.

Mamselamsen

måndag, juli 31, 2006

Hm... mina Sally Hansen-nagellack börjar tryta.

Jag tror jag måste åka till USA snart och köpa lite nya.

Over and out/Mamselamsen, som vägrar att använda andra märken

Nu är det tutt-TV på Femman.

Jag återkommer om det.

Så nu är programmet slut! Och jag blir alldeles trött av att titta på alla giganttuttar. Hur i himmelens namn orkar de de bära upp dem.... eller gör de? Jo, tuttmastodonten i Las Vegas, som har PT varje dag på gymmet gör det förståss. Men annars, bara jobbigt.

Jag vet en... no name (inte jag)... med F/FF-kupa. Och jag har fått höra allt om hur det känns med framåtskruvade axlar, och ständiga ryggbesvär p.g.a tyngden. Och det är inga roliga grejor... och speciellt inte just nu.

Jag har aldrig fattat grejen med enorma bröst. Vad jag förstått har inte de flesta killar heller gjort det. Eller?

Mamselamsen, glad över de två hängisarna hon har, :-)

Hahaha... kunde man aldrig tro!

Your Celebrity Style Twin is Paris Hilton

Sassy, sexy, and totally hot!
Det gömmer sig en tiger i mig, om Ni inte visste det.
Over and out/Mamselamsen, på väg i n i duschen med sin fotsvettiga fötter

Avundsjuk!

Om man får en sån här sjuksköterska när man blir sjuk, vill jag också bli sjuk.... liiite.
Sjuksköterska!

Over and out/Mamselamsen, liiite ont i fötterna.
newspaper

Konstigt..... eller finn två fel!

Flera gånger har jag sett bilder i tidningar... i detta fallet Östran , bilder på politiker i Nybro som låter sig fotograferas.
Osolidariska politiker
Observera BMW:n i bakgrunden. En av fikets många bilar som "alltid" står parkerad på den bilfria gågatan. Det fattas bara en "rolighet" till på bilden (bilen och Davidssons rumpnedsättning) så har vi ett helt Kinderägg på. Ser Ni en till?)

Och alltid sker detta på den enda riktigt olagliga uteserveringen i Nybban. Det tycker jag är väldigt obetänksamt! Så jag är ledsen "Orreforsaren".... men en sån här grej kan göra att jag väljer ett annat parti när valet stundar.... för det är inte första gången Davidsson offentligt slår ner sin rumpa där.

Over and out/Mamselamsen, som undrar om det egentligen var värt att bekosta det antal tusenlappar det kostade att få våra tre trappsteg på uteserveringen legala, när det tydligen inte verkar nödvändigt. För Davidsson har ju på bild legitimerat att uteserveringar inte behöver tillstånd

Synd att inte vi på "Mamsans" har en "hemlig" källare där vi kan servera det ena och det andra, som inte står på den offentliga menyn en trappa upp. För i den här stan kan man tydligen göra lite som man tycker, utan att det händer något.

söndag, juli 30, 2006

Jag tror det är lag i Nybro....

att köra utan avgassystem. Alla gör det!

Det har jag missat totalt.... måste omedelbart åtgärdas. (Man vill ju inte falla utanför lagens gränser)

Over and out/Mamselamsen, som nog inte hänger med i svängarna.

Alldeles lagom mycket action en söndag som den här. UPPDATERAD!

En liten promenad.
Svartgöl liten
och en god och framför allt mycket närande pizza.
Pizzahål liten
Finns det någon psykologiutbildad, som kan berätta lite om personligheten av en person som äter pizza på detta sättet? Kan man tolka det Freudianskt på något sätt?

Over and out/Mamselamsen, som alltid lämnar små hjul efter mig.


Uppdaterad!
Man skulle, med en god portion fantasi, tolka det som att jag petar hål(äter upp) på något som verkar fulländat från början. Och kvar blir bara ett tomt skal.

Japp, så skulle jag vilja tolka det... jag älskar att peta hål på vackra fasader.

Är det bra... eller? UPPDATERAD!

Jag har under mitt liv varit med som otroligt mycket grejor. Bra... roliga... tragiska och framför allt jävligt jobbiga. (Många här har nog läst mellan raderna ibland.)

Jag känner att jag med åren har blivit så galet förhärdad, luttrad, kalkylerande och ibland kallhamrad och inte reagerar över saker längre (om det inte gäller barnen), som totalt skulle vända upp och ner på andra människors liv.

Borde inte varje människa få en livsdos av "action" och när man uppfyllt den, skulle livet få bli som en mjuk och rosa dunkudde?

Fast å andra sidan kanske det skulle vara skittrist... vad vet jag?

Over and out/Mamselamsen, som vill ha grå och händelselös vardag en bra tid framöver


Uppdaterad

Här är mitt kommande liv! Mjukt och gosigt!
rosa kudde

Dagen då vi fick besök på vårt Vandrarhem av en rymling från en psykiatrisk klinik i England.

Som vanligt var det incheckning på eftermiddagen och vi såg genom receptionsfönstret en kvinna i 60-års åldern springa fram och tillbaka... fram och tillbaka... fram och tillbaka bärandes på en massa saker. Efter åtta-tio rundor kom hon in i receptionen och ville ha ett vandrarhemsrum... det billigaste. Och det fick hon efter att hon betalat. (Vandrarhemsrum betalas alltid i förskott)

Sen började hennes evighetsjobb, hon hade nämligen 16-18 kollin med sig, bestående av resväskor, kassar och lådor. Hon skulle upp till tredje våningen där hennes rum låg. Två kollin... upp till andra våningen... ner igen... två kollin... upp igen.... Och så höll det på ett bra tag innan hon väl var uppe på tredje våningen med "hela sitt liv" och intagit sitt rum.

Vi tyckte det var lite konstigt, men som många redan kanske förstått reagerade vi inte särskilt mycket utan ryckte vi bara på axlarna och fortsatte med incheckningen.

Inget mer hände den kvällen, men när jag kom upp på tredje våningen morgonen efter, var det ett jäkla liv på de andra gästerna. Någon hade snott mat för dem i kylskåpen i det gemensamma köket, under natten. Jag hade ju inga bevis för vem det kunde vara, så jag kunde bara beklaga. Men....

Dock träffade jag den engelska kvinnan, som nu var på vag nedåt med sin packning. Upp och ner... upp och ner... upp och ner.... till slut tyckte jag synd om henne så jag högg ett par lådor och hjälpte henne.

Väl nere med allt gick hon till Stephan i receptionen... hon ville ha lite upplysningar om var Socialkontoret låg i stan. Hon hade nämligen bestämt sig för att lämna England, som var ett "skitland" och flytta till lilla Nybro. Stephan visade förundrad på kartan vart det låg och hennes evighetsjobb började igen! Hon skulle absolut till socialkontoret som låg två kilometer bort.... med alla sina lådor, väskor och kassar!

Kan Ni se framför Er hur hon går 20 meter... sätter ner två väskor.... går tillbaka.... hämtar två lådor.... går till väskorna längre fram och sätter ner dem.... går tillbaka och hämtar två till.... går tjugo meter.... släpper ner... går tillbaka.... Jag tror det tog lite drygt en timme för henne att ta sig utanför våra grindar och då är det bara 150 meter. Och nej... hjälp ville hon inte ha.

Vi vet inte vad som hände med bärandet efter att hon passerat grindarna, men när vi tre timmar senare åkte hem, såg vi inte skymten av henne. (Rent logiskt borde hon inte kommit längre än max 400 meter)

Däremot fick vi ett samtal från socialkontoret på eftermiddagen, som hade lite frågor. Jo, då... kvinnan hade rymt från en psykklinik någonstans i England, för hon hade hört att man blev så väl omhändertagen och kunde få ett "grandiost" liv bara man kom till Sverige. Nu blev ju inte hennes "sejour" i Sverige så långvarig, för de fick tag på hennes son i London och hon skickades tillbaka till England, där hon var efterlyst som försvunnen.


Pengar? Fråga mig inte var hon hade fått dem ifrån, men betalade för sig gjorde hon.

Over and out/Mamselamsen, som kanske av förståliga skäl, inte blir förvånad över något längre.

Följetongen Camilla!

Hej!! Ring mig!!
Nu vet jag lite mer vad det var for fel pa mig...tydligen var det nagot som "akut ryggmuskel inflammation"...men det kom dom fram till anvandandes uteslutnings metoden...sa dom vet fortfarande inte riktigt...men jag ater anti-inflammerande medicin tillsammans med smartstillande och idag ar det mycket battre!!!

Sa oroa dig inte...Jonas och Zoe tar hand om mig!!!!!
Manga kramar.Camilla

Ok... jag "chillar" ner för idag, men är fortfarande ändå inte lugn!

Nu vill försäkringsbolaget att hon hittar en ryggspecialist i LA. Nån som vet? (Linda, David, Sara, "Kristina" eller någon annan)

Over and out/Mamselamsen, sval efter åskan igår.

lördag, juli 29, 2006

Sebastian!

Jag gick förbi TV:n på väg till sängen och såg att Sebastian sjöng på Gröna Lund.

Kan någon svara på varför han har så vansinnigt "tajta" jeans, att hans genitalier ser ut som en pytteliten, stenhård tallkotte?

Over and out/Mamselamsen, som inte är för gammal att kolla in sånt

Nu har det värsta släppt.

Jag har sovit i tre timmar och är precis lika trött... benen är som spagetti... och nu drar jag mig till sängen igen.

Vi ses imorgon!

Over and out/Mamselamsen, som börjar bli alldeles för bra på hantera motgångar och jävelskap. När har jag fått min livsdos?

Nu har den akuta desperationen lagt sig lite och jag har börjat tänka hyfsat logiskt.

Jag var så djävulskt frustreradad igår, så Stephan åkte på en rejäl utskällning för att han inte sympatifrustrerade med mig. Varför ska den karlen alltid vara så jäkla kolugn?

Hur som helst... jag ska ringa till Millan och höra efter om det inte skulle vara bättre för henne (OBS! inte för mig) om hon fick sina behandlingar/operationer där och sen kom hem. För om hon kommer hem nu, vet man ju faktiskt inte hur länge hon får vänta på. De berömda vårdköerna är ju tämligen långa i Sverige.

Ibland måste man tänka med hjärnan och inte med hjärtat.

Samt att jag planerar att inom en snar framtid kunna åka över till henne.

Over and out/Mamselamsen, som sovit i tre timmar nu.

fredag, juli 28, 2006

Jag tänker inte be om ursäkt för min vokabulär nu.

Satans...djävlar... in i helvete! *skriker rätt ut*

Milla ringde nyss. Någonting gick åt rent helvete i ryggen igår när hon gick längs Hollywood boulevard. Det slutade med morfindropp i fem timmar på lasarettet. Men ingen riktig undersökning... det är ju Gudbevars helg!

Nu ligger hon hemma i sängen och kan inte röra så mycket som en fena på grund av smärtan! Hon bara gråter och kvider och vill komma hem. Och det gör hon faan i mig inte i första taget.

Jag har suttit med försäkringsbolaget i telefon och frågat om hon inte kan få flyga hem liggandes på en bår. Men inga besked.... det fattades ett papper... polisrapporten från den sista olyckan.

Jag känner mig totalt bakbunden, då jag sitter fast i Nybro p.g.a. "Mamsans". Vi har ju ingen som kan hoppa in i mitt ställe än så länge.

Tack o lov för Jonas, som ställer upp var sekund för henne. T.o.m han tycker, och han är sjukutbildad, att Millan måste åka hem för att kunna få ordentlig behandling och inte bara akut.


Nu ska hon faan i mig hem!!!! (Det måste väl för tusan bli billigare att flyga hem henne än att hon ska "nervröntgas", opereras och rehabiliteras där)

Over and out/Mamselamsen, smått... nä, jävligt desperat


Updaterad
Om Ni inte hör av mig på några dagar, så fattar Ni kanske att jag är lite upptagen med att snabbt som fan få hem henne (kosta vad det kosta vill)... och hitta ett bra sjukhus för ryggar. Nån som vet något bra? För vad det kostar... det bryr jag mig inte om... jag fixar det!


På morgonen
Sovit? Nä, inte mycket.

Och jag är fortfarande på det klara med att hon måste hem. Hon har ju ingenting i Hollywood längre att göra, efter alla skador med ryggen. Nu är det att få behandling, i en miljö där hon känner sig trygg.

Något positivt måste man ju hitta i det hela.

1. Hon har skiva/singel och musikvideo klar.
2: Inga papper ang. skadeståndet är påskrivna, så nu tar hennes manager och advokat över det hela.
3. Hennes album kommer så småningom ändå att spelas in. Det instrumentala i USA och det sången här. (Förmodligen)


Nää fan... jag skiter i det positiva just nu..... hon måste bli frisk, det är det enda som gäller.

Ännu senare.
Jag ringde henne nu på morgonen, som hon bad om. Inget svar! Det kan bara betyda att hon är tillbaka på lasarettet. *bryter ihop*

För den uppmärksamme!

Jag har inte klagat på värmen på flera dagar!!!!!!!

Och inte tänker jag göra det ikväll heller, för nu spöregnar det sen flera timmar.

Hääärligt... min själ renas från alla svarta och onda tankar. Förmodligen kommer det att bli en supergullig mesblogg i fortsättningen.

Over and out/Mamsetramsan

För trött för att blogga.

Jag lägger benen högt och huvudet lågt, för att få någon form av balans,

Over and out/Mamselamsen, *gäspar*

Ok... nu snackar de växthuseffekt igen.

Expressen först ut om att vi ska vänja oss vid detta varma sommarklimat. Och självklart säger den intervjuade klimatforskaren att det beror på växthuseffekten.

Men det finns andra väl dokumenterade rön. De om att havsbotten rör på sig och att det därmed blir förändring av hur mycket havsvatten det strömmar söderut från Nordhavet och liknande. Kallt vatten är tyngre än varmt och glider under det varma som då istället strömmar norrut..... Jag hörde ett långt föredrag om detta för något år sedan, men kommer inte ihåg detaljerna. Men det var helt naturliga förändringar som medförde klimatförändingar.

Någon som vet mer om detta?

Over and out/Mamselamsen, vetgirig


Det handlar om nånting sådant här.

Vet Ni när jag blir som tröttast?

Det är när jag inte får springa som en stressad utter hela dagen på "Mamsans", utan det blir ett litet "brejk" emellanåt och jag hinner känna efter hur trött jag är.

Vi hade inte mycket att göra mellan halv fem och fem idag och det var knappt jag tog mig hem på mina vansinnigt trötta ben, som redan tagit fredagsledigt.

Så fullt ös hela dagen håller Mamselamsen i trim!

Over and out/Mamselamsen, med ben som lagt av för dagen

Valet närmar sig!

Men det vete fanken om jag skulle lägga min röst på ett parti som har Linda Rosing som partiledare. Tanken är ju lite gullig... kvinnofridsväktare på tunnelbanan (i Stockholm)

Men hallå! Resten av Sverige då? Begås det bara våldtäkter i Stockholm?

Sen är det ju inte bara det. Bärandes på lite bakgrundsfakta om denna bruttan, innan hon blev "Big Brother Linda" med hela svenska folket, gör att jag nog inte kommer att överväga detta parti ens. . Ja, jag vet att ingen ska vara dömd i all evighet, men jag har väldigt svårt att ta henne seriöst, när man läst och sett i media hur hon pumpat upp läpparna, bantat offenligt för att platsa i Playboy o.s.v. Jag ser detta bara som ännu ett sätt att få stanna kvar i rampljuset en liten stund till.

Jag väljer i så fall hellre "Kärlekspartiet" som finns/fanns i Nybban. Eller varför inte "Vinterbadarna" i Emmaboda

Over and out/Mamselamsen, som tycker att det är synd att Don Juan inte lever och kan bli partiledare för partiet "Absolut mongami"

torsdag, juli 27, 2006

Helt apropå.

Millan påstår att hon har matat denna ekorre med ostbågar och att den vilar sig. Jag... jag tycker den ser jättedöd ut.

Over and out/Mamselamsen, moder till en ev. ekorrmördare

"Gruppresa per Permobil"!

Detta hände sig på den tiden, innan renovering och innan vi hade kodlås på vårt Vandrarhem.

Detta, som mycket annat hände förståss under värsta högsäsongen. Och det värsta/bästa av allt, är att det är dagsens sanning.

Stephan fick ett samtal från Kalmar av en tämligen virrig kvinna. Men till slut förstod Stephan att de ville ha ett hotellrum (vi hade det också), men att de skulle bli sena. Stephan tyckte det var lite konstig, då det bara är tre mil från Kalmar till Nybban, men han sa inget, utan berättade var han skulle lägga nyckeln så de kunde komma in på natten. Och så var det inget mer med det... förrän nästa morgon!

Stephan kommer sömndrucken (som alltid) in på vandrarhemmet halv sju på morgonen och snubblar över en kabel som löper över hela hallen och in i korridoren. När han väl fått rätsida på balansen och kommer runt hörnet, står där en Permobil parkerad i korridoren (på laddning)... med ägaren i. En ovanligt stor och rörelsehindrad man sitter där och sover... full som ett svin. När Stephan till slut får liv i honom berättar han att hans assistent ligger inne i hotellrummet... lika pissefull hon också.

Stephan går in... och fy faaaan! Hela rummet stank skit... människoskit! Den pissefulla assistenten hade tydligen försökt byta blöjor på gubben i Permobilen under natten. Och jag kan säga att hon hade fetmissat! Skit över hela rummet! Och som om inte detta var nog, hade någon av dem diabetes, för det låg sådana där nålar som man brukar ha för att kolla blodet, lite här och där.

Vad göra? Jo, in med gubben på rummet och stäng dörren fort som fan, så att inte stanken skulle sprida sig allt för mycket ut i korridoren. Vi hade ju 60-70 gäster som skulle gå förbi till frukostmatsalen.

När alla hade checkat ut, gick Stephan in till det stinkande rummet och berättade att de inte kunde bo en natt till, eftersom det var fullt. (Och det var sant)

Det blev ett jävla liv på dem, men Stephan gav sig inte och hotade med polisen om de inte gav sig av. Jag tror t.o.m. han hotade med att putta gubbfan utför trappan. :-) Men de gav sig ändå inte. Så polisen kom. Och jag kan berätta att jag har aldrig sett poliser tappa hakan förut, men dessa gjorde det så rejält att det blev gropar i marken. Och ögonen stod som råttpickar ur huvudet på dem också

För när fylleparet packat ihop sig, körde det iväg ett ekipage bestående av en styck Permobil, 18-20 plastakassar som hängde i drivor runt om gubben. Mellan benen på honom ställdes det en pall och på den satt assistenten.

På detta ressätt hade paret tagit sig, etappvis från Stockholm till Nybro. Så det tror väl fanken att det tog ett tag att ta sig från Kalmar till Nybro.

Polisen stod bara och skakade på huvudet och undrade om man kunde straffa någon för rattfylla på en Permobil. För paret var långt ifrån nyktra när det drog ut på nya äventyr. Polisen struntade i det, men följde dem länge med polisbil, för att se så de verkligen kunde hålla sig på trottoaren.

Städning av rummet? Ja, det tog ett tag!

Ovwr and out/Mamselamsen, som ibland undrar vad vi håller på med.


När jag får lust nästa gång, ska jag berätta om damen som rymt från en psykklinik i England och kom gående till oss med 15-16 kollin.

Den där fantastiska jordens dragningskraft.

För fantastisk är den.... för oss alla. Tänk om den inte hade funnit, hur jordnära skulle vi egentligen varit då? (Jaja, det finns ju vissa i världen som den inte biter på, de svävar hejvilt ute i det blå.)

Men hur som helst, jag upptäckte något alldeles fantastiskt med denna dragningskraft idag.

Varje morgon, sminkar jag mig och varje kväll sminkar jag av mig med medel som svider fan i ögonen. Men det svidandet är borta nu, för varje kväll när jag sminkar av mig, torkar jag bara av kinderna... för det är där sminket sitter efter en dag på jobbet. Och det måste väl bero på jorden dragningskraft?

Over and out/Mamelamsen, avsminkad, avklädd och avmätt

Skryyyt!

Jag har fått kassaapparatslångfinger!!
Kassaapparatslångfinger liten
Nagellacket sitter som berg på alla fingrar utom långfingret, där det är alldeles bortflagat p.g.a. all knapptryckningar.

Så om någon frågar en gång till hur det går på "Mamsans"... visar jag förbanne mig dem fingret.

Over and out/Mamselamsen,

Det åskar!!!!!!! UPPDATERAD!

*springer och drar ur alla modem och grejor*

Uppdaterad!
Flaskt alarm!

Det blev bara ett muller... sen drog det vidare. Inte en droppe regn fick vi.

Livet är så himla konstigt.

1. Jag börjar vänja mig med att vara dyngsvettig hela dagarna. Så nu kan jag ge mig fan på att det kommer att bli svalt i fortsättningen, så jag måste klaga på det. :-)

2 Jag har katthår i naveln, istället för vanligt ordinärt navelludd.

3. Jag ska alltså bli en "skrynklare".

4. Jag har ofrivilligt nästan slutat röka.

5. Jag diskar inte, nu för tiden, förrän disken själv går in och ställer sig i maskinen.

6. Nu har jag pengar i plånboken, men jag hinner inte göra av med dem.

7. Jag ska på kubbfest på Kennelklubben.

Livet är allt lite konstigt... men spännande.

Over and out/Mamselamsen, som nu ska idka en av dagens två höjdpunkter.... duschen!

Dagens höjdpunkter.

-Duscha
-Borsta tänderna.

Jag vet inte.... men jag tror jag snart måste skaffa mig ett liv.

Over and out/Mamselamsen, på väg till "Mamsans"

Jag, en blivande skrynklare?

Jag ska allvarligt överväga att bli en toapapperskrynklare, bara för att få bli en sann vän med med Bloggfrossa . Jag menar hur mesigt är det inte att vika toapparet ordentligt i 1/3-1/3-1/3.

Nån som hänger på, han verkar så ensam den lille stackaren?

Over and out/Mamselamsen, en sann vän.

En form av reinkarnation.

När man var yngre och skulle upp på natten.

"Aj... aj... fan... aj... jävlar!"

Några förlupna legobitar låg alltid kvar på golvet och hade lyckats placera sig exakt på min väg till muggen.

Nu för tiden.

"Aj...aj... fan... aj... jävlar"!

Nu är det kattssand, torrfoder, kattleksaker.... OCH kattor!

Over and out/Mamselamsen, ständig mamma.

onsdag, juli 26, 2006

Det slog mig en sak idag.

Jag läste alltid Linda Skugges blogg och krönikor förr.

Är det fler än jag som liksom glömt bort henne?

Over and out/Mamselamsen, som hellre läser Bloggfrossa om jag vill hitta rejäl bitterhet. :-)

Värmerekord idag!

32,4 grader!

Jag kör topless på "Mamsans" imorgon!

Vem kommer?

Over and out/Mamselamsen

Ge mig ett svar!

Detta händer flera gånger i veckan på "Mamsans". Och det har alltid hänt under alla de år som vi varit egna.

In kommer det en gäst... kan vara helt främmande... och pratar om lite av varje och sen kommer den ständigt återkommande frågan:

"Tja, och hur går det här nu då på Mamsans?"

Vad svarar man på det?

"Jo tack, vad tjänar du själv?"

Hur kommer det sig att det verkar helt accepterat att fråga ut en företagare om hur ekonomin ser ut?

Svara på det den som kan.

Over and out/Mamselamsen, förundrad

Aftonbladet idag.

Eslövs kommun har bestämt att de inte vill se vita plastmöbler på uteserveringarna och kan därmed neka tillstånd till nästa sommar.

Jag undrar om det är OK att ha gröna eller blå plastmöbler från Jysk?

Visserligen är jag ingen älskare av plastmöbler. Inte för att de är så himla fula, utan mest för att de faktiskt blir väldigt sköra i stolsbenen och efter ett par år lätt går av om man sätter sig lite vårslöst i dem. Jag har varit med om på ett ställe här i stan att båda "bakbenen" gick av och gästen for baklänges i backen. Och sånt kan bli väldigt dyrt för en restaurang om det går illa.

Den vita färgen reflekteras enligt dem också på ett obehagligt sätt på synskadade. I så fall borde de nog överväga att förbjuda alla vita flaggstänger, bilar, blommor och sommarklädda människor också. För att inte prata om den vita käpp som många synskadade har som hjälp. Snacka om att bli ständigt "bländad"!

Icke att förglömma mig själv! Jag är så vit att jag borde förbjudas för all framtid.

Over and out/Mamselamsen, med aluminiummöbler.

tisdag, juli 25, 2006

Ibland är hämnden så ljuvligt ljuv.

Vi hade ett vandrarhem en gång i tiden.
vandrarhemmet
Ett som var väldigt frekventerat under sommarhalvåret.

En kväll i mitten av juli, när hela receptionen var fullknökad med folk som skulle checka in, stormar det in en dam som bröt betänkligt på finska. I hälarna smög en liten... mycket liten grå mus till man. Damen trängde sig före alla och började gorma om att hon behövde ett rum.... nu! Stephan försökte förklara för henne att det var kö och att hon fick vara så förbannat vänlig och ställa sig sist. Men hon behagade inte lyssna på det örat och fortsatte att tjata och gorma om hur jäkla viktigt det var att just hon fick ett rum. Stephan gav upp och konstaterade efter en blick i liggaren att det fanns ett rum kvar, efter en avbokning. (Normalt i Glasriket är att det alltid är fullbokat överallt i juli och man ska vara jävligt glad om man hittar ett rum utan att ha bokat i förväg)

Ok... Stephan sa att vi hade detta enda rum och väntade på att hon skulle langa upp flisen, ta nyckeln och dra. Men icke! Hon skulle minsann titta på rummet, innan hon bestämde sig. Folk i kön började bli tämligen irriterade på henne. Men Stephan släppte iväg henne med nyckeln och orden: "Det är möjligt att jag hinner sälja det här rummet medan Ni är borta och då är de kört för Er". Kärringen bara fnös och drog sin lille gråe mus med sig uppför trapporna.

De andra kunde nu andas ut och börja checka in som normala människor. Efter en stund ser Stephan hur kärringen kommer nerför trappan igen och snabbt som ögat lyfter han den tysta telefonluren (alla de irriterande gästerna ser det) och precis när gapkärringen med bihang kommer in i receptionen med ett nådigt leende och säger: "Vi tar rummet", säger Stephan till telefonluren: "Vad trevligt.... välkomna" och lägger tillbaka den på sin plats.

Fattar Ni vilken känsla det var för Stephan att kunna säga till "bitchen" som än en gång trängt sig före alla andra, "Tyvärr sålde jag precis rummet" Snacka om att tantrackarn exploderade och höll på att riva stället. Men Stephan bara påminde henne om vad han hade sagt innan hon gick upp för att kolla rummet. Kärringen förstod snart att hur mycket hon gapade och skrek så skulle hon inte få något rum, så hon tog gubben, som var om möjligt ännu mindre nu, under armen och tågade ut ur vår eminenta boning med handväskan som ett livsfarligt vapen framför sig och folk kastade sig åt alla håll.

När detta "fantastiska" par var på väg över parkeringen, fick Stephan stående ovationer av alla bortträngda och nästan nedtrampade gäster som fanns kvar i receptionen.

Förmodligen fick djävulskärringen sova under en gran den natten

Vi fick rummet sålt på riktigt innan kvällen var över. Men även om inte detta hade skett, skulle det ha varit det mysigaste tomma rum som vi någonsin haft.

Over and out/Mamselamsen, som kommer att berätta mannen med ledsagare, som kom per permobil från Stockholm... nån gång när jag har lust.

Funderar...

på att testa ett par dagar att skriva på det språk som jag egentligen använder.

I så fall kommer Ni att baxna över vilken gigantisk vokabulär jag besitter

Over and out/Mamselamsen.

Det fina med värme. :-)

Man tillbringar mycket tid naken efter jobbet. Och man kan verkligen ta sig tid att titta på hur man ser ut.

Och jag konstaterar att det finns så otroligt mycket mer att titta på nu för tiden.

Over and out/Mamselamsen, som inte bryr sig så himla mycket

Ooops...

där deletade jag ett inlägg!

Inte avslöja för mycket om mitt privatliv.

Over and out/Mamselamsen, hemlig... tro det eller ej.

Uppdaterad.
Det är lite lustigt, men det är nog bara 10% av den riktiga jag som jag visar här på bloggen... förresten i Nybban också. I och med att jag inte är född här, så vet folk egentligen ingenting om mig. Och det är vääääldigt skönt!

Så jag har full förståelse för Silverfisken som tar en paus/slutar blogga.

Jag har skrivit om det förr och jag gör det igen!

Varför får man inte klaga över värmen?

-Den värme, som får mig att gå på knäna hela dagarna.
-Den värme, som efter ovanligt långa arbetsdagar gör att jag endast orkar ta mig hem, duscha och inte ett skit mer.
-Den värme som gör att kattorna far illa och ligger och flämtar på golvet.
-Den värme som gör att jag inte kan sova om nätterna.
-Den värme, som gör att löven här faller från träden.
-Den värme som nu gör att fiskarna här i Bolanders bäck, dör och flyter runt med bukarna i vädret.
-Den värme, som förmodligen ökar dödligheten bland gamla.
-Den värme som gör att maten ruttnar på nolltid.
-Den värme, som gör att människor inte vågar säga rakt ut att det känns för djävligt, men säger det i lönndom till mig.

Men visst är det fult att klaga. Ingen klagar högljutt i Sverige om någonting. Bara i lönndom... hemma vid köksbordet. Men är det å andra sidan ett jäkla gnöl!

Så alla Ni som dräller klyschan "inte klaga på vädret" omkring Er... jag är övertygad om att Ni emellanåt svär i tysthet över det.

Over and out/Mamselamsen, som vill ha höst!


Fatta vilken bra blogg jag har hittat.

Synd att hon bloggar på Expressen.

Kan ingen säga till henne att skaffa en riktig blogg.

Over and out/Mamselamsen, inget annat att gör just nu, än att läsa bloggar.

Inte för att jag vet varför jag är uppe.

Men klockan är fem och jag har redan ätit frukost.... frivilligt!

Jag vaknade tjugo över fyra och bestämde mig för att ligga kvar och lyssna på radion...P1, men hittade inte den kanalen. Jag "surrade" fram och tillbaka men det enda som fanns var alla dessa musikkanaler, så jag stängde av och gick upp istället och läste tidningarna.

I Östran hade de en artikel om hundnamn. "Hunden döps efter håren". Stora hundar, som Grand Danois döps gärna till Cesar och Ebba medan Yffar döps till Gucci och Gizmo.

När vi skaffade vår sista hund rådfrågade jag ett par hunddressörer vad man skulle tänka på när man döpte en hund. Och deras råd var att gärna ha kombinationen av s och t i namnet, då det är lätt för en hund att uppfatta. Så vår lilla Goldenvalp fick namnet Betsy, vilket endast användes under dressyrlektionerna och vid uppmaningar. "Gosenamnet" hemma var rätt och slätt Bettan.
Bettan liten
Kennelnamnet var i och för sig ganska häftigt, men ingen i familjen hade lust att kalla vår lilla rulta för "Hot on romance". Och tur var väl det, för tyvärr fick vi inte ta några valpar efter henne.

Vår nästa hund som ska bli, om jag får bestämma, en Tollare som ska heta Rufus eller Rusty. Men ingen hund förrän vi verkligen har tid att lägga minst fyra timmar av aktiviter om dagen. Och jag längtar ska Ni veta!

Over and out/Mamselamsen, som tydligen inte kan få nog av djurpälsar i soffan

måndag, juli 24, 2006

Jag kräks!

Vädret på TV säger 28 grader imorgon. Det betyder alltså minst 32 grader!

Jag kräks... torrkräks! För det kommer jag att göra p.g.a. vätskerbrist.

Over and out/Mamselamsen, värmehatare

”Mother from Hell”… har Ni hört talas om henne?

Jag har träffat henne idag!

In stormade en kvinna på ”Mamsans” idag med en hysterisk blick som irrade fram och tillbaka över matsalen. Med sig hade hon två små förskrämda barn… två och fyra år kanske. Den ena i sittvagn, vilken hon parkerade precis framför salladsbuffén och sen vräkte hon ut alla lillkillens leksaker på golvet. (Jag flyttade vagnen och sparkade in alla leksakerna under vagnen. Jag vill ju inte att andra människor ska snubbla på dem)

Sen kom hon fram till mig vid disken… hon hade bestämt att barnen var hungriga! Hon steppade fram och tillbaka och talade osammanhängande mellan kyldisken, salladsbuffén och läskkylen för att hitta något smaskigt till dessa barn. Normalt när föräldrar vill att barnen ska äta, brukar man kanske välja något som de gillar, som pannkakor med sylt och grädde. Men inte hon… hon valde olja- och vinäger marinerad pastasallad med kassler! Vilket småbarn gillar det?

Det gjorde de inte heller. Men morsan hade gett sig fan på att de skulle äta och samtidigt som hon hela tiden satt med telefonen mot örat, skrek hon hela tiden ”ÄÄÄÄT! Hela vårt köpcenter kunde höra henne och fler kom för att se vad som hände. Ungarna grät och morsan gick som en rabiessmittad hund fram och tillbaka framför ungarna. ”ÄÄÄÄÄT”!

Efter ett tag tog hon upp lillpojken och gick ut i korridoren, och vad hon hotade med där vet inte jag, men när de kom tillbaka grät pojken ännu mer och tryckte i sig två bitar av denna för honom, förmodligen jävligt äckliga pasta. Båda barnen skrek till slut och morsan, med telefonen vid örat, gav upp och gick ut… tvärs över korridoren till ”Guldsaxen”. Här skulle det fan i mig klippas hår! Flicka grät tyst, men när killen blev varse att han skulle klippas blev han helt hysterisk och skrek under en kvart: ”ÄTA MAT”! (Jag undrar om mamman hade hotat med att frisören skulle klippa öronen av honom om han inte åt?)

Nu var det kö på Guldsaxen, så mamman med barnen satt därinne i över en timme för att vänta på sin tur. Lillkillen grät och skrek hysteriskt hela tiden och ville inte bli klippt. Och flickan grät tyst!

Till slut blev tydligen alla klippta…. till vilket pris? Jo, att dessa barn kommer att ha jäkligt stora räkningar hos terapeuten när de blir stora.

Stackars, stackars barn.

Medan de var hos oss gick jag runt i matsalen och putsade och dammade allt jag kunde hitta, för att ha mamman under uppsikt och hade kärringjäveln gett sig på ungarna fysiskt, hade jag förmodligen gjort en sjuhelvetes ”Sidane” på henne, så mjälten hade hamnat nånstans uppe bland tonsillerna.

Och vet Ni vad som gör det ännu hemskare? Det var adoptivbarn!!! Vem fan har, genom enorma undersökningar kommit fram till att kärringen skulle vara en lämplig förälder till två adoptivbarn? Kärringen var ju inte ens varit kapabel att ta hand om en Vandrande pinne.

Over and out/Mamselamsen, skitförbannad… och då svär jag som en borstbindare.


Behöver jag berätta att vi alla på Köpmannen var helt slut när denna "semesterfamilj" gav sig av?

Kunde vi ha gjort något för barnen?

En av de löjligaste reklamfilmer jag vet.

Det är den från Kvikk kök.

"Alla har rätt till ett häftigt kök"

Vem fasen har rätt till ett häftigt kök?

Jo, de som kan langa upp 50-70 laxar.... och det har ju alla!?


Over and out/Mamselamsen

Det är inte utan att jag längtar efter vissa saker.




Jag är ingen sommarmänniska... jag gillar inte att kremera mig i solen eller bada i nån algbeklädd sjö.

Jag gillar september-oktober-november-december. Månader när "tvånget" att vara sommarlycklig och solbränd, uteaktiv, "grillfreak" äntligen är över.

Jag har aldrig fattat grejen med att all mat absolut måste grillas/brännas utomhus hela jäkla sommaren.

Dock kan jag vara utan januari och februari!

Over and out/Mamselamsen, som på lätta steg ska gå i ösregnet till jobbet.

"Blixtar och dunder, magiska under.."

Regn liten
Har Ni sett en vackrare bild?

Vaknade halv sex av dunder utanför fönstret.

Nu kanske det kan bli lite luft att inandas utan att flimmerhåren bränns bort vid varje andetag.

Over and out/Mamselamsen, i MORGONROCK!

söndag, juli 23, 2006

Man får reda på en massa nyttigheter när man går ut.

Vi håller oss ganska mycket på vår kant här i Nybban, men idag fick vi reda på att i vår lilla håla pågår rena maffiafasonerna.

-Försök till bedrägeri, för att inkassera ett hyreskontrakt som redan var skrivet på någon annan.
-Svartbar/klubb på en annan våning än det egentliga företaget, som alla tydligen vet om, utom vi. Fast nu gör vi... och vi ska hålla oss väldigt långt där i från.
o.s.v o.s.v.

Haha... det trodde Ni inte om Nybban va?

Over and out/Mamselamsen, som går sin egen väg

Nu är det f..n inte roligt längre.

Hett! liten
Over and out/Mamselamsen, överhettad


Det tror väl fanken att det är vattenbrist i Sverige nu.
Alla duschar ju tio gånger om dagen för att överleva.

Höjden av tidsbrist.

Det är att inte hinna plocka ögonbrynen.

De har vuxit sig så vidlyftiga, så nu när jag sitter med mascaran i handen, vet jag inte om det är ögonfransar eller ögonbryn som jag målar.

Over and out/Mamselamsen, som måste blir klar... ska på dejt... med min man!

Är det egentligen nån som bryr sig?

Ok... jag har fixat veckans disk nu och när jag stod där föll ögonen på diskmedelsflaskan. Äppledoft!!
Diskmedel liten
Jag vet att när jag köpte flaskan, stod jag länge och väl och valde mellan äpple- och citrondoft.

Men ärligt talat har jag inte tänkt på doften en enda gång när jag stått med veckogammal disk på söndagen.

Finns det egentligen någon, som bryr sig om hur fanken diskvattnet luktar, när man väl står där?

Over and out/Mamselamsen, som inte får producera en endaste blogg mer.... på ett par timmar. :-)

Jag undrar vad Martha Stewart skulle säga...

om hon fick reda på att hennes "votive holder" , som jag trodde var en ordinär ljuslykta, är den mest fantastiska askkoppen här?
Votiveholder liten
Jag tror hon skulle gråta blod.

Over and out/Mamselamsen, på G med det mesta idag.

Irriterande!

Det trycker på och man släpper allt och rusar på muggen. Ner med allt som är i vägen innan man sjunker ner på avsedd plats och slappnar av i alla muskler. Åhhhh…. Härligt!

Sen … toapappret är slut! Man tittar sig lite desperat runtomkring för att se om något kan agera toapapper. Inga Kleenex, inga bommulspads. Man sneglar lite på det vita badlakanet som hänger på väggen. Nä, där går gränsen.

Det är bara att skaka…skaka och sen knipa ihop knäna och med små, små steg ta sig ut genom toan, genom hallen, genom ”nostalgirummet”, genom ”mellanrummet” genom köket in i skafferiet för att hämta en toarulle, som självklart ligger längst in. Små, små steg tillbaka. Och hela tiden är man förföljd av två mycket intresserade kattor, som tror att matte leker med dem.

Tja, så började min sovmorgon.

Over and out/Mamselamsen, som redan varit i duschen

Sovmorgon!

Nu har jag legat i ett par timmar och vänt och vridit mig på mig i sängen för att verkligen njuta av veckans enda sovmorgon.

Men jag konstaterar att jag inte är något vidare på det där med sovmorgnar.

Jag har lyssnat på det ena programmet efter det andra på P1.

Bl.a. annat om morgondagens tandborstar, som är rena datorer och direktkopplade till spegeln. Så medan man borstar, kan man se i sin spegelbild var man har taskigt PH-värde och därmed slarvat. Nu skulle ju inte en sådan tandborste hjälpa mig särskilt mycket, då jag brukar stå och glo ut genom fönstret och filisofera medan jag rensar ut "den döda råttan".

over and out/Mamselamsen, pigg som lärka och varit uppe och studsat sen klockan sju.

lördag, juli 22, 2006

Jag har sett råkopian på musikvideon till "Better place".

Förbannade unge... jag gråter som en gris.

Over and out/Mamsegrinan

Ännu en jobb-historia,

När jag var sjöman!... *harkel* -kvinna.

Det var i Sydafrika och jag fick "förmånen" att veva ner fallrepet (trappan ner till land) Japp, vi gjorde det för hand på den tiden. Men jag tyckte det gick lite för sakta, så jag satte en jäkla fart på veven och med hjälp av "trappans" tyngd, gick det fortare och fortare och.... Va, f..n, jag måste ju få stopp på veven, så jag stoppade in handen och försökte få stopp på skiten. Njä, det gick ju inte så himla bra, för veven gick ju som blixtenes hastighet och med hela "trappans" tyngd bakom sig. Det sved till i handen och jag gav upp. Alltihop landade med ett jäkla brak på kajen och jag smög kvidande in i hytten.

Det gjorde ont!! Men på kvällen botade jag det hela med 96-procentig sprit från Kanarieöranna. Kalas! Om man blanda jordgubbssaft med denna dynamit blir det "Saft med kraft"... en ganska evärderlig sörja, eftersom saften inte löste sig i spriten. Alltihop blev som gelé. Men hjälpte, det gjorde det. Ända tills nästa morgon, när jag spydde som en räv. Förmodligen en kombination av bakfylla och djävulsk smärta.

Hur som helst. Vi hade lämnat Durban och var på väg upp till Mocambique, där jag absolut inte fick söka läkare (sa 2:e styrman) för där fanns bara "veterinärer". Så jag fick arbeta med min "döda" hand ända tills vi kom tillbaka till Durban igen. Men då sattes jag i en taxi till en läkarpraktik mitt ute i "ingenstans". Läkaren konstarade att jag hade en blodutjutning under en nagel och han värmde upp en gigantiskt stor stoppnål för att bränna ett hål genom nageln och dämed kunna pressa ut blodet som fanns under. Jojo, det fanns blod... men det var ju koagulerat sen flera dagar. Men den jäkeln han tryckte och bände på mitt stackars finger ända tills jag svimmade av smärta. började han fundera på röntgen... tack o lov. Japp... jag hade brutit långfingret!

Fixering av fingret/handen och desinficering av nageln och sen var det bara att jobba på som vanligt.

Sjukskrivning till sjöss... finns inte! Och det gick det, ag hade ju en vänsterhand. Och när vi anlände till Göteborg, ramlade min nagel.

Over and out/Mamselamsen, Er sjöman!


Tja, sen har vi ju historien om när jag inte fick komma ombord en kväll, för de trodde jag var en hora.

Eller, när vi var på safari och killarna från båten skulle ut och kissa bland lejon och noshörningar.

Eller när vi hade varit på "Father´s moustache" och ingen av killarna hade en aning om hur vi kom ombord. Mamsen fixade.

Eller när Stephan och jag var på en skitlyxig restaurang i Sydafrika, men att det lik förbannat ösregnade på mig när jag gick på muggen.

Eller när vi hade inbrott i hytten under natten och jag blev med barn.!!!!

Eller när Stephan och jag firade ettårig bröllopsdag och han fick hyra en kavaj som slutade vid armbågarna.

Eller när det amputerades en massa fingrar på folk för att de skulle gör inbrott.

Eller när en kille ramlade av stolen i kramper vid vinprovning.

Eller när båten invaderades av knarkhundar och killarna gick omkring med "grejor" i bröstfickorna

Herre Gud.... ge mig pension! :-D!

Fattar Ni hur mycket jag har att göra ikväll?

Kataloger liten
Over and out/Mamselamsen, bänkad i soffan med penna.

Hurra hurra hurra hurra hurra...!

Det åskar!

Man möter mycket roligt/konstigt folk inom mitt yrke. UPPDATERAD

- Dörren till uteserveringen är öppen, utemöblerna och blommorna är ute, dragväggen till korridoren är öppen, skyltarna är ute och ändå kommer det in folk och frågar om det är öppet.

- Vi har med alla variationer, i snitt tio olika dagens varje dag. Ändå kan folk kläcka ur sig: "Va, är det allt"?

- Varje dag kommer det en kille och frågar sig igenom hela menyn, pajer, mackor... och varje besök slutar med att han bara dricker ett glas vatten vid disken.

- För många år sedan, när vi hade ett värdshus här i närheten, hade vi en speciell/konstig matgäst som kom varje dag. Han var rutinernas mästare och allt skulle vara exakt likadant varje dag. Men en dag hade jag glömt att ge honom en servett och han blev förmodligen alldeles konfys, för när jag kom in i matsalen hade han tagit av sig ena strumpan och torkade sig om munnen. (Jag lovar... det är sant. Han hette Karl)

-Eller på samma värdshus, när vi hade julbord. Ett gäng med äldre damer skulle festa till det ordentligt. Och det gjorde de! Så pass att en av dem blev lite smått illamående efter skinka, Jansson, sill, köttbullar, lutfisk..... Jaa, jag vet vad det var som hon hade ätit, för hon spydde hela vägen ut till toaletten (framför alla andra gäster) Och jag fick rusa fram och försöka skyffla bort allting från heltäckningsmattan innan alla andra började spy också. Men kärringen var inte den som var den, när hon spytt färdigt och magen var tom, började hon om på julbordet. Och jag tror en massa gröt slank ner också. Och inte en endaste ursäkt kom över någons läppar.

Uppdaterad
-Eller när vi hade hotell/vandrarhem. Gäster gör entré och stormar fram och slår armarna omkring en. "Vi är här igen... visst kommer du ihåg oss? Vi bodde här för tre år sedan". "Javisst", säger jag med ett stort leende och försöker komma ihåg de 15-20.000 som bott de sista åren.

-Eller... när vi hade samma värdshus som jag skrev om ovan, när en stagad manlig gäst inte blev serverad mer av mig. Han blev något förtrytad på mig och skrek över baren: "Visa pattarna"! Då jäklar såg jag rött och rusade runt bardisken och handgripligen kastar ut denna inte helt lilla karl genom dörren. Hur jag bar mig åt, vet jag inte... förmodligen var det de där urkrafterna som poppade upp, för karlslusken satt väldigt förvånad på marken utanför dörren en lång stund. Stephan hade sett alltihop från kontoret och jag frågade honom surt, varför han inte hjälpt mig. Han bara log och sa: "Jag visste att du skulle fixa det på egen hand. Visserligen hade jag kanske inte räknat med att du våldsamt skulle kasta ut honom genom dörren".

Jaa, många är det gånger när jag blivit våldsam och t.o.m. "lappat till" gäster. Ingen tar mig i rumpan ostraffat!

Nä, nu ska jag inte skriva mer om mitt konstiga liv inom hotell och restaurang.... mat ska lagas!

Over and out/Mamselamsen, som idag ler åt många konstigheter ... och de är många!

Lite julstämning.

Tänk Er sådana där rara äpplen som man brukar ha till jul. Ja just det... de där rödrosiga runda sakerna som är doppade i sockerlag.

Visualisera ordentligt och Ni ser bilden av mig.

Här sitter jag... om inte rödrosig, så i allafall rödbrusig och rund... och hela jag har ett tjockt krispigt lager med.... intorkad svett. Dock har jag ingen pinne instucken någonstans... tack o lov.

För att Ni inte helt ska tappa julstämningen, kan jag meddela att Ni behöver inte tugga på mig.

Over and out/Slamsemamsen

Hoppsan!

Såg just att jag och Jessica har namnsdag idag.

Jag fick mitt namn Madelaine, efter en liten judisk flicka som min farmor hjälpte under andra världskriget. Så jag bär mitt namn med stolthet.

Over and out/Maddelamsen


UPPDATERAD!
Hade mina andra släktingar fått bestämma, hade jag hetat Una också, eftersom de ville att någon skulle bära delar av släktnamnet "Una-Hans". Vilken tur att jag slapp.

Konstiga AF.

Vi har en bekants dotter som av olika anledningar skulle vilja praktisera hos oss på Mamsan. Bl.a. för att få arbetslivsrefarenhet och komma ut bland folk. Men på hennes möte på AF sa de bara: "Ja men, det kan väl inte leda till något jobb där". Nää, det kan det kanske inte... vi är ju ganska nystartade och vågar inte anställa än. Men vi hade kunnat ge henne en massa nya kunskaper och erfarenheter.

Stackars tjej... bara för att hon inte har fyllt 20, har hon tydligen inte rätt till någonting. Trots att de flesta arbetsgivare kräver arbetslivserfarenhet.

Och vi hade kunnat lära henne detta jobbet... det är inte första gången som vi lärt ungdomar att hantera en kassaapparat, bära massa tallrikar på en gång.... och bli "serviceminded".

Men tydligen tycker AF att det är bättre att hon håller sig helt inaktiv två år till. Snacka om att uppmuntra egna initiativ!???

Over and out/Mamselamsen, ger inte ett skit för AF... och har aldrig gjort.

fredag, juli 21, 2006

Poesi!?

Jag gick naken hem från jobbet
och lät de efterlängtade dropparna från skyn
väta min sedan länge, uttorkade kropp.

Jag log!

Sen ljuger jag som en häst travar.... men regnar gör det sedan flera timmar och jag ler.... faktiskt jublar.

Over and out/Mamselamsen, blööööööt!

Konstigt!

När jag går in på olika kvällstidningar för att läsa, ser jag att en massa hyperlänkar (de blir lila-rosa efter tryckning) redan är tryckta. Länkar som jag inte tryckt på, då det är en massa om fotboll. Stephan... nä, han läser inte kvällstidningar på nätet.

Är det någon som tagit sig in på mitt ADSL... in i datorn??

Läskigt!

Over and out/Mamselamsen, okunnig.

Lur?

Jag beställde ett antal hotellrum i Stockholm igår på hotels.com och det är minsann inte riktigt så billigt som det "sägs". För när bokningen är nästan klar, är summan en helt annan. Huxflux ska man betala en massa serviceavgifter på 15-30 %.

Vad då service? Det är ju för tusan jag som fixar bokningen, de gör inte ett skit mer än kollar i datorn att det är bokat. Det är ju jag som borde få betalt!

Jag har inget minne av att jag betalade en massa avgifter när jag bokat via hotels.com, de gånger jag varit utomlands.

Over and out/Mamselamsen, snart på väg till käring- och gubbträff i Stockholm.

torsdag, juli 20, 2006

Det här är absolut bland det bästa jag vet.

Taket liten

Over and out/Mamselamsen, som fortsätter

Synd att jag inte hade kameran med mig till Mamsans idag.

Stephan svettades för första gången i år. Hela pannan glittrade, när han rusade fram och tillbaka och langade raggmunkar med fläsk och kroppkakor ut till mig i matsalen... om man nu kan kalla det matsal.

Jag fattar inte ett skit... den karlen far alltså inte illa av att det är svinvarmt i det lilla köket. "Det är sköööönt", säger han bara.

Det måste vara något fel på honom. Ska låta analysera honom lite framåt hösten... magnetröntgen eller så. För fel på hjärnan är det helt klart.

Over and out/Mamselamsen, apsvettig

Man kan tycka vad man vill om Bert Karlsson.

Och jag gör det!

Men det är inte utan att jag blir lite nyfiken på denna skandalbok. Han påstår att han kan verifiera allt, så ingen kan stämma honom.

Hihihi.... jag älskar smaskiga avslöjanden.

Over and out/Mamselamsen, hyena

Dagens citat i Barometern.

"Om du känner dig oersättlig,
ta en promenad på kyrkogården"./Okänd

Tror jag ska gå en runda idag. :-)

Mamselamsen, med ständig hybris.

Vilken tur att de tog hennes version...

så det inte blev en sjukdoms- och skadeartikel istället.
Intervjun liten
Och fotot.... tja, det är ju nästan 10 år gammalt. :-D

Over and out/Mamselamsen, som bryr sig mest om att hon blir frisk.

Jag hoppas vid Gud att detta är ett skämt.

Expressen har idag en artikel om det nya Holländska partiet som vill bryta tabun och intolerans samt ta bort stigmatiseringen runt pedofili genom att legalisera barnpornografi. De vill även göra tunga och lätta droger legaliserade, samt ge rösträtt till 12-åringar. *ramlar av stolen i ren chock*

Som tur är har dessa tre pedofiler, som startade partiet, inte lyckats värva en enda medlem. Måtte detta partiet gå en lång och kvalfull död till mötes.

Over and out/Mamselamsen

onsdag, juli 19, 2006

Nu är det rötmånad... eller snart i allafall.

De små jävla flugorna är här.

Over and out/Mamselamsen, fruktoman.

Finfrämmande på Mamsans idag.

”Kan vi få pannkakor med sylt och grädde till Vildingen”!. Jag fick nästan hicka och tittade upp. Japp, där stod "En vildings bravader" med hela familjen. Såååå jäkla kul!

Och vilken tur att vi hade det lite lugnare idag, så jag hann sitta ner och snacka lite allmän skit om bl.a. mina fotbeklädnader, som för övrigt var det första hon spanade in vid disken. Appappapp… inga stödstrumpor idag! Dock hade jag sådana där microsmå strumpor, som inte ska synas när man har skor på sig. Jag hade sådana… med sandaletter! Och inte nog med det, det var hål på dem också. Glamour-Mamselamsen föll som en gråsten.

Men så himla kul att få ännu ett ansikte på en bloggare. Snygg karl hade hon också!!!

Vildingen-himself? Han var en vilding, fast inte så fasligt. Han tog sig en promenad på gågatan nedanför uteserveringen och pratade med tanter med rullatorer.

Nästa!

Over and out/Mamselamsen, nyduschad och med ett glas vin bredvid datorn

Jag i telefonintervju idag!

Fick ett samtal från en tidning till Mamsans idag. En telefonintervju…. om Camilla! Tja, vad skulle jag säga? Det blev mest om hennes alla skador och sjukdomar…. och ingenting om hennes musik.

Efter ett par timmar ringde tidningen upp igen… de hade nog kommit underfund med att en intervju med en mamma inte var så himla lyckat. Jag menar… mammor är ju mammor, är ju hönsmammor. :-D
Så de undrade om jag inte hade telefonnumret till Millan självt istället… och det hade jag! "Good choice" tidningen!

För det är fasen inte lätt att berätta vad Millan håller på med… det är ju så mycket som jag inte får/kan berätta.

Over and out/Mamselamsen, som haft finfrämmande på Mamsan idag.

Kan man skämta om rattfylla?

Det gjordes det på "Allsång på Skansen" igår.

Bräck, Lundin och Magnusson själva, tyckte tydligen att det var vansinnigt kul.

Med tanke på att Sven-Erik gått ut i media och berättat om att han "haft problem med spriten" som det ofta så vackert heter (i mina öron låter det som alkoholism) tycker jag att det var hänsynslöst mot hans anhöriga att skämta om det.

De har förmodligen levt med denne alkoholist i åratal, med allt vad det innebär av ständig ångest, rädsla, förnedran, svek o.s.v. Och att börja skämta och förminska alkoholproblemet skulle i sig kunna vara ännu ett svek.

Sven-Erik! Ge dina anhöriga och dig själv tio år av nykterhet och sen kan du börja skoja om det som var, då kanske... men bara kanske, dina anhöriga också skrattar. Men inte nu.... det är fortfarande ett öppet sår för dem.

Over and out/Mamselamsen, inte ett skit imponerad över medvetet presumtiva mördare



Det sägs att ca 10% av alla i Sverige "har problem med spriten". Runt varje "problemmakare" finns minst 4 personer som mår dåligt. Räkna sen ut hur många som är drabbade i Sverige. Problemet är mycket större än gemene man kan tänka sig.... och framför allt är det oftast dolt bakom neddragna persienner, ett glatt ansikte.... tja, en "snygg fasad" helt enkelt.

AA
Alanon/Alateen

tisdag, juli 18, 2006

För att återknyta till gårdagen.

"Det är inte utsidan som är viktigt, utan insidan"
Småsockar liten
Det gäller idag också... tack o lov!

Spana även in min fläckvisa solbränna. Vad gör man inte för att bli "snygg" med B.U.S.? :-D

Nä, nu ska jag lägga mig i soffan och invänta "Du blir vad du äter". Efter varje sånt program startar jag ett nytt och hälsosamt liv och börjar med att öppna kylskåpet och titta lystet på potatisens groddar. Det om något borde vara bland det mest hälsosamma i det här huset.... och ge mig en avföring som inte är kattskit.

Over and out/Mamselamsen, efter en rosa mazarin


Uppdaterad efter en stund.
Asch, det var ju "Biggest looser"... men jag kan spana på groddarna ändå.

Idag var en sådan där dag...

när jag säger till Stephan: "Det känns som om det blir en lugn dag idag".

Och vad tror Ni händer?

Mm, just det... soprent överallt!

Over and out/Mamselamsen, som går på knäna in i duschen



Men imorgon blir det nog en lugn dag. :-)

"Brun utan sol" är askalas!

Funkar speciellt bra på hälarna.

Over and out/Mamselamsen, med strumpor idag.

"Fruntimmersveckan"!

Ska det inte regna då?

Over and out/Mamselamsen, soltrött

Kontroversiellt?

Kamprad har investerat i ett företag som letar guld i Sverige. Men när de även började nosa på uran, blev det skriverier om att det är kontroversiellt.

Man kan använda uran till kärnkraft, massor med andra grejor och kärnvapen .

Jag köpte en kniv häromdagen. Den kan jag använda till att skära bröd, öppna kuvert, peta naglarna och mörda en massa människor.

Hur kontroversiell är inte jag?

Over and out/Mamselamsen, en möjlig massmördare


Förresten har vi flera sågar i källaren, bensin i tanken, hammare med tunga, tunga huvuden... för att inte snacka om alla spetsiga saxar.

måndag, juli 17, 2006

Det sägs att det inte är utsidan som räknas.

utsidanliten
Och ibland är jag väldigt glad över det.

Over and out/Mamselamsen, het som få.

En suddig bild...

på en suddig katt med fortgående konstiga matvanor.
NektarinEbbaliten
Jag fick freda mig med näbbar och klor, för att få ha nektarinen ifred.

Over and out/Mamselamsen, som trots allt har duschat.

Vet Ni vad höjden av trötthet är?

Det är att fortfarande sitta vid datorn, svettig som ett svin, med ett badlakan om kroppen och inte orka gå de 11 stegen till duschen.

Over and out/Mamselamsen, aptrött.

Om Ni inte hör av mig mer idag...

så har jag blivit uppslukad av denna.
Redouteliten
Jag ska beväpna mig med penna och kaffe och sen ska här kryssas av bara fanken. Små kryss för lite snyggt och stora kryss för "vill ha". Sätter jag sen en rund ring runt krysset, betyder det att jag vill att Stephan ska köpa det till mig. För själv köper jag inte längre från La Redoute... storlekarna är fullständigt galna. (Galna= ibland stora, ibland pyttesmå)

Men kryssa ska jag!

Over and out/Mamselamsen, som känner sig som ett litet barn med en leksakskatalog inför julafton.

Oh... kära nån!

Jag har hört den nya inspelningen av "Better place-Tille´s song" . (Detta är den gamla versionen)

Jag må vara hennes mamma, men jag har nog sällan hört något så vackert, nu när det är med full orkester.
Millan svartvit
Nu väntar hon bara på att musikvideon.... som har ett gigantiskt överraskningsmoment, ska bli klar. Det är mycket med det där att "mixtra" och klippa.

Sen Sverige, får vi se om Ni vill ha den.

För övrigt kan jag meddela att bortsett från ryggen (som hon nu ska få sjukgymnastik för), så är allt annat fysiskt djävelskap för den ungen under hyfsad kontroll, så här långt. Njursvikt, cellförändringar, astma o.s.v. Jag vågar nog andas lite lättare imorgon... peppar peppar!

Jag har inte velat skriva så mycket om det förut, men nu när allt ser ut att reda upp sig, kan jag.

Over and out/Mamselamsen, oerhöööört lättad.

söndag, juli 16, 2006

Slänger ut en fråga som vanligt.

När det är Svenska mästerskapen i friidrott i Sverige och alla deltagare är svenskar.

Verkar det inte lite fånigt att springa runt och vifta med en svensk flagga när man vunnit?

De kunde väl.. om det nu absolut måste viftas... köra med de regionala flaggorna. Skåne har en... Öland har en o.s.v.

Over and out/Mamselamsen, kanske ute och cyklar

Jag är en rackare på att säga till folk:

"Lyssna på din kropp, den slår snart tillbaka på dig om du inte sköter dig"!

Tror Ni att jag lyssnar på mig själv?

Inte ett skit!

Men det ska det snart bli ändring på om jag så ska skaffa hörapparat för att höra mig.

Over and out/Mamselamsen, med ont lite här och där.

En alldeles perfekt söndag idag.

Söndag2 liten
Söndag5liten
Söndag3liten
Söndag4liten
Söndag1liten
Over and out/Mamselamsen, som nyss vaknat från en tupplur med nya konservöppnaren i famnen.

Innan jag beger mig ut i livet.

TV:n står som vanligt på i rummet bredvid och just nu är det "Alla älskar Raymond". Jag får nästan tuppjuck av att höra en replik och så skrattar någon form av hysterisk publik . *poff, så var den TV:n avstängd*

Jag var för ett par år sedan publik på inspelningen av en likande Amerikansk show. Och jag kan lova.... vi skrattade inte! Det var timmar av omtagningar och vi i publiken fick inte gå ut och kissa om vi behövde. Vi kunde ju Gud bevars störa de på scenen, när de stod och diskuterade vad och hur saker skulle sägas.

Jag tror att de har en skratt-proffspublik inspelad i förväg. För skulle de ha med den publiken som jag satt bland, hade det inte blivit särskilt mycket skratt... mest bara stön över hur varmt det var och snack om hur man kunde kissa på golvet utan att det märktes.

Over and out/Mamselamsen, på väg.

Jag hör hur de riktigt skriker:

"Sänd mina rötter regn"
Gula löv liten
Over and out/Mamselamsen, som håller med dem på varje punkt

"Kvinnors bröst blir allt större"!

Japp, det kan man läsa om på Aftonbladet.

Jag kan ställa mig i raden bland de som upptäckt det. Av någon förunderlig anledning har mina behag expanderat två storlekar. Silikon? Nix. Gått upp i vikt? Lite.

Syrran säger att det beror på alla hormonstinna kycklingfiléer som jag proppar i mig flera gånger i veckan.

Och är det så... kan jag även hitta förklaringen till varför jag kacklar värre än förut och att min be-fjädring/behåring har ökat de sista åren. Dock värper jag ganska dåligt... faktiskt sämre än någonsin.

Jag har funderat på att gå över mer till fisk, men vågar inte. För vem vill bli torsk?

Over and out/Mamselamsen, direkt från den lilla leopardmönstade

lördag, juli 15, 2006

TV:n på!

Anna Book dansar bättre än hon sjunger!!

Over and out/Mamselamsen, med TV:n i rummet bredvid.

Det var ett tag sedan jag kollade läget.

På den här sidan, kan man räkna ut hur mycket... bajs man presterat under livet.

Jag kan med stolthet berätta att jag lyckats klämma ur mig lite drygt 2,6 ton.

Snacka om hög!

Over and out/Mamselamsen, som är en rackare på att prestera mycket skitsnack också.

Man får vad man betalar för.

Fy fanken! Det här vinet köpte vi på Liedl i Polen förra året och jag tror det kostade 6-7 kronor.
Äckelvin liten
Normalt brukar jag inte vara så himla kitslig... allt vin smakar gott efter två glas. Men jag betvivlar att detta skulle smaka gott ens efter en hel flaska. Så full blir jag aldrig!

Jag hade förväntat mig något lite svalt torrt till landgångarna. Visserligen borde väl korken ha gjort mig betänksam... men icke. En stor klunk tog jag och jag tror tungan skrumpnade på två röda. Det här vinet smakade äckelsött med en blandning av körsbär, kanel och Vermouth. Jag tror inte ens det duger till matlagning.

Over and out/Mamselamsen, som övergår till Cognac.

Anti-modeblogg!

Idag på förmiddagen hade vi tid att ta en fika på uteserveringen och min käre make och jag var fullständigt överens om en sak.

Det finns ingen som passar i schorts!!

Det gick förbi personer i alla de storlekar och kön. Det spelar liksom ingen roll... det är skitfult på alla.

Den som vann idag, var en medelålders man som kom spatserande i gigantiska, neonfärgade Hawaiischorts och till det hade han en randig T-shirt.... nedstoppad!!!

Ingen kan skylla på värmen, för de flesta av de som gick förbi hade tennissockar uppdragna på halva vaden. Så det enda nakna som kunde svalkas på benen var 10 cm.

Over and out/Mamselamsen, schortslös.

*harkel*

Vågar jag egentligen skriva detta?

Jaa, det vågar jag.

Jag tycker det är lite höst i luften. Äntligen!

Slå mig inte, för jag står här och gör V-tecknet och skriker: "Love, peace and understanding".

Over and out/Mamselamsen, som älskar september, oktober, november och december.

Lördag eftermiddag!

Hurra! Ledig ca 45 timmar... sen börjar vi om igen! Måndag, tisdag, onsdag......... lördag. Hurra!

Vi hade tänkt att gå ut och äta ikväll, men vi kom fram till att vi inte orkar, när vi redan sitter nyduschade i varsin morgonrock.

Men smaska ska vi!

Ett par gånger om året gör vi landgångar... löjromstoastlandgångar. Löjrom för ett par hundra spänn slafsar jag på... men det blir ändå billigare än att gå ut och jag njuter fasen så mycket mer.

Over and out/Mamselamsen, som snabbskapar idag.

Alltså...UPPDATERAD!

det känns inte så himla glamoröst när folk googlar på:

"bra tömning"

och hamnar hos mig!

Over and out/Mamselamsen, förtrytad igen.


Uppdaterad.

Näääääää......... nu har någon googlat på "kissar i munnen"!

Nu går jag och dränker mig.

Ärligt!

Kan det egentligen bli mycket snuskigare än så här?
Snusk.

Over and out/Mamselamsen, snuskhummer.

F´låt språket.

Men nu får det faan i mig vara nog!

Jag skiter i om det är muslimer, judar eller Hizbollah.

Nu slutar Ni omedelbart att skjuta på på barn, kvinnor, gamla och andra civila som bara vill leva sina liv i lugn och ro.

Och det ska ske idag!

Annars ska Ni få med mig att göra! *gnisslar tänder och rasslar med guldkedjorna*

Over and out/Mamselamsen, förtrytad

fredag, juli 14, 2006

Horisontellt läge.

Låg i soffan och tittade på programmet där Viktoria fyller år. Allt var frid och fröjd tills en viss artist.. no name.. gick upp på scenen. Då blev det är jäkla liv från Stephans rum.

"Skruva neeeer"!

Jag bytte kanal, både för Stephans skull och för mitt själslugn!

Over and out/Mamselamsen, med absolut gehör.

Jag har hört att det finns folk som fredagsstädar. UPPDATERAD!

Hur fanken orkar de?

Jag kommer hem och tittar på dammsugaren, ser jag bara en ovanligt bra avställningsplats för vinglaset och en utmärkt fotpall.

Over and out/Mamselamsen, aptrött

Uppdaterad.
Sixesandsevens undrade vad jag hade för dammsugare. Hon undrade säkert hur man kunde ha den som avställningsplats för vinglas och ha som fotpall. Men kolla bara... den är ju som gjord för det.
Dammsugaren liten
Kolla helst inte hur det ser ut under skåpet. Dammsugaren står mest där för att skrämma bort alla dammråttor... eller som en del positiva jäklar vill kalla dem... änglahår!!! Här finns f...n inga änglahår, för här rullar kvalsterstinna dammråttor runt fötterna. Så det så!

Over and out/Mamselamsen, efter två glas vin... och då börjar hon svära. :-)

Jag är så himla konstig.

Idag försvann en liten liten bit av mitt nagellack, när jag skulle öppna en burk med Cola. Och under resten av dagen, kände jag inget annat än den nakna nageltoppen. Den pyttelilla omålade biten gick som ilningar genom kroppen.(Det är så avskyvärt fult med avskavt nagellack.)

Vågar man fråga om det finns fler som känner så?

Over and out/Mamselamsen, manikyrpedant.

Det är underbart vilka erbjudanden man får i postlådan.

I våras ville ju Amelia locka mig till prenumeration, genom att skicka på mig ett jäkla "senilsnöre". Igår fick jag ett erbjudande från någon bokklubb som heter "Livskraft"... och för att locka mig rejält, hade de skickat med en blyertspenna... en sån där i trä som man ska vässa. Ooooaaaooow... hur lockad tror Ni att jag blev?

Men idag minsann låg det något riktigt lockande i brevlådan. Tydligen har jag kort-prenumererat på någon tidning, för jag fick det här. Vilken tidning, har jag ingen aning om.
Muthalsband liten
Jag menar... ska jag mutas, då ska jag mutas rejält. Och då krävs det mer än tantiga senilsnören och uråldriga träpennor.

Bara för att jag är +50, betyder det inte att jag sitter i en gungstol med glasögonen på näsan och löser korsord hela dagarna. ((Även om korsord är kul... ibland.)

Over and out/Mamselamsen, hysterisk antitant.

Åsså till den andra dottern!

Minsann, om inte Jessica har blivit stor/Svensson. :-)

Jag menar.... "Allsång på Skansen"!

Men visst, hon ser ju det "live" och då kan man ju ägna sig åt picknick ihop med trevliga människor och Anders Lundin och Carola blir lite sekundärt. :-)

Fast lite avundsjuk är jag... i den här stan är Tufftufftåget det mest spektakulära. (Tåget som jag hörde i kön på Konsum, blev påkört häromdagen. Inte konstigt med tanke på att "lokföraren" kör som en idiot med alla de öppna vagnarna, genom stan)

Over and out/Mamselmamsen, "Svensson"

None!

Idag har jag absolut inget att skriva om, så jag sätter mig på balkongen istället och njuter av den gulnande björken och de fnösketorra gräsmattorna istället.

Och då ska jag skicka missilliknande tankar till Camilla om att hon nu måste börja träna igen. Efter gratiskonsultationer i mailen från "Hemligdoktorn", lär yoga vara det bästa.

Hör du det Millan! Ta upp yogan igen, för gör du det och sköter dig exemplariskt, kan det hända att ryggen blir bättre än de flestas. Och gör det ont... så är det inget farligt... bara fortsätt.

Over and out/Mamselamsen, mer orolig än jag verkar här.

torsdag, juli 13, 2006

24,8 grader utomhus.

Jag fryser!

Skulle någon vilja vara så himla vänlig och slå mig i huvudet.

Over and out/Mamselamsen, förbaske mig inte riktigt klok.

Jorgubbar.

Vi käkar så mycket jordgubbar varje dag och järnvärdet i kroppen stiger till gigantiska höjder.
JordgubbsEbba liten
Så när det väl börjar regna, kommer vi förmodligen att rosta.

Over and out/Mamselamsen, med kattor som har mycket underliga matvanor.

Appappapp... promotion och namedropping på hög nivå.

Innan vi börjar med det, kan jag tyvärr berätta att Camillas rygg aldrig kommer att bli helt OK. En av diskarna kommer inte att återhämta sig, den buktar oroväckande åt ena hållet. Dock kommer hon att hålla på med sjukgymnastik och framförallt bygga upp magmuskulaturen, för att göra det så bra som möjligt. (Du doktorn här på bloggen...no name... kan det vara så?)

Och sen det roliga.

Hon har genom sin manager Nick fått kontakt med en kille (KC) som spelar och sjunger i "Korn" (som nu är på världsturné. Ni vet det gänget som skulle ha spelat på Hultsfredsfesitvalen, men sångaren (Jonathan Davies) fick hjärnblödning eller vad det var, så det blev inget.) Hur som helst... KC har skrivit en låt, som han skulle vilja att Millan hade med på sitt kommande album (och att han fick vara gästsolist). Snacka om att man i så fall inte kan "facka" det albumet, för KC:s låt har lite "Evanecanse" över sig.

Sen var det en annan grej med någon från American idol.... men det har jag glömt vad det var. Hon får väl blogga lite själv också.

Over and out/Mamselamsen, som MÅSTE ta tag i äckel-köket.

Hör upp alla hårvårdstillverkare!

Se till att ha olika färg på flaskorna till schampot och balsamet, så jag slipper tvätta håret tre gånger.

Hur i himmelens namn ska man kunna se skillnad på två turkosa flaskor, när man har lödder i ögonen och därmed famlar i blindo.

Over and out/Mamselamsen, med väldigt rent hår.

"After work".

Jag kommer hem - tar av mig mina "fotplåster"- strechar ut vaderna och hälsenorna - sätter mig en stund vid datorn.

Men likt fördömt, när jag reser mig upp och ska gå ut i köket, stapplar jag fram som en skitpackad Pomperipossa med hälsenor stela som.... Bosse Ringholm.

Varför?

Over and out/Mamselamsen, på väg in i duschen.... idag IGEN! :-)

Slänger ut en (två) fråga innan jag sticker till jobbet.

Kriget mellan Palestina och Israel har ju pågått i evärdeliga tider och man ser ingen ände på det hela.

Frågorna är:
-Vill egentligen de styrande att kriget ska ta slut?
-Är det de internationella vapenhandlarna som "hjälper till" att hålla bl.a. detta krig igång? (De som köper begagnade "krigsleksaker" på ställen där det börjat lugna ner sig och säljer av dem på ställen där det finns oro)

Jag har ingen aning.

Over and out/Mamselamsen, som faktiskt är påklädd.

Gud så konstig och hemsk jag är.

Jag läser kvällstidningarna, som inte är några kvällstidningar längre, på nätet.

Ögnar igenom krig, bombdåd, hundratals döda, svält, terrorism med ännu fler döda, massaker på busstation.... och lämnar det där hän med en axelryckning, för att istället med mycket stort intresse och engagemang läsa om en gorillaunge som nu börjat lära sig gå.

Är det detta som kallas att "blunda för verkligheten"?

Over and out/Mamselamsen, från den där leopardmönstade saken

Värmen knäcker mig faktisk!

Många tycker säkert att jag gnäller i onödan, men jag blir totalt "lost" av den.

Igår stack jag hem redan klockan fyra, för benen inte bar mig längre. Jag tömde kattlådan och gav kattorna mat, sen bara dånade jag av i soffan och sov i princip till nu.

Jag drack ordentligt... jag fick i mig salt ordentligt... jag åt ordentligt. Fixar helt enkelt inte när hjärnan kokar.

Överallt i Sverige har det regnat och åskat, men inte i Nybban. Här kom ca 27 regnstänk i förra veckan. Stackars mig och stackars alla björkar, som börjat gulna och tappa bladen. (Björkarna alltså.)

Over and out/Mamselamsen, gnällfis

onsdag, juli 12, 2006

Kommer Ni ihåg Sven?

Han är på väg att "sys in".

Jag visste väl att det inte kunde vara en särskilt smart människa som klottrar ner en hel stad. Han var så jäkla korkad, så han har blivit filmad ett antal gånger. Först av en privatperson, sen klottrade han på bankomaterna och tänkte inte på att han blev filmad hela tiden.

Hahaha... jag undrar vad han har för en förklaring.

Over and out/Mamselamsen, på väg in i duschen... som vanligt.

Snälla.... kan Ni inte ta åt Er denna bilden av Mamselamsen istället.

Jag jobbar hårt… jag är smart, jag har blonda slingor och snart ska jag åka till min far som har fullt upp att hantera sina miljoner, så att jag inte ska behöva leva på min snålt tilltagna lön på ”Mamsans”. Alla vet ju hur dåligt avlönade egna företagare är... och jag vill ju egentligen inte berätta för Er, att jag är ständigt sponsrad av min familj.

När jag kommer dit, till ett av hans gigantiska hus, står bordet dukat med stora gnistrande kristallglas och kandelabrar. Och minsann har han inte satt ut placeringskort till oss två också.

Självklart dricker vi ett glas väl kyld champagne, stående i salongen innan han leder in mig till matsalen. (Det är då jag tar ett kort på mig själv i min outfit och jag har fullt upp med att få till posen med de "kissnödiga" benen) Det är ordning och reda på den karlen… han vet allt om vett och etikett och hur man rör sig i de rätta kretsarna. Och då är detta frukost!!!!!

Efter maten tar vi en liten promenad över ägorna… klappar lite hästar, Ulmerdoggar och så.

Men poolen… var f..n är poolen? Jag vill sitta där och doppa mina välpedikyrerade fötter.

"Pappa..pappa, jag vill ha en pool, det kräver min image!"

"Javisst lilla vän, det fixar jag i eftermiddag."

Over and out/Mamselamsen, som ger Er en illa dold bild av en fattig och supersmart egenföretagare, som gör allt för att så småningom få röra mig bland de "stora kanonerna" :-D

Blir stjärnorna vekare och vekare?

Jag läste på Expressen att Håkan Hellström råkat ut för "en klädattack", när han var med på Allsång på Skansen. Någon slängde bl.a. upp ett genomskinligt rosa linne på honom. Och han blev generad!

Jag minns när jag satt förhäxad framför TV:n och kollade in in "Tjuren från Wales". Det handlade minsann inte om några oskuldsfulla linnen då. Där slet tjejerna i publiken av sig trosorna och slängde upp på denne "sexbomb". Och han blev inte ett skit generad. Jag tror... jag är inte alldeles övertygad, men jag tror han senare sålde dem på Ebay med stor förtjänst. :-)

Men å andra sidan fanns inte orden Bimbo, sexattack eller nakenchock då heller.

Jaa.... himla länge sedan är det. :-D

Over and out/Mamselamsen, som satt i blonderade slingor i håret och är djupt besviken över att ingen kallar mig Bimbo.

tisdag, juli 11, 2006

Jag fixar spyor och jag fixar bajs.

Men det finns två saker som är så äckliga så jag verkligen får klämma ihop halsmusklerna till det yttersta för att inte spy rakt ut.

Det första är: Tuggad mat som av olika anledningar läggs tillbaka på tallriken.

Det andra är: De blå plastade hakklapparna som ligger hopknögglade kvar på brickorna, när jag ska bära ut dem.

Over and out/Mamselamsen, inte så jäkla tuff trots allt.

Copy-cat!

Ilva lägger alltid ut så fantastiskt vackra bilder på blommor och så.... ja, åsså alla recepten förståss. Och jag tänkte idag, att jag inte skulle vara ett skit sämre.

Tataaa...
Blomma liten

Over and out/Mamselamsen, mallig som få.

Jag följer med intresse Lassbo vs "Hela världen".

Men det enda jag har att tillägga.

Jag skriver om:
-kattor
-Camilla i Hollywood
-guldiga saker
-en massa skit

Jag är här i Bloggeriet "en prålig, skitpratande och promotiongalen kattmatte".

Och vet Ni?

Jaa... det är jag... här!

Over and out/Mamselamsen, som blir den bild jag ger Er. Den är inte riktigt sann... men det vet ju inte Ni. :-D

Någon måste hjälpa mig!

Jag har haft en diskussion med en gäst idag. Vi kunde inte enas om tecknet med pekfinger och långfinger upp i luften.

Jag påstår att det betyder Rock´roll och han sa att det var Satanstecknet.

Vilket är rätt?

Over and out/Mamselamsen, som ofta på konserter gjort det tecknet

Nu blir jag vansinnig!

Är det verkligen ingen som vet vem Sven är?

Nu har han gått lös på stan igen, med blå spritpenna.

Over and out/Mamselamsen, som undrar hur fasen man får bort det.

Absolut bästa törstsläckaren.

I ett stort grogglas med massor av is. (Inte nödvändigtvis med en massa enbärsdricka)
Tonic liten
Och bra mot Malaria är det också!

Over and out/Mamselamsen, myggfri.

måndag, juli 10, 2006

Mitt politiska hår.

Normalt brukar jag ha en rejäl bena på höger sida, men ikväll upptäckte jag att jag hade mittbena.

Talar mitt hår till mig?

Over and out/Mamselamsen, förvirrad som vanligt.

Ok... nu ska det avgöras...

samtidigt som "Outsiders" går på Femman, med "lookalike-människor".

Millan påstår att folk som möter Jonas i Hollywood, tror att han är Mr Depp. Titta och förstora.
Jonas
Är han lik Johnny Depp?
Japp, på pricken
Inte ett skit.
Nä, men han är söt ändå.
Free polls from Pollhost.com
Over and out/Mamselamsen, som låter Er avgöra.

Vilken tur att jag höll käften,

Jag kom ut från köket på Mamsans idag och vid kassan stod en kille och en tjej som jag kände igen och hade precis på tungan att fråga var f...n han har varit så länge och inte kommit och fikat. I samma sekund som jag skulle kläcka ur mig det hela, kom jag underfund med att.. nä, jag faktiskt inte kände killen, utan bara kände igen. En kille som nog tycker att det är väääldigt skönt att ha semester fr.o.m igår eller så.

Peter Jihde med kvinna var och käkade potatissallad på pyttelilla Mamsans i pyttelilla Nybro..

Vad säger du om det Bloggfrossa? :-D

Over and out/Mamselamsen,

Den eviga frågan.

När man står i kön på exempelvis Willys, så finns det sådana där pinnar som man ska lägga mellan de olika kundernas varor. Idag stod det en kille framför mig som aldrig lade dit pinnen. Och jag (svettig och irriterad) väntade och jag väntade, medan mina flaskor med Tonic sakta gled fram på rullbandet.... men nä, ingen pinne. Och jag tyckte att han var ett jädrans pucko, så jag sket också i pinnen. Så det blev han som fick ett jädra sjå att stoppa mina grejor från betalas med hans plånbok.

Så den oerhört viktiga frågan är: Vem tusan ska lägga pinnen?

Over and out/Mamselamsen, som aldrig skulle skoja om sådana här livsviktiga saker.

En riktig Lassie!

Ser i Expressen att Johnny Depp är på tapeten igen.

Då tänker jag på de underbara veckor som jag hade förrförra gången jag var i Hollywood och nästan hade närkontakt med denne snygging .

Ohhh... jag vill åka till Millan igen.

Over and out/Mamselamsen, som är så jäkla knäpp att hon längtar till ett ännu varmare ställe.

Måndag och ett jäkla uppvaknande.

Elsa förståss! Det finns ingen så uppfinningsrik katt på denna jord,

Hon tyckte att det var dags för alla att gå upp, så hon skuttade runt och undersökte allt som fanns i sovrummet. Men när hon hoppade upp på klaffbyrån och rotade runt i en låda som stod på glänt fick jag nog och puttade ner henne. Tyvärr lyckades hon fälla ut en klo runt kanten på lådan, så när hon åkte ner åkte även lådan med i fallet. En jäkla smäll och hela golvet fullt med solglasögon och smycken.

Nu sitter hon som den mest oskyldiga katt och äter i köket. Men i hennes innersta, ler hon säkert skadeglatt över sitt stordåd.

Jag är hemskt ledsen Jenny och Jesper, som har sovrummet under mitt!!!

Over and out/Mamselamsen, som definitivt inte har försovit sig idag.

söndag, juli 09, 2006

Det är alltså nu jag vill se sånt här.

image[1]
http://www.funpics.com

Over and out/Mamselamsen, ett mulligt kvinnsvin

Efter en lång och varm dag, hamnade jag framför American Idol...

och ser grejen igen! Jag ser det så himla ofta på amerikanska TV-program... och jag fattar ingenting.

Någon säger någonting och sen börjar han klappa händerna som en fjolle... åt sig själv!

Det är ju as-bra med självförtroende, men att hylla sig själv genom att applådera varenda gång de öppnar munnen tycker jag är att gå till överdrift.

Tänk om jag skulle prata med Stephan och varje gång jag sätter punkt, börjar jag applådera som en idiot. "God morgon... dags att vakna". Klapp... klapp... klapp. "Har du inte hört att klockan har ringt"? Klapp.. klapp... klapp. F..n upp med dig. Klapp... klapp... klapp. "Nu är jag så himla trött på det här tjatatet, så jag snart klappar till dig. Klapp... klapp... klapp.

Är det bara jag som reagerat?

Over and out/Mamselamsen, som inte fattar nått.

Könsbyte?

Jag hittade ett litet test i Expressen, som berättar att om ringfingret är längre än pekfingret, är det mycket manligt i en. Och jag konstaterar...
Manlig liten
att jag helt klart skulle ha varit en hårig och brutal karl istället för den lilla försvarslösa kvinna jag är. :-)

Finns det några fler karlar "undercover"?

Over and out/Mamselamsen, som snart börjar rota i Stephans garderob.

Dagens outfit!

Värmeoutfit liten
-Mina skitrosa tofflor.... åker snart!
-Gammal rosa trasa från Indiska..... tunn, tunn och fullkomligt gräslig!
-Lingerie..... glööööm det!!!

Och så här himla glamorös kommer jag att vara hela dagen.

Over and out/Mamselamsen, överlevnadstekniker

Idag söker vi oss alla till skuggan.

Skugga liten

Over and out/Mamselamsen, heeet

lördag, juli 08, 2006

Sommaroutfiten inhandlad.

Turboshoppat mellan två kunder idag, i färger som är hur ohippa som helst i år.:-D
Sommaroutfit liten
Provning? Jajamensan! Kjolen hålls framför mig och når den från höft till höft tar jag den. Topen mäts från bröst till bröst... passar... ner i påsen. Klart!

Jag fattar inte de som kan stå i timmar i ett provrum och vända sig fram och tillbaka och sucka och stöna över att det putar här och hänger där.

Jag har fortfarande inte satt det hela på mig, men jag är övertygad om att det passar.

Ohipp färg... Japp... men den passar jäkligt bra till GULD! :-)

Over and out/Mamselamsen, från den lilla leopardmönstrade... som vanligt

Innan jag fortsätter med maten

Jag tycker det här är så jäkla fel! Att föda barn när man fyllt sextiotvå, är ren och skär egoism. Har de inte tänkt att barnet kanske skulle vilja ha sin föräldrar i livet när det växer upp. De hinner ju dö av gammelhet innan barnet ens tagit studenten.

Stackars barn, som garanterat kommer att bli föräldralös innan han får egna barn, som då självklart inte kommer att ha en farmor och farfar.

Och hur ska dessa "gamlingar" orka med när barnet vill kicka boll, klättra i träd, skjutsas hit och dit, ha huset fullt med tonårskompisar..... ?

Jag är självklart positiv till konstgjord befruktning, men jag tycker att gränsen bör gå vid max femtio år.

Over and out/Mamselamsen, tebaks te köket

En fråga bara sådär i allmänhet.

Ironi och "rädda sitt eget skinn"... är det samma sak?

Någon som vet vem Sven är? UPPDATERAD!

Signalement: Idiot med taskigt självbild, bärandes en, numera tom stor svart sprayburk och som har alldeles åt he...vete för lite att göra.
Sven liten
Hela stan är nerklottrad.

Men lite käckt med affischen vid sidan om i allafall.

Over and out/Mamselamsen, som suckar uppgivet.

Behöver jag säga mer än:

Det regnar!

Jag funderar starkt på att "streaka" gågatan upp och ner ett par gånger i rent glädjerus.

Over and out/Mamselamsen, glatt helgledig.

Mina kompisar är här!

De är tjocka och feta.... de är grå.... de hänger som korpar över mitt huvud... de har ödem.

Välkommen mina älskade regnmoln! Ni får regna hur mycket Ni vill... i allafall tills jag börjar gnälla om det.

Over and out/Mamselamsen, as-kalas-glad.

Rättvisa skipad!

Millan kommer att få igenom det skadestånd hon begärde efter olyckan (som inte gjorde henne sängliggande i tre dagar, utan tre veckor). Inga advokater behövde plockas in. Snacka om att hon har en mycket handlingskraftig manager! Tack Nick!!!

Musikvideon är snart klar... det är bara någonting med "blue-screen" kvar... vad det nu är?

Over and out/Mamselamsen, lättad mamma.

fredag, juli 07, 2006

IKEA.

Japp, vi var där förra helgen och då köpte jag den här.
Skoj1 liten
Jag skulle använda den idag för första gången... vips ramlade den sönder i sina beståndsdelar.

Det hade jag kunnat ta om det inte hade varit för att jag haft en exakt likadan förut, som också ramlade isär.

Vilken skitgrej!

Over and out/Mamselamsen, som skulle ha bakat en kolapaj med päron... men det sket sig.

Bloggeriet är en lustig värld.

Det drog igång ordentligt för sådär ett och ett halvt år sedan. Och det har varit väldigt kul att ha varit med, både att skriva, läsa och träffa andra bloggare.

Många bloggar har försvunnit, andra tillkommit. Vissa av de "gamla" bloggarna kämpar desperat att hålla sina besökssiffror uppe. I och med att jag var bland de, känner jag igen fenomenet, när jag går in på vissa bloggar. Att de orkar!!!

Jag tog bort mig själv från alla topplistor och slutade kommentera på väl valda bloggar... inte för att de var bra, utan för att sno åt mig läsare via kommentarer.

För att inte tala om att uppdatera femton gånger om dagen... om skit. Nu har jag dragit ner till... lite mindre. :-)

Och jag kan, som en numera motiverad bloggare berätta att mitt besökstal sjunkit till nästan hälften och det stör mig inte ett skit.

Over and out/Mamselamsen. Med, tro det eller ej, ett liv utanför bloggen. (Som jag inte alltid berättar om här)

"Giganternas" kamp har börjat...

Lassbo vs Silverfisken.

Jag undrar vem som vinner? :-)

Over and out/Mamselamsen, som står bredvid och tittar på.

Värmeslag!

Och det är inte bara jag som är utslagen.
Skoj2 liten
Jag var tvungen att kolla termometern och den översta rutan visar utetempen.
Skoj3 liten
Vad i he....te... nu går jag och lägger mig!

Innetempen har jag fått ner tack vare att jag dragit ner alla persienner.

Over and out/Mamselamsen, snart knäckt

Internet på gott och ont.

Hur lätt är det inte att bli beroende av ett fungerande Internet. Det blev jag varse om i morse när det inte funkade. Inget bloggande, inget mailläsande, inget bloggläsande, inga tidningar… inget!
Frustrationen blev gigantisk och jag rusade in till Stephans dator… inte där heller! Jag rev och slet i alla kablar för det stod att det var någon kabel som inte var ordentligt ansluten. Jag började svära över kattorna, att de förmodligen lekt järnet med dem inatt. Men kablarna satt där de skulle. Jag rusade fram och tillbaka i lägenheten som en ovanligt yr höna… tills det slog mig….. Det fanns faktiskt en gång i livet, ett liv utan Internet och jag satte mig ner och drack kaffe i lugn och ro, hängde tvätt, plockade undan disken, pratade med Stephan (som inte heller kunde göra sitt på datorn), satt en stund på balkongen, bäddade, tömde kattlådan…..

Fattar Ni vad mycket man får gjort när Internet ligger nere?

Tack Internet, för att jag fick en ”näsknäppa” idag.

Over and out/Mamselamsen, hur effektiv som helst.

Uppdaterad
Nu funkar det igen... men nu är det för sent. :-)

Josephine! Jag fick ett mail från dig igår, men det försvann... kan du maila igen.

torsdag, juli 06, 2006

Klyschor!

Jag tycker det är förbannat varmt just nu och klagar om det, när svetten rinner in i öron och ögon. Men hela tiden får jag höra från folk att man inte får klaga över hettan... för tänk hur kallt det är på vintern. Vad då inte får?

Jag kommer ta mig sjutton att fortsätta klaga högt och ljudligt.... lika högt och ljudligt som jag kommer att klaga över kylan om ett halvår.

Så det så!

Over and out/Mamselamsen, en genuin värmegnällare.