.

Mamselamsen

onsdag, augusti 31, 2005

Det är inne att rimma på bloggen har jag förstått.

" Jag sitter här och rimma ska
hur får man till det riktigt bra?

Geniknölar hårdhänt jag gnider
tills tinningarna riktigt svider.

Jag bara lite rimma vill,
men ingenting rinner liksom till,

Men shit, vad har jag gjort?
Det gick ju faktiskt riktigt fort".


Over and out/Mamselamsen alias Nils Ferlin


Och Ni får mycket gärna
klicka på en rosa stjärna. *kastar ut reven och väntar på att få hala in* :D

Nu säger jag bara: Sov så gott
när jag mot sängen drar mig så smått.

Finns det verkligen ingen ände
på detta veritabla rim- elände.

Jag tror att jag är den ende...

i hela världen som ger fullkomligt tusan i att "Lost" har börjat på TV. Jag avskyr serier, som man måste följa varje avsnitt för att förstå handlingen. Så därför skiter jag i alltihop och bara bloggar och läser bloggar under den timmen. Det tycker jag är ett mycket bättre alternativ för mig.

Over and out/Mamselamsen, "Anti-serie-käringen"

Ops, I did it again!!

Precis samma sak som i maj

Ohhh... vad trött jag blir på mig själv!

Over and out/Mamselamsen som än har ögonfransar på ett öga i alla fall.

Finns det någon som kan förklara...

för mig, varför karlar ska envisas med att STÅ och kissa. Jag har precis sanerat gästtoan och det är i alla fall INTE jag som fixat kladdet på golvet och på toastolen.

Alla medicinska rön säger att det är bättre för karlar att sitta ner och låta sitt vatten. Det minskar risken för prostatabesvär som äldre.

Kan det vara en dålig manlig självbild? Varje gång de står och viftar med "Pillevinken" bevisar de för sig själva att de är super-duper-karlar. Att sen golv och ibland väggar blir nerstänkta spelar ingen roll. Öhhh.... äckligt!

Jag ska göra uppror....jag vet inte bara hur, än så länge. Kanske spionera och skruva ur proppen till toan när det är dags. För inte kan väl Ni karlar vara så jäkliga att Ni STÅR och kissar i blindo?


Redan uppdaterad.
Jag tror att inte går "att lära gamla hundar att sitta". Oh, yeah....he´s a dog!!! *skrattar*

Over and out/Mamselasen, som minsann ska låta Stephan ta hand om badrummet nere. =)

Vill bara visa en annan sida...

av den lilla rock-drottningen, som jag skrev om nedan. Millan goes Bogart
Hon må se häftig ut ibland... men när hon är hemma i Sverige, ser hon ut så här 80% av tiden.

Caluas mest vanliga pose i Sverige

Bara en liten liten ovanligt trött flicka.

När demon med hennes musik är klar, kommer hon att lägga ut den på http://www.myspace.com/camillagervide

Over and out/Mamselamsen som nu ska sanera gästtoaletten inför flytten

tisdag, augusti 30, 2005

Jag är ju inte den som vill skryta, men...

gå gärna hit och läs.

Over and out/Mamselamsen som är as-kalas-mallig.

Rappare borde kanske "sadla" om.

Rapping för mig är någon form av rytmisk poesi. Och med tanke på att texterna verkar vara så viktiga, kan jag inte förstå, varför de då inte blir riktiga poeter... som skriver och så. För med rapping är jag inte f..n till att höra vad de vill förmedla.

Over and out/Mamselamsen...yo yo.

"Fundringar" igen. Uppdaterad!!!

Media varnar oss vanliga dödliga hela tiden för än det ena och än det andra.

Solen är farlig, rökning är farligt, Cola är farligt i större mängd, kaffe är inte bra, kaffe är bra och kan motverka tjocktarmscancer, McDonalds är farligt, det är farligt att stressa, det är farligt med härliga bakelser, det är farligt att sova för lite, det är inte bra att sova för mycket, kolhydrater är farliga grejor, för lite kolhydrater är inte bra för tankeförmågan o.s.v o.s.v.

Nu väntar jag på rubriken:

VARNING! Luften innehåller nu 78% kväve.

Och vet Ni vad det värsta är? Det är sant!


Uppdaterad kl. 21.36
För dom som trodde att detta var något som jag hittat på, kan jag berätta att: "Luften SKA innehålla 78% kväve för att vara normal luft Men visste ser det skrämmande ut.

Med tanke på kaoset här...

pirrar det lite gott i magen, när jag tänker på att vi ska flytta hit....

Stora rummet

och fylla lägenheten med all möjlig mög.

Visserligen var Stephan på ett uruselt humör när jag kom dit. Han håller på att bygga om köket och det går nog inte riktigt som han hade tänkt sig. Jag lämpade av lite lådor... gav honom lite uppmuntrande tillrop och drog snabbt som ögat.

Over and out/Mamselamsen som inte vill få på skallen för att vissa köksdetaljer inte lossnar som de ska. =)

Om jag ska vara riktigt ärlig,...

är jag inte riktigt säker på vad jag egentligen håller på med.

Förvirring

Over and out/Mamselamsen som pysslar med än det ena och än det andra och inget blir klart.

Här springer jag...

mellan lådor och bloggen och då kom jag att tänka på en sak. Jag bloggar nog inte som det var tänkt från början. Jag trodde i våras att blogga var något seriöst, där man skulle framföra en massa åsikter och så. Men självklart spårar jag ur och börjar i stället "umgås" med en massa folk över jorden. Idag är Jenny äntligen hemma igen (i Australien) i förra veckan kom Ilva hem också (i Italien). Jag kan ha lite koll på vad ungarna pysslar med. Syrran går in ibland och kollar mig, så jag inte sitter och ljuger Er fulla. Hurra, vad det är roligt att blogga om noll och ingenting.

Jo en sak är riktigt nyttig här. Jag kan skälla offentligt på ungarna... även om jag inte har gjort det... än.

Over and out/Mamselamsen, som vägrar att göra som man ska.

Oj oj oj....

nu har vi varit med en massa lådor i nya lägenheten. En sån underbar boning vi kommer att få. Men det finns ett krux. För två år sen flyttade vi från en lägenhet på 280 kvadratmeter, till detta huset på över 150. Nu flyttar vi till 120 ynkliga kvadratmetrar och vi har alldeles för mycket möbler.

Idag gick vi runt i lägenheten och planerade in var möblerna ska stå. Vi möblerade nog om ett tiotal gånger och nu vet jag varken ut eller in. Fasen vet, om inte soffgruppen till slut hamnade i köket och älghuvudet i duschen. Men jag tror att jag fick behålla datorn i mitt sovrum... jag är inte säker, för jag tyckte Stephan nämnde nånting om vinden.

Som tur är, hade de förra ägarna ungefär samma smak som vi, så det är inte mycket ny-tapetsering i faggorna. Inga moderna och hippa tapeter, men dom passar till vårs stora och tunga möbler. Lite engelelskt-amerikanskt så där... uppblandat med arvegods och en massa allmänt smaklösa prylar.

Over and out/Mamselamsen som snart ska köpa en massa nya gardiner... och det vet kära maken inte om... och inte ska heller.


PS. Jag vill bara upplysa om att jag nu ligger överst på Bloggtoppen. Sug på den Ilva och Gagga!! *skrattar* Tack alla snälla och rara "Rösta-på-mig-tryckare"! Äntligen får min hybris slå ut i full blom igen. :D

Flytta... snart ingen dator... jag har en plan!

När jag ändå kommer att vara utan dator ett par dagar vid flytten, kan jag ju lämna in den på reparation. Jag tror faktiskt att det är samma fel som de förra gångerna. Kallödningarna på moderkortet har börjat röra på sig, samt att det är glapp i nätkontakten. Men jag ska för säkerhets skull be killarna "putta" i ett antispy-program. (Ilva och Coola Morsan...Bra va´?)

Snälla alla!! Rösta på mig på Bloggtoppen, så jag får vara bäst på något. =) Ilva och Maruschka slog mig i träffar på Google... OCH dom (Ilva och Gagga) retar mig för det. Mobbing är det!!!!!! *tycker oerhört synd om mig själv* Fast jag undrar om dom två "gökarna" har folk i Bagdad och Iran, som läser deras bloggar? Phrumpf..... *sätter näsan i vädret*

Fast egentligen tjejer.... jag gillar Er ändå! *kramar* " Dom man älskar, dom agar man", eller vad det var för skit man fick lära sig som liten.

Over and out/Mamselamsen som idag, jädrar i min låda, ska bära lådor.

Tyckte väl att jag kände igen...

den där visa-din-handväska-grejen

Ebba... Ebba... hur passe´ är inte du!!! Vi tjejer här på bloggen gjorde detta redan i början av juni.

Och jag noterade att min blinkande "diamant-penna" fortfarande hänger med. OBS Biggis vad jag lovade i kommentaren... jag har inte glömt!

måndag, augusti 29, 2005

Om jag bara försvinner...

beror det på att min dator har fått " galopperande tuppjuck" igen. Och jag tror att denna gången krävs det förmodligen bäde operation och transplantation. Inte säker men...

Handväsk- maraton!

Nu har jag sett på flera bloggar att man ska berätta vad man har i sin handväska och jag är inte sen att hänga på. Men jag rationaliserar... jag fotar. Så här är min rosa mockaväska som man garanterat aldrig hittar någonting i.

Min handväska

Listor igen!

Nu sitter jag här och gör listor om vad som ska "in-shoppas" när vi åker iväg.

Jag har kollat på Ebay på de här jeansen.

WB-jeans

Jag vill ha dom. Med tanke på vad de kostar i Sverige är ju det här ett riktigt klipp. Och dom är inte mycket dyrare ute i affärerna där. Hur het ska jag inte bli???? :D

Så nu ska jag minsann bli hur "preppy" som helst. Blev det rätt med det uttrycket denna gången? Hm... förmodligen inte.

Förutom jeansen ska det bli ljusbruna stövlar, kanske en GULD-väska, GULD-stövlar, lackskor, lackväska, Sally Hansens nagellack, Max Factor mascara (1/3 av priset), plus en massa massa annat som jag verkligen behöver. =)

Sen blir det väl ett par kallingar till Stephan. För att döva mitt samvete.

Over and out/Mamselamsen. En gång "preppy", alltid "preppy"

Nagellack och skurning av skåp.

Ajax, Fetes de Fleures har gjort sitt i köket, bland mina skåp. Och nu sitter jag här med flagnande nagellack och det är väl inga problem om jag hade hittat mitt nagellack.

Jag har letat sen igår efter min knallröda flaska. Men icke.....finns ingenstans! Jag börjar härmed undra om Jessica och Ola har börjat måla naglarna röda i smyg. Jag har visserligen aldrig sett det... men det är ju klart... om de gör det i smyg ser ju ingen det.

Ja ja, det är ju världsliga problem. Det jag verkligen funderar över, är var alla plastlock och plastburkar kommer ifrån. Och inga verkar passa ihop heller. Inte kan jag väl ha varit så korkad att jag sparat en massa lock och slängt burkarna... och vice versa. Eller är det samma fenomen som lakanen... de ynglar av sig själva i skåpen.

Flyttlasset går på fredag... hå hå, vad det ska bli skönt att få komma på plats i den nya lägenheten och sakta men säkert börja packa upp. Fast det är ju klart... först Californien. Snacka om timing!!

Over and out/Mamselamsen, som samlar på lock

Jessica... min Bill Gates.

Nån som sett att jag har en ny grej på min sida. Jessica har fixat.... FÖRSTÅSS!!

Pension snart?

Om man har jobbat i 25 år, 12 timmar om dagen, 7 dar i veckan... borde man inte kunna gå i pension då? Måste räkna....

12x7x52x25 = 109200 timmar

Mellan åren 20-27 var det vanlig heltid/mammaledig. = 13440 timmar.

Sista året ingenting direkt.

Sammanlagt: 122640 timmar


Vanlig heltid i 45 år = 160x12x45 = 86400 timmar

Sammanlagt: 86400 timmar

Fasiken....jag jobbar ju på övertid!

Over and out/Mamselamsen, som borde "sprungit in i väggen" för länge sen.

Mötena avklarade.

Så, nu får man se vad framtiden har i "sitt sköte".

Dock tog jag inte min vackra portfölj... jag bara kånkade med mig ett kuvert. Situationen var inte sådan att en portfölj med konsonanter på, hade passat så bra. Så den stackarn fick stanna hemma alldeles ensam.

Men nu släpper jag allt sådant och kränger av mig "magtryckaren" och bara blir gamla sunkiga Mamselamsen igen, som både kliar sig på magen, petar sig i näsan och fiser. Jiiihaaa....

Over and out/Mamselamsen, "the real white trasch" =)

Jag vägrar att bli "vuxen"!

Ska snart iväg, men kom att tänka på en sak.

Någon på bloggen skrev någonting om att bli "vuxen". När jag ser mig omkring, ser jag många "vuxna" personer. I ålder allt från tjugo till 60. Ohh....vad trist det verkar vara.

Att bli "vuxen" verkar vara att stagnera... slå sig till ro... inte kunna göra vissa saker... invänta döden. Och jag vägrar!!!!

Sen jag fyllde femtio har jag skaffat mig ett gigantiskt självförtroende och känner att INGENTING är omöjligt. Det är så himla häftigt och jag skulle aldrig vilja vara tjugo år igen. När jag var tjugo var jag hela tiden rädd för att göra fel eller se fel ut. Hu... så hemskt, när jag ser tillbaka på den tiden. Stackars... stackars alla tjugoåringar.

Så Ni unga som fasar för att bli äldre.... GLÖM DET!... det är skithäftigt... om än något stelt i lederna på morgonen. *skrattar och gör en volt*

Over and out/Mamselamsen, som snart blir 53 och fortfarande inte vet vad hon ska göra när hon blir stor.

Friden slut!

Ohhh... två möten idag. Ett i Nybban och ett i Kalmar. Känns hemskt arbetssamt.=D

Men å andra sidan måste jag ju vara ganska utvilad, med tanke på att jag inte gjorde ett skapandes grand igår.

Så nu ska jag plocka ihop de papper jag ska ha med mig... och åka iväg och vara "skitviktig".

Vi syns i eftermiddag "folks".

Over and out/Mamselamsen som rotar i garderoben efter respektabla kläder.

söndag, augusti 28, 2005

Vi har i alla fall en gambler i familjen...

och det är min make. Mitt "ägande" av huset idag berodde på att ungdomarna åkte hem till Stockholm och min andra hälft drog till Kalmar på en turnering i Texas hold´em. Han har bara spelat det en gång förut (då han vann), men tydligen är han duktig, för han vann 500 kronor idag. Hmm... kanske bättre att satsa 100 kronor i veckan på poker i stället för hästar. För dom där stensäkra kusarna verkar ju ändå, som om de var på väg till slakt.

Så när vi kommer till Las Vegas nästa gång, ska han få fickpengar att spela Texas hold´em för. Och jag kan köpa mig en eller två nya handväskor. *ler ovanligt glatt*

Nä.. nu kommer min Gambler hem (hör bilen)...måste gå och "skinna" honom på de 500:-

Over and out/Mamselamsen, som har sin alldeles egna "sugar-boy"

Tänk så lite man kan göra på en söndag...

om man bara vill.

- Duschat och borstat tänderna
- Lärt mig det mest nödvändiga på Mp3-spelaren
- Tittat på Finnkampen

Nä, sen har jag faktiskt inte gjort ett dyft mer. Och tänker inte heller göra.

Over and out/Mamsleamsen, lataste "mänskan i stada"

Jag: Ernst Billgren

Jag har precis gjort testet som Batbut tipsade om. Och jag blev Ernst Billgren

Det stämde faktiskt ganska bra och musiker har jag ju redan varit. Så det är bara AD på reklambyrå och Stjärnjournalist på en lokaltidning kvar.

"Hallå.... Barometern...jag är ledig just nu. M3.... behöver Ni hjälp med lite formgivning?". *fnissar*

Over and out/Mamselamsen den lille livsnjutaren

Ensam hemma! Uppdaterad... IGEN!!!

Det är så himla skönt att vara ensam hemma. Jag äger ALLT! Hela huset... hela soffan... "makten" (remote-kontrollen till TV:n)... datorn... och min tid.

Jag sitter här och klockan närmar sig ett och jag har varken duschat, borstat tänderna eller klätt på mig. Underbart hel-sunkig alltså. *gäspar lite lojt*

MEN...när jag har skickat iväg det här inlägget, ska jag mentalt förbereda mig för projektet duschning. Tar en stund... måste först bara kolla lite på TV, bläddra i en tidning, dricka lite mer kaffe, äta ännu en nektarin, klia mig lite på magen... sen är jag nog redo.

Over and out/Mamselamsen som just nu ägnar sig åt att sträcka på sig som en katt. Ciao, eller rättare sagt, Mjau.

Uppdaterad kl 13.02
Himmel....här sitter jag nu och har fått i gång Mp3-spelaren också. Med "vinkorken" på magen och "pluttarna" i öronen, är jag så kolossalt "preppy" (eller, det var nog fel uttryck) Men jätte-cool känner jag mig i alla fall. Da da dam da dam.......*headbangar lite*

Tja, det var väl allt. Nu ska jag in i duschen... utan Mp3 spelare i öronen.

13.53
Nu har jag gjort nått riktigt dumt. Jag tryckte på en massa knappar på "vinkorken" och nu hör jag ingenting. Vad har jag gjort? Får nog plocka fram handboken och kolla lite sen. Ja ja ja...gamla käringar och elektronik! *suckar*

Apropå att röka.

Har Ni sett att cigarettmärket Prince har bytt färg på förpackningen? Det är helrött nu. Riktigt äckel-blodrött. Alla min tankar går till blod-cancer-KOL-hjärtinfarkt och andra dödliga sjukdomar.

Jag undrar om cigarettmakarna tänkt på det. Fy f..n vilka äckliga cig. Jag har alltså två val att göra: Sluta röka eller byta märke. För Prince kan jag definitivt inte röka mer.

Jag börjar nog med att byta märke för att sen när jag uppnått "sluta-röka-vikten", lägga av helt.
Det är inte många kilon som fattas till denna vikt. Men när den är här, kommer nog min blogg att förvandlas till en ovanligt ilsken blogg. "Beware folks"!

Over and out/Mamselamsen som nu ska gå ut och ta en cig (som nu ligger i en kaffekopp och själva paketet är slängt)

Lugnet har sänkt sig igen.

Alldeles underbart och fruktansvärt trist!

Då har de åkte hem till sin vardag igen, med en halv plastkasse torkade Trattkantareller. Skitbra... nu har de svamp för flera år och vårt gamla lager decimerades lite grand. Fortsätter det att regna så här, kommer skogarna, om en månad eller så, att vara fulla med svamp igen.

Jag kan berätta att jag nu VET hur man får in musik i min Mp3-spelare. Bara klicka och dra och vips är allt inne i "vinkorken". Just nu har jag Bo Kaspers orkester och Guns´n Roses i den. Dé ni!!! Jag känner mig som en riktig "hacker" eller något sånt. =)

Vi berättade om vår nya bröllopsplaner i natt, när ungdomarna kom hem. Jessica blev föga imponerad över Las Vegas. Hon vill aldrig mer åka dit. Låt oss säga att hon inte är någon "gambler". Första gången vi var där, låg hon hela kvällarna och tittade på film i hotellrummet. Men till slut igår, var hon beredd på att offra sig, om vi betalade "kalaset". Hon är inte dum den lilla "hönan"... "Gratis är gott". =)

Bröllopsfesten var tydligen trevlig och ingen blev skitfull och gjorde bort sig. Synd....för jag satt uppe halva natten och väntade på att få höra en massa skandaler, som att någon spytt på golvet, tafsat på bruden eller startat slagsmål. Nä... ingenting... jag är besviken! (som en kvinnlig poet en gång skrev)

Vi har snackat mycket blogg här i helgen. Och Jessica säger att min svenska inte är nått vidare och inte kan förstå att jag har så många läsare. Hm...är det egentligen något fel på att sätta ut kommatecken där det ser snyggt ut? =)

Over and out/Mamselamsen som kommaterar lite hur som helst och är lika glad ändå .

lördag, augusti 27, 2005

Nu är det bestämt.

Efter mycket bröllop och bröllopssurfande och så, de sista dagarna, har min älskade make och jag har blivit inspirerade och bestämt att vi ska gifta om oss... IGEN! Nästa gång blir när hela famljen åker till Las Vegas igen. Självklart ska det bli i "The little Chapell" och en Elvis ska viga oss. Jiiihaaaa... Tredje gången gillt, kan ju aldrig bli fel.

När kan det bli? Förmodligen någon gång nästa år.

Brudklänning
http://www.brollop.se/brollopsbutiken/index.html

Och sen sådan här klänning tycker Stephan att jag ska ha. Är vi fåniga eller? Japp, japp, japp... men kul som ögat ska det bli.

Over and out/Mamselamsen som nu måste bröllopsplanera.

Kanonfotografen på bröllop.

Alltså, vad säger man om mina fotografiska färdigheter? Fick varken med det ena eller det andra.

Kanonfotografen

Men intet öga var torrt, tills prästen sa fel. Jubel i kyrkan när prästen frågade bruden: "Tager du Joakim till din äkta hustru"? Men bruden fann sig och vägrade... tack o lov. =)

Så jag har nu varit på bröllop, om än bara som chaufför. Men vackert var det.

Over and out/Mamselamsen som nu som vanlig är på väg att bli mångmiljonär på V75... igen!

Å andra sidan...

bakade ungdomarna saffransskorpor till gamlingarna. "Ohhh... saffransskorpor är det godaste jag vet"... Men inte ids baka! Det var nog värt de tre hundra, som sjalen kostade. (Se nedanför)

Saffransskorpor

Over and out/Mamselamsen, som nu ska luncha på kaffe och enorm mängd skorpor.

Har läst de sista inläggen och konstaterat...

jag är FÖR snäll!!

Måste "tuffa till mig". Jag är ju faktiskt riktigt jäkla "mes-snäll" mot ungarna. Hmm..ska fundera på hur jag ska kunna bli en "Godzilla" i stället.

Over and out/Mamselamsen, Nybbans mest lätt-manipulerade morsa.

Solbränna på plats!

I går hjälpte jag till att få den vackra bronstonen på armar, ben och rygg på "dottra mi". Mycket skrik blev det när det visade sig att det hela började rinna på armarna. Men som den sansade moder jag är, kunde jag lugna henne och med hjälp av BUS-servetterna smeta ut det till en jämn och vacker yta. Och så snygg hon blev... och min 300-kronors flaska är nästan slut. Men vad gör man inte för sina barn.

Projektet innan bröllopet är att hitta en "snajsig" sjal att svepa in de nakna delarna av torson. Det är ju trots allt inte högsommar längre. Vi hittade en jättesnygg igår, men hon tyckte den var för dyr. Men jag VILL att hon ska ha den, så det blir väl till att Mamsen får lätta lite på plånboken. (Visst är jag snäll?)

Men det allra första projektet idag, blir att få liv i dessa två murmeldjur. Mjukt eller med pukor och trumpeter? Nja... ska ta en cig först och fundera på det.

Over and out/ Mamselamsen den "äckligt" pigga.

Himlar och bananer...

jag ska på bröllop idag!! Jag ska sitta i kyrkan och gråååååta!

Fast jag ska sitta som en lite grå mus, längst bak i ett hörn och vara privatchauffören. Dock utan skärmmössa. Måste ju se till att ungdomarna kommer från kyrkan till festlokalen där festen går av stapeln. Förmodligen kommer det bli till att "knöka" in ett par tre stycken till i bilen, för det är flera mil mellan "hymens band" och partajet.

Kollade bilden jag lade in igår... jag har ju faktiskt nästan visat mig... Hmm... "What the heck"... Nu behöver ju ingen längre gissa vem jag är. Jag kan dock berätta att min man tyckte efter gårdagens besök i Karlskrona, att jag omedebart borde kassera mina blå linnebyxor. Och det tackar jag för... haha... jag ska köpa nya!!!

Dagens citat i Barometern: "En kvinna som vill roa sig, behöver en äkta man som förevändning"./Drottning Kristina Det där förstod jag nog inte. Nån som gör?

Over and out/Mamselamsen som nyss vinkat av sin lille idrottsman, som åkt iväg för att kasta hästsko i Åseda ett par timmar.

fredag, augusti 26, 2005

Frågetävling!!

Gissa var jag har varit idag?

Mamsen och Rosenbom

Den otroligt intellektuelle vinnaren bjuder jag på fika på torget i morgon mellan 10 och 11.

Ligger nu och jäser i soffan efter en jätte-kebab på "Lill-kebaben". Bara ligga här och invänta de snart nybakade saffransskorporna. Jag tycker det är toppen med barn som gillar att baka.

Over and out/Mamselamsen som stinker vitlök.

TEORI!... Lika bra att passa på att skriva nu, för sen blir det slagsmål om min lilla dator.

Min teori!

Jag har under våren gått ner en hel del i vikt och mycket av det "fettiga" på magen är borta. MEN! Likt fördömt är den där jäkla lilla kulan kvar nedanför naveln. Det finns inget i världen som kan få bort den. Då började jag fundera lite på varför.

Och jag återkommer till det jag skrev om i maj och juni. Det är jordens dragningskraft som varit framma igen. Den där jädra kraften har gjort att alla mina inre organ har dragits nedåt. Så, mina tarmar ligger nu för tiden runt bäckenet. Mjälte och njurar har sjunkit minst en decimeter. Hjärtat ligger nu runt naveltrakten. Det är därför som jag börjat säga att man ska tänka med magen, för det är ju egentligen hjärtat jag menar (fast det visste jag ju inte igår)

Alltså är det ganska trångt nedanför naveln... och ganska tomt ovanför. Dock tror jag att hjärnan sitter där den ska. För jag förmodar att jag skulle ha märkt om den hade "slurpat" ner genom halsen.

Over and out/Mamselamsen, som gjort det igen.

Utflykt!!

Idag "drar" vi alla till Karlskrona. Ungdomarna för att träffa kompisar och vi "gamlingar" ska stå och stoppa pengar i Rosenbom.

Faktum är att det ska bli jätteroligt att komma tillbaka till sin födelsestad... även om jag bara bodde inne i Karlskrona i ett år. De fem nästföljande bodde jag i gamla folkskolan i Ramdala. Nån, på bloggen där i från?

Efter att ha matat Rosenbom, ska vi hitta en mysig restaurang som serverar struts. Jag åt det sist jag var i Karlskrona, för 10 år sen. Det var riktigt delikat.

Nu ska jag sparka liv i den yngre generationen, så de får lite frukost i sig och hinner göra sig vackra.

För resten har jag en ny "vetenskaplig" förklaring.... får se om jag hinner skriva om det innan vi beger oss. Ja... det har med magar att göra...dock inte "fettiga"

Over and out/Mamselamsen alias Einstein.

Min man har gjort nått idag.......

som alla restaurangägare i Nybban velat göra länge. Trots att vi inte har något med restaurangbranschen att göra längre, har han "läst lusen" av en karl på kommunen idag . Han är en sann byråkrat, som verkar styra och ställa som han själv tycker. Ibland gäller vissa regler och ibland inte. Man kan undra varför. Har han procent från vissa restauranger eller är det ren och skär okunnighet?

Hur som helst... den restaurangen som fått vänta i evigheter, fick efter en kvart ett samtal från handläggaren.

Ja, jag är oerhört stolt över min lille gubbe, som vågade gör det som många velat göra men inte vågat, med risk för att hamna i onåd hos kommungubben, som förmodligen är en "Toffel" hemma.

Over and out/Mamselamsen som också är trött på byråkrat-byråkrater.

torsdag, augusti 25, 2005

Hur gör man det mysigt...

när alla ljus och ljusstakar är nedpackade? Plus alla smålampor. Kanske jag kan hitta någon ficklampa att ställa på bordet.

Annars får vi väl sitta i skummet och känna oss fram på talltikarna.

Over and out/Mamselamsen. Direkt från soffan.

Finns det något äckligare...

än när de i programmet "Du blir vad du äter" lassar upp alla äckligheter på ett bord, som folk har lassat i sig under en vecka. Öhhh.....

Jag vet i alla fall vad det mesta på mitt "veckobord" skulle bestå av. En sju helsikes massa frukt, mineralvatten, tomater och några glas vin. Ja, och så lite vanlig mat också.

Oj... nu kommer ett program till. Öh... jag nästan spyr!

Over and out/ Mamselamsen, som känner sig oerhört hälsosam.

Bara bara en bild till....sen lovar jag att sluta.

Kunde bara inte låta bli.

IKEA
Bilden är lånad från samma ställe som nedan.

Alltså....var får dom allt ifrån?

Gilette
http://www.skrattnet.se/media/bild.php?sub=41&id=313

Hå hå jaja!!! *fnissar trots allt*

När unge och sambo kommer hem, blir mamselamsen galen.Uppdaterad!

Himmel! Jag tror att jag tömt Willys idag. Handla.... handla! Hela bilen var full med kassar både från Willys och Netto. Inte nog med att jag har en svärson, som är hungrig JÄMT!!! Jag har en dotter som också har speciella önskemål... eller egentligen inte... men jag vill ge dom allt smaskens dom gillar. Det resulterar i en massa saker vi aldrig annars köper.

Svärsonen: Denniskorv, Skogaholmslimpa och Pytt i panna. Och då är det bara krismaten mellan måltiderna.

Jessica: Smågodis "en masse", chips, morötter (glömt köpa), Cemenbert, Ishavssallad och räksallad. Samt den värsta sortens skvallertidning.

Nu har jag inte tid med det här. Ska ställa mig och göra köttfärssås till ett kompani.

Ohhh... vad kul att de kommer hem!

Over and out/Mamselamsen som nu står upp till knäna i bananlådor och Willyskassar. Jiiihaaa...


Uppdaterad kl 16.25
Hoppsan...där försvann halva godispåsen. *rapar lite diskret*
Jag har gjort hundtestet som florerar på Bloggen. Och jag blev en Tibetansk Spaniel, d.v.s. en Yffe!

Jag i mitt nästa liv.
Hittade bilden på:http://vovve.net/VitaSannars/


UPPFÖRANDE OCH KARAKTÄR:
Till temperamentet är den vaken, tillgiven men självständig. Den är glad och självmedveten, mycket intelligent och reserverad mot främlingar.

Stämde faktiskt på pricken. Även om jag har något mindre skäggväxt.

Over and out/Mamselamsen, en Yffe.

Jag... ett tekniskt UFO.

Så var Mp3-spelaren laddad och klar. Nu är frågan...

Hur tusan får man in musiken i den?

Jag har fattat att man ska koppla ihop en massa sladdar med datorn och så ska man trycka lite här och där.... och sen vips, är alla låtarna på plats.

En sak som inte är större än en vinkork, ska kunna rymma hundratals låtar. Jag tycker det är alldeles ofattbart. Fast nu har jag bara sju låtar i datorn, alla med Millan. Jag vill ha fler.... men hur?

Over and out/Mamselamsen som är VÄLDIGT, glad att Jessica kommer hem i kväll.

Hela min intuition skriker.

"När kvinnor tänker någorlunda snabbt, kallas det intuition"./Barbro Alving

Sälj....sälj... sälj... ! Idag ska jag sälja mina fonder inom fastighetssektorn!!!

Jag kommer att vara förste man på banken idag. Jag tror det är bråttom, för fastighetsmarknaden i USA är i gungning.

Over and out/Mamselamsen, "the daytrader".... fel... "the yeartrader"

onsdag, augusti 24, 2005

De hottaste hönsen i Hollywood.

Och dom "giggar" och "giggar" och "giggar". Så säger dom i alla fall.

Camilla och Linea

Jag tror att dom där hönsen "rockar fett" när dom gör det.

Ja...ville bara visa Millans bästis Linea. Och ja... tatueringarna är äkta.

Over and out/ Mamselamsen som verkligen ser fram mot att träffa henne.

Vilken tur att jag inte sov igenom den här dagen.

Allt jäkelskap borta och avklarade. Detta med datorn vet jag inte, men funkar hyfsat.

Och min lille Gubbe, tyckte att jag behövde muntras upp och kom med en present här på kvällen. Jag har fått en Mp3-spelare. Fatta!!!! Jag har en Mp3 spelare!! En ytte-pyttig mörkblå sak med radio. Den är på laddning just nu.

Mp3spelaren

Och tänk vilken tur att Jessica och Ola kommer i morgon, så dom på ett mycket pedagogiskt sätt, lär mig hur-vad-varför man ska gör vissa saker.

Sådana här dagar som börjar som skit, sker förmodligen bara för att jag ska skakas om lite och inte ta allt för givet.

Over and out/Mamselamsen som nu är den coolaste 52-åringen i Nybban, med Mp3 spelare och så.

Vissa dar....

borde bara sovas igenom. Allt djäkelskap verkar ha samlats på en och samma dag här idag. Inte bara Internetet.

Så nu gäller det att uppbåda krafter så jäkelskapen inte förstör hela min dag.

- Finns det saker jag kan göra något åt?
Ja, dom har jag redan ordnat så långt det var inom min makt.

- Finns det saker jag inte kan göra något åt?
Ja, så dom skiter jag i. (Fast det är just det, som är så himla svårt) Men en viss liten Skata kommer att få mycket att göra, vad gäller pappersexercis. Grrr...... "Slarv-Maja"!!!!!

Over and out/Mamselamsen som villa ha "Eld-Räv" i datorn.

Min dator har fått "tupp-juck".

Varje gång jag vill gå in på nån sida, kommer Yahoos mailsida upp. Fasen!!! Jag använder använder ju inte det. Tur att mina datorproffs kommer i morgon.

Så idag blir det nog bara "spridda skurar" här på bloggen.

Over and out/Mamselamsen....skitsur.

tisdag, augusti 23, 2005

Min ultimata kärleksförklaring... Uppdaterad... igen!

är detta!


Blörk

Jag ger Er mitt recept.

- Öpnna påsen (Jag klöks)
- Häll i durkslag (Klöks igen)
- Häll över vatten (Örk!)
- Blanda mjöl, salt och vitpeppar i en djup tallrik. (Känns OK)
- Flytta över bitarna till tallriken. Med hjälp av två gafflar, så jag inte behöver vidröra med mina fingrar, ser jag till att alla bitarna blir väl inmjölade. (Jag nästan kräks)
- Lyft över bitarna i en stekpanna med mycket smör. Stek. (Känner hur kräket sitter i halsen)
- Fullt ös på fläkten. (Fy f..n vad det luktar!)
- Vänd bitarna, så de blir vackert brynta runt om. (Jag står med kökshandduk över mun och näsa. Spyr jag, så kommer det i handduken i alla fall)
- Stäng av spisen och rusa där i från. (Frisk luft... frisk luft!)

Så!!! Nu har jag lagat min mans älsklingsrätt. Stekt kycklinglever! Och det ska han få, när han kommer hem om en stund.

Over and out/Mamselamsen som nog tusan behöver en "stänkare" nu.


Uppdaterad!
Äckelputt

Och här sitter min älskade och äcklar sig.

Over and out/Mamselamsen som nu tagit sig en rejäl "stänkare".


Gagga ville se lite tatueringar. Ok... han gick till slut med på det.

Birgitta

Japp, vi har varit på sjön.... också!

Over and out/Mamselamsen som fått sin "stänkare"

Relaterar bara till mitt tidiga inlägg om chihuahua/Yffe

Jag hittade denna bilden hos Monika och hon i sin tur har lånat den från Skrattnet.

Chihuahua
Klicka på bilden för detaljer.

Som sagt, jag skrev om chihuahor igår. Och behöver jag säga mer?

Man kan starta maraton om det mesta... om man vill.

Exempelvis: "Visa ditt sopskåp/pavskåp".

Sopskåpet

Eller: "Visa din röriga anslagstavla"

Anslagstavlan

Men nu tänker jag inte göra det, för det räcker här i "Bloggien" att jag, som inte skäms över någonting, gör det. =)

Over and out/Mamselamsen alias "Smyg-sommeliern"

Finns kärlek vid första ögonkastet?

Och mitt och förmodligen Gaggas entydiga svar är: JAAAA!!

Min man och jag träffades den 4:e december 1974 och flyttade, till mina föräldrars stora fasa, ihop den 5:e 1974. En dag alltså!!!

När vi träffades sa det, som en viss kunglighet uttryckt det: Klick... klick... klick... klick...klick... och sen var det kört. *ler*

Och nu är det 2005. Och om man inte räknar in vår "time out", har vi alltså varit tillsammans i 31 år. Fy f..n vá gammal jag måste vá!

Bara jag och Gagga som tror på kärlek vid första ögonkastet?

Over and out/Mamselamsen som har Nybbans snyggaste karl.

Bloggare är alltid lediga på måndagar.

Ja... så är det!

Jag kollar över min blogg-räknare en gång om dagen. Och jag har det svart på vitt.

- Bloggare jobbar jättemycket på helgerna. Speciellt på lördagar. (Antalet sjunker)
- På måndagen är alla lediga. (Antalet fördubblas)
- På tisdagen jobba vi en del. (Antalet sjunker lite från måndagen)
- Onsdag till fredag. (Något lägre än måndagen)
- Lördag-söndag. (Ras igen!)

Så, vi Bloggare är mycket speciella människor, som jobbar "järnet" på röda och halvröda dagar. "Det säger jag nu, Yo. (Som Embryo säger)

Over and out/Mamselamsen som sitter och småfnissar i soffan över sin fantastiska sluledningsförmåga.

måndag, augusti 22, 2005

Jag fick en idé av ....

Anders i en kommentar hos mig idag. Som Ni ser har jag visat valda delar ut min första "blogg" i pappersformat. Min dagbok som jag fick i julklapp 1963. Han föreslog att vi skulle börja "Retroblogga". Alla som har en gammal dagbok som ligger och skräpar... fram med den... jag vill se den!

Jag kommer bara att nämna de som jag lade in först på min favoritlista. Jag gör så många länkar som jag orkar.


Gagga
Ilva
Batbut
Bloggblad
Biggis
Pale Green woman

Pust!! nu är jag helt slut.... men jag vill ju att alla mina favvisar ska börja rota fram sina dagböcker. Alex... har du din kvar?

Over and out/Mamselamsen som nu bara ska slappa till CSI

Ibland är livet bara så himla härligt...

... bara för ingenting. Jag går runt här med banankartonger upp till halsen och hela huset är en krigszon... en riktigt skitig sån. Men när jag röjer här, så bara kommer den där lyckokänslan från ingenstans. Och nu njuter jag.... för den är förmodligen borta om tre minuter.

Jag vet exakt när jag började "blogga". Uppdaterad...igen!

På den tiden fanns inte datorer, så jag var tvungen att ta till den där gammaldags pappersvarianten.

Min första dagbok
Klicka på bilden för att se vilken vad min första kärlek hette. Vad jag förstår tog det slut. =)

Over and out/Mamselamsen grunnar fortfarande på vem Benny var.


Uppdaterad 14.30

Så blev man sittandes med sin gamla dagböcker. Vilka minnen. *ler* Men som många här vet i "Bloggalien", är jag en älskare av listor av alla de slag. Jag kan härmed bevisa, att det faktiskt inte är ett nytt påfund i mitt liv.

Lista

Ordentlig redan som 9 åring alltså. =) Fast jag undrar om jag nånsin tvättade mig.

Så här ville jag se ut som "stor". Räknade visst inte med glasögonen. =D

När jag blir stor

Nä nu MÅSTE jag packa ner mina dagböcker och göra lite nytta.

Jag har fått tidningen M3 på posten idag... som värsta VIP:aren. Hajjar Ni?

Så, nu vill jag ha:

- en EDS 3500
- en Samsung SGH-Z500
- en E-ten M500
- enVosonic VP6300
- en Archos AV400
- nått med DVP 9000S
- en TX 20LA2F
- eller varför inte en 20LB120S4

Tja, det var väl allt.

Over and out/Mamselamsen som egentligen inte fattar nått. Men VIP:are är jag och det största fanset. =)

Vad är en chihuahua?

Är det:

- en muterad råtta med struma? Därav de utstående ögonen
- en accessoar?
- en ovanligt gullig hund?

Jag har aldrig fått riktig "kläm" på det.

F1-gänget har varit i Nybro i natt.

Har Ni läst i några tidningar om det? Jag hade faktiskt ingen aning.

Inte nog med att de hade alla provstarterna på vår gata, de hade gräsligt rostiga bilar utan avgasrör också. Men det är väl så Heikkinän, Schumacher och de andra grabbarna gör för att spara de riktiga Formel1-bilarna.

Tänk om jag bara hade fått reda på det, så jag hade kunnat "snajsa" till mig och fått stå på gatan mellan två och fem i natt med autgrafblocket i högsta hugg. Men icke... de körde i lönndom runt runt i kvarteret. Sablar, jag hade så gärna hade velat stå bredvid Schumacher på prispallen vid Netto och få lite champagne sprutat på mig.

Stephan, den oinitierade kraken, påstår på fullt allvar, att det bara var olika grannar som hade partaj med dito rally i natt. Hmm... jag undrar det jag.

Over and out/Mamselamsen som snart ska ut och kolla spåren där de "burnat".

söndag, augusti 21, 2005

Ska dom få rätt?

Dom som skriver om "bloggeriets" död? Fasen vet... för jag tycker det har börjat mattas av när jag går in och läser på olika bloggar (50-60 st). Inte lika många inlägg eller kommentarer längre. En del bloggar står helt still.

Snälla.....säg att jag har fel och att det bara är en liten höst-depression.

Nä, nu har jag inte tid med Er...

för nu ska jag skriva en massa dokument och hjälpa till så Sverige får en ny svensk medborgare. Och inte vem som helst!! Men han kickar boll i alla fall... dock inte i Sverige.

*hur hemlighetsfull som helst*

Pilutta Er.... för jag tiger som muren.

Over and out/Mamselamsen som vässar kulspetspennan

Ohh... vad jag vill ha dom!

Hittade dom här lack-bootsen på Ebay. LACK... LACK... LACK!! Men dom fanns inte i min storlek. *surar*

Tänk att ha dom till ett par snygga svarta byxor. Eller varför inte ett slitna jeans, så kontrasten blir riktigt slående. Uuuu.... jag kommer att bli het! =)

Lackboots

Det är något sånt här jag ska leta efter i USA. Kan jag sen hitta dom i Gucci till ett bra pris, hugger jag dom direkt.

Ja, fast GULD-stövlar kommer först förståss. *ler*

Over and out/Mamselamsen med ena foten i duschen.

Jag har fått så mycket kärlek idag.

När vi dag kom till våra kompisar (som jag skrev om nedanför) sa Heikki att jag skulle se upp lite för katten som var ute. "Hon är väldigt skygg och kan bitas ibland"

Och vad tror Ni händer när jag sätter mig ner på gräsmattan? Jojomensan...katten börjar "limma" på mig och kryper upp och lägger sig i knät och bara GOSAR. Heikki trodde inte sina ögon. Hon undrade om jag hade något på mig som luktade gott... kattmynta eller så. Men nej, varken i fickorna eller i handväskan. Katten bara ÄLSKADE mig och lämnade mig inte för en sekund när jag var där. Hon var så kärvänlig att Heikki påstod att hon aldrig mer skulle prata med katten som är så himla otrogen med vilken främlig som helst. Hi hi hi...

Så jag känner mig mycket speciell, som blev utvald att få Kottens kärlek en stund.

Over and out/Mamselamsen som just nu är täckt med katthår.

Svamp-spioneriet gick inget vidare.

Det var ju för tusan inga svampplockare ute. Ligger de hemma i sina solstolar och latar sig? Inte "fair play" mot oss spioner. Men vi gick in i skogen ändå och JAG hittade kantareller. Fast det ska nog egentligen skrivas i singularis... JAG hittade EN kantarell! Så vi struntade i alltihop och åkte till Erksmåla och fikade hos ett par bekanta som vi inte träffat på länge.

Dom har köpt ett gammalt jättegulligt hus och håller på att renovera det. Köket kommer att bli en dröm. Poolen kommer att bli en dröm. Badrummet kommer att bli en dröm. Matsalen är redan nu en dröm. Tomten är en dröm... för den som har gröna fingrar (alltså inte jag) Ohh...så fint det kommer att bli. Jag blir så sugen på ett hus att reneovera. Men Stephan vägrar att renovera ett hus till. *suckar*

Så nu sitter vi här och undrar vad vi ska göra med kantarellen. Vi stuvar nog en del... gör ett par varma mackor... och resten fryser vi in.

Over and out/Mamselamsen som fick be grannarna om hälp att bära in svampen.

Lyssna inte på vad jag säger... lyssna på vad jag menar.

Det sägs att kvinnor talar i gåtor och det ligger nog lite i det, även om jag inbillar mig att jag är tämligen "rak" när jag pratar. Men visst händer det. Och för all del, jag har en man som också är rätt bra på att tala i gåtor.

Exempelvis när vi är ute och kör bil och jag ställer frågan: "Jag undrar om de har kaffe på det där kaféet", så menar jag egentligen: "Jag vill fika där nu och ingen annanstans".

Eller. "Jag har hängt in en massa rena skjortor i garderoben". Det betyder egentigen "Gå omedelbart och byt till en ren skjorta".

Eller när Stephan säger: "Jag tycker du är rätt OK" så menar han "Jag älskar dig outsägligt mycket".

Eller. "Jag undrar om det kommit nån tidning idag" så betyder det: "Va´tusan, har du inte hämtat tidningen". (Vi båda)

Eller. "Det skulle nog vara gott med lite kaffe nu". Betyder egentligen "När ska du sätta på kaffet"? (Vi båda)

Eller någon går in i någons sovrum och säger: "Vilken härlig morgon det är idag" så betyder det " Ska du inte gå upp snart"?


Så.... "Lyssna inte på vad jag säger, utan på vad jag menar". Inte alltid lätt, men efter att ha varit gift i snart trettio år, blir man rätt bra på det. =)

Over and out/Mamselamsen som tycker att maken är rätt OK.

Nagellacks-specialister...titta hit!

Som jag skrev igår, gjorde jag manikyr och målade på tre snabba lager nagellack. När jag vaknade idag såg jag att nagellacket var helt knottrigt... som om det hänt någon form av kemisk reaktion på naglarna. Nån som vet varför det blivit så?

Over and out/Mamselamsen med världs-konstiga klor just nu.

lördag, augusti 20, 2005

Nu framåt kvällningen blev jag lite nostalgisk efter att ha läst om "skärarungdomar"

Ja, jag skriver ungdomar, för det är inte bara flickor som skär sig. När jag läser om denna tragik som finns, inser jag vilken tur jag har haft i livet. Tur, betyder inte smärtfri och rosenbeströdd.

Jag hade tack o lov föräldrar, eller rättare sagt en mamma som jag kunde prata med allt om. Min bästa väninna gjorde det också. När vi hade varit ute och "svirat" kom mor (jag sa faktiskt mor) alltid upp mitt i natten och satte på kaffe, för hon ville veta ALLT!. Nåja... vi berättade i alla fall 99 %. När vi berättade detaljer om alla killar sa hon alltid: "Hu så hemskt.....vad hände sen då"? Hon satt där med pliriga ögon och tyckte nog att det var ganska roligt att få höra vad vi hade gjort. (Min bästis låg ofta ofta över sådana nätter) Och en sak ska Ni veta.... Vi var inte Guds bästa barn. *skrattar vid minnet*

Hon dog för 13 år sen...alldeles för ung. Men innan hon dog, gav hon mig en dikt som hon ville att jag med jämna mellanrum skulle läsa och tänka på.

"Dagen idag är en särskild dag,
-den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Du kan inte få mer av den
än du redan fått.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen idag, den är din.
Använd den.
Idag kan du göra någon lycklig.
Idag kan du hjälpa någon.
Idag är en särskild dag.
Den är din".
Indisk dikt
Om jag bara inte glömmer bort dom orden, så kan jag verkligen hitta GULD-kanten varje dag i mitt liv. Och denna "någon" som det sägs i dikten, behöver inte alltid betyda någon annan än en själv.

När jag ändå inte kan göra något...

så kan jag passa på att blogga en stund. Har precis gjort manikyr och sitter här med blodröda naglar på tork.

När vi under tystnad smaskade i oss kantarellmackorna, kom vi på att vi inte har så många platser att plocka gula kantareller på. Men DÅ.... fick Mamselamsen en as-kalas-idé. Vi ska köra runt i morgon på alla småvägarna här omkring. Sen ska vi ska memorera alla ställen det står bilar i skogen (svampplockare!). Och nästa fredag förmiddag ska vi åka dit och "stjäla" andras svamp. Hi hi hi.... smart va´?

Over and out/Mamselamsen alias Sickan i Jönssonligan

Årets första skörd.

Precis hemkommit från första svamprundan i skogen. Men hu, vad sura vi blev, när vi såg att det redan stod en bil parkerad på VÅR parkeringsplats vid VÅR svampskog. Och några var inne i skogen för att stjäla VÅR svamp! Ha ha... för dom hittade inte våra/Stephans ställen.

Som Ni ser är det två högar med svamp. Gissa vem som plockat vilken? *suckar tungt*

Första svampen i år

Men nu ska dom rensas och tillagas med mycket smör och purjolök. Dessa läckerheter läggs sen på Polarbröd och toppas med massor av Västerbottenost. Därefter ska det inmundigas under djup kontemplation. Himmel så gott det ska bli.

Over and out/Mamselamsen vars snålvatten rinner utmed hakan.

Nu blev jag riktigt, riktigt rädd!!!

Jag sitter i soffan och hör min käre make prata med lekkamraten om att han minsann också ska börja blogga. Nä nä nä... det får han INTE göra!! Jessica, Camilla!!! Om pappa ringer och vill ha hjälp.... hjälp honom INTE!! Ingen annan heller för den delen.

Jag känner min man och jag kan lova, att skulle han börja skriva, skulle han för evigt bli bannlyst i bloggosfären. Så för Er egen skull....hjälp honom inte!

Over and out/Mamselamsen, djupt chockad.

Lördag = V75

Blyga V75-spelare
Väldigt blyga!!

Nu är Stephans lekkamrat här och dom ska slå sina kloka huvuden ihop!! För nu ska vi bli mång-miljonärer... IGEN. =)

Varje lördag vid tio-tiden vankas wienerbröd (lekkamraten har alltid det med sig) och kaffe. Sen sitter dom ute på terassen och diskuterar och dikuterar och..... Till slut har de fått fram den ultimata V75:an och enligt dessa karlar/pojkar kan jag redan nu boka långsemester på hotell Atlantis på Bermuda.

Ja ja ja... likadant varje lördag. *ler lite moderligt*

Over and out/Mamselamsen, som tycker dom är väldigt söta.

En dag som alla andra.

Vaknar tidigt... förhållande vis tidigt. Alldeles tyst i huset. Jag tycker det är underbart att komma upp först och dricka kaffe och "äga" Barometern. Att vara först med att läsa tidningen är en speciell känsla... jag vet saker som ingen annan gör (i alla fall här i huset).

Dagen ska under några timmar tillbringas i skogen. För det SKA finnas kantareller, för det säger "alla". I år ska jag hålla mig nära min älskade make, så jag inte villar bort mig igen.

Vi tjuvstarade med kantareller igår, för Willys sålde dom för 77 kr/kg. Nu kanske dom inte riktigt kom till sin rätt, tillsammans med ost. och senaps-panerad lövbiff. Lite för mycket olika smaker på en gång kanske. Det blev ett "sammelsurium" i mun och mage. Ett i och för sig ganska gott "sammelsurium".

Så, "outfiten" för dagen blir: gammel-jeans, min gigantiska "loppmarknads-anorak", f.d. vita gummistövlar (nu lite mer grå med hål lite här och där) och stor plastkasse från Willys.

"New Bridge forrests, here I come".

Over and out/Mamselamsen, direkt från soffan iklädd den lilla Leopardmönstrade.

fredag, augusti 19, 2005

Är det bara jag som tycker ....

att Linda Skugge "flippat" ur på bloggen vad det gäller städning och bakterieskräck?

Jag hoppas att det bara är på bloggen, så det inte sker i verkligheten.

Ett gott råd!

Öppna inte en vinflaska och drick, om du bara har ätit en glass under dagen. Man blir onykter... direkt! Jag vet, för jag har bara ätit en glass idag. *ligger i soffan och tycker livet är ganska underbart om än något snurrigt*

Hur som helst... minglet och "snygg-fikat" gick bra idag. Ut och in i alla affärer med "fotbollsänkans" barnvagn. Jajamensan, Magazin Lou också! Ingen vinst dock.

Fika på det nu så berömda torget. Vi började med tre och en halv person vid bordet och slutade med, jag vet inte hur många. Men det är skitkul att sitta och prata skit över en kopp kaffe på alla möjliga mer eller mindre begripliga språk. Nja... det blev som sagt en glass också... en ganska stor om jag ska vara ärlig.

En allmänt trevlig dag, som nu ska avslutas med smaskens-mat och vin, Gud bevars, när Stephan har kommit hem från träningen i att kasta hästsko. (Tävling den 27:e i Åseda)

Over and out/Mamselamsen, något "dragen".

Var tvungen att ta bort det förra inlägget...

för jag fick inte berätta så ingående var hon jobbar, min Stor-Skata. Shit också!!! Jag vill!

Sen är jag inte bara "pepprig". Jag är också nått som blir om man byter ut den två p:na i "preppy" mot två t:n i stället. *ler som den blyga viol jag är*

Over and out/Mamselamsen som "pepprar" i köket nu

Bara en sak till!!

För jag är inte alls "preppy".... för jag är "pepprig"!!

"PEPPRIG" = het!! *skrattar så jag håller på att gå av på mitten*

Over and out/Maselamsen "den heta"

Ett snabbt inlägg...

Jagär inne och läser Linda Skugges blogg emellanåt. Jag har aldrig varit med om ungar som har så mycket "ränne" och är så ofta sjuka. (Asch... länken funkar inte.)

Mina tjejer har varit magsjuka en eller högst två gånger i sin barndom. Och förkylningar och liknande... tja... det var en gång på hösten och en gång på våren. Och då var ändå Camilla ett "öronbarn" som fick sin första öroninflammation vid sex dagars ålder.

Jag undrar hur det kommer sig att det är så olika. Det enda jag vet, är att mina tjejer är uppvuxna med en massa husdjur och en mamma som inte lade speciellt mycket energi på att städa och hålla saker bakteriefria. Dom var nog gatans skitigaste ungar... i alla fall Camilla som var/är ett vilddjur. Jag tror att de sakta men säkert blev immuna mot det mesta.

Vet inte.... men jag tror att ungar ska härdas.

Over and out/Mamselamsen som "preppar" dammsugaren nu. Har inte "preppat" på evigheter.

Himmel... vad har jag gjort?

Jag har ringt och flyttat telefonen. Iiiiiiii... jag kommer att vara utan mitt ADSL i tre dagar!!!

Hur ska det gå? Måste kolla öppettiderna på bibblan. Där kan jag komma åt min blogg, om än i små doser. En halvtimme åt gången får man boka. Ska kanske försöka flirta lite med den manlige bibliotekarien om att få en hel timme. Fast vid närmare eftertanke... Nä... han verkar inte vara typen som är mottaglig för blinkningar och komplimanger. Jag tror han skulle bli livrädd faktiskt.

Annars idag? Jag, Sladdis och "fotbollsänkan" (hon är på besök i Sverige) ska sitta och "snygg-fika" utanför Willys. Ni som har följt "stalkern" Gaggas blogg, kan kolla på hennes paparzzikort från Nybro hur den ute-serveringen ser ut. Och idag är det as-kalas-väder, så jag ska sitta där som en riktig Greta Garbo i gigantiska D&G-solglasögon. =)

Fredag = jag ska "skapa" i köket. Fast idag lät jag Stephan bestämma... snällt va? Han beställde Fransk potatissallad med ost- och senapspanerad lövbiff. Och som den blyga och timida viol som jag är, ska han få det.

Over and out/Mamselamsen dagen till ära iklädd mina Ralp Lauren-jeans för 18 dollar.

Säger som Henrik: "Våga vägra preppy"!

Vem tusan vill gå omkring och se ut som en skolflicka igen... eller som "bratsen" (stavning?) Gu´så trist. Nä, fram med lite egna tankar om kläder och annat.

Jag är så trött på folk som köper kläder med orden: "Ja men, det är ju modernt"! Modernt betyder faktiskt inte alltid snyggt! Köpte Damernas Värld i förra veckan, där det ingick en stor bilaga om höstmodet. Jag har sällan skådat så mycket fult.

Alla pratar om Fryes-stövlar. Men för tusan, det var ju modernt för 25-30 år sen. När de sen blev "ute" efter något år, kräktes alla på dom och de förpassades till soptunnan. Hur kommer det sig att de hux flux är jättesnygga igen? Jag kallar det "hjärntvätt"!!! Om man säger en sak tillräckligt många gånger, blir det till slut en sanning.

Så här kommer operation "hjärntvätt". Tänk, LACK! Tänk, läckra KORSETTER!

Korsetter tror jag stenhårt på. Varför? Jo, jag tror att kvinnor kommer att "våga vägra" fettsugningar, men vill ändå vara välformade. Utan fettsugningar kommer korsetter att bli alternativet. Så, mitt första shopping-mål i Los Angeles kommer att bli Victoria Secret.

Det säger jag nu...yo! (Som embryo säger)

Over and out/Mamselamsen som snart kränger på sig magtryckaren

torsdag, augusti 18, 2005

Det där jäkla ordet "preppy" har bitit sig fast i huvudet.

Ja blir snart galen på det ordet jag skrev om nedanför! Jag går omkring och sjunger en gammal operett-låt och byter ut ett specifikt ord... gissa vilket?

"I´m so "preppy", i´m so "preppy". I´m so........

Jag "preppade" Stephan i Chicago nyss. Känns bra!
Jag ska ut och "preppa" spisen, så jag kan "preppa" lite mat.
Sen ska jag "preppa" på TV:n.
Undrar om Stephan och jag ska "preppa" lite ikväll? Nää, det är ju inte lördag. *fnissar*

Over and out/Mamselamsen som sitter och dunkar huvudet i väggen.

Jag har lärt mig ett nytt ord.

När jag glidit runt på en massa modebloggar, inkl. vår kära Ebba von Sydow, har jag stött på ett uttryck om och om igen.

PREPPY!!

Jag, i min infantila värld trodde att det hade att göra med att vara redo och preparerad. Hade tankar på att ta kontakt med scoutkåren här i Nybban och be dom modernisera sig lite. Att blåvingarna skulle lära sig att säga "Alltid preppy" i stället för det där gamla urmodig uttrycket.

Vilken tur att jag inte gjorde det!! För Jessica har precis förklarat för mig att preppy är en speciell klädstil, som tydligen är väldigt inne nu.

Over and out/Mamselamsen som rotar runt bland sina preppy tröjor.

Uppdaterad
Lägger ut en länk om vad preppy är. För Er som har lika lite koll som jag.

http://manolo.se/index.php?p=265

Nu tvingar Jessica mig att svara på en massa frågor

OK, Jessica jag gör så gott jag kan.

Fem album i min Ipod.
Ipod???..... Hmm... Måste betyda "Inte podager". Jag har definitivt inga podager. Och om jag skulle haft det, kan jag inte förstå hur jag skulle få plats med en massa album där.

Fem filmer jag har nyligen sett.
Det måste vara den jag såg igår. Om hon som jobbade i ett stall och karln var otrogen. Vad hette den? Nånting om att inte prata med någon. Äsch, jag vet inte... är inte så mycket för filmer.

Fem trevliga saker som har hänt nyligen.
Nu kan vi börja snacka.
- Biljetterna till Californien har kommit.
- Vi blev med Ebba von G.
- Har fått nys om en as-kalas "business-idé"
- Sladdis är hemma igen
- Jag har bara 2 kg kvar.
- Fått bevis för att det kryllar av kantareller i skogen. Ska ut på lördag.
- Fått ny GULDIS.
- Vi har inte så himla mycket kvar att packa
- Solen kom tillbaka.
- Att jag har upptäckt att jag inte kan räkna till fem.

5 mp3 filer i min spellista
Så var det det där med förkortningar igen. mp3??? Betyder nog "måste packa 3" Ja, jag ska packa minst tre bananlådor idag. Men vad spellistan har där att göra, vet inte jag. Jessica skrev nog lite fel.

5 böcker jag nyligen har läst.
Äntligen nått jag fattar!

"Ö-morden" av Gretelise Holm.
"Verkan" av Torbjörn Flygt
"Predikanten" av Camilla Läckberg
"Doktor Glas" av Hjalmar Söderberg
"Tea Bag" av Henning Mankell

Fem bloggare på tur att svara.

Gagga
Fladdermusrumpan
Bloggis
Biggis

Det skulle vara fem stycken..... men det går ju inte. Jag vill ju ha med alla på min favoritlista. Och jag orkar bara inte göra 60-70 länkar. Puh.. Ni vet ju vilka Ni är... ta åt Er.

Over and out/Mamselamsen som ska mp3:a lite nu.

Kungen och jag.

Kungen och jag.

Jag undrar om Silvia vet?

Ohh... vad trött jag blir... eller inte.

Gick in på Expressens och slog upp http://www.expressen.se/index.jsp?a=422389

Först ska vi bli rädda för att sova, sen om man tittar lite till höger på sidan, finns det en artikel om hur man blir av med sin sömnlöshet.

Vad ska jag göra?

"Sova eller inte sova? Det är frågan".

Over and out/Mamselamsen som just nu är jättevaken och väldigt mycket vid liv.

Vem skriver jag egentligen för?

Jag läser många bloggar om dagen och många påstår att de bara skriver för sig själva, när de bloggar. Jo jo...det gjorde jag också, ända tills jag "monterade" in en räknare och jag fick bevisat att att det satt en massa "fönstertittare" som spanade på mina mer eller mindre privata tankar.

Så... Nä... jag skriver inte enbart för mig själv. Hur kan man göra det när det sitter folk i Tanzania, Bagdad, Iran, Korea o.s.v. och förfasar sig över min GULDISAR och tämligen gräsliga matfoton. =)

Men ohh... vad roligt det är. Och vad mycket roliga människor jag "träffat" här. Undrar om man någonsin kommer att träffa dom i verkliga livet? Eller så ska man inte det....magiken kanske försvinner.

Over and out/Mamselamsen direkt från soffan.

onsdag, augusti 17, 2005

Nostalgi på hög nivå!

När jag packar bli jag ofta sittande och verkligen tittar på saker innan jag packar. Idag var det fotoalbumens tur. Jag satt nog i en timme och tittade på gamla kort innan jag lade dom i bananlådan. Detta kortet är från en resa till Tunisien, för så där 20 år sen.

Turister

Det jag minns mest av den resan var alla skorpioner och de mest gigantisks kackerlackor vi nånsin skådat. I alla fall när vi var nere i Sahara. Ohhh... det var den där dromedaren som gick framför Jessicas dromedar hade rännskita och sket (ursäkta vokalbulären) så det stänkte upp på Jessica. Ja... himmel vilken semester det var. *ler lite fånigt*

Okey då!

Ska jag förnedra mig, kan jag väl göra det på en gång. Här mitt kylskåp.

Kylskåpet

Spana in falukorven...den ska vi ha idag!

Alex...jag väntar otåligt på ditt kylskåp.

Over and out/Mamselamsen som nu packar och bloggar med ett glas rött som sällskap.

Min blogg-håla

Så här ser jag ut när jag inte packar eller som jag skrev hos Ilva: Tillagar smörslungade falukorvsskivor och pocherade makaroner med kryddig tomatsås".

Favorit-pose

Det vill säga: Stekt falukorv med snabbmakaroner och ketchup.

Det har börjat gå runt grejor i Bloggland, om att visa sitt kylskåp. För allas välbefinnande visar jag min blogghåla i stället. :D

OBS OBS! Outfiten!! "Hollywoodare" och sidenbyxor. Kan det bli bättre? =)

Over and out/Mamselmamsen, direkt från soffan i mina rosarutiga sidenbyxor.

Skvaller... jag älskar att få skvaller.

Att inte folk förstår att skvaller kan användas för att någon annan kan få vinning av det. Jag har just fått nyheter, som kan leda till världens "klipp" för oss. Jag skvallrar av princip aldrig, så därför kan jag inte delge Er skvallret här. Men oooh... viket läge för oss!

Jag har aldrig förstått det där med att prata skit om folk, med vem som helst. Det är ju livsfarligt och man får det nästan alltid i "baken" igen. Men som sagt: "Jag är en mycket god lyssnare och jag memorerar".

Jag litar inte ett öre på personer som pratar skit om andra. För kan dom prata om andra, pratar dom med all säkerhet om mig, när jag inte är i närheten.

Men som sagt...en god lyssnare är jag. Hi hi hi....... Och den lille entreprenören vaknar till liv igen!!

Over and out/Mamselamsen vars bananlådor är slut....igen.

Fick brev från Tingsrätten idag.

Mitt skadestånd var inte 5.000:- som jag trodde, utan blev 10.000:-. Så nu ska många myndigheter kontaktas, för att få ut dom där pengarna.

I och med att Sahid inte har någonting, får man gå andra vägar. Mitt försäkringsbolag Länsförsäkringar betalar inte ut ett dugg, eftersom jag inte gick till läkare och psykolog. Men de är "vänliga" nog att skicka ett papper om det till mig, som jag sen kan vidarebefordra till Brottsoffermyndigheten, tillsammans med papper från Kronofogden. Hå hå jaja.... det är tur att man inte har bråttom. =)

Sommare är tillbaka och jag känner att jag har alldeles för mycket kläder på mig. Måste upp och leta fram mina alldeles gräsliga röda USA-schorts. De som jag får sånna "rasben" i. Skulle faktiskt kännas lite skönt om jag kunde prestera lite solbränna på "bakbenen" innan jag åker. Får väl varva packandet med solande idag. För packa ska jag... har nyss fått hem fem tomma bananlådor,

Over and out/Mamselasen med de blå-vita rasbenen.

Nu är han dömd i alla fall.

Öppnade tidningen och fick till min oerhörda glädje se att "knäppgöken" som sparkade mig, nu är dömd. Så nu kan vi kvinnor gå förhållandevis lugna på stan igen.

http://www.barometern.se/article.php?args=906018,103;112;0;0

Skadeståndet är inte så himla viktigt, men jag är väl den som får femtusen kronor, efter som jag tack och lov inte behövde uppsöka läkare.

Det som kan kännas oroande är att han blev dömd till sluten psykiatriskt vård med särskild utskriftsprövning. Enligt en bekant till mig inom psykiatrin, betyder det att han är ute på gatorna igen inom ett år. Men det får jag väl hantera då, i och med att jag inte kan gör något åt det hela idag.

Vad har dagen "i sitt sköte" idag? Jo, att packa ner alla milioners miliarders "pryttlar" som jag har i mitt sovrum. Sådana där "bra-ha-saker", vars största uppgift är att samla damm.

Over and out/Mamselamsen, som planerar inköp för fem tusen.

tisdag, augusti 16, 2005

Lite kvällspyssel bara

När barnen har lagt sig och det inte är nått bra på TV, så är lite sällskapsspel trevligt. Roa Er gärna... men fråga inte hur man gör, för jag vann inte en enda gång.

Två skandaler mitt i flytten.

De är bra att flytta ibland, för man hittar så mycket som man glömt bort. Igår, när jag rotade i en av Stephans garderober, hittade jag tre Kriss-jackor och en duvblå YSL-jacka (secondhand) som jag alldeles glömt bort. Och dom ska definitivt inte förpassas till vinden. Rena julaftonen.

Det som redan ligger i "säcken-till-vinden" är mina svarta skinnbyxor. Jag tror att jag hade lite pubertetskänningar för några år sen. (Familjen, är Ni glada nu?) Men oh, vad cool jag kände mig då. Kan även berätta att vid förr-förra pubertetskänningen, när jag var 35, köpte jag den idag här så omtalade Knutte-jackan med fransar. Det var när jag upptäckte de första rynkorna, som jag stormade iväg och inhandlade detta plagg. Jag blir ganska ofta påmind om den. "Tiden när Birgitta var ascool knutte". Ja ja... var sak har sin tid. =)

Skotskrutiga "golfschorts" åkte samma väg. Hur KUNDE jag köpa dom? Snacka om tant-varning!

Alla taskiga "replica-väskor" i Gucci och Chanel, som jag köpte för många år sen, for all världens väg. Kvar finns bara "rediga" väskor.

Skandaler

Jaa... Gagga, så var det mina "skandaler". Dom låg längst inne i hörnet och skämdes. Men men, dom kommer att få finnas kvar, även om jag inte använt dem på hur många år som helst. Man vet ju aldrig....... =D

Alla frissor borde ha en kurs i botten.

Ja, så har man klippt av håret igen. Jag har väntat så länge jag bara kunde, för att det fortfarande ska vara OK, när jag åker till "Lill-Skatan".

Frisyr? När jag går in hos frissor, säger jag bara KORT! Som jag skrivit om förut blev det ett "gäng" guldblonda slingor (förståss). =) Jag vill ha det p.g.a. talesättet: "Blondes have more fun". Och jag vill alltid ha roligt... i alla fall så gott det går.

Det jag egentligen ville komma fram till i detta inlägget, är att jag anser att alla frisörer borde gå kurser i konversation innan de får bege sig ut i salongerna. Hur kul är det att sitta i stolen i en och en halv timme och dra orden ur den som står bakom huvudet på en. Nä, skittrist.... och inte kan jag läsa skvallertidningar under tiden heller, för hon snor hem på mina glasögon och därmed är jag halvblind. Och att bara att sitta och titta på en tämligen suddig Mamselamsen i spegeln är ju inte särskilt inspirerande. Så det enda roliga jag har är att prata.... men idag blev det mest en monolog.

Konversationskurser till alla frisörer borde ingå i grundutbildningen.

Over and out/Mamselmamsen, den nu super-stylade på knoppen.

Inte nog med att hon är en"stalker" i verkligheten...

hon förföljer mig in i drömmarnas värld också. Gagga din "gamla gagga" jag ha drömt om dig, din man och Er hund i natt. Har Ni en tax för resten?

Jag mötte Er i Österrike på nån folkfest, där man alla tillsammans skulle springa nerför ett berg och uppför nästa. Alla på en gång. Och när vi kom uppför det sista berget käkade vi på ett "gasthaus" och Er tax, som för övrigt var svart och av honkön, låg på en kudde på ett bord och spanade på alla. Det var en riktigt trevlig dröm för resten. Och du var väldigt rejäl i sandaler och så. =)

Jaha, alla drömtydare... vad kan det här nu säga om mig? Borde sluta blogga kanske? Jag menar, jag drömmer om en "mänska" jag aldrig mött. Eller är det Bloggblads voodo-kräftor som börjar påverka mig? Hur många av kräftorna var egentligen jag. Alla?

Fram tills jag får svar på det, tar jag mig en titt till i dagens tidning och kollar om det finns nått horoskop jag kan förlita mig på idag. För nu händer det konstiga saker.

Over and out/Mamselamsen, som förmodligen är förtrollad på nått sätt. *skrattar*

måndag, augusti 15, 2005

Klarar Ni det här?

http://five.flash-gear.com/npuz/puz.php?c=v&id=78711&k=17618346

Lite sysselsättning på kvällskvisten. =)

Millan goes Bogart. Uppdaterad)

Millan skickade en massa foton idag. Så... så här ser den lilla Skatan i Hollywood ut.

Hon har klippt av sig allt håret *tårar i ögonen* Det blev liksom en annan Millan. Men häftigt är det.

Millan goes Bogart
De gamla modellposerna sitter tydligen i.

Visst är hon fin? Jag tycker hon är lika fin som Jessica. JESSICA!!! Jag vill lägga ut kort på dig med. Vackrare barn har INGEN!!!! *ler så malligt som bara en mamma kan*

Hon har skaffat sig en annan sida, där hon snart kommer att lägga ut sin musik. Det är: www.myspace.com/camillagervide

Jag har gjort något riktigt hemskt idag.

Jag har rensat bland mina handväskor! Puh.. Jag tror att "åtminstånne" 10-15 stycken åkte ner i en stor svart sopsäck. Det kändes nästan hädiskt att stoppa ner dylika tingestar där. Men jag har ju inte använt dom på över ett år, vilket betyder att jag aldrig kommer att använda dom igen. Dock ska dom inte kastas... de ska bara få flytta upp på vinden. För nu kommer jag verkligen att kunna spara på allt. :)

Stephan har flyttat en massa döda djur idag. Korpar, rävar, "örnar" och nån sten med grävlingar på. Med tanke på att luftgevär är den enda bössa min man använt, har vi ovanligt många jättedöda djur i huset. Förklaringen finns dock i att hans pappa var en inbiten jägare. Så det ligger väl lite nostalgi i dom.

Men jag vet minsann var de ska få bo, när vi har flyttat. I trapphuset... i och med att den i princip är privat kan de få sitta där och skrämma slag på alla besökare. Välkomna som ovälkomna.

Hur som helst... han får ha sina "döa" djur och jag får ha mina handväskor, som i och för sig bara är en förädlad version an "döa" djur.

Over and out/Mamselamsen i röjartagen.

Ännu en paus.

Sitter här med svarta fingrar, efter att ha packat in det ena och det andra i tidningspapper. Varför... jag säger bara varför, måste alla som bor i Glasriket "dra på sig" så himla mycket glas och kristall. Jag lovar, jag har inte använt en tredjedel.

Sen för att inte tala om servetter. Om man blir bedömd efter antalet olika servetter för att komma till himlen, så kommer jag att kunna kliva rakt in, utan att behöva stå och tjafsa med Sankte Per. (Ja... jag har servetter i GULD också)

Det är lite "sjukt" hur mycket saker man har, som man aldrig använder. Vilken tur att vi kommer att få en jättevind att lagra alla "bra-ha-sakerna" på.

Over and out/Mamselamsen som bara suckar och stönar.

Tog en paus....

och gjorde ett språktest , som jag hittade hos Mette.

Detta test renderade i att jag nog borde lära mig: "You're cutting edge, and you are ready to delve into wacky Japanese culture.From Engrish to eating contests, you're born to be a crazy gaijin. Saiko! "

Där ser man vad lite man vet om sig själv. *skrattar lite*

Skulle vara mycket intressant att vet hur "wacky" Ni är.

Over and out/Mamselamsen som genast kastar sig över packandet igem

Busy....busy!

Massors, massors att göra idag. Men dom som ändå tittar in här, kan få njuta av mina oootroligt vackra "Bosnien-Herzegovina-skor", medan jag packar, skriver brev, diskar, tvättar och donar. Ungarna kallar dom så, p.g.a att de påstår att alla sångerskor från detta land, hade dylika skor på sig på "Eurovision song-contest" på 80-talet. Så: Njuuuuut! *ler*

Guldskor

söndag, augusti 14, 2005

Ärligt talat!

Vårt enda husdjur just nu.

Jag håller på att packa nu. Men ärligt talat, ska ett sånt här odjur få följa med? Det känns som om han alltid glor på mig. Kan knappt gå naken här längre.

Ok... då gör väl jag det också!

Rörigt!

Efter som det tydligen går någon form av "maraton" igen, så ställer jag väl också upp på "Visa ditt badrummskåp"
Alla sminkgrejorna ligger i en gul Beauty-box under soffbordet vid TV:n.

Jaa... så här rörigt har jag det. Stephans och mina grejor i en salig röra!

Nu vill jag se Era badrumsskåp också.

Kubb-SM i Badhusparken

Jaa... så här ser det ut i Nybban när det är SM. Tyvärr var vädret lite dåligt, så det var inte så mycket folk.

Kubb-SM

Gissa vem det är som siktar på bilden?
Tyvärr åkte dom ur kvartsfinalen här. Men dom gjorde det med flaggan i topp. Dom blev utslagna av de Gotländska Världsmästarna med 2-1.

Sen var det mycket ältande och vältande vad som gick fel och vad som kunde ha gjorts bättre. Stephan var helt övertygad om att gotlänningarna var dopade på nått vis. "Dopingkontroll... dopingkontroll" Jag tror att nästan ingen hade klarat det testet, för jag såg minsann både öl och vin på gräsmattorna runt omkring. =)

Jag åkte hem när Min lille Gubbe hade åkt ut... för så jäkla kul är det trots allt inte, att titta på en massa gravallvarliga människor som kastar träpinnar omkring sig.

Ok...outfit för dagen.

Kolla länken och sen ska jag rekommendera en bok.

I Expressen idag är det en mycket intressant artikel om barn och TV-tittande. http://www.expressen.se/index.jsp?a=420239

Nu är ju inte detta någon nyhet, för Lars Hesslind skrev på åttiotalet en bok som heter "Samtal med en kakelvägg", där han belyser problemet och förklarar varför TV är fördummande. LÄS DEN och stäng av TV:n. Läs böcker för barnen i stället!

Många tycker att jag är "äckligt" positiv.

Men kan man vara annat? När jag vaknar på morgonen, innan jag slår upp ögonen, går jag ofta igenom saker och ting.

- Jag lever.
- Har inga allvarliga sjukdomar. Min förkylning är nästan borta, tacka vare lite healing här på bloggen. =)
- Jag har den bästa mannen... tycker jag i alla fall.
- Jag har absolut världens bästa barn. Säg inte emot mig... för vad Ni än säger, ÄR mina bäst!
- Jag har tak över huvudet och mat på bordet.
- Står inte helt på ruinens brant. Just nu i alla fall... men jag HAR gjort!! Oj oj oj ....
- Jag har "Guldisar" och glittertofflor, som gör mitt liv lite glatt.
- Jag har vänner, om än allt för långt borta, som jag kan lita på.
- Jag ska idag "coacha" i SM-kubben. Japp, det gick till slutspel idag! Hurra!
- Jag har massor med bra böcker, som ligger och väntar.
- Jag har världens gosigaste "gose-kudde"
- Snart kommer Ebba von G.
- Snart ska jag "rocka järnet" med döttrarna.
- Det regnar inte idag.
- Stefan Holm ska hoppa höjdhopp idag.

Jag kan hålla på i evigheter.... hur ska jag kunna vara negatìv? Jag är faktiskt väldigt tacksam för det jag har... och jag tänker ofta på det.

Over and out/Mamselamsen tar en kopp kaffe till och funderar på vilka GULD-skor jag ska ha idag. =).

Vi har fått första delen av "Kalabalik i Hollywood!

Jajamen. Hon rockade tydligen "järnet". Dock har vi inte fått de bästa bitarna än.... förhoppningsvis kommer de framåt kvällen, när hon sovit ut efter konserten idag.

Uuuu... jag kan knappt bärga mig tills jag och Jessica åker över. Visserligen är det bara knappt ett år sen jag var där, men nu verkar det "rocka" ordentligt där. Jag, gamla kärringen, ska gå "clubing" på både "The Knitting factory" och "Miyagis". Dessa ställen kräva stora GULD-väskor och GULD-skor.

Jihaaaa... vad kul det ska bli!

Over and out/ Mamselamse, som redan börjar bryta på lite amerikanska. =)

Uppdatering: Nä, Stephan kan inte följa med, då det finns saker här att göras, som inte går att skjuta upp. Men det är kanske lika bra att han är här, då det kanske kan bli lite påfrestande för honom att haka på 2 tejer och en "tant" *skrattar*

lördag, augusti 13, 2005

Snart kommer rapport om galenskaperna i LA

Jag har precis pratat med Millan och jag konstaterar att det blir ett mycket långt och innehållsrikt inlägg från konserten på Hollywood boulevard i går kväll och natt. Den andra konserten är inte förrän idag, på det gamla "Oscarsutdelningshotellet". Ohh... då kommer hon att spela med en gitarrist som kommer att göra Sabinas bror "grön av avund."

Sen var det om nått om gitarristernas Madonna... fasen jag vet inte vilka det är. Jag känner till Janne Schaffer och "that´s all".

Over and out/Mamselamsen, som Gagga har gjort frisk genom någon form av healing.

Jag har haft en paparazzi undercover efter mig...

och hon har smugit runt på alla mina hemliga ställen här i Nybban och fotograferat. T.o.m. hittade hon vårt nya palais. Dock har vi inte flyttat in än. Men vi var i faggorna, det vet jag. För jag och "fotollsänkans mamma"... tro det eller ej, satt faktiskt och fikade utanför Willys på eftermiddagen. OCH jag var och botaniserade på Magazin Lou... dock utan vinst.

Men en sak missade du... vi har ett hus till... på gågatan. I botten ligger en restaurang som heter Milano... såg du den? Om du gjorde det, ska du veta att min älskade make i så fall var cirka 20 meter från dig. Han var nämnligen på innergården och grävde.

Och Ni käkade pizza på Viktoria. Jag bor just nu, cirka 400 meter därifrån. Du hade bara behövt ropa, så hade jag kommit. =)

Hur som helst Gagga, jag har skrattat så mycket nu, så jag tror att jag blev frisk på kuppen.

Over and out/Mamselamsen, den inte helt anonyma längre.

Det finns någonting bra med att vara soffliggandes.

Man kan underhålla bloggen hela tiden och vara hur sunkig som helst. Det enda glamouraktiga jag har på mig, förutom min leopardmönstrade är mina silverglittriga "Hollywoodare"
Min luddiga glittriga
http://photos14.flickr.com/18208378_c3284af8a3_m.jpg

Och sen drömma lite om det här.

Las Vegas
http://photos21.flickr.com/33632445_0dd5240660_m.jpg

Så varför klaga. Förkylningen försvinner om ett par dagar och om tre veckor åker jag till Californien.

Dieten så här långt idag.

- Ett halvt kilo vindruvor
- En skål med parmesanflarn
- En påse Polly. (Det botade ju "kastarmen igår")
- Två nektariner
- 3 glas Cola light
- En mugg superstarkt kaffe
- 4 st Körsbärstomater

Kan man säga att jag uppfyllt "tallriksmodellen"? Eller ska det fyllas på med nått?

Säg bara inte stekt lever eller hönssoppa, för då kräks jag.

Over an...............................

No coaching today.

Jag har fått feber och ligger nu nerbäddad i soffan. Stephan kom hem och gjorde det.
Tack o lov för friidrotten, som jag kan lyssna på genom dimmorna.

Over and out/Mamselamsen, som det är dj...gt synd dom nu.

Nä... nu får faktiskt Hollywood-baben höra av sig!!

Det visade sig att hon hade två konserter i går. Ja ja ja...vad vet en mor, när de befinner sig på andra sidan jorden.
Med tidsskillnad på 9 timmar bakåt, är hon väl ute och festar nu eller så var hon så totalt utpumpad att hon bara tog sig hem och stöp i säng.

Hör av dig "Din gamla skata"! Annars blir det pisk! (Säger den sanna pacifisten =)

Over and out/Mamselamsen, som knappt kan döda en mygga.

Är det inte Carolina Kuft, så är det min älskade idrottsman.

Han obrukbara "kastarm" är nästan åteställd idag. Han haltar bara lite på den. =) Återhämtningen måste bero på alla behandlingar jag gav honom igår. Jag tror att omtanke, högläge, en påse Polly och en dubbelvikt stödstrumpa var en riktig mirakelkur.

Men nu är första tävlingsdagen här och han kommer att ha det minst lika tufft som Stefan Holm. Det regnar och blåser. Men min "hårding" fixar det eftersom han klätt sig enligt lager-på-lager-metoden. Sen har han snott min regnjacka och mitt leopardmönstrade paraply också. Han har nyss åkt iväg till uppvärmningsbanorna för att kasta in sig. Sen är det bara dagsformen och starkaste psyket som avgör vem som blir svensk mästare i kubb. (Han blev det år 2001)

När jag vaknat ordentligt till liv och "satt på mig ansiktet" ska jag ner och "coacha" honom hela dagen. Jag ska stå vid sidan om och vifta med armarna, för det har jag sett att de gör på TV. Och viftar jag bara rätt, tar han nog hem spelet. *hybris*

Over and out/Mamselamsen, snorig med glad ändå

Knäppgökar "overloaded"

Konstatrerar bara innan jag hoppar i säng, att det finns minst 1148 knäppgökar i världen. Go´natt på Er!

Over and out/Mamselamsen med ena foten i sängen.

fredag, augusti 12, 2005

Min blogg är min bebis!

Vilken tur att jag har datorn på magen här i soffan. Jag kan alltid ge den vad den vill ha. Uppdateringar... nya inlägg... lägga nya bloggar på Favoriter (Min lista är nu lite drygt en meter lång)... hitta nya "kuliga" bloggar.

Jaa, en blogg behöver omsorg, kärlek och kommatecken på rätt plats... helst. :)

Over and out/Mamselamsen, den grammatiska analfabeten.

54 procentig rom är inte att leka med... tro mig!

Har just tryckt i mig en rejäl slurk av denna destillerade dryck, för att kurera min värkande hals. Och tro mig, det finns nog inget som överlever dessa 54 %. Jag tror att smaksinnet förvunnit på kuppen. Skulle nog kunna halsa direkt ur flaskan nu, om inte min goda uppfostran hade hindrat mig. Hela munnen är som bedövad. Var tusan har vi fått den flaskan ifrån?

Nu har jag "fyra frön" kvar i glaset. När dom är uppdruckna är jag nog frisk... och lätt onykter. Men vad tusan... sånna smällar får man väl ta.

Over and out/Mamselamsen.... *hick*

Himmel och planeter, min lille idrottsman har gjort en "Kluftare"

Dagen innan Kubb-SM, har han använt spade, spett och kratta så mycket att "kastarmen" är nästan obrukbar. Han har skrämt livet ur en massa småmuskler som legat i träda de sista 30 åren. Nu vill jag genast få hit Carolina Klufts massör och alla hennes läkare. För det duger ju inte att tävla på så himla hög nivå och inte ha en medicinsk stab runt omkring sig.

Jag letade och letade efter elastiska bindor, men det enda jag hittade var stödstrumpan från tiden när jag stukade foten med jämna mellanrum. Men om man viker den dubbel, ska det väl vara till någon hjälp. Sen placerar jag honom i fåtöljen och pallar under armen, så den hamnar i högläge. Så får vi hoppas svullnaden går ner tills i morgon klockan tre, när de spelar första matchen.

Over and out/Mamselamsen alias Florence Nightingale.

Jag har inspirerat en stackars krake, som även hon snart är en bloggoholic!

Kan man få straffarbete för sånt?

Men hon skrev och frågade mig om hur man söker efter andra bloggar. Ock det enda tipset jag kunde ge var nyligen. se. Ohhh... jag glömde ju www.bloggportalen.se.

Men sen tänkte jag att jag kan ju presentera henne lite här. Hon är en kvinna i min ålder tror jag. Med en massa barn, hund och så gillar hon tydligen Matteus-passionen. Så för att hon ska hitta lite bloggar att surfa runt på, tänkte jag att någon kunde gå in hos henne och säga "Hej"!

Stackars människa som har gett sig i denna konstiga världen. =)

"Mingling done"

Jag lagade en guddomlig lunch med "Kycklingfilé Speciale", vilket egentligen betyder "ingen-aning-om-vad-det-ska-bli-när-det-är-klart". Men det var både grönpeppar, rödpeppar, rödvin och sirap i. Knapriga parmesanflarn. Och jag skulle göra ost- och gräslöksfyllda körbärstomater.

Men nu blev inte detta uppätet, för karlarna hade konspirerat och bestämt att vi alla skulle äta ute istället. Skitbra... jag slipper disken. Och kycklingen kan vi äta i morgon kväll, när min lille idrottare kommer hem efter första dagens tävlingar i Kubb-SM.

Syrran och jag minglade in på boutique Magasin Lou för att spana lite på rean. Det vi inte hade räknat med, var att våra respektive skulle komma efter. Jag höll på att skämmas ihjäl, när Stephan sprang omkring i affären med en röd manchesterkjol framför sig och frågade alla om den inte passade honom. Det är tur att alla känner honom, annars hade de nog ringt efter polisen. Det positiva i det hela var att han TYCKTE att kjolen var snygg och ansåg att jag skulle ha den. Slå mig gärna i huvudet, men jag köpte den inte. Vill spara mig till LA.

Nu har syrran och hennes sambo åkt och jag kan lägga ALL min tid här igen. *ler*

Over and out/Mamselamsen som lutat sig tillbaka i soffan med en varm dator på magen.

Nu ska jag ut i den riktiga världen...

med "tjocka släkten" och lämna "bloggeriträsket" en stund.

Vill bara säga, att Ni får gärna hålla tummarna för Millan och hennes konsert på "Rennaissance hotel", Hollywood (stavning?) ikväll och i natt. * svettas lite* Med tanke på allt som hänt, skulle hon nog uppskatta "Hållna tummar" i Sverige

Over and out/Mamselamsen som bara är en liten nervös mamma.

Mitt skafferi lever sitt egna liv.

Jag har börjat kolla över skafferiet inför flytten. När jag grävde mig bakom de mest använda prylarna, hittade jag:

- 4 lådor med farinsocker
- 3 små lådor med kaffe Latte-pulver. (Ingen av oss dricker Latte)
- 1 liten låda med Espresso-pulver (Det hade jag inte en aning om att vi hade)
- 2 lådor med pärlsocker
- femtielva små lådor med knäckformar
- 3 öppnade påsar med vetemjöl
- 2 tuber med glucos
- 5 olika sorters pasta
- 7 öppnade förpackningar med ris
- 1 öppen förpackning mannagryn
- 2 förpackningar havregryn (Det kan jag förstå lite, efter som jag gjort Skugges "knäckiga rabarber paj" 2 gånger)
- 2 öppnade förpackningar med Marsansås (med tanke på att jag avskyr vanilj, är det 2 förpackningar för mycket)
-O´boy. (Sista bäst före datum 2001!!!)
- 3 flaskor sirap

Var kommer alla dessa grejor från? Jag tror att det är som med mina lakan... de förökar sig själva i skåpet. Eller, om jag tänker efter, så är det faktiskt Jessicas fel. För varje gång hon kommer hem, bakas det det ena smaskiga efter det andra. För att inte tala om alla nya rätter som hon testar på oss. Men VARFÖR köper hon nya råvaror varje gång?

Nu komer hon snart hem igen... visserligen för att gå på bröllop, men hon ska förbaske mig fylla min frys med läckerheter av havregryn, sirap, vetemjöl, farinsocker och pärlsocker. =)

Förbaskade karlar!!

Först smittade Kjelle Stephan och nu tror jag Stephan har smittat mig. Känner hur det börjar killa i halsen. Jag har varken lust eller tid med en förkylning nu. Jag ska packa och dona. Sen kommer syrran och då ska vi "fräschingar mingla runt Down town" i Nybro. Om två kärringar på 50+ kan vara det "fräschingar". Jo, det kan vi, om än något skrynkliga. =)

Så nu ska mina mirakelkurer få göra under idag. Stoooora mängder C-vitamin, som varvas med Ginseng. Jag toppar de hela med lite positivitet. Mitt mantra är: "Jag är frisk....jag är frisk... jag är frisk..." För tron kan ju försätta berg har jag hört.

Over and out/Mamselamsen som dricker de första brustabletterna och mumlar lite för mig själv under tiden.

Konstaterande.

Att det finns 1123 "knäppgökar" i världen idag. Go´natt på Er alla!

Over and out/Mamselamsen med ena foten i sängen.

torsdag, augusti 11, 2005

Man lär sig så mycket språk på toaletten...

som: "Ei saa peittää".

Inte illa... man sitter på muggen och lär sig främmande språk. Det är vad jag kallar "att förena nytta med nöje" =)

Allt verkar bra och håller alla tummar jag kan. Plus att det börjar hända saker.

Jag pratade nyss med Camilla i Hollywood och allt verkar OK tills i morgon. Inga sjukdomar är på ingång, om man inte räknar hennes nyblivna astma. Men ett par puffar med sprayen, ska väl rensa rören.
Sen har hon tydligen börjat snärja in sig lite här och där. Jag vill också gå på Music "networking" partyn, så jag får användning av alla mina GULDISAR.

Jag har blivit en riktig "fena" på att göra länkar. Gör ett par till bara för att det är kul.

Jessica
Jessicas hemsida
Syrrans startsida
En shoppingsida "som heter duga"

Och det är jätte-OK att ge uppmuntrande tillrop från Sverige... tror jag.

Gissa vem jag har varit och hälsat på idag?

Ebba på plattor
http://photos21.flickr.com/33168841_c997e56448_m.jpg

Vår snart alldeles egna Ebba von G. När jag tog upp henne, märkte jag att hon bestod av 60% luft. En ytte-pytte luftboll. Jag vill att de fyra veckor som är kvar går jättefort. Jag längtar!

Alla pratar böcker och jag ska inte vara sämre.

Jag har min absoluta favoritförfattare och jag köper hans böcker, så fort de kommer ut. Ingen författare har fångat mig som Arto Paasilinna Oh, så många goda skratt han gett mig.

Ibland undrar jag hur hans hjärna funkar, när han kan komma på sådana burleska och osannolika historier. Eller vad sägs om:
En betjänt som av en ytterst väldresserad björn.
Eller mannen som börjar med att bygga en kyrka mitt ute i ingenstans. Och utifrån denna kyrka växer ett gigantiskt fritt samhälle fram... mitt i Finland.
Den gamla damen som egentligen är en ljuv giftkokerska.
Och många många fler "knäppa" saker.

Jag blir så glad när jag ser att det har kommit ut nya böcker av honom. Så när nästa ederas, kan Ni glömma mig på bloggen.

Rutiner är bra... man behöver inte tänka.

Jag gör så otroligt många saker utan att tänka. Det som är aktuellt just nu, är hur jag agerar när jag kliver ur duschen. Alltid, alltid exakt desamma.

"Stänger av duschen... går ut... tar badlakanet som hänger till vänster... torkar håret... torkar ansiktet... halsen... vänster arm... höger arm... runt tuttarna... magen... grabbar tag i badlakanet i båda ändarna... svänger över huvudet och rafsar över ryggen... sen torkar jag... ja, Ni vet!... vänster ben... höger ben... tar tag i handukshängaren och torkar höger fot... OBS!! noggrant mellan tårna (Man vill ju inte få fotsvamp)... tar tag i handfatet och gnider vänster fot torr... sätter på den leopardsmönstarde... borstar allt hår bakåt (styling lite senare) ... lämnar badrummet".

Alltid exakt det samma... jag byter inte ens vilket ben jag börjar med. Ibland har jag funderat på att göra det lite mer spännande, genom att börja med fötterna. Men jag har läst någonstans att man ska börja torka uppfrån, för ju längre ner man kommer på kroppen desto läskigare "bacillusker". Och dom vill man ju inte ha med upp i ansiktet.

Ibland undrar jag om jag är lite knäpp som funderar på sånt här. Förmodligen. =)

Idag ska det packas och packas och packas och ....

Nästan tom bokhylla
http://photos21.flickr.com/33115862_451cbde68c_m.jpg

Men här är det nästan tomt i alla fall. Jag bara väntar på ett stort gäng med bananlådor, så jag kan fortsätta. Stephan och jag har nu lovat varandra, att vi inte ska flytta en enda gång till... på tio år i alla fall. Det är gräsligt att flytta! Men vårt nästa boende är så himmelskt, så där kommer vi nog att bo ett tag.

Någon som vill hjälpa till när flyttlasset går?

Over and out/ Mamselamsen, vars naglar går av en efter en.

Mamselamsen börjar bli lite nervös.

Camilla har konsert till helgen på Hollywood boulevard. Hoppas det går bra, med tanke på att hon dragit på sig astma och att hon var tvungen att byta basist för ett par dagar sen.

Håller tumarna och biter lite på naglarna. Jag vill vara där!!!

Det äckligaste jag vet är...

att klippa tånaglarna. Jag ryser lika mycket som jag gör, när någon gnider frigolit mot fönsterrutan.

Jag fattar inte att det finns folk som tänder på fötter. Huuuu... *ryser och skrynklar ihop ansiktet som om jag ätit en hel citron*

Jag skulle kunna låt göra pedikyr. Men jag vill inte utsätta någon annan för detta läskiga.

Modetidningar.

Jag köper inte ofta dylika tidningar*, men häromdagen gjorde jag det. En perfekt tidning att ha på toaletten. Den ligger där i ett fack och väntar på att någon "filosoferande" person ska dyka upp. Jag har nyss "filosoferat" lite tillsammans med magasinet. Det första som slog mig var: "Himmel, så mycket fula kläder det finns".

Dock såg jag, att det tydligen är inne med Persiskt orientaliska mönster i höst. Samt att det är "jättehett" med korta "dräktjackor". Då, på "muggkanten" förstod jag varför bekanta gav mig komplimanger för min korta Persiskt mönstrade jacka, som jag hade plockat fram ur en sopsäck, och hade på mig på stan här om dagen. Så min gamla 80-tals jacka med guldknappar är hur modern som helst igen. *jätteförvånad*

Ibland fattar jag ingenting.


* Däremot köper jag skvallertidningar av värsta sorten i stället.