.

Mamselamsen

tisdag, maj 31, 2005

Att göra "absolut ingenting".

Fick en förfrågan i en kommentar om "att gör ingenting". Egentligen skulle jag iväg och klippa mig, men jag skiter i det. Det kan jag göra i morgon.

När jag "gör ingenting" ligger jag i soffan och med en mycket tom blick (enligt min man) stirrar i taket. Kan pågå i allt från fem minuter till en timme. Många konstiga men även ibland kluriga tankar far genom huvudet. Exempelvis: Varför avslutas alla telefonsamtal med att man nästan går upp i falsett? "Ja, då säger vi det.....vi hörs...." Eller: "Bajsar drottning Silvia på ett mer sofistikerat sätt än vi dödliga"? Eller "livets mening". Ja, jag har kommit på det. Eller sist men inte minst: "Vad har den handikappade mannen för historia, när han sittande på knä tar sig fram på Hollywood boulevard och putsar stjärna efter stjärna på "Walk of Fame"?

Så för mig är nog "att göra ingeting" att ligga platt på rygg och filosofera. Ingen fysisk aktivitet förekommer. Eller...jo, lite....jag kliar mig i örat emellanåt.

Ebba von Sydow versus Mamselamsen.
Ebba, läste i din blogg igår att du letar guldskor. Hur ute är inte du? Jag har fyra par....inköpta i USA för flera år sen.

Luddigt och rutigt nagellack.

Satt igår kväll och gjorde absolut ingenting. Då kom jag på, att det var ett ypperligt tillfälle att måla naglarna. Aceton....bommul...fila....nagelband bort....måla ett lager...måla två lager...måla tre lager. Och sen är det som f..n flyger i mig. Detta händer varje gång.

Så fort nagellacket är på plats för att få torka i lugn och ro, får jag hux flux så mycket grejor jag absolut måste göra. Med spretiga fingrar plockar jag in disken i diskmaskinen... ooopps, där kom jag emot nått
Hänger tvätt, med lika spretiga fingrar. Detta resulterar i ludd på min rosa naglar. Sen går jag och lägger mig och stoppar händerna under kudden. Och på morgonen när jag vaknar, kan jag tydligt se tygstrukturen avspegla sig på alla mina ny-manikyrerade fingertoppar.

Så här sitter jag med luddiga, repiga och rutiga naglar.

måndag, maj 30, 2005

Aldrig mer Kinamat i Nybban

Bara kolla.....även om jag inte direkt är förvånad.

http://www.expressen.se/index....

Böcker: Ett jäkla ok...ibland.

Jag älskar mina böcker. De är, som ett av alla min bevingade ordspråk, "More is even better". Dom är underbara, ända tills man ska flytta. Har nu packat sju ICA papperskassar "knökade" med böcker, och det syns nästan ingenting i bokhyllorna. De verkar lika fulla som förut. Nu står kassarna staplade i förrummet och väntar på att bli instuvade i bilen, för att därefter bäras upp till vinden på fjärde våningen i vårt nya hus. När vi väl har flyttat in, ska de ner från vinden igen. De ska packas upp, dammas och sorteras i någon form av ordning för att jag ska hitta i mina bokhyllor någon gång i början av september. Måste bara påpeka att jag tror att minst ett par hundra kilo är ungarnas barn- och ungdomsböcker. (När ska Ni hämta dom då?)

Men som den obotligt positiva människa som jag är, försöker jag se kånkandet av dessa böcker upp och ner, som någon form av body-building. Kanske slutar med att jag blir en kvinnlig om än åldersstigen Arnold Schwarzenegger (stavas det så?) i slutet av sommaren.

Ebba von Sydow versus Mamselamsen:
-Vita linnebyxor. Fortfarande hyfsat rena. Rea förra året. 129:-
- Svart-vit top. Lindex häromdan. Rea! 129:- Jag ser jättesmal ut i den.
- Beige "snabelskor". Stephan kallar alla spetsiga skor för det. Rea några år sen
- Och självklart, mina "erotikdödare"
- Svart Chanelväska. Jätte-fejk! Inköpt i Fashion district, LA. Där säljs garanterat inget äkta. Men cool är den.

Mina lockiga ögonfransar har inte helt ramlat av, men dom är bara hälften så långa på vänster öga. Så där sparar man in mycket mascara!!

Idag har jag skakat hand med våra TVÅ kommunalråd här i stan!! Jag ska inte tvätta händerna på flera veckor...eller......... det är kanske just det man borde. Dom och ett gäng andra "Slips-Nissar" kom till jobbet för att kolla att vi verkligen gjorde nått vettigt. Man kan bara spekulera i vad de kom fram till. Jag skiter egentligen i vilket, för jag har världens roligaste jobb. Om Ni inte tror mig, kan Ni bara gå in och titta på www.qualityperformance.se Kolla in den gulliga tidningen Piggelin...det är den jag jobbar med just nu.

PS. Amelie! Är det dags för löneförhöjning nu? =) DS

söndag, maj 29, 2005

Jag är ännu snyftigt tårögd.

Kan man bli något annat när
http://sessan.squarespace.com/journal/2005/5/29/sista-sndagen-i-maj.html skriver en så vacker dedikation, som hon gjort idag. Hon vet hur ett modershjärta funkar och vilka knappar hon ska trycka på. Och jag suger åt mig varje gång! Tack min Dufva!!!!

Det var inte länge sen jag var tårögd förra gången. Det var för tre veckor sedan, när det vackra Mors dags-kortet kom från Camilla. Mors dag firas början av maj i USA. Jag älskar kort med superlativ och hur kolssalt underbar jag är. Om än förtryckta, så tror jag på varenda ord. =)

Jag ska inte skryta idag.......MEN!......Det finns ingen som har sådana ungar som jag/vi!! Dom vet det. Jag bara vill att resten av världen ska förstå det också.

Jag har lockiga ögonfransar!

Ja, jag har lockiga ögonfransar nu. I alla fall på vänster öga. Detta fenomen uppträdde helt ofrivilligt från min sida sett. Jag säger bara en sak....Akta Er för reklamtändarna från cigarettmärket Right. Den med diskolampor i hörnen! Den har nämnligen en jättelång "stormlåga" som inte syns. Skulle bara tända en en liten fimp och fick tydligen någon form av närkontakt med den jäkla lågan. Jag nästan hörde hur det fräste till och vips hade jag lockiga ögonfransar. Jag får väl glädja mig så länge det varar, för framåt eftermiddagen ramlar de väl av. Detta betyder att jag kommer att vara "the mystic woman" under de närmaste dagarna iklädd min kolsvarta solglasögon.

Ebba von Sydow versus Mamselamsen: Outfit idag?
-Vita shorts (Jäkligt fula. men har tänkt få lite färg på "bakbenen" idag.)
-Röd-vit randig Tommy Hillfigger T-shirt. ( Först hade Helén den. Sen Camilla och tusan vet om inte Jessica har använt den på något spinningpass också.)
-Luddiga cremefärgade julklappstofflor med paljetter. (Var lite coola en gång i tiden.....nu är de mest bara brun-grå och utan paljetter.)
- Banderan! (Inte ett hårstrå får skymma solens strålar)

Det var inte jag som hade nollkoll i alla fall.

Om man går sex inlägg ner, skriver jag om min frustration över att inte veta vilka "Jefferson Starship"" är. Det tror väl tusan!!! Det var Camilla som var "ute och cyklade". Fick igår reda på att de faktiskt hette "Jefferson Airplane". Självkänslan på plats igen.

lördag, maj 28, 2005

Jag är avundsjuk!!

Att sjunka ner med boken "Anhörig" blev det inta tal om idag. Syrrans dotter Johanna ringde från Öland och berättade att hon, Bernhard och lille Emil skulle komma förbi. Här utbröt en kolossal frenesi. Jag menar, städning står inte så högt upp på vår prioriteringslista. Men bort med två dagars disk...bort med strykbrädan som stått framme i snart två veckor...röja på soffbordet...ta bort alla korsordstidningar som legat i högar på terassen i evigheter. Och sen snabbt som ögat fixa till något att käka. Ja, vad bjuder man på i detta huset? Kycklinfilé förståss!! "Kyckling Vindaloo" blev det till slut.

När dom sen kom, plockade dom ur underverket ur bilen. Emil!!! Sötare tre-månaders bebis får man leta efter. Jag vill också ha barnbarn!!! Hallåååååå......Jessica och Camilla, är det inte dags snart? Det skulle kännas så underbart, att få stå bland de andra mor- och farmödrarna bland rea-ställen med barnkläder på Lindex. Och få skryta om vilket "underbarn" till barnbarn jag har. But...What the heck...det kommer väl.

Får väl skaffa en hund så länge.

Från B-kupa till D-kupa.

Har precis klätt på mig....Outfitten? Samma vita knäbyxor som igår, om än något solkigare. Men det jag egentligen vill komma till är något som jag tycker är konstigt. När jag var i 40-årsåldern hade jag B-kupa på mina BH:ar, men nu som 50+ har jag D! Jag har inte ökat något speciellt i vikt, jag har absolut inte stoppat in silikon (eller vad det nu är) Vad har hänt???

Syrran har en teori om att det beror på alla hormonprepareade kycklingfiléer vi stoppar i oss ett par gånger i veckan. Men jag betvivlar detta, eftersom min älskade make inte har förändrats på något sätt. Varken här eller där. =) Finns det någon läkare eller biolog som har en naturvetenskaplig förklaring på detta fenomen?

Skulle det nu visa sig att det är kycklingarnas fel, så kan jag nog leva med denna lilla pikanta biverkning

Formatering av hjärnan.

Undebart att vara uppe först i huset. Att i lugn och ro få formatera hjärnan inför dagens händelser. Omformateringen sker av sig självt efter en mugg kaffe och en cig (fy skäms på mig)Men efter denna ritual är ögonen synkade, hjärnan fungerar, om än på lågvarv och planer för dagen börjar ta plats.
Idag? Hm.....nä, inget särskilt än. Formateringen är kanske inte riktigt klar eller har jag fått någon form av "worms" som bakvägen tagit sig in? Eller så ska vi bara inte göra något särskilt. Men ett par flyttlass blir det nog. Det är fortfarande ungarnas grejor som flyttas... IGEN! Jag kan lova att Jessicas gamla "Fisher-Price-garage" har sett världen. Vi räknade ut att det där garaget OCH hennes gamla dockvagn har varit med i minst fem flyttar. När ska Ni ungar skaffa Er ordentliga förråd, så vi blir av med alla Era lådor och leksaker.

Köpte en ny bok igår (pocket förståss) "Anhörig" av Katerina Janouch. Ohh...vad jag ser fram mot att få sjunka ner i en solstol och få vara den första som öppnar just denna bok. (Jessica! Har du inte läst denna bok...köp den!) Jag kommer att skicka mitt exemplar vidare till Millan.

Uppdatering Out-fit: Samma mjuka, lena och alldeles otroligt fula morgonrock som igår

fredag, maj 27, 2005

Hängknän!

Jag har filosoforat lite till = 3 glas Prins Oliver ute på terassen.

Om nu allt med åren sjunker ett par decimeter, har det slagit mig en tanke. Mina fasta fina lår och rumpa har under de sista 20-30 åren sjunkit till knäna, vilket resulterat i "hängknän". Om dessa knän sjunker ett par decimeter till, så vill jag nog inte veta hur mina anklar ser om 20 år.

Finns det häftiga stövlar för kvinnor med "hänganklar"?

Vilka är Jefferson Starships?

Jag läste igenom Millans mail igen. Vilka är dom där Jefferson Starship? Jag blev bara så impad över det hon skrev, men jag har som sagt inte en dj....la susning om vilka de är. Är det det som kallas att "vara gammal". Öhhh....nej, jag vill inte! Snälla nån, berätta för mig! Jag kan ta att rynkorna kommer och det mesta på mig har sjunkit en decimeter eller två (Jordens dragningskraft, sägs det) Men att inte hålla sig "up to date" stör mig alldeles oerhört.

Några filosofier idag? Självklart!! " Bedöm ingen efter det hon/han har eller gör. Utan efter vem hon/han är" hon. Detta har jag "tryckt" i ungarna sen de var små.....nja, sen de var i tonåren i alla fall. Och jag vet. Jag har träffat så förb....t mycket "fint"folk och jag ger inte ett skit för det!!!!

Till Ebba von Sydow: Min outfit just nu: En djävulskt urtvättad leopardmönstrad frottémorgonrock. Bara det!!!! How sexy am I? Gäller bara att övertyga min man om det också.

Skryt...IGEN!

Fick ett mail av Millan och jag har fått tillåtelse att kopiera in det. Robin är den hon ska börja skriva med.

"Ehh,,,Robin ar en javligt bra latskrivare....Hon var staffwriter pa Baywatch och har latar med pa Agneta Faltskogs soloskiva...En nummer ett hit i australien och pa hawaii och har haft latar med pa Jefferson Starships hitalbum.....hon e kanon!!
Tack sa mycket for hjalpen!!
Och haret...sa mycket komplimanger som jag fatt dom har tva dagarna har jag aldrig fatt innan!!! Linea rockar!! Och hon ska styla mig till showen!!!!Thihi....puss o kram!"

Är Mamselamsen stolt eller? Även om jag har gett ordet smaklöshet ett ansikte idag. Varför är det så kolossalt roligt att provocera? Jag menar, mina nu nästan världsberömd vita knäbyxor har sett dagens ljus för första gången. Ljusblå sneakers...mycket babyblå volanger och spetsar upptill. Detta toppade jag med min gigantiska guldväska. Jag såg nog att folk nästan hickade till när jag spatserade över torget. Hihihihi...........

torsdag, maj 26, 2005

Hur seriös måste man vara som bloggare?

Jag har tittat runt lite bland andra bloggare.....många är så himla seriösa och samhällsmedvetna. Jag kan vara det också......men jag vill inte!!! Kan man inte få filosofera bara "lite sådär"?

Antal nagelack avspeglar min psykiska hälsa.

Satt ute på terassen och reparerade nagellacket på höger tumme och då slog det mig en sak. När jag är lite deppig, brukar jag shoppa lite glädje. Det brukar alltid bli ett nytt nagellack. När det var som värst brukade mitt lager av diverse flaskor ligga på 25-30 stycken. Men idag har jag inte fler än sju. Så jag mår nog väldigt bra just nu.

Inte så lätt när man är ny. Men här kommer mina böcker.

Jag fattade ju för tusan inte att jag skulle skriva i min egen blogg om mitt bokintresse. Men här kommer det!!!

Hur många?
Hmmm...det blir något tusental. Inkulderat allt som nu står i kassar överallt.

Senast köpta?
"Poeten" av Michael Connelly

Senast lästa?
Har alltid två på gång.
"Poeten" Michael Connelly
"Liftarens guide till galaxen" Douglas Adams. (fjärde gången jag läser den)

Mina 5 favvo-böcker?
"Processen" Kafka. (Ska snart ta fram den igen) Ruggigt aktuell fortfarande.
"Pojken som kallades det"
"Introduktion till socialpsykologi"
Angelöw-Jonsson. (Där skådade jag ljuset.)
Och självklart alla Stockholmsskildringarna av Per Anders Fogelström.
Alla "Lottaböckerna" av Merri Vik (Oh, vad jag älskade dom.)
Sist men inte minst. Böckernas bok!! "Samtal med en kalkelvägg" av Lars Hesslind. En bok där han förklarar varför antalet lästa ord kan sättas i relation till våld. LÄS DEN!!!

Vem jag skulle vilja svarade på dessa frågor?
Jag har faktiskt ingen Bloggare, som jag skulle vilja skriva om sina böcker.......jag känner inte så många än.

Ännu fler asseccoarer.

Jag har gjort ett fynd idag! Körde ett flyttlass...och i en av lådorna hittade jag en zebrarandig rattmuff. Självklart inköpt i Los Angeles. Oh Himmel, så "stylad" min Huyndai är nu. Svart-vita tärningar som hänger på spegeln och denna underbart svart-vita rattmuff. Jag tror alla här I Nybban kommer att bli gröna av avundsjuka när jag "cruisar" förbi, på väg till en shoppingtur på Willys.
EBBA!!! Vad har du att komma med vad gäller "bil-styling".

Apropå Willys. Stod bakom en dam, som i sin varuvagn hade Persil Megapearls. Jag har funderat ganska mycket på just detta tvättmedel. Dom har alltså klumpat ihop tvättpulver till någon form av pärlor och vips har vi ett skitdyrt och undergörande tvättmedel. Snälla någon, förklara för mig!!!!!

onsdag, maj 25, 2005

Jag bara måste skriva, även om ingen läser det.

Av någon förunderliga anledning hamnade jag mitt i ett TV-program som heter "Simple life" med Paris Hilton och Nicole Ritcie. Detta var nog det sämsta jag någonsin sett. Två rika tjejer som inte gjort ett vettigt handtag i hela sitt liv försätts i ett "simpel life". Jag såg en stund på när det var på en begravningsbyrå. Jag blev så förbannad att jag var tvungen att gå där ifrån. Så totalt respektlösa!! Ja, nu har jag sett detta program i fem minuter, och kommer aldrig mer att kolla på det igen. Fy f..n för rikemansungar som gör sig roliga på andras bekostnad.

Relativitetens båda sidor.

Med två "Exidrin migraine" överlevde jag huvudvärken och nu är den som bortblåst. Medan jag låg och slickade mina sår, kom jag att tänka på hur relativa många saker är. Exempelvis "Chicago". Alla säger att det är roligt med kortspel. Men när vi spelar här, är det bara en av oss som tycker det är kul, medan motspelaren tycker det är pest. Pestkänningarna kommer alltid från den som ligger under i poäng och förlorar. Alltså är kortspel bara relativt roligt.

Massage anser alla är härligt. Men det är det ju bara för den som får massage. Jag tycker det är väldigt o-härligt, när jag ger massage. Alltså bara relativt härligt.

Så Einstein var inte helt ute och "cyklade" med sin Relativitetsteori.

Nu ska "banderan" av och mina sneakers ska förpassas till verandan igen. Dags att hoppa in i duschen. Hoppa, var väl kanske att ta i, men in i duschen ska jag i alla fall.

Uuuuu...!

Huvudvärk...inget jobb idag. Sängen nästa. Måste vara åska eller nått sån.

Jag tror det blir en fantastisk idag också.

Vunnit två omgångar i Chicago! *ler djävulskt* Detta bäddar för en totalt framgånsrik dag. Det är värre för min älskade. Inte nog med att han är en slagen man, han måste klippa gräset också. Våra 300 kvadratmeter, känns som gigantiska fotbollsplaner. Vad är det för fel på oss? Alla pratar om hur härligt det är att påta i trädgården. Jag fattar inte vad dom menar, när man måste ligga på alla fyra och slita och dra i allt, som förtillfället är gult. Vi har nämnligen en mycket, mycket prunkande odling av maskrosor på vår tomt. Så för att inte grannarna ska komma och lyncha oss, tar vi ut gräsklipparen och halshugger dom istället. ( Maskrosorna alltså...inte grannarna.)

Jag är så glad att vi efter sommaren ska flytta till ett hus uppe på stan. Inte ett grässtrå så långt ögat kan nå. Bara asfalt och en urna med "kinesisk kärleksört" En blomma med ett sånt vackert namn, kan man ju inte bara döda. Så den får väl finnas kvar.

Hm...undrar om vi har någon bensin hemma?

Ebba versus Mamselamsen: Kädsel idag:

- Ett par djävulskt urtvättade byxor. 15 år gamla.
- Vit top från Target.
- Mina fantastska nylonknästrumpor.
- Underkläder? Nja...inget speciellt upphetsande.
- Bandera. En gammal trasa jag hittade bland stövlarna i hallen. Duger gott att dölja mitt skitiga hår.
- GULDSKOR! Ska snart bytas ut mot ett par 10 år gamla sneakers som inte får vistas inomhus p.g.a sin dödligt äckliga odör. Men sköna är dom!

Vad har du Ebba?

tisdag, maj 24, 2005

"Hollywood-baben" får mamma att spricka av stolhet!

Camilla ringde idag från Hollywood. Hon och Robin ska ha konsert på The Renaissance hotel på Hollywood boulevard i början av juni. Detta hotell är mycket starkt sammankopplat med Oscars-galan. (utifall Ni inte visste) Oh...baby...you rock! Jag skryta?????? Jajamensan...fullkomligt totalt utan hämningar och hur osvenskt som helst.

Jag vet att du inte tycker det är något så där vansinnigt otroligt, eftersom du bor granne med det hela. Men för lilla mig i en småstad i Småland är det lite speciellt. Vad ska du ha på dig? Galablåsa blir det väl? Kan du kanske fixa det hos den där Damen på La Brea som fixade dina scenkläder till förra konserten.

Hur som helst tycker jag att du ska lägga på ett "järn" på inspelningen av skivan.....jag väntar otåligt på att få börja jobba från denna sidan av jorden. Ont om tid? Skitlöjligt...lägg bara till ett par timmar till på dygnet. Jag tror dom timmarna finns att köpa på "Target" eller på "4ever21"

Vet du att det är inne med knäbyxor här......Ebba och jag har det! Så dom svarta jag fick av dig för 5-6 år sen, får du ALDRIG tillbaks igen! Ja, jag vet att jag har ett par vita också.....men dom fick jag ju av pappa.

Min accessoar är uppäten.

Min gula accessoar från förmiddagen är uppäten. Den slank ner vid 12-tiden. Kände mig lite naken utan den. Men skam den som ger sig. I morgon ska jag kanske gå lite i grönt....har ett par Granny Smith äpplen hemma. Har även Conferenspäron....men gillar inte dirkt den färgen.

Nu ska jag lägga mig i soffan och "självdö" en stund. Har gjort ett gott dagsverke i dag, där jag via telefon bekantat mig med en 6 veckors spräcklig gris vid namn Vera. Hon var desperat hungrig och skrek "som en gris", vilket i och för sig är ett gott tecken. Men hennes matte som jag egentligen skulle prata med, fick knappt en syl i vädret. Men samtalet avlöpte till allas belåtenhet och Vera fick nog sin flaska till slut.

Ebba! Check this!

Tja....vad ska jag ha på mig idag, när jag ska till doktorn?

Blå linnebyxor: Rea på Lindex för tre år sen.
Turkos melerad top: Rea i nån sportaffär för fyra år sen.
Limegrön tröja: Gina tricot, 149:-. Faktiskt bara en månad gammal.
Silverfärgade sneakers: Rea, nånstans i Kalmar för ett år sen.
Trosor: Spets...doktorn ska ju se dom! Legat i gömmorna i ett par år.
BH: Se ovan.
Nylon-knästrumpor: Mina totala sex-dödare. Köps nya hela tiden.
Handväska: Faktiskt LV! Inköpt i Los Angeles för två år sen.

Tja, det var väl allt. Nej för tusan. I höger hand bär jag även banan (mellanmål) i årets heta färg gul. Matchar så bra till min melerade top.

Expressen! varför kan inte jag få ta över Ebbas plats på Expressen? Jag klär mig ju så vansinnigt mycket mer spännande än hon. *fnissar alldeles hysteriskt* Kalla mig gärna Mamselamsen eller Pantertanten. "I´m ready"!

Nu har Ni absolut alla jätteviktiga fakta om mig idag. Att jag sen ska iväg och försöka få in lite kapital till familjen är ganska oväsentligt, när man kan lägga hela sitt liv åt "attribut"

måndag, maj 23, 2005

Modernt näst-nästa år!

Jag har kommit till sans igen....eller? Men jag lutar åt att det som kommer att vara hett om två år är byxor som går över naveln och härligt sladdriga blusar som ska vara nedstoppade i byxor och kjolar. Axelvaddarna kommer att få en gigantisk renässans. Vi ska alla se ut som välpumpade broilers. Ohhh yeah..Big is beatutiful!

Eller kan det vara så att jag bara har kommit in i någon form av nostalgi-sentiment?

Men många många enorma guldsmycken. "Less is beautiful" är helt ute. Nu ska det vara "More is even better". Så bara lassa på alla ringar, guldarmband och halsband Ni har. Folk kommer förmodligen att idiotförklara Er nu.Men ack, hur heta är Ni inte om så där två år?

Sug på den Ebba!

Jag och Ebba!

Har läst igenom vad jag skrivit om hittills. Mycket skor, byxor och handväskor har det blivit. Jag undrar om jag är en ny Ebba (Expressen) om än i lite äldre förpckning. Skillnaden är dock att jag faktiskt har ett liv bortom dessa attribut.

Jag undrar om hon har läst "Processen" av Kafka? En i min ögon en jädrans bra bok, som är lika aktuell och skrämmande idag som den var när den skrevs.

Så "beware" Ebba, här kommer den intellektuella Mamselamsen med totalkoll på de gängse attribut.

Hurra, jag har fått arbetskamrater!!

Efter att jobbat i nästan trettio år med min älskade make, har jag fått kvinnliga arbetskamrater. Jag förringar därvid lag inte min man. Men nu för tiden känns det lite mer meningsfullt att diskutera handväskor, skor och sånt. Jag menar, hur exalterad blev han när jag berättade att de sålde skithäftiga lime-gröna väskor på HM för bara 129:-? Nä....inte mycket. Han föredrar diskussioner om planslipar, skruvmejslar och sånt. Jag vet, att det är det där gamla könsrollstänkandet....men jag skiter i det. Jag ÄLSKAR handväskor! Nån som missat det?

Idag har vi flyttat veden. Ja, just det....flyttat. Vi lämnar jädrar inga vedpinnar kvar här, när vi flyttar upp till stan i september. Vi kommer att få fyra kakelugnar att "göda". Änligen kommer den "lille pyromanen" i mig att få leva ut till fullo.

Nu är klockan snart halv sju och jag känner mig lite förvirrad om vad jag ska göra ikväll.
"Big Brother" är SLUUUUUUT! *snyftar lite*. Jag kanske ska börja sortera min knappar redan nu. Jag behöver ju nödvändigtvis inte vänta till nästa "Melodifestival".

Hmm...

Jag bara undrar varför mina bloggar här under kommer i en salig blandning. "Plätt"!! Hjälp mig!

söndag, maj 22, 2005

Fläskpannkaka och stryk i Chicago.

Jag undrar om det finns någon mer än jag som tryckt i sig mer än en halv plåt fläskpannkaka? Man blir liksom förstenad både utvändigt och invändigt. Toppar man sen det hela med en halv burk lingonsylt, är den totala förlamningen här.

Som om detta inte skulle vara nog. Jag fick nyss storstryk i Chicago av min älskade (just nu hatade) man. Jag var så nära att vinna och så får han fyrtal och puttar ner mig på noll.

Så här sitter jag som ett fysiskt OCH psykiskt vrak och försöker hitta någon form av sympati på nätet!!!

Nu har jag förslösat flera timmar av mitt liv.

Vad har hänt? Det känns som Europa har utvidgats åt öster. I alla fall när man lyssnar på Melodifestivalen (Det som förr kallades för Schlagerfestivalen!!!). "Arabmusik" i nästan varje låt. Till och med från England! Hade jag velat höra denna sorts musik, hade jag fixat kanaler på TV:n från länder med denna musik. Jag vill inte höra klanger som inte stämmer för mig....jag är urtrött på alla dessa dj...la trummor och blåsinstrument. Ja, vad är det för blåsinstrument? Tidigare idag tyckte jag det var nån form av flöjt, men det låter mer som en sån Kazoo jag tutatde i som tonåring.

Jag må anses som gammal och oflexibel, men detta är absolut sista gången jag lägger flera timmar av mitt liv på ett TV-program som skulle kunna vara direktsändning från någon form av nationaldag i Indien (Nu får ju visserligen inte detta land vara med).

Jag vet inte än vem som vinner. Måtte det bli Malta, Norge eller Israel. Det går även an med Sverige. Nu ska jag sitta här och sura resten av kvällen. Så det så!

Asch, jag tar mig en cognac så kanske det hela blir lite roligare.....för har jag suttit framför TV:n i flera timmar vill jag ta mig tusan se upplösningen.

lördag, maj 21, 2005

Jaha!

Grekland vann alltså! Jaha. Då vet jag alltså vad jag ska gör vid denna tiden nästa år. Jag ska sortera mina knappar i storleksordning. Kanske t.o.m. i färger.

Han skrattar åt mina byxor.

Jag fattar inte varför han skrattade åt min vita jättehippa knäbyxor? Han fnissade lite mindre, när jag upplyste honom om att det faktiskt var han som köpte dom till mig. Förmodligen i ett anfall av sinnesförvirring till Mors dag, för ett par år sen. Men jag struntar i hans fniss, för jag har minsann sett i den superseriösa tidningen "Nu" att det ska vara långa schorts och knäbyxor i år. ALLA i Hollywood har det!!! Och jag ska ju dit i september, så det passar fint att vänja mig redan nu, med att smälta in i kändisvimlet.

Ibland undrar jag om jag är någon form av mode-guru. Jag har haft dessa byxor i 2 år, men inte förrän nu är dom "inne". Det var precis likadant med alla mina guldskor och guldväskor. Jag började köpa det för ett par år sen. Ja, jag vet att alla då tittade på mig som om jag var någon form av UFO. Men nu minsann, är ALLA jätte-avundsjuka! Till och med på mina "Bosnien-Herzegovina-skor" (ungarna kallar dom det)

Tja...vad som är på gång till näst-nästa år? Måste känna efter vad som skriker i min modetarm? Nä..... vet inte. Har inte återhämtat mig från Melodifestivalen än. Återkommer om det, när min inre lugn har hunnit ifatt mig

Lyteskomik på hög nivå.

Efter ett par maskiner med tvätt, sjönk jag ner i soffan för att titta på reprisen på semifinalen till Schlagerfestivalen (heter det så nu för tiden?). Mitt intresse var stort de första 20 minuterna, sen bara sjönk det och sjönk det till en nivå där illamåendet trädde in. Har det inte gått lite väl mycket inflation i giganstiska trumset bestående av olika former av pukor eller oljefat som dundrar genom alla låtar. Sen ska vi inte snacka om alla flöjter överallt som tutar som "Hesa Fredrik. Blööörk....ingen musik i min smak. Var är dom riktiga schlagerlåtarna?

Om vissa, bland dessa artister skaffade sig lite självkritik, skulle dom aldrig ställa sig på en scen igen. Sorgligt men sant.

Nä Camilla...sätt ihop den där låten vi snackade om. Låt mig bara få lägga till ett par noter. Sen jädrar i min låda sitter vi i Green-room nästa år öch tar hem allt. Ja, jag vet att du inte vill sjunga i Melodifestivalen, men nog ska vi väl kunna hitta någon som vill. Bara vi får sitta i Green-room och vinka och kråma oss mot kamerorna.

Men av dom jag såg idag håller jag nog på Norge. Dom såg ut som spöken men låten var häftig.

fredag, maj 20, 2005

Hur i herrans namn hamnade jag här?

Ibland undrar jag om jag har ett liv. Nu har jag t.o.m. startat en blogg. Fram till för en månad sen visste jag inte ens vad det var. Men som sagt, nu är jag här.

Mina kvinnliga bekanta kommer säkert att tycka att det är skitfränt med en+50:are med blogg. Yeah....I rock!