!
Camilla inspelningsstudio
Mick liten
Åsså Elsa förståss, som man kan hitta sovandes lite här och där. Just igår var Millans ryggsäck en av favoriterna.
Elsa i väska
Sen får vi ju inte glömma svampen. Är det inte svamp man snubblar över, som ligger på tork, så är det glasögon.
Camilla svamp
Och livet i Nybro kan vara lite "scary". Varje gång vi går ut för att röka, känns det som att man är en deltagare i någon Hitchkockfilm.
Hitchcock liten liten


Uppdaterad för att Gagga ville det!

Här är Elsa i bebisglasögonen.
Elsa i glasögon

fredag, oktober 05, 2007

Dagens hetaste tips!

Prickiga läsglasögon. (länk)

Prickiga läsglas klar


Himmelsblå pilotglasögon från LACOSTE (länk)
Lacoste klar

Fast nu har jag inte tid..... fotar glasögon hela dagarna. Nått ska man ju använda nya kameran till. :-)

Over and out/Mamselamsen

tisdag, oktober 02, 2007

Appappapp....

Idag har jag lagt ut en massa bågar på Tradera. Pilotbågar i titan
och pilotbågar som är designade av bilföretaget Jaguar .

Och lycka för mig och kanske någon annan, har jag ännu ett par Gunilla Pontenglasögon . Denna gången ett par sköldpaddsfärgade. Jösses.... de lila skapelserna gick för 430:-!!!

Gunilla p liten


Over and out/Mamselamsen, som drömmer mardrömmar om glasögon.

måndag, oktober 01, 2007

Camilla har räknat över sina solglasögon....

och det blev ett fyrtiotal, så hon har bestämt att inte behålla "filmstjärnesolisarna" från Valentino. Så finns det nån spekulant innan jag lägger ut dem på Tradera...... 200:- plus frakt.
Valentino klippt liten klar
(Klicka på bilden för att se dem större.)

Over and out/Mamselamsen, som ska iväg och köpa kycklinglever. Stephan blir 55 idag, så han ska få sin älsklingsrätt "Kycklinglevergryta. Vi andra käkar mackor. :-)


birgittagervide@gmail.com

Så fort Tradera börjar funka som det ska igen.....

efter att igårkväll brakat ihop, ska det läggas ut massor med solglasögon. De där gräsligt lila Ponténbågarna är uppe i 360 kronor..... Himlar och bananer... jag tror inte att det är sant!

Men här kommer ett litet smakprov på vad som ska komma. Smått galna allihop.

Direktköppris på dessa jättestora kommer att bli 29 kronor på Tradera
Röda jättestora

Och dessa turkos- och guldmelerade, med regnbågsfärgade spegelglas blir också 29 spänn. Shitpommfritt.... klicka på bilden och spana in hur alldeles oootroligt tjusig Millan är i dem.
Turkosa solglasögon klar

Knäppa "piloter"..... 29 kronor.
Vita pilot

Gräsliga runda glasögon, där det ingår sådana där påhängsglas.... tja, vad ska vi ta? Det blir väl ett direktköppris på 29 det också.
Glas med påhängsglas klar!

De här "piloterna" var så vansinnigt stora att de låg i en egen låda. (Inte riktigt sant.... men gigantiska är de.)
Beige jättestora

Sen slänger vi väl ut ett par Guccisar också (i detta huset heter det Gucki)..... fast där blir direktköppriset ett annat.
Vi har inte riktigt bestämt oss.... men vi tror att vi kommer att ta 150 kronor för de här. De kan ju trots allt bli ett par fantastiska solglajjer om man byter glas.
Gucci rödgröna kanter

Och de här, sköldpaddsmönstrade Gucci, som jag hade tänkt att behålla för eget bruk.... men man kan ju inte ha hur många som helst. Jajaja, det sätter vi direktköppris på 200:- . Vi måste nog tusan ta ett nytt kort.... det här ju alldeles för mörkt. Men till detta paret ingår även ett glasögonfodral med Gucciloggan på. SÅLDA!
Gucci brunmelerade

Om någon hittar nån góbit här och mailar mig innan de ligger på Tradera, så hugger jag det. Glöm inte att ett porto på 15-20 kronor tillkommer.

Annars kommer jag som sagt att finnas här! Och snart, när jag fått lite rutin kommer jag att försöka bli av med lite handväskor och annat krafs. :-)

Over and out/Mamselamsen, månglare med mail: birgittagervide@gmail.com