.

Mamselamsen

torsdag, april 26, 2007

Liten hackad uppdatering!!!

Hej hej varlden!!

Eftersom varldens basta Mamselamsen fortfarande ligger och sover och hennes hysteriskt aktiva(!) dotter ar uppe med tuppen sa far ni en liten uppdatering om vara aventyr av mig!!
*trumvirvel*

Just nu befinner vi oss i Sacramento, vilket bade ar huvudstaden i Californien men ocksa stallet dar Arrrrrnold haller till och forsoker astadkomma sa mycket skada som mojligt!!
Anledningen till att Fru M ar sa trott ar enkel.
Jag slappte henne los inne pa Walmart igar. For er som vet vad Walmart ar sa ar forklaringen overflodig.
For er som inte vet sa ska jag forklara!! Det ar ett varuhus storre an Oland. =) Fullt av GUUUULD, och LACK och annat bling bling.
Jag tror nog vi var dar inne i drygt 3 timmar!!!!!!!!!!!!!!!!!
Men inga trosor med inbyggd rumpa den har gangen!!

I dag ska vi bege oss tillbaka till LA igen. Dags att knata tillbaka in i studion och vrala fram en och annan superhit!!!!! Jag funderar pa "Boten Inga"....uppslag nan??

Och forresten...vi har dryga 25 grader? Hur ar det hemma? Maste jag ha pa mig baver-overall nar jag kommer hem?

Badahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

-Camilla aka Mini-Mamsan!

torsdag, april 19, 2007

So much to do, and so little time.

Josses josses (ledsen for att jag inte hittar nagra prickar).

Jag har inte haft en lugn stund sen jag kom hit. Och eftersom tjejerna inte har nagot Internet hemma, sa jag jag nu "snikat" at mig en stund pa ett Internetcaf'e medan de hajkar uppe i Hollywood hills. Jag stortvagrade, eftersom vi gatt runt hela dagen nere Fashiondistrict och kopt sa mycket "brahasaker". Jag far visa nar jag kommer hem, da jag inte kan fa in nagra bilder har. Shiiiiit!

Men hur som helst jag kom fram tva timmar forsenad och nu bor jag ihop med tva galningar......
Millan Zoe ändrad
Camilla och Zoe efter bilkrash
Gamlat kort.
... Ni vet vem och en Pitbull, som ar en pensionerad kamphund. En "liten liten" misshandla krake som Zoe tog hand om for tre ar sedan. Han har helt sonderbitna och arriga oron och ett grasligt arr runt hela halsen halsen eftersom den forre agaren holl honom kedjad och kedjan at sig in i halsen. Och som om inte detta var nog, fick han cancer i ena ogat for ett ar sedan, sa nu har han bara ett oga. Han, "Bullit" har varit med om sa mycket hemskheter i sitt liv, sa nu ar han overlycklig over att fa bli behandlad som en bebis.... sa trots sina 35 kilo, vill han sitta i knat och bara fa vara en gammal hund. Jag skulle vilja strypa de som hade honom innan.

Sa, Fashiondistrict forut och Hollywood nu.... och inspelning ikvall och inatt. Jag kommer att vara dod imorgon, da vi hade planerat att gora nagot som Millan inte gjort under sina 8 har i Californien.... Disneyland!!! Men bara om vi orkar. Jag klarar mig utan det, men Millan vill dit.

Mitt storsta problem just nu ar att mitt Visakort sjalvklart har blivit avmagnetiserat, sa jag maste till banken och forsoka fa ut lite pengar. Det kanns inte bra att sta i en affar, som varsta skurken och det star pa deras apparat att det inte finns pengar pa kontot. Varfor, ska detta handa varje gang?

Sen kan jag beratta att Camilla har blivit "ackelsmal" och jag ar gron av avund. Sa hon och jag har bestamt, att nar hon kommer hem, ska hon "ta hand om" Stephan och mig. Hon ska fixa mathallningnen, vilket betyder att de forsta veckorna kommer att besta av en massa konstiga groter och sa vi ska avgiftas.... vilket betyder att vi kommer att skita knack! (Varfor inte tarmskoljning pa en gang, sa hon kan analysera det ordentligt.) Sen ska hon slapa oss runt i en massa motionsspar... och da handlar det inte om att "langsamhetsga". Scheeezzzus!

Meddelande till min alskade make: RING pa Millans mobiltelefon! (Det ar forprogrammerat i telefonen hemma) De har ingen telefon som funkar att ringa till utlandet pa. Och min.... surprise... surprise.... har lagt av!

Nu tar jag en paus och gar och fixar lite dricka och ga ut och roka. BRB!


"Tebaks"!
Zoe, den gamla skatan pastar att jag ar mer hogljudd an Camilla! Hon sager att hon aldrig har traffat en manniska som skrattar sa hogt som jag. Det ar ont fortal.... jag som bara fnissar lite diskret. :-D

Jag fick nyss reda pa att jag kan ladda upp mina bilder har, om jag tar med kameran och kabeln nasta gang. Sa det kanske kan bli lite bilder trots allt. For jag har en riktigt lacker bild pa trosor med inbyggda extraskinkor.... "that's the shit".... funderar pa att kopa ett par. For vem vill inte se ut som Jennifer Lopez?

Na, nu maste jag dra... tjejerna kommer val snart nerramlande fran berget.

Over and out/Mamselamsen, som nog kommer att hamna pa California PizzaKichen ikvall innan studion och ata Tequila-chicken-fettuchini med den sjalvklara Coronan.

måndag, april 16, 2007

Ja, så sitter man här igen UPPDATERAD... IGEN!

Fast denna gången är jag inte ensam. I och med att tåget var försenat, missade jag och en tjej från Linköping sista Arlanda Expressen. Så vi fick åka taxi hitut.... gratis!

Och det var en jäkligt talför taxichaffis, må jag säga. Jag vet nu allt om alla älgar som finns i Stockholmsområdet... och de är stora!

Sen kanske jag borde lära mig att hålla truten ibland, för tjejen som sitter vid datorn bredvid och ska mellanlanda på Heathrow på sin väg till New York. Och självklart kände jag mig absolut nödsakad att berätta att det är den värsta flygplats som jag varit med om. Sen diskuterade chaffisen och jag olika flygbolag... och jag tycker som alltid att Britsh airways är värst. Och självklart ska tjejen här bredvid åka med dem. Så nu har jag nog lyckats jaga upp henne rejält. Faaaan, jag och min stora trut!

Annars inget särskilt... ska försöka fördriva tiden i så där fyra timmar.

OBS! Millan... jag har svenskt kaffe med mig.

Over and out/Mamselamsen, pigg... piggare... piggast.


Lite senare.
Jag glömde berätta om den tjocka tidningen jag köpte innan jag lämna Nybban. Jag stod länge och väl och valde bland alla dessa tjocka magsin. Och till slut tog jag en som såg så där extra glassig ut.... "Cosmopolitan"! Snabbt betalade jag den och tryckte ner den i väskan. Men jag tror att jag var lite för snabb och missade ett ord på framsidan. Ordet Brud!! Jag har alltså suttit hela vägen från Nybro till Stockholm och glott på en massa jävla massa brudklänningar, brudskor, brudbuketter och tiaror. Och så har jag lärt mig att det är vansinnigt trevligt om det blir nya bordsplaceringar mellan varje matträtt.... eller att varje gäst tar med sig ett litet tygstycke, så att brudens mor sedan kan sy ett lapptäcke av dem. Alltså, lägg av..... jag vägrar att sy lapptäcken.

Ro hit med en Hänt i veckan.... så jag får lite vettigt att läsa.

Over and out/Mamselamsen, med lite sand i ögonen


3.30
Skulle bara gå ut en stund.
Hittade en jättebra hiss och tryckte på tvåan. Japp, åkte nedåt och nedåt och nedå... och hissdörrarna gick upp och stängdes bakom mig igen. Till min fasa, när jag står där... var jag nu var, satt det stora skyltar på väggarna och dörrarna "Restricted area... Keep out... Larmed". Det var inte utan jag fick en något förhöjd puls. Jag tryckte på hissen igen, för att fort som fan ta mig därifrån. Jo, då hissen kom och öppnade sig... men sen var den som död. Jag tryckte på alla knappar som fanns... men NÄ! Till slut hittade jag en trappa och jag gick upp fyra trappor...inte en enda dörr. Jag såg framför mig hur jag skulle missa flyget och efter fjorton dagar skulle någon hitta mig tämligen förruttnad i en källargång.

Men så bestämde jag mig ändå för att ta mig uppåt. Jag lämnade bagagekärran nånstans i de nedre regionerna av Arlanda och släpade mina väskor fem trappor upp... och tack Gode Gud i himmelens höjd, där fanns en dörr som var öppen. Och nu sitter jag här alldeles utpumpad och med en bruten nagel.... och tänker inte lämna den här datorn förrän det är dags att checka in.

Over and out/Igen

söndag, april 15, 2007

"Hejrrå"!

Släcker ner datorn och sen hörs vi förmodligen av nångång efter midnatt, när jag sitter och ugglar på Arlanda.

Om nu någon skulle lida av akuta sömnproblem och befinner sig i närheten, så sitter jag och skräpar i nått hörn på utrikesterminalen inatt och är förmodligen djävulskt pratsjuk.

Kännetecken: Blommig resväska och chockrosa kabinväska.

Over and out/Mamselamsen

Jahaja...

och när ska resfebern infinna sig då?

Jag går och lägger mig en stund och ser om den infinner sig. Och samtidigt lyssnar jag på en skitbra bok av Helene Tursten..."Guldkalven". Både en häftig deckare och en skildring av IT-bubblan som sprack.

Over and out/Mamselamsen, som gäspar stort.
Nu ska jag börja packa!!!!

Over and out/Mamselamsen, som nu ska plocka fram den gamla vanliga effektiviteten


Uppdaterad 11.31.
Klarrrrt!
29 minuter tog det.
Packning liten
Till och med den lilla "vätskepåsen" är färdig för security.
Tullpåse
Så vad ska jag göra nu då.... ända fram till halv åtta ikväll, när tåget går?

Jag tror jag tar och sätter mig i bilen och åker och kollar hur min make gör ifrån sig i slutspelet på Korpenkubben. Om han inte vinner, får jag förmodligen släpa väskorna på alldeles egen hand till stationen. Han dålig förlorare? Förmodligen den sämste i hela Nybro.

Over and out/Mamselamsen, snabbpackare

Ännu en "bra-ha-sak"!

Så har då världen äntligen begåvats med ett toapapper med David Beckhams bild på .
Toarulle2
Nu är jag själv inte så där vansinnigt fascinerad av just Beckham... tycker han är i smörigaste laget och det är ju ingen särskilt bra start på en avtorkningsrunda. Jag är egentligen inte intresserad alls, av att ha någon gloendes i rumpan på mig, när jag...... asch, Ni vet. :-)

Men om jag var absolut tvungen att ha en bild på toapappret, skulle jag nog välja Gene Simmons.
Toapapper
För på nått vis, känns han väldigt effektiv i rollen som toapapper.

Over and out/Mamselamsen, förmodligen inte helt vaken.

lördag, april 14, 2007

Jag frågade min man om han kommer att sakna mig när jag är borta.

Och svaret löd: "Inte då.... när du har åkt kommer ju Sallander. Gud vad jag längtar efter Sallander"

Så så mycket var den kärleken värd. Jag är utkonkurrerad av en asocial deckarfigur.


Over and out/Mamselamsen

Jag är glad.... så glad.... så glad.

Jag är riktigt glad över att det finns tillfällen då jag inte är berättigad till skadestånd.

Over and out/Mamselamsen, med att samvete vitt som snö i mitten på mars.

Så....när ska man egentligen börja packa?

Over and out/Mamselamsen, skrämmande lugn.

FATTA! Min blogg är farlig!

Den är så ofattbart samhällsfarlig och statsomstörtande, så den är totalblockad i Kina. Jag undrar om det kan bero på mina matbilder
URL block liten
Eller kan det bero på något annat?

Over and out/Mamselamsen

Jag kanske skulle ta och börja packa nu.

Och fundera på vad jag ska ha på mig för reskläder.... för det jag sätter på mig imorgon kväll, tas inte av förrän efter två dagar. Jag vet i allafall vad jag inte ska ha på mig.
Magtryckaren!!!

Detta hände förra året på CDG-flygplatsen i Paris.

"Sen gick det även bra om man bortser från att jag tjöt varje gång jag gick igenom "security". De scannade mig uppifrån och ner, säkert tio gånger och tittade på mig, som om jag var den värsta sortens terrorist. Men jag kan minsann ge Er ett gott råd, när/om Ni ska ut och flyga. Bär ALDRIG body med stålvajrar runt om midjan... de tjuter så förskräckligt... och det blir gräsligt pinsamt nar man inför en massa bistra säkerhetsvakter, ska visa och förklara, med tröjan uppdragen till armnhålorna varför man har en massa järnskrot runt diafragma, bara för att se smalare ut."

Denna gången äntrar jag resan gó, mjuk och rund om magen.

Over and out/Mamselamsen, förberedd.

Nääääää......

De som överväger att ge sin hund Prosac, ska fan i mig inte ha någon hund alls.

En hund måste träna sig i att vara ensam... och detta, Prosacspekulanter, sker utan droger. Läs och lär!

Over and out/Mamselamsen, som jättegärna skulle vilja ha hund igen, men avstår just nu för hundens skull, då vi inte vet vad som kommer att ske det kommande året.

Jag och min högaktiva hjärna.

Jag läste rubriken: "James Blunt slipper åtal".

Och jag tänkte direkt: "Ahhhhh, då har äntligen någon försökt att åtala honom för att ha spelat in "You´re beautiful", bara för att sen låta den spruta ut ur alla radioapparater fjortonmiljarder gånger om dagen. Så ofta att man till slut fick akuta utbrott av vinterkräksjukan redan på introt."

Men nä, så var det inte. Han hade bara kört över foten på en fotograf.

Over and out/Mamselamsen.

fredag, april 13, 2007

Lyssnat på diverse blivande schlagerfestivalslåtar ikväll.

Och på något vis känns det som om jag dippat över kanten på ålderssetegen och sakta men säkert återgår till barndomen. Jag gillar rock... hård rock... inte hårdrock... utan hård rock! Jag älskar Island låt!

Min psykologiska utveckling kan Ni se i diagrammet nedanför. Jag förstår det inte riktigt.... men statistik har ju aldrig fel.

Och enligt vetenskapen befinner jag mig här.
diagram liten
Nästa stadie är att jag sitter och lallar Gullan Bornemarks barnvisor. "Sudda sudda...."

Over and out/Mamselamsen, ofantligt barnslig.

Beviset för ren och sann kärlek.

Min man är inte mycket för att springa runt och berätta för mig att han älskar mig hela tiden. För mig räcker det att titta på tatueringen han gjorde för 25-30 år sedan, så känner jag mig älskad nog.
Tatuering liten
Så varför skulle jag ut och jaga kattungar, när jag har en tiger hemma?

Over and out/Mamselamsen, lyckligt gift klimakteriekäring.

När ska men egentligen börja packa?

Jag reser från Nybban i övermorgon och jag har inte packat ett skit. Sitter här som om inget hänt eller kommer att hända och kollar på Cops och sipper på ett glas vin. Har jag blivit för lugn?

Och sen har Camilla börjat köra med utpessning. Hon har fått reda på att det kommer att finnas en flygel till salu här i Nybro imorgon och hon påstår att enda sättet att överleva en flytt från LA till vår lilla håla är om det står en flygel i tornet när hon kommer hem. Hahaha.... "kiss my a**"

Och sen förstår jag inte hur allt jag lagar kan se likadant ut, men ändå smaka så olika. Detta är t.ex. Kyckling med ost- och chilisås.
Ost-chilikycklin
Det måste bero på kameran. Den är hela tiden inställd på Korv Stroganoff.

Over and out/Mamselamsen, mitt i en TV-reklampaus.

Jag och mina behov, som jag inte ens visste om att jag hade.

Hur har jag kunnat klarat mig i 53 år, utan en sån här ... en superduperlivsnödvändig pryl.
Smörskärare
Over and out/Mamselamsen.

Fatta hur glad jag är.

Jag nästan grät när jag mötte kvinnan som för fyra-fem år sedan fick feldiagnosen MS och medicinerade mot det i alla år, trots att det var en hjärntumör. Se länken.
Mona
Vi stod länge länge och pratade idag och jag fick reda på att hon i princip var död två gånger efter tumöroperationen.... men repade sig. Nu fattas det lite hår bak i nacken på henne, efter strålningen och vänsterbenet är lite vingligt, men annars mår hon skitbra och ska snart upp på sina hästar igen. Hurra!!!!


Tja, så går det när jag inte har varit så social de sista månaderna... man missar en massa. Men nu är jag så glad för hennes skull, så jag skulle kunna tänka mig att ta hela världen i famn.

Over and out/Mamselamsen, som var på stan med bara en liten kofta som ytterplagg.... och svettades.

Innan jag beger mig ut på stan måste jag bara säga en sak till.

Jag kan inte fatta varför myndighetspersoner inte kan presentera sig vid namn och säga från vilken myndighet de ringer. Jag fick ett samtal idag, som i princip började så här: "Öhh, har du Stephan där?"

Nu kunde han inte ta samtalet och jag var i princip tvungen att dra ur människan att hon ringde från ***-myndigheten och vad hon hette.

Mycket irriterande!

Over and out/Mamselamsen, ibland väldigt petnoga.

Fredagen den 13:e!

Så idag ska man inte slicka på stenar, klappa på pensionärer, dricka thinner eller sitta med benen i kors.... för kan det gå riktigt illa.

Eller hur det nu var.

Over and out/Mamselamsen, skrockfull

Än hänger käringen med.

Jag hittade ett test hos PGW ..."What kind of sexy girl are you?". Sånt kan ju vara intressant att få veta när man går på sitt femtiofjärde år. Så jag gjorde det.
You Are Bad Girl Sexy

Girl, you are nothing but trouble. And that's hot.
You've got the classic bad girl sexiness mojo going on.
And your badass attitude makes men fear you - and crave you.
Don't give into people who say to tone it down. You're perfect as is.

Jamen, det är ju fullkomligt lysande!

Over and out/Mamselamsen, still going strong.

Det är ju fullkomligt gen-ialiskt!

Nu äntligen har de hittat fetmagenen , så nu är det bara att ta bort den.

Min gen.... en gigantisk rackare, sitter placerad strax nedanför brösten och dess svans slingrar sig lite lurigt runt till ryggen.... därav "hängryggen".
Tjockis
Lånad

Så nu är det bara att plocka fram kniven och skära bort den lille parasiten.

Eller kan man locka ut den genom naveln genom att ställa ett gäng gräddbakelser i en ring runt dito?

Over and out/Mamselamsen, som, som vanligt tänker så vansinnigt bra på morgonen.

torsdag, april 12, 2007

Och imorgon ska jag börja tvätta.....

utan sköljmedel, för jag vill ju inte ha tullgubbarna "te å" stå och snusa på mina trosor, som de gör på TV.

Over and out/Mamselamsen, med mycket privata underkläder.

Förberedelser.

Och så här långt har jag kommit i mitt packande.
Resväskor liten
Japp... tar med Sandras bok "Maskrosungen"... måste bara läsa om den och bli förbannad igen. Sen lämnar jag den i USA... amerikanerna kan ju behöva få reda på att livet för vissa, faktiskt inte består av familjemiddagar på McDonalds, "Thanksgivingdinners" och mysiga grillningar i trädgården .

Och nämen ojsanhoppsan då.... vem hoppade som vanligt fram som Gubben i lådan och började posera framför kameran? Jo, min smärta, smala och framför allt väldigt vältränade katt.

Over and out/Mamselamsen, som nog inte gör något mer åt väskorna dag.
Bara en liten Kattlänk. Glöm inte att dra på ljudet ordentligt för att få den rätta känslan.

Over and out/Mamselamsen.

Länktåget fortsätter.

Jag har av någon outgrundligt anledning blivit utsedd till en av Husfruns tre favoriter. Och nu är det min tur att utse tre. Fattar Ni hur svårt det är? Jag tänker inte länka till ungarna... det hade ju varit lite fånigt. Jaha... hur gör man då för att ingen ska känna sig förbigången? Jo, man väljer några som är lika trevliga på bloggen som i verkliga livet. Iiii.... jag har ju träffat så många bloggare som är trevliga och har bra bloggar, så jag väljer de som jag känt längst. Men först lite fakta om länktåget.

Copy
1. Klistra in texten i ett nytt blogginlägg. Precis innan den kopierade texten skriver du ett kort stycke där berättar om listan och länkar till den bloggaren som lade till dig på listan. Det här är viktigt eftersom det därmed inte skapas duplicerade inlägg. Eftersom någon också lade till dig på listan torde det inte var för mycket begärt att bjuda på en extra inlänk till den personen.
2. Ta listan under Mina tre tillägg från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken Originallistan. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.
3. Lägg själv till max tre bloggar under Mina tre tillägg.
4. Kontakta de som du har lagt till och be dem göra samma sak.

Mina tre tillägg
Gagga . En salt böna, som är lika salt i verkliga livet. En kvinna som lever med sina kor, hönor, kattor, hund, en död räv och Bosse, allra längst in i de Värmländska skogarna. Sen gör det ju inte saken ett dugg sämre att hon döpt en av sina kalvar till Mamsan.
Gammelmamman , som inte alls är så himla gammal. I mina ögon är och förblir hon en liten flicka som jobbar järnet med sina artister från Schlagerfestivalen.
Pale green woman En blekgrön kvinna med orangutangarmar, som ständigt är på jakt efter prinsen på den vite springaren.



Tog bort alla länkar, efter jag förstått vad det hela gick ut på. Men jag behöll mina favvolänkar.

Jag måste ju skynda mig att läsa färdigt alla biblioteksböckerna innan jag åker.

Så nu kan jag lägga "Svart fjäril" av Anna Jansson i högen som ska tillbaks imorgon.
Svart fjäril
Som vanligt har jag "öronläst" den, medan jag fixat med en massa grejor här. Boken är bra och under bokens gång sa jag mig själv hela tiden: "Det måste vara hon..... nä, det är inte hon för det är hon.... hon den där, är det säkert... eller kan det vara hon... eller han...." Och tänk så fel jag hade.

Nackdelen med att låna CD-böcker på bibblan, är att de är så otroligt välspelade. När jag kom till det rafflande slutet, hakade boken upp sig. Jag blev vansinnig... jag stängde av.... jag pausade... jag polerade skivan. Men nä, upphakningen fortsatte och jag lyssnade och led. Som tur var, ramlade den tillbaka i rätt spår så jag kunde höra de sista 5-6 minuterna och fick reda på vem pyromanen och mördaren var. Och det var...... tataaa... jultomten.

Over and out/Mamselamsen, som nu, på något vis ska försöka fixa till Mp3-spelaren och ta bort "Vi ses vid röda sten" och få in någon annan bok.

Kära Libresse!

Hur mår du? Jag mår bra.

Jag förstår att du är lite desperat vad gäller att komma fram med nya bindor. Jag menar stringbindor är ju gammalt... bindor med AloeVera är ju gammalt.... svarta bindor är ju också gammalt... bindor med vingar är ju rena stenåldern... hjärformade bindor är visserligen ganska nytt, men är ju snart också gammalt.

Nu är jag av naturen en ganska snäll människa, så jag har tänkt ge dig tips om bindor med lite nytt stuk. Och jag gör det alldeles gratis!

1 Blodröda bindor, tycker jag skulle vara ganska hippt. Och färgen är ju perfekt.... man slipper ju se "skiten"
2. Kamouflagefärgade bindor. Av samma orsak som ovan, men riktar sig främst till dem som befinner sig i början eller i slutet av cykeln. Kan även med fördel användas av kvinnor i klimakteriet... de kan ju trots allt producera lite alla möjliga färger.
3. Eller varför inte göra bindornas Rolls Roys, med inbyggd speldosa. Den spelar en truddelutt varje gång det landar en ny skvätt i bindan. Man ska kunna välja mellan låtarna "Blood´n roll" och "Bloody stools" . Lite rock´n roll när man mår som sämst, kan ju aldrig vara fel.

Jaa, dessa tips ger jag dig, bara för att jag så ovanligt god och för att jag har varit i "branschen" i nästan 40 år och vet vad folk verkligen vill ha. Men vill du ändå absolut ersätta mig på något sätt, så är det OK att skicka en säck kattmat till huset med ett torn.

Puss och kram
Mamselamsen.

Lite funderingar på morgonkvisten.... det är ju då jag funderar som bäst.

- Hur jäkla svårt är det egentligen att plocka upp sitt egna bajs? Eller i allafall sin hunds bajs? När vi hade vår gamla Bettan, var jag alltid "beväpnad" med 3-4 påsar när vi gick ut. Jag lekte bajspolis och erbjöd med ett hajleende påsar till dem som jag såg inte plocka upp efter sig. Oj, vad många underliga förklaringar jag fått till bajslämnandet.

- Nybro glasbruk får inte gå till historien, som många andra glasbruk här i Glasriket. Jag är ju så vansinnigt stolt över att ha två glasbruk inne i vår lilla stad. Visst skulle jag kunna stödköpa, men jag ju för tusan inte plats för mer glasgrejor. Men hur som helst... jag hoppas de snabbt hittar en ny ägare, för jag tror att Glasriket kommer att få ett rejält uppsving denna sommaren, tack vare alla nybyggnationer i Orrefors och Kosta.

- Sen funderar jag på varför de alltid drar upp ett lakan över ansiktet på döda personer på TV och förmodligen också i verkligheten.

- Jag funderar även på varför bindor som är hjärtformade där bak är bättre än andra. Rent logiskt borde de ju vara sämre... det fattas en liten bit... juh.

- Och varför dyker uttrycket "ei saa peittaa" så ofta upp i huvudet?

- Jag kan inte heller förstå varför jag älskar läkaren i "House". Han är ju egentligen fullkomligt gräslig.

- Och jag fattar inte hur jag kunnat glömma att berätta att en viss ung dam hämtade ut sina betyg från sin dubbelexamen på Musicians Institute...... i princip bara "straight A:s". *skryter så jag nästan går av på mitten*.

- Jag kan inte för mitt liv förstå att en tågresa till Arlanda kostar över 1000 spänn.... men hemresan (visserligen från Eskilstuna) bara kostar 125.

- Jag kan inte heller förstå varför jag sitter här och skriver en massa skit, när jag borde plocka ner resväskorna från vinden och börja packa.


Over and out/Mamselamsen, som förmodligen tänker alldeles åt helsike förmycket.

onsdag, april 11, 2007

Jag har glömt att berätta en sak till.

Hm... behöver kanske trots allt omega-3.

Tilles mamma, Therese har skrivit på sin sida på Familjeliv att hon tycker det är skit att inte folk betalar sina skivor. Så nu hoppas jag på aktivitet på Tillekontot. Och att mina småilskna påminnelsebrev får dem att dra tummen ur r*ven.

Over and out/Mamselamsen

Förresten.....

har jag berättat att Camilla är sjuk.... igen???

Att hon fått urinsvägsinfektions... igen!!

Och det är ju riktigt asbra, när hon i princip bara har en fungerande njure.

Over and out/Mamselamsen, som åker över för att trycka i henne tre liter tranbärsjuice om dagen.

Och här vankas det?

Ja, vad kan det vara? *ler brett*
Mat liten

Over and out/Mamselamsen, som skapar järnet idag... igen.

Och jag som hade tänkt lämna den hemma.

Min stenålders videokamera..... den som inte ens har en flärp som man fäller ut och kollar i.
Videokamera liten
Men efter ett samtal med Millan igår, blev jag varse att jag inte kommer att få någon skiva med halvfärdig musik med mig hem. Så, det enda sättet att lura till sig lite musik, är att videofilma i studion så fort det spelas något. (Jag är så smart så jag nästan baxnar)

Och hade jag inte varit så ovanligt korkad på sånt som har med Internet och datorer att göra, hade jag kunnat lägga ut ett och annat pinsamt på YouTube efter hemkomsten. För knäppa saker kommer att hända... det gör det alltid när Millan och jag är ute på vift.

Over and out/Mamselamsen, som pluggar in maskinen på laddning för första gången på tre år.



Uppdaterad!
Och igår fick jag reda på att ungjäkeln väger mindre än jag... och då är hon bra mycket längre än mina 1,65. Så fly mig en PT, som ringer hem och kollar så jag äter ordentligt och som pressar livet ur mig på ett gym här i närheten. *surar*

Omega-3 lär visst vara ett undergörande medel för minnet.

Det sägs i några studier i Holland och USA. Innan jag skriver mer om det måste jag bara länka till det jag skrev igår. De är och var skitgamla och helt klara i huvudet... och det är/var inte mycket fisk som passerade deras läppar.

Omega-3 är säkert bra för mycket, men jag tror att det mest avgörande för att behålla minnet som äldre är:
1. Bra gener.
2. Aktivt liv.
3. Att ständigt gymnastisera hjärnan med exempelvis korsord, böcker och att lära sig nya saker.

Mitt andra jämförelseobjekt är ett par i bekantskapskretsen, som slutade jobba vid 65 och "satte sig ner". Där kom glömskan som ett brev på posten.

Detta är ett helt ovetenskapligt "tänke".... men jag tror på det! Så jag jobbar vidare med mina korsord och böcker... och hoppas på det bästa.

Over and out/Mamselamsen, som inte har tid med datorn längre... för jag ska... hm..... det har jag glömt. :-)

tisdag, april 10, 2007

Nu är det snart bara sex dagar kvar....

tills jag får träffa de här gamla skatorna...
camilla3
och äta sådan här frukost,....
Frukost
här.
hollywood[1]

Over and out/Mamselamsen, som kanske borde börja planera lite och så.

Här sitter man i godan ro.... och så ropar Stephan.

"Kom! Ta med dig kameran!" Och då gjorde jag det.
Elsa med flaska
Jag vet inte... men försöker hon få i sig vätska intravenöst på något nytt sätt?

Over and out/Mamselamsen, som glömde en flaska mineralvatten i soffan förut.

Det visste jag väl!

Att man kan få vinterkräksjuka av musslor.
Mussla
Sist jag åt det mådde jag skitbra hela kvällen.... faktiskt bara bättre och bättre vartefter timmarna gick. Men dagen efter!! Jag spydde galla, hade ont i hela kroppen och hade en fruktansvärd huvudvärk. Jag låg som stenad i sängen och förbannade musslorna.

Så akta Er!

För det kan ju inte bero på den där flaskan Baileys som jag klämde samtidigt som jag trattade ostronen in i munnen. Näää... kan jag aldrig tro.

Over and out/Mamselamsen, som aldrig äter musslor igen... dock tar hon en och annan Baileys

Pust och stön!

Nu är dagen skörd med påminnelser skrivna av min gudomligt vackra hand..
Påminnelser igen liten
Betalar de inte nu, kommer jag att jaga dem med blåslampa. Jag har eller kan fixa fram telefonnummer, sen jäklar ska de få veta att de lever.

Men nu tar jag ledigt resten av dagen..... hm, ska nog hänga tvätt eller så.

Over and out/Mamselamsen, med lite skrivkramp.


Förresten... jag såg en sak när jag Pingade. Ett inlägg om att 99% av bloggarna består av skit. Och då säger jag: Inte mer?

Jag har inte presterat annat än "skit" sen jag började blogga. Men vá fasen... alla kan ju inte vara seriösa och leka amatörpolitiker. För hur skulle det se ut? :-)

*harkel*

Det är knappt jag vågar berätta....

men....
Ben liten
jag har köpt....
Ben 1 liten
ett par sådana där jävelfula "förkorta" byxor! Iiiiiii........
Ben 2 liten
Och jag skyller allt på klimatförändringen!

Over and out/Mamselamsen, med rasbenen

Syrran kom upp med något jättekul igår.

Vi visar våra vågar!!!!
Våg red
Här är min, med mig !!! Herre Gud, det kunde man väl aldrig tror att jag skulle väga lika mycket som när jag var 25. :-)

Nu är det Er tur.

Over and out/Mamselamsen, som sjunger "Ack som ett fjun så lätt."

Ahaaa.... det är så man gör!

”Skratta mycket – ät inget smör”

Det är så man ska göra för att bli skitgammal. Tja, det ska väl inte vara så jäsingens svårt. Men sen tar jag in min far och min morfar bland förebilderna också.

- Ta en liten "jäkel" varje dag.
- Läsa mycket
- Vara ute och fara på vägarna och "aldrig" vara hemma.
- Engagera sig i något.
- Röra på sig. Jag tror ta mig tusan att det var min morfar som införde joggingen i Sverige på tjugotalet. (Fast min far är å andra sidan så fruktansvärt lat, att han tar bilen när han ska hämta posten, 100 meter bort) :-D
- Att på något vis ha en funktion, fast man slutat jobba. Min far ägnar sig bl.a. åt att roa gamlingarna, som han säger, på Strigeln. Han spelar och sjunger gamla slagdängor för dem emellanåt. Och alla tanterna där fullkomligt älskar honom för det.
- Bada bastu!
- Att leva sitt liv, oavsett vad folk tycker och tänker. Många tycker säkert att min far är lite smått galen... och han bara skrattar åt det. Jag vet att jag tyckte att min morfar var lite knäpp när han högg ved åt oss. 100 hugg med höger hand och 100 hugg med vänster hand.... bara för att det skulle vara jämvikt i kroppen. Eller när han cyklade från Västerås till Eskilstuna... bara för att hälsa på lite.

Så nu lägger jag ännu en förebild till samlingen. Tack Rut!

Over and out/Mamselamsen, som ska skratta järnet idag.

Dagen igår, som fortsätter idag.

Här ligger några av de kuvert med andra påminnelsen till folk som inte betalt "Better place-Tilles song" .
Påminnelser liten red
Kuverten tog slut, så jag får fortsätta idag med att producera en lika stor hög till. Och därefter ska jag börja beta av de som inte betalt för mars månad.

Inte nog med att det fattas pengar på "Tillekontot".... det är ett djävulskt jobb med att sitta och skriva alla kuvert och inbetalningskort för hand också. Jag menar.... vi är ju trots allt på amatörstadiet.

Sååå.... helt sysslolös är jag inte! :-) Men ska försöka beta av det hela idag, så jag kan börja fixa och dona med det som händer på måndag. :-D

Over and out/Mamselamsen, kontorsråtta

måndag, april 09, 2007

Syrran har startat en ny blogg.

Där berättar hon om sina djävulska år med "ont i magen".... timmar från döden, med akutoperation... i princip mitt på Autobahn.... och den långsamma och smärtsamma vägen tillbaka, som kantas av en massa sidodjävelskap.

Hon började idag på "Från dödens käftar och livet därifrån".

Over and out/Mamselamsen, lillsyrran

Kolla vad jag fick av Stephan för en stund sen.

En alldeles äkta "Girly"!
Girly liten
Och han hade köpt en till sig också!!!

Så när vi satt i soffan hade jag lust att skrika: "Aaaakta dig... tjejbaciller!"

Tjejglass eller inte.... den var faktiskt inte särskilt god, trots att det var min favoritsmak... hallon.

Over and out/Mamselamsen, med en fadd hallonsmak i munnen.

Jag har ju helt missat Skugges uttalande om bloggar.

"Alla kan inte blogga. Jag tycker att de som är kassa på att blogga ska lägga ner."

Men varför skulle de/vi? Om man tycker att en blogg är kass, låter man bli att läsa den. Så enkelt är det.

Eller kan det vara så att fru Skugge är rädd för att det ska bli fullt i den berömda "bloggosfären", så hon inte får plats längre?

Over and out/Mamselamsen, som har en blogg som säkert många tycker är kass.... och det är OK!

Nä, nu ska jag bli lite snäll igen!

Och lägger in en bild på en liten rar katt istället. Katter är alltid oförargliga i bloggsammanhang.
Svinsur
Over and out/Mamselamsen, mitt bland alla papper.

Viktiga regler för nya bloggare att komma ihåg. UPPDATERAD!

1. Det är OK att ge kritik på/om alla bloggar utom modebloggar.
2. På modebloggar skriver man bara: "Oh, vá fiiiint"-"Du e bá så gryyyym".

Om du bara följer dessa regler, så har du snart skaffat dig massor med nya vänner.

Over and out/Mamselamsen, alltid hjälpsam


Uppdaterad 12.05
Shiiiit, jag glömde min "dagens outfit"
Påskoutfit liten
Asså.... vad tycker Ni?

Den observante kan även få en skymt av makens outfit. Jaa *suckar* och så var det den där Elsa, som alltid kommer rusande när kameran är framme.

Nämen hallå!

"Fest för ordningsvakter urartade" .

Är det inte lag på att det måste vara ordningsvakter på så stora tillställningar?

Over and out/Mamselamsen... igen!

Papper...papper... hela dagen.

Idag ska jag ägna dagen åt att skicka den andra påminnelsen, med hot om inkasso till alla som beställde och fått "Better place-Tilles song" i december och januari. Sen ska jag skicka första påminnelsen till de som inte betalt skivorna de fick i februari och mars.

Många har betalt, men jag fattar mig inte på de andra. Millan berättade att det var precis likadant för Therese (Tilles mamma) vad gällde boken om Tille. Många struntade i att betala.

Det känns som om folk inte tar inbetalningskortet på allvar, bara för att det är handskrivet. Men det ska de snart bli varse.... jag har ju varit med förr!

Over and out/Mamselamsen, förundrad över människors ignorans.

söndag, april 08, 2007

Kate sågar hela Hollywood.....

stället där man inte kan vara för rik eller för smal eller för retucherad .

Asså... asså... asså.... jag fattar ingenting.
Halle berry ny

Over and out/Mamselamsen, som är överlycklig över att Camilla lämnar den skithålan om en och en halv månad.

Snart semestertider i Sverige,

Och många av Er ska ut på vägarna med sina husvagnar i sommar. Men innan Ni gör det, tycker jag att Ni ska göra årets "avrostning här". Klarar Ni det, så är det lugnt att börja polera på Er gamla Adria.

Jag har ingen husvagn.... och det ska Ni vara väldigt glada över.

Over and out/Mamselamsen, som gav upp efter sju minuter.

Alltså... jag måste bara testa.

Jag skriver de oerhört upphetsande orden:

"jag förstår inte"

---

"24 h senare förstår jag. ännu mindre"

Nu hoppas jag, att jag precis som citronmuffin kommer att få ett par hundra kommentarer. För de orden måste vara magiska eller ha något dolt budskap à la Da Vincikoden, eftersom halva bloggvärlden spann loss ordentligt på dem här om dagen.

Så nu sitter jag här och väntar på att få reda på hur djävulskt patetisk, avundsjuk och stöddig jag är. Och framför allt att min blogg suger.

Over and out/Mamselamsen, som ler i mjugg.


Uppdaterad lite senare.
Nä.... funkade inte!
Men om jag skriver "solen skiner idag och jag ska ta bloggledigt" då. Fatta vilken hemlig kod jag har lagt in där. Och lösningen kan finnas här.
Grön
Gröngölingarnas lilla handbok.

Asså.... Ni kommer att hata mig och min sugiga blogg, när Ni knäckt den koden.

lördag, april 07, 2007

Många sjuka spel har jag haft på min sida....

men jag tror att detta är det sjukaste av alla spel på Internet.

Men när jag var klar, hade han bara 34 kvar!

Over and out/Mamselamsen, rätt skruvad. :-)


Uppdaterad.
29!

Uppdaterad igen
21!


17!!!!


Uppdaterad vid midnatt!
Här i huset har vi rena Finnkampen.... och jag leder med 3!

Tänkomtänkomtänkomtänkom.....

*håller tummarna*
V75
Harry och jag har spelat på egen hand idag.

Over and out/Mamselamsen, big gambler.

Nu böjar det synas!

Mitt lilla experiment jag gjorde i början av veckan har nu börjat visa sig lite på min räknare. :-D
Googling
Jösses, vad besviken den här personen blev då.

Nä, nu stänger jag av för idag, för nu ska här fixas och donas till middagen.

Over and out/Mamselamsen, påskaglad häxa.

Någon som reagerade....

på Elsas "Glad påsk... för fan" i inlägget nedanför? Det får Ni.

Men som jag visst skrivit någon gång förut.... jag är döpt.... jag är konfirmerad... alltså på pappret kristen.

Men jag är inte så mycket för det där med religion och framför allt inte dessa religiösa böcker, som företrädesvis är skrivna av män, inom olika religioner. Och med "hjälp" av dessa böcker dödar folk gladeligen varandra i Guds namn.

Näpp! Jag tror på en god "Övermakt" och folk får kalla den vad de vill. Gud, Allah, Brahma, Buddha, ödet eller slumpen. För mig är det samma sak. En grej som gör att jag försöker uppföra mig som folk.

That´s it!

Over and out/Mamselamsen

La dolce vita by Elsa.

Elsa sover liten
Living By Elsa
Armstöd 5 liten
Armstöd 4
"Så vadårå?" Glad Påsk... för fan!
Elsa vig1 liten

Over and out/Elsa, en livsnjutare.

Jaha, så kan man inte titta på det.

Carolina Gynning har nästlat sig in och ska bli en av programledarna i Idol.

Carolina är säkert en snäll människa, men jag fixar inte hennes hesa, knarriga och gapiga röst. Jag reagerar på samma sätt på hennes röst som när jag tuggar på staniol. (Vilket jag iofs inte brukar göra till vardags)

Kan ingen tipsa henne om att det finns något som heter
t a l p e d a g o g ? Eller logoped.

Over and out/Mamselamsen, med rätt häxlikt/hyenalikt skratt... men så håller jag mig borta från TV också.

Jag är nog inte riktigt klok.

Upp i svinottan... inte tvätta mig.... inte borsta tänderna... håret på ända.... inget kaffe i magen.... på med första bästa klädtrasa. Bara för att bege mig upp på torget för de här knölarna.
liten
Jag har jagat nypotatis i fyra dagar utan framgång, men på ryktesvägen fick jag reda på att det skulle finnas på torget idag. Så här gällde det att komma före alla gamiga pensionärer... och det gjorde jag! De hade inte ens hunnit få fram dem när jag kom flåsande över torget.

Halleluja.... Påsken är räddad!

Jag skiter egentligen i alla påskmat. Ge mig smör och nypotatis och jag är lycklig som ett litet barn på julafton.

Men jag fick en sån känsla av att min make inte riktigt uppskattade när jag rusade in i hans sovrum, där han låg försjunken i sin djupaste Törnrosasömn... och jag skramlade med potatisarna framför näsan på honom och ropade hurraaaa! . Karlar är konstiga varelser!

Over and out/Mamselamsen, så glad... så glad... så glaaaaad!

fredag, april 06, 2007

Dra mig på ett bananskal!

Någon har lagt in en bild till!!

En sak är helt klar. Vissa blir bara snyggare och snyggare ju äldre de blir.

Over and out/Mamselamsen, som ramlade av stolen.



Moahahahahaha..... (länk)

Over and out/Mamselamsen, som lånat av Prinsessmamman.... som har helt samma inställning som jag till vissa grejor.

Jag tror Kalle har blivit stor.

Kalle liten
Kalle ung
Kalle stor.
Kalle stor liten
Han har ändrat frisyr... han har fått nya kläder... han far fått en mer maskulin ansiktsform. Och faktiskt har han blivit så stor att han börjat med blå ögonskugga.

Jag undrar hur länge det dröjer innan man får se honom flintskallig och med dubbelhakor?

Over and out/Mamselamsen, tebaks te köket igen.

Tåligt samarbete.

Jansson på väg!
Jansson liten
Vi kör med arbetsfördelning. Jag skalar och Stephan fixar resten... jag menar... han är ju snabbare än Fantomen fiser på att "stava" potatis. Det är ju han som är kock! (Förresten, kan man dricka vin till Jansson?)
Jansson påG liten

Men jag bidrar med lite musik... till min käre makes stora fasa.
Edit liten
"OK... för att hon sjunger rätt juste... men jag avskyr vibratot."
Så han teg och led.

Men karlar ska härdas, så när jag spelat färdigt Edit Piaf och skrålat ikapp med henne, smög jag iväg och hämtade denna skivan. Hon har om möjligt ett ännu "värre" vibrato än Edit Piaf.
Mireille
Och jag är inte helt säker, men jag tycker att min man har tappat färgen i ansiktet och darrar lite smått på handen. Får nog stänga av, innan alla mina spelmaskiner åker ut genom fönstret. För tydligen klarar han inte mer än ett "snabbvibrato" om dagen.

Har jag förresten sagt: Glad Påsk, från staden som har världens största påskris och en James Bond.
Påskris liten

Over and out/Mamselamsen, lite smått häxlik.... tycker iallafall min man efter dagens musikaliska begivenhet. :-)

Påsklångpromenad!

"Jaa, det gör vi!"
Kommer ut på gatan.
"Det var fan vad det blåser.
"Jaa, rena stormen."
Vi kommer till slutet på kvarteret.
"Vi svänger höger va?"
"Japp!"
Nästa kvartershörn.
"Vi svänger höger va?"
"Helt klart."
Nästa hörn.
"Vi svänger höger va?"
"Japp, utmärkt idé."
Och nästa hörn igen.
"Vi svänger höger va?"
"Jamen titta så konstigt.... vi är hemma igen. Brrr.... nu går vi upp och dricker något riktigt varmt och kurar ihop oss i soffan... det har vi verkligen gjort oss förtjänta av."

Over and out/Mamselamsen, efter en promenad på ca 300 meter.

Schäfer-Bond! Du har äntligen placerat vårt Nybban på kartan. UPPDATERAD!

Vi har riktiga kändisar här i Nybro. För något annat kan han väl bara inte vara, vår alldeles egna lilla James Bond, när han hamnar på förstasidan på DN. Jag skrev ju om honom igår, så det måste väl vara här de snappade upp nyheten. :-D

Ni får inte heller missa att han faktiskt driver ett Bondmuseum här i Nybro.... förmodligen det enda i världen. (OBS! Bond uttalas "bånd" och inget annat)


Jag kan ge Er lite fler tips, DN!
PS
-Varför inte skriva om den åttioåriga karl´n som cyklar till Kalmar och tillbaks igen varje dag, bara för att det är kul... en sträcka på sex mil. Det är fler än en gång som jag varit nära att köra ihjäl honom, då han envisas med att cykla på motorvägen.

- Varför inte skriva om mannen som alltid håller till på torget och kämpar livet ur sig för att få en glimt under flickornas kjolar.

-Oh, jag höll på att glömma "Speedy Gonzales".... också runt åttio. Han som cyklar Nybro runt och är snabbare än blixten. Man hinner aldrig se honom... man hör bara ett "wrooooom" och innan man hunnit reagera, är han redan på andra sidan Nybban. Han skulle kunna vara ett ämne för Tour de France... han skulle slå dem med hästlängder.... inte på upploppet som brukligt, utan redan i första backen efter start. Men han kanske redan är med, fast inte kamerorna hunnit fånga honom på bild.

- Ja, och så är det ju BodaKurre igen. Killen som både kan cykla enhjuling och blåsa glas eller trumpet.... på samma gång. Jag tror att han är världens mest negativa människa, så jag byter alltid trottoar när jag ser att han är i annalkande. För jag har inte lust att höra om alla hans sjukdomar och trista liv en gång till. Fast är det någon som är kändis, så är det han! Han var faktiskt världskänd en gång i tiden, när han åkte jorden runt och uppträdde på cirkusar och liknande.

- Sen har vi ju "Ett glas vatten"..... killen som går runt hela dagarna på stan och slinker in på fiken och vill ha vatten.

- Eller varför inte skriva om det gifta paret som bodde i en grotta i skogen i hela sina liv... bortåt Kammarbo till. Fast jag tror att de dog för ett par år sedan.

- Vi får ju inte glömma Nybros största "wannabe". En galning som åkt till Hollywood för att spela in sitt album. Ja, har inte den människan hybris, så vet jag inte vad. Fast en rätt söt sådan... ovanligt lik sin mor!

- Sen har vi ju hon ... den där knäppa bloggaren. Ja, det kan jag säga rakt ut.... hon är faktiskt inte riktigt klok. Hon sitter vid datorn ett par timmar om dagen och bara skriver en massa skit. Har hon inget liv egentligen?



Och så en annan sak. Det är ju Påsk och så, med allt vad det innebär av marsipankycklingar och marsipanägg. Rätt trist egentligen, med tanke på att det finns små rara marsipanbebisar att mumsa på istället.
marzipan_babies
Guzer

Over and out/Mamselamsen


12.48
Bara ett extrameddelande. Har Ni TV4+.... sätt omdelbart på och kolla på programmet om den stackars, stackar killen med EB i programmet "Pojken som tappade huden".... mitt hjärta blöder! Eller titta på reprisen. När Ni gjort det.... går Ni hit och gör en insats för forskningen. (Ni som inte redan gjort det alltså)

Och forskningen går framåt, det kan vi läsa om på Debra ..... men det behövs pengar.... mycket pengar, eftersom de statliga forskningsanslagen är noll eller näst intill.!