.

Mamselamsen

onsdag, februari 28, 2007

American idol har börjat igen...

och det tänker jag följa. Jag tycker om att se "gröngölingar" utvecklas till proffsiga artister. Men jag skiter i alla dessa uttagningar. Jag är så förbaskat trött på att se så många människor stå inför hela världen och förnedra sig.... även om vissa verkar vara komna från ett annat solsystem... "Solarus Falskus".

Jag gillar Simon Cowell skarpt, även om han är en rå sälle och gör sina dunderblundrar ibland.

Over and out/Mamselamsen

Nu vill ju inte jag att Ni ska leka på jobbet och så....

men har man bara ett uns av barnasinnet kvar, kan man roa sig en bra stund med detta.

Klä på och klä av... måla naglar... dekorera rum... designa nya Barbiekläder.... shoppa.

Haha... snart 53 och sitter här och "barnslar" mig. Skitkul!

Over and out/Mamselamsen

Det var en räääälig pingvin till att inte studsa min väg.

Djup koncentrerad och jag studsar och studsar och när jag studsar som bäst, slinker den lille rackaren mellan fingrarna på mig.
Pingo liten
Så, var så god att ta över och låt honom studsa åt helsike!

Over and out/Mamselamsen, som ger upp.

Möte med bekanta som man inte mött på länge.

Heeeej..... nämen ååååhhhhh, det var längesedan! Blablabla.....
*öppnar upp ringningen på tröjan för att visa sina nyligen omplåstrade, lyfta och uppumpade bröst*
Och kolla här!
*båda plutar med sina groteskt stora överläppar*
Och kolla det här!
*visar alla ställen där hon fått sprutor på i ansiket*

Jösses!

Två generationer i Nybban!

Over and out/Mamselamsen, som förstår varför hon blivit eremit.

Så kom jag då ändå på det!

Jag har ju beklagat mig över att jag får frostiga händer, när jag sitter här vi datorn med fönstret bredvid på glänt. Någon skulle säkert säga: Jamen så stäng fönstret då. Nä, det kan jag inte, för jag är "addicted" till frisk luft.

Men så tog jag fram julklappen som jag självklart fick av Jessica.
Kyligt liten
Fy fan, vad bra! Nu kan jag surfa vidare i minusgrader och ändå ha full blodtillförsel till mina mest utskjutande extremiteter.

Tack Jessica!

Over and out/Mamselamsen, gó och glá... kexchoklá.

Jag måste få ett svar innan jag dör.

Ibland tittar jag på "Extreme home makeover" och varenda gång sitter jag som ett frågetecken. Det ser så himla mysigt ut när man får se sovrummen, med dess sängar som är mer än halvfulla med stående kuddar. Som på bilden, fast dubbelt upp.
Säng
Var fasen gör de av alla kuddarna när de ska gå och lägga sig? För inte kan de väl ge sig till att bara slänga dem på golvet?

Over and out/Mamselamsen, med tre kuddar... som jag sover med.

tisdag, februari 27, 2007

Någon som behöver en boning.

I så fall är det bara att sätta igång att bjuda på det huset som Jessica tipsade mig om.

Kolla här.

Jag säger bara en sak: Dra mig på en talgpinne.... var fan har de hittat möblerna?

Jag tror jag ska lägga ett bud på 185.000:-.... utan möbler!!!

Over and out/Mamselamsen, "stunned"

En anledning till vår.

Jag vill att det ska bli vår nu, så att jag alltid kan ha fönstret på glänt utan att få frostskador på "mushanden".

En anledning god som någon, om jag får säga det själv.

Over and out/Mamselamsen, frusen

Wordverification.

Ibland känns det nästan omöjligt att få kommentera hos folk...
Wordverification
... och ibland skiter jag i det, när sådant här dyker upp.

Vad är det som gör att vissa bloggar får massor med spam och andra inte? Jag själv får ungefär ett i månaden och då brukar det handla om att jag ska surfa in på sidor för att titta på en massa nakna damer. Eller kan det vara så att vissa koketterar med att ha dessa sjösjuka bokstäver?

Over and out/Mamselamsen, som vägrar.


Word-verification. Om jag inte helt missminner mig, så betyder word, ord på svenska. Och hur fan de kan få ihop en massa slingrande konsonater till ord, begriper då inte jag.

Ja, jag är då inte förvånad.

Börserna rasar över hela världen.... och jag skiter i vilket, för jag har inget med aktier och fonder att göra sedan ett par månader.

Men jag är inte förvånad över att börsen rasar nu. Det gör den ju varje år... sista veckan i februari eller första veckan i mars. Så jag kan inte förstå att det finns någon som behåller sina "papper" över den tiden.

Min älskade "monthtrader-far" sålde av allting i förrgår. Smart karl! Och nu väntar han på ännu mer ras... och sen ska han börja handla igen. Om nu inte detta är början på det stora raset som många har väntat på

Och jag själv skiter som sagt i alltihop och fortsätter i lugn och ro att sticka på min "evighetströja".

Over and out/Mamselamsen, som simmar lugnt.

En vansinnig affärsidé som kanske inte är så vansinnig längre.

För så där 15 år sedan sprutade jag affärsidéer och en av dem växte fram då min bror då höll på att jobba ihjäl sig. Han jobbade något så vansinnigt, att jag berättade för honom att jag funderade på att ta en mastig livförsäkring på honom...för att det skulle ju vara riktigt snabba pengar. Nu har han dock bättrat sig, men det var som sagt under den tiden som "utbrändhetsidén/hotellet" poppade upp.

En liten by vid en sjö, långt bort från all ära och redlighet. Denna by skulle vara helt fri från elektricitet och alla mobiltelefoner skulle lämnas in vid incheckning. Dit skulle "utbrända" människor få åka och börja om. De skulle få elda med ved om de ville ha värme och mat (råvaror skulle tillhandahållas). Små ekor skulle ligga vid standen och i dessa skulle det finnas metspön. Ordentligt markerade stigar in i skogen. På sommaren skulle det finnas stora halmhögar för dem som vill sova ute.... och trädkojor... bärbuskar... lite djur O.s.v... o.s.v.

"Back to basic" alltså.

, skrattade många åt min "vansinniga" idé.... fast på något vis känns den inte så vansinnig längre.

Fast jag tänker då inte förverkliga den.... jag vill bli gäst!

Over and out/Mamselamsen.

LYCKA!

Ett vackert kort som får mig att tro att jag/vi är väldsbäst och reaböcker.... rakt ner i postlådan... på en helt vanlig och grå tisdag,
Lycka liten

Over and out/Mamselamsen, efter långpromenaden alldeles rosig.

Det går upp och det går ner.

Och som en del vet här, så har jag ju varit på väg utför det sista året... och ska jag tro på proffsen, så har jag varit på väg i många år och botten eller som en del säger väggen, nåddes i december. Och det var inte kul... jag var liksom inte jag längre!

Men jag känner nu efter två månader att det har vänt och jag har gjort/håller på med en massa omprioriteringar... jag lär känna mig själv igen och försöker komma under fund med varför jag alltid rusade fram i livet i 180 knyck och alltid var så förbannat duktig och driftig.

Så när jag läser om att "gå in i väggen" och att det beror på att man jobbar för mycket, så säger jag bara "bullshit". Att jobba för mycket är bara ett symptom på den verkliga orsaken. Jag har nästan kommit på min orsak, så nu gäller det bara att omprogrammera min hjärna också. Och den där lilla fettklumpen är jävligt slö i svängarna.

Jag har tagit all hjälp som har erbjudits mig och jag kommer att få ett gruppmöte med försäkringskassa och läkare framöver. Och mycket skit har jag hört om försäkringskassan, men jag känner att jag har fullt stöd och att de vill hjälpa till och hitta lösningar för mig. Faktum är, att det var kvinnan på försäkringskassan som proppade mig full med: "Låt det ta tid... du måste låta det ta tid.". Jag vet inte om jag har haft tur, men jag känner stöd överallt.

Hur som helst... jag läser en hel del bloggar varje dag och jag blir ibland alldeles mörkrädd. Unga tjejer som rusar fram.... jobbar som idioter.... ska göra det.... köpa det.... umgås med alla. De känner att de inte räcker till eller duger. Jag vill grabba tag i axlarna och ruska om dem ordentligt och bara skrika: "Lägg av innan det går åt helvete!!"

Men det hade väl inte hjälpt.

Over and out/Mamselamsen, som trots att det snöar ska ut på långpromenad med gubben.


Uppdaterad.
Till alla tjejer (jag vet att det finns killar också)
Innan Ni kämpar livet ur Er för att kunna köpa den där svinaktigt dyra handväskan, klänningen, skorna, bilen, fråga Er själva varför Ni absolut måste ha just den och varför det inte duger med en billigare. För att den är snygg är bara ett dåligt svar, då det finns massor med lika snygga grejor som inte kostar skjortan. Om Ni då verkligen tänkt efter och svarat "För att imponera på andra", så hade jag kunnat förstå och samtidigt tyckt jävligt synd om Er.



Ett tecken på att jag fortfarande har långt kvar, är att jag fortfarande önskar mig en äkta sån här, för ett antal tusen dollar.
Väska liten
Sjukt va? :-D

Men jag kommer inte att köpa den.

måndag, februari 26, 2007

Tar lite bloggrast... med mellanmål och så. Och jag går inte in förrän klockan ringer.

söndag, februari 25, 2007

Ny sändning på ingång. UPPDATERAD!

Då de flesta skivorna av "Better place-Tilles song" är slut, är det nya på ingång. (De sista)

Ni som av någon förunderlig anledning inte vet vem Tille är, kan läsa här. Och jag skriver att Tille är, för trots att han dog på Påskafton förra året, endast 6 månader gammal, finns han kvar i vårt minne, som den lilla fjäril han var.... och vad jag förstått, hos många många andra också. Och sedan artikeln skrevs i Aftonbladet, är det tyvärr minst två barn till i Sverige som gått bort i denna gräsliga sjukdom som dödar små barn... EB Herlitz. Och fler har den nu.

Och för Er som inte var här i julas, så kan jag berätta att Millan skrev en sång till Tille och hans föräldrar och hela vinsten av försäljningen går till EB-fonden "Tille lille". (Pengarna kommer att överlämnas, så fort Camilla kommer hem till Sverige, någon gång i slutet på april)
Tillebild
Vill du vara med att bidraga till forskningen och stöd till familjer med barn som har EB, så går det att beställa skivan med vidhörande musikvideo, här eller så klickar du på fjärilsbilden till höger.

För ett smakprov på "Better place-Tilles song", så finns demoversionen på hennes MySpacesida
Många tycker säkert att jag är tjatig.... men det skiter jag i, för detta är något som känns viktigt och har påverkat oss alla här..

Over and out/Mamselamsen med familj


Uppdaterad
Ok... jag har fått tillåtelse att berätta. Courtney Cox som är ansiktet utåt för EB i USA, har genom många och konstiga turer fått tag på "Better place-Tilles song" och tyckte att den var jättevacker och var imponerad över initiativet. Hon skulle ta tag i det hela, så får vi se vad som händer.

Finns det något tråkigare än att laga vardagsmat?UPPDATERAD

I det är huset är vi tyvärr två som tycker så just nu, så här vankas det Mamma Scans köttbullar, pulvermos och lingon.

Det tar bort den värsta hungern i allafall.

Over and out/Mamselamsen, oinspirerad


Uppdaterad 19.06
Jag tycker ju inte heller att pulvermos är någon större hit. Men jag tänkte att jag kunde väl piffa till det, när det ändå stod på agendan... lite trattkantareller som grädde på/i moset skulle säkert göra susen.
Potatismos liten
Det gjorde det inte!

Det var faktiskt jävligt äckligt... faktiskt så äckligt att hela mitt matsmältningssystem höll på att kasta in handduken och säga "God bajs".

Så, pulvermos och slajmiga trattisar.... inte bra... inte bra alls! Glöm aldrig det!

Over and out/Mamselamsen, med rätt taskig kista just nu.

Att hänga tvätt koncentrerat!

Alltså inte som vanligt ha tankarna på annat håll, medan man hänger upp den ena strumpan efter den andra. Idag gjorde jag det med djup koncentration och döm till min förvåning/fasa, när jag upptäckte att min man har kallingar med varma korvar och stekta ägg på.
Kallingar liten
Herre Gud.... det finns bara en person på denna jord som skulle kunna komma på tanken att köpa sådana.... Jessica!!!!

För visst är det väl du?

Over and out/Mamselamsen, förundrad

Jag länkar!

Deep/edition skriver om att man kan hitta nya bloggar genom att hitta länkar hos sina "gamla vanliga" bloggar.

Jag har en favvoblogg just nu, som jag läser och som ofta får mig att både fnissa och skratta högt. Hennes beskrivningar av sitt liv med tonårsbarn är så igenkänningsbara och fullkomligt ljuvliga. Och nu ska hon visst göra entré på "datingbanan".... Gud, jag kan knappt "hia" mig tills hon uppdaterar nästa gång. Att hon sen skriver på ett alldeles fantastiskt sätt, gör ju inte saken ett dugg sämre. (Oj, vad många adjektiv jag kunde.)

Läs: Solusfemina

Over and out/Mamselamsen, som också skulle vilja kunna skriva så. *mutter mutter*

Starten idag på mitt nya och hälsosamma liv.UPPDATERAD!

Kaffe liten
Melon liten
Crackers liten
Cig liten ändrad
Det gick väl....... så där.

Over and out/Mamselamsen, som börjar om imorgon


Uppdaterad
Det är grått.... svinkallt... snöar... halt och jämrans långt till våren. Det är då jag sätter på mig de här...
Nallestrumpor liten
... och blir lite gladare

Jag tror att jag är den malligaste människan på jorden.

Jag har precis snackat med Millan och hon spelade upp en massa halvfärdiga låtar från sitt kommande album. Men sen spelade hon upp en annan låt..... som är tillägnad oss stofiler i Nybro. Jesus Amalia...tror Ni att tårarna sprutade eller? Fast den låten ska inte var med på albumet.... hon/de har visst andra planer för den.

Och sen, har jag fått reda på vad albumet ska heta. Mycket passande namn måste jag säga!

Over and out/Mamselamsen, med så mycket hemligheter att jag snart spricker.

Lite blandat "stuff" innan jag bänkar mig vid skidorna.UPPDATERAD!

Vad gäller melodifestivalen igår, så måste jag bara säga: "Rätt låtar vann"!! Alltså de som gick direkt till Globen.

Uggla tycker jag bara var en dålig kopia av någon annan låt som han skrivit... Ni vet marschtakt och samma trummor. Nää... den var inget bra!
Tjejen Verona..... usch, usch, usch!
Killen som var nummer två. Låten var inte dålig, men han sjöng så förbaskat falskt... i allafall i början.
Lindarw! Tja, det var ju show.... men det var ju inget vidare bra låt. Fast jag skrattade ganska gott, när jag kom underfund med vad de egentligen sjöng i början. "Åh, när Ni".... säger man det snabbt låter det faktiskt som onani. Smart grepp Lindarw!
Caroline af Ugglas. Låten var inte dålig, men tyvärr klarade nog inte svenska folket av hennes agerande på scenen. Fast B. jag gillade hennes avklippta strumpbyxor som hon hade under klänningen... det var ju en Herrans tur att du köpte dem.

Om det vara några fler, så har jag glömt dem.

Sen till något annat.
Jag har ju skrivit lite om Camillas nya och hälsosamma liv... vilket resulterat i minus 7-8 kilo (måste ändra efter samtal... 10-11 kg) sen början av januari. Man kan se före- och efterbilder hos henne. Fan, jag måste ta tag i mitt liv också. Nu när jag går här hemma, är det så enkelt att smaska.... heeela tiden och det har börjat sätta sina spår. Vissa byxor har börjat få problem att mötas på framsidan av min mycket mjuka mage. Wookade grönsaker med kyckling får det bli idag.
Hm... nåt mer från "over there". Ja, just det.... Courtney Cox..... nä, just det. *drar igen dragkedjan över munnen*

Nu har jag inte tid att sitta här längre, för nu ska här motioneras. För viss ökad förbränning förmedlas väl via skidåkarna på TV-skärmen in i min kropp?

Over and out/Mamselamsen, som spänner på joggingskorna

Uppdaterad.
Camilla brukar ju inte ha för vana att uppdatera sin blogg speciellt ofta, så jag blev väldigt förvånad, när jag skulle kolla länken ovanför att det kommit ett nytt inlägg. Fick alltså göra om det till permalink. Men det nya inlägget visar att hon är sin mors dotter... urbarnslig!

lördag, februari 24, 2007

Löfte!

Går inte Andreas Jonsson direkt vidare till Globen, skjuter jag mig.

Over and out/Mamselamsen

Två timmar till spillo.

Har suttit här och kollat på "Mannen som kunde prata med hästar" och så får jag reda på att den slutar tragiskt. Näpp.... då vill jag inte se mer. *byter kanal*

Men hur slutar den? Dör hon, han, dottern eller hästen? Eller blir det helt enkelt så att hon och dottern åker tillbak till N.Y?

Jag hade tyckt om de två timmar jag såg... om det inte hade varit för mamman i filmen.... vad hon nu heter. Hon är så förbaskat lik en f.d. kompis till mig.... en som svek mig gruvligt för trettio åt sedan. Så det är nästan så jag hoppas att det är mamman det går illa för.

Over and out/Mamselamsen.

Modemakare.

Känns de inte ibland lite desperata i sin jakt på nytt mode? Detta är Dior.
Fula skor
Over and out/Mamselamsen, som nu ska lämna cyberrymden en stund

Det funkar!

De som har följt min blogg, kommer säkert ihåg när Stephan gick ut i skogen och fällde en björk. Han ville bättra på den tämligen katt-trista klätterställningen som vi redan hade. Och resutatet blev ju ett klätterträd från golv till tak. (Det var på den tiden när Ebba bodde hos oss)
Storleksskillnad liten
Och nu efter snart två år, kan jag konstatera att den har funkat.
Klös2 liten
Klös1 liten
Alla möbler har fått vara ifred!

Fast visst.... en och annan tapet har fått stryka på foten, men det har nog mer att göra med att det är vansinnigt roligt att dra papper med tänderna.
Tapet liten
Dock verkar tapetdragartiden nu vara förbi, för det är samma gamla remsor som hänger där idag som för ett halvår sedan. Så snart är det kanske dags för omtapetsering.

Over and out/Mamselamsen, med en nästan vuxen katt

I´m a big fan!

Jag har alltid gillat Pink....
pink
Celebrity terrorist

men jag har också alltid tyckt att hon har en mysko mage. Vätränad, men mysko. Lite som om hon svalt ett reaplan.... och så kom det inte längre än det gjorde.

Over and out/Mamselamsen, med inbäddade abdominals


Just nu gillar jag speciellt "U+UR HAND"... skrattar lika gott varje gång.

Jag vaknade idag med ett sånt där "Ahaaa"!

Det sägs ju att man alltid ska sova på saken och sen vaknar man med lösningen klar i huvudet.

Idag vaknade jag med "Mycket pengar=vackra barn".

Jag ska sova en stund till och försöka fundera på vad det egentligen betyder. BRB!

Over and out/Mamselamsen, uppe så här tidigt, bara för att hon behövde "pudra näsan"


Uppdaterad
Jag klurade lite på det jag skrev ovanför och kom fram till att män och kvinnor med mycket pengar, är som magneter på det motsatta könet. Och knösusen kan bara välja och vraka. För hur många gånger har man inte sett riktigt rika "fulingar" gifta sig med riktiga snyggingar. Detta måste ju betyda att barnen blir vackra.... och fortsätter detta i flera generationer, måste det ju till slut bli riktiga Adonisar och Miss Universumämnen av allihop.

När jag tänker lite på det, så är det nog inte bara barnen som blir vackra..... "fulingen" är ju också vacker. "Pengar=snygghet". För ju fetare konto, desto snyggar blir innehavaren. (Och då spelar varken ålder, kön, personlighet eller bakgrund någon roll)

Detta "vetenskapliga" påstående slänger jag ur mig efter att ha tittat mycket på TV och läst gigantiskt mycket skvalletidningar.

Over and out/Mamselamsen, som ser ut "sådär"

fredag, februari 23, 2007

Vi gör gemensam sak

Vi ringer alla.... NUUUUUU.... och röstar på Brandeby!

Over and out/Mamselamsen

Fredagskväll hos Mamselamsen.

Fredagskväll liten
Mycket mer spännande än så här, blir det faktiskt inte.

Over and out/Mamselamsen, efter två glas vin

Jag skapar och jag dricker vin.

Foton.............. glöm det!

Som vanligt ser det ut som en spya. Så vill någon se, så är det bara att gå till BBB och spana in fläskfilégrytan... för det är det är något liknande vi ska äta ikväll. Fast ikväll är det en gryta med grönpeppar, whiskey och jordgubbssylt.
*hoppetihoppetihopp uti köket igen*

Och jag lyssnar på slutet av CD-boken jag skrev om i morse.... och sen blir det Carpenters.

Over and out/Mamselamsen, vars man har stängt av allt.... det är klart!

Nu ska jag ha mina Barbiefötter tillbaka.

Efter nästan ett år, med hälen knappt en centimeter ovanför marken, har jag tröttnat. För har det inte varit sandaler, så har det varit tofflor eller foträta "galoscher". Döööden! Så idag åkte mina högklackade stövlar på....... och en slank hon hit och en slank hon dit... och jag var så himmelsk snygg, när jag gled gågatan fram. Men jag kom hem utan brutna ben och med två stora kassar från Willys. Visserligen var tårna bortdomnade, men man får nog räkna med en viss inskolningstid innan mina fötter är så där tjusigt strömlinjeformade igen.

Halleluja... jag är på G igen.

Mamselamsen, direkt från köket på "skapardagen".

Jag lyssnar idag... CD-bokslyssnar. UPPDATERAD.

Hur har jag kunnat missa en bok som "En blomma i Afrikas öken" av Waris Dirie? Jag tycker den är riktigt bra så här långt. Det gör riktigt ont i mig, när jag hör vad hon gick igenom i Somalaia innan hon rymde genom öknen. Nä... nu måste jag sluta.... fixar nämligen inte "listen and write"

Over and out/Mamselamsen, i bokslukaråldern


Uppdaterad
Fast jag är en rackare på att "lyssna och bädda"... "lyssna och diska".... "lyssna och hänga tvätt"... "lyssna och äta frukost"... "lyssna och vattna blommor"... "lyssna och kolla bankkontot"... "lyssna och plocka in disk i diskmaskinen".....

Herre Gud, jag kan inte sluta!

torsdag, februari 22, 2007

Kontorsstolen en skithärd.

Det skriver i allafall Dina pengar . Jag skruvar mig lite på stolen och funderar på vad jag egentligen har slagit ner min bak på.
Kontorsstol liten
Efter att ha läst artikeln, känns det som att det liksom rör sig under rumpan på mig. För inte nog med att den är dammig och därmed full av kvalster. Jag har fisit ett icke helt oansenligt antal gånger också... stolen måste ju vara helt "knökad" med mikrober. Och som om inte detta var nog. Den uppmärksamme läsaren kan också konstatera klösmärkena uppe på ryggstödet... vilket betyder att även ett antal kattor har suttit på min stol och skakat av sig en hoper kattkvalster... och förmodligen också fisit.

Och när jag sitter här, lite smått nervös på min levande stol, ser jag med fasa att det rör sig i sängen också.... duntäcket och dunkuddarna liksom ligger där och vibrerar.

Alltså, jag måste sluta läsa sådana skräckartiklar... jag tror snart att det bor aliens i mitt rum.
kvalster_f_web
Eller så förtränger jag det hela och förenar mig med mina kvalster i en gigantisk gruppkram vid läggdags.

Over and out/Mamselamsen, som undrar vad media ska skrämma mig med nästa gång.

Någon vill mig nått.

Jag sitter här i godan ro och stickar och plötsligt dyker det upp hemliga meddelanden på stickbeskrivningen. km, *st r på a a på r*... öhpt.

Snälla gode Gud, låt det betyda att jag ska få en gratisresa till Maui med helpension och gratis drinkar i nästa vecka.

Mamselamsen, insnöad

Vissa saker tar aldrig slut... det bara är så!

Men det ofattbara hände idag.
Kaffefilter liten
Over and out/Mamselamsen, med kaffe á la Cellulosa i handen

Där fick jag så jag teg!

Eller: "Somliga straffar Gud mésamma" eller som min mor skulle ha sagt: "Efter synden kommer straffet, som ett Wienerbröd till kaffet".

Jag hann inte mer än övermodigt lägga ut det här inlägget , så brakade det loss med horisontell snö.

OK.... raggsockor och mamelucker på... nu ska här åkas skidor... från soffan!

Over and out/Mamselamsen, som minsann ska sticka färdigt bakstycket på tröjan idag.

Den enarmade nationen.

Enarmade banditer har jag stött på, men under de senaste veckorna har jag förstått att alla dessa banditer har förvandlats till vanligt folk. Jag möter dem överallt.... på gatan, i bilen, i kön på Willys, på bussen, på fiken..... ja, överallt.

Sverige måste handikappsanpassas till ett samhälle som funkar för människor med företrädesvis endast fungerande vänsterarmar. Det måste ske nu.... för jag ser ju att det inte funkar som det är. Fikabrickor tappas... bilar kör av vägen... kläder som provas i klädbutiker går sönder, folk har blivit ohövliga och väser ofta "Vänta".......

Hur har detta kunnat ske? Fråga inte mig, för jag har fortfarande båda armarna i behåll. Men jag ser på många... väldigt många.... jag möter, att det har börjat ske en genetisk förändring och högerarmen är helt obrukbar för vardagliga göromål, som t.ex. att diska.
Fastvuxen
Lånad

Over and out/Mamselamsen, som stör sig ofantligt på folk som alltid springer omkring med den där jävla telefonen i handen, hela tiden

Ovädret som försvann.

Jag var till tänderna beredd på att att seklets värsta snöoväder skulle drabba Nybban, men just nu singlar bara en och annan snöfllinga ner utanför fönstret.

Man får väl hoppas att ovädersgränsen går en mil söder om vår lilla stad.

Peppar peppar.

Over and out/Mamselamsen, håller tummarna och skriver med knogarna



Men kolla gärna hur syrran har det i Skåne!

onsdag, februari 21, 2007

Ohoj Millan, som jag just nu har på telefon... och förstår vad jag har i görningen.... och ger mig sin välsignelse vad jag än hittar på.

Nu fattar jag ditt snack om näsan. :-D
Camilla stor näsa
och hakan
Camilla stor haka
För att inte tala om magen.
Camilla mage
Over and out/Mamselamsen, förstående mor.

Snöoväder på gång.

F A N !
Så nu vill det till att försöka övervintra igen.
Massor med snö liten
Ved...check.
Nya böcker från Bibblan...check
Mat... check
Korsordstidningar...check.
Ljus... check
Kortlek... check
Skottarmusklerna... che.... ajajajaj.

Over and out/Mamselamsen, som fan i mig beställer en resa imorgon!

Jag ska leva farligt idag.

Med min favvotidning som kom igår, kom även detta prov.
Creme liten
Jag ska minsann testa och kleta in min superduperkänsliga hy med dessa krämer från Nivea. Förra gången jag testade något från Nivea, var det en mascara. En mascara som gav mig svidande sår under ögonen.

Så vi får se om det kommer att växa fram svullnader, bölder, finnar och liknande i mitt ansikte.

Over and out/Mamselamsen, spänd

Oscarsgalan står för dörren.

Och har Ni inte tid och ork att följa den, kan Ni alltid titta här
Storbil
För det är väl likadant varje år. :-)

Over and out/Mamselamsen, som inte får blogga en enda gång till idag.... jösses vad skit jag sprutar ur mig

Atlet eller broiler.

Millan berättar hur hon spänstar, bygger muskler och "hajkar! "Hajkar...jojo.

Jag minns nog förra gången jag var där och Millan och Katie tog mig på "promenad"...
Hogt
uppför Hollywood hills och jag dog elva gånger på vägen upp.
Heltslut
Och då gick vi bara upp på en av topparna. Millan hajkar nu tidigt på morgonen... före frukost till två toppar och sen klättrar hon längs bergssidan ner!

Hon är fan inte riktigt klok och jag säger bara en sak.... skallerormar!

Jag tror att vi kommer att få hem en kvinnlig variant av en ung Schwarzenegger.

Over and out/Mamselamsen, som nu ska jogga till duschen


* Rätta Mamselamsenförklaringen på ordet promenad är: "Man går i sakta mak längs shoppinggator, tittar i skyltfönster och slinker in på alla caféer som kommer i ens väg."


Uppdaterad
Fast det kan vara lite spännande att hajka där (om man är intresserad av kändisar) För något år sedan satt Millan och snackade med Justin Timberlake och Cameron Diaz (hon kände först inte igen dem utan smink) på det berget. Och för ett par veckor sedan träffade hon Peter Stormare.... och som de svenskar de var, så blev det en massa snack. Ja, hon ser kändisar varje dag... och de är ju inte särskilt "stjärnvackra" när de högröda kutar upp och ner för topparna

Att ha koll.

Huset står där det ska.
S-holm liten
Och hemma är han också. Min far alltså.

Jessicas hus står också kvar.
Jessicas hem liten

Och Camilla har jag nyss pratat med, så där är också allt OK. (Jag har ett foto ligger och skräpar nånstans. Logistiken bland mina kort är rätt kaotisk)

Och här verkar det också rätt lugnt. Skönt att se att både hus och bil finns kvar. (Och gamla Mamsans finns också på plats)
Hemma

Over and out/Mamselamsen, som nu kan simma lugnt.

Rikast, vackrast, dyrast.....

Varför tror tidningarna att jag bryr mig om:
- vem som är rikast i Sverige
- vem som är mäktigast
- vilka unga människor som är rikast i världen
- dyraste lägenheterna i Stockholm
- dyraste skilsmässan
- vem som är hetast på Stureplan

Ska jag bli avundsjuk eller ska det sporra mig?

Faktum är att jag bara blir trött och stänger in mig här med min katt och stickning och skiter i allt. Jag överöses med så ofantligt mycket information från alla håll, så jag känner att jag börjar stänga av allt. Jag skiter t.o.m. i alla krig, fattigdom och sjuka barn... hemskt va?

Over and out/Mamselamsen, som har ett mer finmaskigt filter i huvudet än vad jag har i datorn.

tisdag, februari 20, 2007

Inte jag!

Absolut inte jag..... kommer att säga något om att kommentarerna minskat det sista halvåret.

Och varför jag inte säger någonting om det, beror på att jag själv har blivit absolut världssämst på att läsa andra bloggar än min egen.

Så jag håller truten.

Over and out/Mamselamsen, som skriver lite för sig själv

För att återknyta till inlägget under det förra.

Jag snackade semester och jag snackade om mina svinaktigt dyra baddräkter som jag köpte för ett halvt decennium sen... och aldrig använt. (Denna tål vatten!) Redan begrep tydligen jag att leopardmönstrat var en stor grej.
Baddräkte leopard liten
Skratta Ni.... men jag är ett modeorakel. :-D

"Oraklet från Nybro"!

Over and out/Mamselamsen, som gärna ger tips om kommande trender... mot betalning!

Gissa vad?

konst liten

Lösningen!

Over and out/Mamselamsen, som leker med sig själv.

Nu är det för för jäkla grått, kallt och trist. UPPDATERAD!

Det är verkligen dags för det här.... semester!
Semester
Och Gud nåde den som säger emot mig.

Jag jobbar gärna hela somrarna, bara jag kan åka iväg, när det är som värst... februari och halva mars!

Och jag har ju två svinaktigt dyra baddräkter som jag aldrig använt. Visserligen tål inte den ena vatten.... men jag kan ju alltid ligga i någon solstol med en färgglad drink i handen och bara vara snygg.

Over and out/Mamselamsen, som surfar vidare på resesidor

Uppdaterad.

Sandra skrattade åt min vattenskygga baddräkt. Och det gör jag nu också.... att jag inte kollade när jag köpte den.

Baddräkt liten

Men alla de små guldränderna som finns bland blommorna, är limmade.... förmodligen med nån vattenlöslig goja.

Så, så ser en torrdräkt ut!

Bokrecension.

Jag har precis lyssnat mig igenom "Djävulsk risk" av Scott Frost.
Djävulsk risk
Adlibris
Det skulle kunna ha varit en gastkramande thriller, om det inte hade varit för alla jäkla: "Nej....nej... neeeeej" och alla kvidande: "Mamma... mamma... maaaammaaaa!"

Hela tiden!

De orden blev till slut så vansinnigt irriterande att jag var nära att att slänga hela CD-spelaren i väggen.

Over and out/Mamselamsen, lite småpetig så där.

Det tog stopp.

En rund liten stinta från Gembla,
som var dag tryckte i sig en semla.
Hon sa : Nu får det va´nog
när hon i skärpet drog

...............................................

Ja, så var det den där knorren på slutet, som inte riktigt vill sig.

Förslag någon?

Over and out/Mamselamsen, med annat att göra

måndag, februari 19, 2007

En tysk liten Mamsa från Appen,
som sugen hade ”getappen”
Hon skrev hit och dit
och det mesta blev skit.
Så hon tryckte till slut på off-knappen.

God Natt!

Over and out/Mamselamsen, poetisk som få :-)

Reklam... IGEN!

Ja, jag vet att jag tittar på alldeles för mycket TV nu för tiden.

Men jag är ganska fashinerad över TV-reklamen med den där Inuitkvinnan som tar upp rena barnkläder ur en vak. Inte just att hon tar upp kläderna..... jag är mer fashinerad över det som vi inte får se. Den sekvensen där hon häller i tvättmedlet.... jag skulle så gärna velat få se hur fan hon får tvättmedlet att stanna just vid hennes tvättvak.

Over and out/Mamselamsen, tebaks te TV:n igen
Saltön är slut
och det vill inte jag.
Jag vill har fortsättningen
nu!

Over and out/Mamselamsen, som grabbar tag i närmaste Lärnbok

Det där med krig.

Krig överallt. Men vilka är det egentligen som vill ha dem? Jo, ett litet litet fåtal... de i toppen.
Vanligt folk vill bara ha lugn och ro.
Ska de vara så förbannat svårt för oss miljarder vanlig att putta bort den "krigiska makteliten" i världen.

Nä, det är det inte... frågan är bara hur.

Over and out/Mamselamsen, igen

PW-reklam.

Pernilla Wahlgren gör som bekant numera reklam för sitt bruna hår. När jag såg reklamen på TV, var det något som kändes jätteskumt med henne, men jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var.

Inte förrän nu, när jag såg förpackningen, kom jag på vad det var. På lådan och förmodligen i verkligheten har hon blå ögon, men i reklamfilmen har hon ljusbruna. (Och som någon skriver hos Batbut... med de ögon en liknar hon en reptil)

Puh... det var då för väl att jag redde ut en sådan viktig grej. :-)

Over and out/Mamselamsen, som sitter här och väntar på pizza..... utan varma räkor... avskyr varma räkor.

Nostalgitripp. UPPDATERAT!

Den första film jag någonsin såg på bio, går på ettan just nu. "Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

Ojojoj... jag var åtta år och hade aldrig varit med om något med spännande.

Så nu ska jag sjunka ner i soffan och bli åtta år igen.

Over and out/Mamselamsen, med sticket i hand

Uppdaterad.
Nu har jag sett filmen och genomströmmades av sådana där mysiga känslor som man också kan få när man tittar på "Bullerbybarnen".

Jag är ju den sista generationen som har fått uppleva lite av det gamla Sverige. Hämta mjölk hos bonden, ha mackor med till skolan, ha en mamma som var hemmafru tills jag var nio, fick eventuellt köpa godis en gång i månaden... den dagen när fiskbilen kom och han hade godispåsar längst bak, vars sommarlov var oändliga och underbart långa, fick min första cykel... en pojkcykel som min far hade byggt ihop av delar som han hittat bakom garaget.... och jag cyklade varje dag minst 100 varv runt Vallby skola, vi hade potatislov, jag käkade krusbärskart och fick ont i magen, jag botaniserade bland de 70-80 barnböckerna som fanns i skolbiblioteket, jag satt ofta på en av "öarna" ute på en åker och drömde om hur det hade varit där på stenåldern.
Jag på verandan
Med dagens mått mätt, gjorde jag nog ingenting.... oh, Gud så härligt det var.

Vi var nog ganska fattiga.... men det begrep ju inte jag.

Ibland tror jag att dagens barn... vi alla förresten... har det alldeles för tufft, med allt som finns omkring dem/oss. Det finns liksom ingen tid till att bara vara.

Over and out/Mamselamsen, som spårade ur, men som ska hitta tillbaka dit igen

När jag nu är sjukskriven....

och har tid att fundera, så dyker det upp en massa grejor i huvudet.

-Varför måste man ha en Mp3-spelare med "fyramiljoner" låtar i?
-Hinner man lyssna på dem?
-Och varför är det så nödvändigt att ha musik i öronen i alla lägen?

Over and out/Mamselamsen, fattar noll

Upphovsrätt. UPPDATERAD!

Det är jäkligt noga med upphovsrätten vad gäller bilder, texter, böcker, "loggor", slogans, uppfinningar o.s.v. Människor vill tjäna en hacka på sina skapelser.

Hur kommer det sig att det finns så många som tycker att denna rätt inte gäller för musik och filmer?

Over and out/Mamselamsen, slänger ut frågan och önskar någon form av förklaring på det jag inte själv kan svara på.


Uppdaterad
Alltså, ingen som vet/vill/vågar svara?????

Igen!
Själv har jag beställt och betalt en gammal goding som jag spelade sönder och samman på den tiden det var vinylplattor. Deras sätt att lägga stämmor, var då något helt nytt. Jag snackar om Carpenters . Hur många är vi inte som har gått omkring och skrålat på "Yesterday once more"?
gold
Gold

Jag och många andra har ofta drivit med Britney Spears och hennes eskapader.

Men nu kommer jag att sluta med det, för jag tycker faktiskt synd om denna numera tragiska människa. Jag tror att hon mår skit... riktigt skit!

Hon har ju varit i rampljuset sedan hon började i Musse Pigg-show... eller vad det heter. Och sedan blev hon världsstjärna i puberteten. En världsstjärna som drog sig tillbaka en tid, för att sedan försöka komma tillbaka till samma nivå som innan... vilket inte funkade.

Desperationen över att inte vara lika stor som i tonåren, har emellanåt tagit sig absurda uttryck. Vilket fotografer och pressen självklart har utnyttjat.
britney-spears-rehab-face-gossip
Celebslam
Jag hoppas att Britney som aldrig fick tiden att vara barn/tonåring drar sig lite tillbaka och försöker hitta människan bakom stjärnan... och förstå att den människan inte behöver bli bekräftad av andra... hon är fin och bra ändå. Och att hon för stöd och hjälp av människor som inte tjänar pengar på hennes stjärnstatus.

Hon är faktiskt värd det.

Over and out/Mamselamsen, lite mammig

söndag, februari 18, 2007

Jag har på reprisen av musikfestivalen i bakgrunden.

Och nyss sjöng Magnus Karlsson sin "Live forever". Jösses... vilka uppumpade elektoniska beat.... heeeela tiden.

Skulle jag försöka äta spagett och tomatsås i takt med den låten skulle jag garanterat se ut så här när de sista tonerna klingat ut.
spagetti liten
Over and out/Mamselamsen, nu sönderstressad

Idag ska här skjutas katt.... jag måste.... juh.

Uppdaterad efter en timme
Hoppsan.... glömde bilden.
Skjuta katt

Nu ska vi skrämmas igen.

Tangentbordet är tydligen bland det snuskigaste vi har. Jösses så rädd jag blir då!

Vilken tur då att jag hittills bara har köpt skittangentbord, som hinner lägga av innan bacilluskerna har hunnit inta det helt.

Fast det blir värre med nästa, som ligger här och väntar på att någon kunnig människa ska installera det åt mig. Ett trådlöst!
Tangentbord liten
Jag får väl decinficera händerna innan jag börjar skriva eller så får jag väl trä på mig gummihandskarna som ligger i städskåpet. För jag vill ju inte att mitt tangentbord ska ge mig kräksjuka, gonorré eller tyfus.

Over and out/Mamselamsen, som trots allt tror på att lite skit rensar magen




Har kollat min mailbox för femtioelfte gången idag. Gör jag inte det, så är den snart full med spam. Men för en stund sedan var jag lite sugen på att öppna en del av mailen.... det var lite lockande faktiskt. Vem vill inte ha 2 500 000 dollar i plånkan, för sen köpa droger hejvilt och få ett fullödigt liv.
Mail

Smärta! Uppdaterad!

Och då snackar jag inte lite vanlig huvudvärkssmärta.... jag snackar smäääärta!
Rygg
Vaknade i dag av att jag inte kunde vända mig i sängen. Ryggen skrek "Ligg still människa och tänk, så vi slipper vrida om alla tusen knivar som vi har framme här. Vi muskler i ryggen är svinförbannade på dig."

Jag tog mig till slut upp och med krum och sned rygg tog jag mig ut till köket. Och under den halvtimmen som det tog att genomföra detta, bestämde jag mig för att tillbringa lite mindre tid i soffan. Min rygg mår alltid skit när jag inte rör på mig. Min rygg... till skillnad från resten av kroppen, fullkomlig älskar att vara aktiv och böjas hit och dit.

Så från och med idag, ska det börja röras på sig. För mitt mål i livet är ju detta.
02375[1]
Och det vill till att ha en riktigt stark rygg för att kunna inta den ställningen... utan att fastna i den.

Over and out/Mamselamsen, som "skabara" innan promenden


Uppdaterad 9.50
Först visar hon upp sina rakade bröst.... sen visar hon upp sina rakade armhålor.... sen visar hon upp sina rakade mus... och nu visar hon upp sitt rakade huvud.
Brittan skallig
Jag tror hon är smygsponsrad av Gillette och håvar in miljoner. Hon är smart den bruden.

Mamsan igen.